НВ-ВМХ, част 80

• 36 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
О, аз не визирам никого във форума и темата  Hug

По-скоро споделих лична емоция относно част от обкръжението ми, които 2-4 седмици преди морето решиха, че искат да се вталяват и се почна с денонощно засипване с въпроси - аз обяснявам търпеливо, в началото ентусиазирано, защото знам, че е хубаво човек да бъде във форма - и на тялото, и на душата му е леко...

Много старателно организирах и разпечатах информация за режима на хранене + примерни менюта. Отделно им предоставих абсолютно безплатно тренировъчен и още един хранителен режим, който съм поръчала и който заради уважението ми към труда на подготвилия го човек смятам, че не е редно да се разпространява по този начин.

Резултатът е нулев, защото е валидна приказката - ако не искаш да си помогнеш сам и господ няма да ти помогне. Каквото и да направя, не мога вместо някой друг да съм на режим и да тренирам, а на него да му се отразява  Simple Smile

# 661
dejie много извинявай, че си се почувствала обидена, дори изгонена  Hug
в тази тема никой няма да ти каже да не ядеш нещо,
особено като и бебе кърмиш

но и не скачай на битка за лъжичката с мед  Peace

# 662
Аз съм преминала от минимални ограничения към по-големи и към почти кетогенно хранене, а сега пак леко съм "олабила" нещата, защото отново въведох по малко плод. Но се стремя да се наблюдавам и да анализирам, а не да се водя просто от прочетеното, макар че прочетеното е базата, от която тръгвам. Обаче за всеки нещата са наистина различни. Hug Важното обаче е, че ако от храната почти или напълно отсъстват тестеното, сладкото (с изключение на плодовете), растителните мазнини от семена, трансмазнините, силно преработените съвременни псевдохрани (чипсове, вафли и подобни), тогава ползата за здравето е сигурна. А вече по отношение на индивидуалните нужди трябва да се направят и индивидуални допълнителни напасвания. Peace

# 663
Да си дам все пак отчета  за днес : з: 3 бъркани яйца+домат и краставица,сега за вечеря :тиквички със сос от биволско кисело мляко и малко извара,спокойна вечер на всички Ви

# 664
  • София
Вилянка, защо се почувства засегната, тук често си изпадаме в този диалог, защото сме различни хора, като темперамент, цели, амбиции и т.н. Никой не е желал да те обиди, моля, не се чувствайте засегнати с dejie
Ако аз съм засегнала някого, моля да ме извини, било е неволно  Hug

Моя път, който Шоки е описала е точно така, и на никого не го препоръчвам, не е здравословен, още по-малко препоръчителен  Embarassed
В началото хапвах по 400 гр заквасена сметана за десерт, само защото е "позволена"  ooooh!
После се уливах с мазнините ...
Всяка вечер преяждах с режимна храна ...
Много грешки съм правила, някои от тях, като преяждането - извън моят контрол  Embarassed

Наскоро разбрах, че плодовете не ми пречат толкова, колкото съм си мислела, стига да не преяждам с останалата храна. това е единственото сладко, което си позволявам.
За всеки нещата са индивидуални и трябва да намери неговият си баланс, а той обикновено се намира по метода проба-грешка.

Но за бързи резултати си трябва сериозни мерки, това е моето мнение, макар и да не е моят изминат път  Embarassed

За лакомите, като мен мацки, обичащи да си хапват, не се отчайвайте, и така стават нещата  Peace Просто се заредете с повече търпение и не се отчайвайте!

# 665
  • SA
Да ви кажа, малко ме учудва този спор от последните страници.
Аз не смятам, че този режим трябва да се спазва по абсолютно еднакьв начин от всички и мисля всеки трябва да намери приемливото решение за себе си. Разбира се, това ще стане с пробване на различни храни, количества, ще има и грешки и поправки.
Сьгласна сьм, че хора с метаболитен синдром, инсулинова резистентност, диабет трябва да подходжат с по-строги ограничения. Аз така започнах режима, едно че метаболитни проблеми си имам още от малка,а сьм и от хората, които искат по-бьрзи видими резултати.
От друга страна обаче, не виждам защо трябва такава стриктност при жена, която има не повече от десетина килограма за сваляне и то кьрмачка. На мен даже много ми допадна менюто й, даже и с меда. Мисля, че дори много правилно е подредила приоритетите си - пьрво да се чувства добре и да има достатьчно кьрма, пьк след това и лека полека да отслабва. Има много млади жени, понапьлнели след бременност, които само джьнка и безалкохолните да спрат, пак могат да отслабнат.
Искам да кажа на новите момичета да не се чувстват гонени, или нежелани в темата! Дори и да се хранят по-либерално, или по-различно, всеки може да си споделя и да обсьжда проблемите си.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 18:34 от kameloth

# 666
Искам да ви споделя моите виждания за режима и как съм го пригодила към себе си, ако бъркам някъде моля поправете ме. Според мен критиката не е излишна, особено градивната критика, защото не винаги можем да бъдем стриктни, дори и да си мислим, че сме такива. Отстрани нещата винаги изглеждат по-различни.  Peace

Аз напълно съм изключила тестените  от храненето си, купени неща в шумолящи опаковки (разбирай вафли, сладки и др.под.) вече втора година не съм опитвала.

Единственото сладко, което си позволявам идва от плодовете, като там се ограничавам също - например, ако ям пъпеш за деня той е не повече от 100 гр., или 1 ябълка, до 100 гр. вишни, череши също, днес по изключение си позволих малко повече диня  Blush Шоколад купувам единствено черен и то 85% какао, като ми стига за месец. Grinning

Зеленчуците, особено зелените, ги ям без ограничение - докато се наситя. Особено сега сезонът е такъв, че могат да се правят безброй видове салати.

Относно сирената и кашкавала - тук вече ми е голямата мъка  Embarassed, защото много ги обичам, но красотата иска жертви и млечните също се държат под строг контрол, иначе като нищо ще отиде 1/2 кг. кашкавал на едно ядене.  Joy Сега се сещам за една закуска която си правя, когато имам тахан - 1 с.л. тахан с около 200 гр. кисело мляко, малко канела за аромат - много ми е любимо chef

Когато се спазват изискванията на режима и основната храна идва от месо, яйца, риба, то неминуемо и резултатите ще са видни по-бързо, но и при малко по-либерален режим, естествено без залитания в крайности, също ще има резултат, по-бавен, но пък и хубавите неща не стават бързо.   bouquet

# 667
  • София
Леле, след поста на Кам осъзнах, че може би моето мнение е било прието като насочено към храненето на dejie. Ужас, изобщо не съм визирала нейното хранене, нито дори нечие друго.
Аз просто исках да изразя мнение относно по-бързите резултати по принцип, не насочено към някои конкретно ...

dejie, изключително много те моля, да ме извиниш, ако си се почувствала засегната от мой коментар или мнение.   Embarassed Изобщо не съм имала предвид теб, нито Вилянка, вие сте супер с менютата си, въобще не се притеснявайте!

Позволих си да изкажа това ми становище, защото в последните месеци станаха някои промени при мен и постигнах резултати, които не можех преди това, именно поради количествата, които съм хапвала и заради консумацията на тахан в голямо количество, черен шоколад и т.н.
При мен резултати дава схемата протеин + зеленчуци и плодове.
Сега се пробвам да въвеждам млечните, все още съм на етап проба и не мога да преценя за момента дали ми пречат. Но определено спирането им изигра голяма роля при мен.  Embarassed

# 668
Всички се почувствахме гузни Laughing А Камелот е права. Wink

Вижте тази 115-годишна баба: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/usa/susannah-blir-115-aar-i-dag/a/23247924/ Жената никога не е пила алкохол и не е пушила, но всеки ден закусва бъркани яйца с бекон. Sunglasses А понякога си слага парченце бекон в джоба за по-късно. Wink Лекарства също не пие, само мултивитамини и лекарство за кръвното. И обича да носи дантелено бельо. Sunglasses

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 19:15 от Cioccolata

# 669
  • UK
 Охххх момичета , тя темата вече изписана аз чак сега се записвам.
 Горе -долу съм режимна , тези дни обаче имам големи залитания пред цикъл съм и направо всичко ми се яде по много.
  Мъжът ми обаче , се отказа от режима. Във фитнеса му правиха хелт чек и холестерола му е 6, 9. Каза , че вече няма да яде свинско и яйца ще набляга на пълнозърнестите храни , обаче само след две изядени филийки и пърхота му отново се върна , та май няма да продължи с тях.
   Но пък постоянно валят похвали колко сме отслабнали и как добре изглеждаме. Уикенда на мъж ми леля ни идва на гости и няколко пъти ме пита , да и кажа на каква диета сме. Аз и казвам , че ям месо яйца и сирене. След малко пак "ама хайде кажи сега на какво ядете" , аз пак и казвам месо , чйца и сирене , като мъжът ми подчерта , че аз закусвам предимно с бекон. И тя след малко пак ,"хайде сега сериозно кажи какво ядете". Това се повтаряше известно време , като всеки път забелязвах по погледа и , че думите "месо" ," яйца" , "сирене" не достигаха до мозакът и. Обаче най-накрая и казах , защо не пробваш с киноа , че свекито това яде и говорихме сигурно един час какво е , що е , как се приготвя.

Да ви питам аз какво мислите за киноата ?

Забравих да напиша , че за резултатите от кръвната захар мъжът ми ( не помня колко бяха) му казали , че е направо отличник и те много рядко били срещали тук такъв хубав резултат.

# 670
не се храните нито ВМ, нито НВХ
Това за кого се отнася? Вярно си крива нещо. Ако имаш конкретни забележки към менютата, заповядай да обясниш, защото така не помагаш на никого като не говориш по същество. Вчера други момичетата тук ми обясниха някои неща, одобриха ми менюто включително меда и бяха по-конкретни и по-полезни от теб.  Peace

Peace Я, по-полека! Херцен ти даде доста добронамерен съвет. Подкрепям я напълно! Ако човек иска здраве и добра фигура, няма място за глезотии, поне в началото. Даваш стриктно 2-3 месеца и след това, ако си доволна от резултата, може да увеличиш удоволствията под формата на повече млечни, тахан, много плодове. НО тези удоволствия правят храненето средновъглехидратно и много калорично, нищо че са натурални храни. Затова - внимателно с тях!!!

В началото и аз се лутах като вас за около година и половина: то не беше мед с тахан (нали уж можело по 1-2 супени лъжици), то не беше таханов хляб, сметана с плодове, половин черен шоколад на ден, купища НВД "десерти" и прочие. После защо не само не отслабвам, ами и качвам периодично.  Close

И да, Херцен е права, изобщо не се храните НВД с тия кисели млека, мед, овесени ядки и т.н. Само кърмещите да карат либерално, но другите - стриктно! Овеса е зърнена храна, меда - м,ощен въглехидрат. Понеже знам от личен опит, че с мед се ГУБИ КОНТРОЛ точно както със захарта, не си мислете, че ядете по-малко, консумирайки мед. Водете си дневник и бъдете ЧЕСТНИ със себе си и не пестете нищо изядено. Лично съм си правила експеримент и установих, че за 30 дни 20 от тях съм яла ВВД от натурални храни (плодове, ядки, мед, тахан, картофи), мислейки си, че са били само 2-3 дни в месеца.  #Crazy ooooh! Така, че бъдете абсолютно стриктни и проявете воля! Успех!   bouquet

Просто всеки нека действа според целите си, но ако целите са отслабване, то определено трябва стриктност. Това, което можете да правите, е един ден в седмицата НВД удоволствия за разнообразие, или седмица с малко повече въглехидрати (плод, млечни), после пак обратно на стриктния режим. Това помага да поддържате храненето. Също съобразяването в цикъла помага: когато имате по-голям апетит, яжте повече протеин, за да се поддържа обмяната в този период.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 20:20 от AGLIKKA

# 671
И да, Херцен е права, изобщо не се храните НВД с тия кисели млека, мед, овесени ядки и т.н. Само кърмещите да карат либерално, но другите - стриктно! Овеса е зърнена храна, меда - м,ощен въглехидрат. Понеже знам от личен опит, че с мед се ГУБИ КОНТРОЛ точно както със захарта, не си мислете, че ядете по-малко, консумирайки мед. Водете си дневник и бъдете ЧЕСТНИ със себе си и не пестете нищо изядено. Ще видите, че за жалост изобщо не спазвате режима. Лично съм си правила експеримент и установих, че за 30 дни 20 от тях съм яла ВВД от натурални храни (плодове, ядки, мед, тахан, картофи), мислейки си, че са били само 2-3 дни в месеца.  #Crazy ooooh! Така, че бъдете абсолютно стриктни и проявете воля! Успех!   bouquet

Не съм съгласна, че с киселото мляко не се храним НВ. В 100 гр. кисело мляко имаш 4 гр. Въглехидрат, 4 гр. Мазнини и 3 гр. Протеин. Ако си структурираш дневния прием правилно и спазиш съотношението между П, М и В, няма как от киселото мляко да стане високо/средно въглехидратен прием за деня. Същото се отнася за меда и овесените ядки - всичко е въпрос на баланс. Още повече тук има и трениращи момичета. След тренировка е добре да се приеме една лъжица мед например.

Разбира се ако някой реши да се храни в един и същи ден с плодове за закуска, тахан с мед за обяд и картофи за вечеря е нещо съвсем съвсем различно от ВМ-НВХ, но вярвам че в тази тема няма такива.

# 672
Да не забравяме, че това е интернет и няма как да усетим тона, с който е написан поста. Хапвайте си пържолките и ще бъдете спокойни и уравновесени  Heart Eyes

Точно, защото сме различни, с различни цели и характери, трябва да подхождаме по свой начин към режима. И затова утре като попита някой пак, за колко време и по колко кг се свалят на режима, няма как да се отговори точно.

Дами, в Париж беше страхотно. Много ми хареса и бих отишла пак с удоволствие. С Таня се видяхме за малко и набързо, но какво да се прави, времето на екскурзия никога не стига. След прибирането ми в България ме завъртяха мои си екшъни и в крайна сметка юни месец го пиша силно зареждащ. От около седмица съм си отново режимна и се чувствам много добре. За пореден път започнах и програмата за начинаещи на Руми Илиева и се надявам да продължа в този дух. Може да се запиша и в темата с предизвикателството за отслабване, че няма да е лошо да увелича малко темпото.

вечеря:
- 2 малки домашни краставички, само нарязани без нищо
- вратна пържолка, сланинка и тиквички на скара
- може да хапна и малко сливи, ще видим

# 673
Тъкмо всичко си върви добре.... и айде, майка ми ми забрани да ям яйца. Имам някакъв обрив по врата и раменете и тя реши, че е стафилококи и голяма паника сега... че и мене стресира.  Confused Възможно ли е изобщо? Ям яйцата рохки, правени на тиган.  Thinking

# 674
  • SA
Шоки, не ми е била целта някой да се почувства гузно в темата!
Зная, че всички пишат тук, изхождайки от личния си опит с режима и се опитват да предпазят други от собствените си грешки. Не се и сьмнявам, че сьветите на всички момичета са добронамерени.
Но и аз от личен опит и наблюдения споделям вижданията си.
Всички хора не сме еднакви и едни и сьщи цели едни ги постигат с много усилия и лишения, други с леки промени. Да не говорим, че целите ни сьщо са различни и всеки си знае своите. Генетичните ни особености са сьщо доста различни. Така че, нека да оставим всеки за себе си да реши доколко да бьде стриктен в режима. За мен факта, че някой е решил да си наложи известна вьглехидратна рестрикция и да се храни с натурални храни, като изхвьрли разни хлябове, кифли, вафли и торти, като в сьщото време увеличи полезните мазнини и протеини, сам по себе си е голям напредьк. Както споменах, при някои хора дори това е достатьчно да поддьржат нормално тегло и здраве.
Ето, майка ми, която е на 73 години , плюс че има и инсулинова резистентност ( с доказана в миналото поликистоза, после в по-кьсна вьзраст имаше и високи крьвни захари, хипертония и др. симптоми), от месец спря да яде хляб, захар, картофи и ориз и е отслабнала с 3-4 кг. макар и да няма кой знае какво затльстяване ( тежеше 60 кг преди това). Тя даже и не е целяла отслабване, просто я диагностицираха с псориатричен артрит и я убедих, че безглутенова диета плюс намаление на вьглехидратите ще й помогнат.
А като говорим за хубава фигура - ами просто някои хора имат генетично обусловено добро телосложение и мускулна система и много малко им трябва за да ги поддьржат. Аз например имах колежка с просто перфектна по мои критерии фигура, която абсолютно никога не е спазвала каквато и да е диета, нито пьк се е занимавала сьс спорт. Е, аз оформени и стройни крака като нейните не сьм виждала никога в реалния ми живот. С вьзрастта започна да понапьлнява леко в коремната област ( кьм 50 години наближава) но сигурна сьм, че с леко ограничение на вьглехидратите би го преодоляла.
Та с всичко това исках да кажа, че ограниченията и усилията, кьм които трябва да се придьржаме са доста индивидуални и зависят от доста неща. Аз както знаете не сьм от генетично облагодетелстваните и всичко постигам по трудния начин. Но пьк и мисля, че има и хора, които няма нужда да полагат чак такива усилия.  Simple Smile
z.2012,  Hug, ти с Танчето ли се видя? Ех, завидях ви направо! Ние си имаме уговорена среща с нея и W.A.S.P. вече, дано я организираме някога!  Simple Smile
Arctic_Black,на мен не ми стана сьвсем ясно какво са виновни яйцата. По начало ако една храна сьдьржа вредни бактерии, тя се отразява предимно вьрху стомашно-чревния тракт - т.е. поврьщане, разстройство... Този твой обрив няма идея на какво се дьлжи, но едва ли е от стафилококи, п;ренасяни от яйцата.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 22:40 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт