НВ-ВМХ, част 80

• 36 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Whole.Lotta.Love, полезно инфо, благодаря  bouquet

Чудех се какъв е точно ефекта, защото от това което съм чела, ако не се изпотиш, задъхаш и т.н. тренировката не е достатъчно ефективна. А при този тип тренировки, натоварването е само локално на мускула и да кракът ти образно казано се разтреперва в края на повторението или пък корема и т.н. но нито оставаш без дъх, нито се изпотяваш, поне при мен не е такъв ефекта.
Преди около 15години бях изваяла точно с Каланетика дупе-мечта Flutter
Пък и поради други здравни проблеми, имам намален обем на гръдния кош и честно казано кардио правя с не особено голямо желание, въпреки че го правя, защото смятам, че е важно да се раздвижва кръвта и не само Wink.

# 91
Добър вечер,да попитам ,Вие момичета кога забелязахте резултат от режима,целувки и спокойна нощ на всички  Hug Praynig

# 92
Аз мога да кажа за пилатес.  На мен лично много добре ми се отрази, доста време съм го правила, наистина имаше ефект, но бях много постоянна. Хубавото е, че можеш и в къщи да си правиш упражненията. Е, то почти всичко можеш в къщи да си правиш де..  Аз мисля, че с каквито и упражнения да се захване човек, АКО си постоянен, винаги ще имаш ефект , но храненето за мен е наистина на 1 во място. При мен разликата се вижда  бързо, а за 3 месеца  направо ставам неузнаваема, обаче .....срам ме е да си го призная, но с годините все повече взе да ме домързява , а точно и заради годините би трябвало да съм много  постоянна, ама не съм.  Отивам да се срамувам ....не, отивам да правя кИфтета , че съм обещала на Пикла. 
  пс/ Преди много бързо се мотивирах , а сега вече не е така.... Като изключа мотива :"да съм здрава",  се чудя какво ли всъщност може да ме мотивира така силно и да ме грабне, както ,когато бях млада....  а това хич не е добре!  Joy

# 93
Добро утро

Галче, мисля че свинските ребра бройката в сурово състояние ми идва към 250 грама - и месце си има, и сланинка. Ориентировъчно си ги смятам по 300к на 100 гр сурово месо. Признавам си , че днес ще е третия ден, в който точно такива ребърца ще са ми за обядо-вечеря Embarassed Много са ми вкусни. Стават страхотни запечени с кромид лук.

И един малко страничен въпрос
Скрит текст:
кученцето / то е на 4 месеца - кокер / може ли да яде кости? Преди много години имах коли и то си хапваше без проблем, но сега на кокера не съм сигурна дали мога да му давам.

Тъкмо тия дни и аз си мислех за пилатес. Мисля да започна сутрин преди работа да правя по 30-ина минути упражнения , но дали ще са достатъчно? Ще го почна края на месеца, пък дано да има ефект.

# 94
30  минути са по-добре от нищо,  но според мен пилатеса е добре да се прави между 45 минути и 1 час. Това не значи, че трябва да те разколебава, започни и го прави !  На мен най вече ми се отрази много добре на бедрата и дупето. Ти ме накара да се замисля и аз да се потъркалям на пода... Hug
Трябва да погледна във Фитнес блендъра имаха и пилатес....

# 95
Мерси, Пинки. Щом е добре да се прави 45 мин, значи толкова ще са - сега за 15 минути няма да се наспя, така че по-добре да се оползотворят добре. Трябва да сметна как ще го вмъкна и със сутрешната разходка на кучето. А и си мисля, че ще се отрази добре за събуждане.  Ще се радвам много, ако има ефект на дупе и бедра, че аз точно там имам  нужда за оформяне, това ми е проблемната зона.  Mr. Green Имам 10 дни да се настроя психически за пилатес.

# 96
Привет, попадала съм в темата ви търсейки информация за витамин Д. Зачитах се и следях вашите дискусии. Пробвала съм и голяма част от рецептите ви, за което благодаря Simple Smile
Пиша за да споделя, че в списание Time / 23.06.2014  темата е за маслото и мазнините като цяло. Ако искате мога да ви снимам и кача статията (малко по-късно)Simple Smile

Eat Butter. Scientists labeled fat the enemy. Why they were wrong.

