НВ-ВМХ, част 80

• 36 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Менюто за вчера-
З-кашкавал, колкото кибритена кутийка,
О-сирене, кашкавал и домати
В-кашкавал, маслини, домати и рулца от раци около 150гр.
Вода-поне 2 л.
През уикенда съм си в къщи и ще опитам да разнообразя менюто.

Абе, момиче, ти нищо не ядеш  Sunglasses
На мен това ми изглежда като гарнитура, а не като ядене  Mr. Green

Включи задължително яйца- можеш да ги приготвяш по сто различни начина. Включи и месо, риба, морски дарове, но не водорасли  Wink Стреми се да си набавяш около 1,5 гр. протеин на телесно тегло и хубави, качествени мазнини  Peace

# 511
Една много поучителна история от Швеция (от блога на Андреас Енфелт). Жената е на 58 години и със сърдечносъдови проблеми (има поставен стент), била е с много висок холестерол и триглицериди (13,4 холестерол и 18 за триглицериди - това са й стойностите от 2007 г., а преди това имала и по-високи, макар че не била от най-пълните). Пиела лекарства, вкл. статини, но не се чувствала добре и убедила лекаря си (той бил категорично против) да пробва само с НВ-ВМХ, за да видят дали резултатите няма да се подобрят, защото дори с лекарствата стойностите й хич не били добри. И така за 3 години НВ-ВМХ не свалила нито грам, но обиколките й намалели и започнала да носи дрехи с 2 размера по-малко. После започнала да прави периодично гладуване по нашумялата схема на Майкъл Мозли 5:2, пак при НВ-ВМ хранене. И така започнала да сваля по килограм на месец. Но освен това е подобрила и холестерола (вече е 4,8), и триглицеридите (сега са 3,1, което било наполовина спрямо миналата година), и то без никакви медикаменти. И в момента резултатът е, че лекарят й я поздравява и й казва да продължава по същия начин. Wink А освен това в момента носи същия размер дрехи като преди 8 години, въпреки че тежи с 6-7 кг повече. И продължава да отслабва, макар и бавно. Какви са изводите според мен?
1) Отслабването не се отразява винаги от кантара.
2) Понякога е необходимо доста търпение и да се експериментира с различни допълнителни методи (цикличното хранене в нейния случай), но здравословното състояние неминуемо се подобрява.
3) При жените явно нерядко започва и процес на уплътняване на костите и мускулите. Само така може според мен да се обясни фактът, че хем не свалила нито грам за първите 3 години, хем започнала да носи дрехи, по-малки с 2 размера. А такива случаи има наистина много по форумите - на килограми няма разлика или има минимална, но на размери разликата е съществена. И дори много пъти става въпрос за нетрениращи жени.

# 512
Не знам дали е от уплътняване на костите, но мен започнаха да ме наболяват стави и кокалчета - колена, хълбоци, кокалчетата по стъпалото. Хълбоците май отшумяха. Едно удебеление на кокалчето на единия крак от неудобни обувки, и то.

# 513
Ако ходиш по-често или по-продължително, е възможно да се случи това, особено ако ходиш и с неподходящи обувки (например имаш плоскостъпие, но не носиш стелки). Едва ли храненето е причината.

# 514
мами наистина много оскъдно ядене, това си е направо глад - какъв е този грамаж кибритена кутийка?

Да си напиша и аз дневната дажба:  eat  омлет от 4 яйца, 150 гр. сирене и 20 гр. масло; 6 маслини - разпределен по 1/2 за закуска и обяд; За вечеря 100 гр. заешко месо и салата от зеле и краставица. Добавка - 30 гр. сурови бадеми и 4 какаови зърна. Това прави общо 1343 кал. Като физическа активност освен ходенето пеша, включвам 45 мин. тренировка.

# 515
  • София
Ох, колко сте писали ... нямам никакво време да ви прочета, но много се радвам