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 11:44 от Суха Мащерка

# 97
Суха Мащерка, на мен би ми било интересно да я прочета, предполагам и на останалите, така че, ако я качиш, ще съм много благодарна.   Hug

# 98
Добър вечер,да попитам ,Вие момичета кога забелязахте резултат от режима,целувки и спокойна нощ на всички  Hug Praynig

От четири дни съм на режим аз, резултат забелязах още на втория ден. Simple Smile

# 99
Намерих го и в PDF file. Споделям него.

Скрит текст:
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=5ad341b1bc

# 100

От четири дни съм на режим аз, резултат забелязах още на втория ден. Simple Smile

Благодаря Ви  Hug
И аз свалям линка за маслото и мазнините Simple Smile

# 101
Суха мащерка- благодаря ти за линка  bouquet

# 102
Благодаря и аз!

# 103
Лилава коса, само ребра без добавки, ето ориентировъчно аз какво намерих:

Generic - Pork Side Ribs   

Foods Calories 835 Carbs 0g Fat 60g Protein 68g Cholest  135mg  Sodium 288mg Sugars 0g Fiber 0g

Пилатес или подобно мисля, че изометрично натоварване на мускула е термина може да се прави по всяко време. И за събуждане и за заспиване Laughing, аз сутрин обикновено правя за дупе, крака и т.н а вечер за корем Flutter Наскоро попаднах на едни упражнения T-Tapp, има ги в Ютуб и аз си правя някакъв "микс" даже, докато мия чиниите понякога  Crazy + отделно кардио и интервално натоварване. Във Фитнесблендър има Пилатес, но винаги е съчетано т.е. с кардио или интервално, ето един такъв комплекс http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/Fat-Burning-HIIT- … -Cardio-Blend/ha/. За мен лично така може и да се увеличават изгорените калории, но намалява ефекта от всеки един от видовете тренировки Peace.

ММ днес има рожден ден и аз му правя ето това: http://empoweredsustenance.com/chocolate-coconut-pie/, украсата е от щерката, която пък преди около 2 седмици стана на 6  Heart Eyes

# 104
Благодаря и аз за линка! С интерес ще прочета прословутат статия. Браво на Time.

Чудех се какъв е точно ефекта, защото от това което съм чела, ако не се изпотиш, задъхаш и т.н. тренировката не е достатъчно ефективна. А при този тип тренировки, натоварването е само локално на мускула и да кракът ти образно казано се разтреперва в края на повторението или пък корема и т.н. но нито оставаш без дъх, нито се изпотяваш, поне при мен не е такъв ефекта.

Галче, това за изпотяването и задъхването е "схематично" вярно. Идеята на всяка тренировка е да те затрудни по някакъв начин. Просто това е начина, по който схемата работи - трябва да подложиш организма на някакъв вид физически стрес, усилие. Неща като задъхването и изпотяването са някакъв маркер за усилие, но са толкова индивидуални. Вземи човек, който се поти като кон, а този до него за същата тренировка почти не се е изпотил. Това не означава че  първият тренира по-ефективно. Дехидратацията няма отношение към качеството на тренировката Simple Smile

Така че донякъде е вярно, че добрата тренирвока трябва да те изпоти и задъха,  но със сигурност не е вярно, че всяка тренировка, която те изпотява и задъхва, е добра.

Идеята на спорта, както и на ВМ-НВХ е да допринесе за здравето ти като едно цяло. От тази гледна точка както в спорта, така и в храненето най-важна е целта с която подхождаш. Когато някой гледа на режима като на средство за "отслабване", той няма общ поглед върху нещата, защото отслабването е само компонент от всички ползи от режима и вторачването само в този компонент често води до разочарование и демотивация.

Спортуването е същото. Идеята му не е да натовариш някой си мускул или проблемна зона, нито да се задъхаш или да имаш мускулна треска Simple Smile Целта е да станеш по-здрава - за тази цел развиваш сила, увереност, бързина и т.н. чрез спорта. Добрата физическа кондиция е умение и като всяко умение то се учи, усвоява се. Тренировката е метод за усвояване, а не самоцел. Например, треньорът на боксьора не го учи да си товари бицепса или трицепса - учи го как задейства цялата си двигателна система, да усвои техника, която му поволява да оползотвори максимално силата и инерцията на удара си.

Натоварването на мускулите само по себе си не прави нищо за теб. То има смисъл ако е част от едно цялостно умение за мозъка и тялото ти. Има смисъл ако развива нервната ти система, ако ти дава двигателни умения, а не да товари конкретен мускул. Двигателни умения като да можеш тичаш бързо, да вдигаш тежко, да скачаш надалече, колко си бърз, колко си точен... Всичко което би трябвало да можем да правим, ако трябваше с лични физически усилия  да изкарваме прехраната си Grinning

Изивнявам се, знам че не е по темата, но нарочно не го сложих в скрит текст, защото много хора споменават спорта, пък аз мога да си сдържа логореята по въпроса  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт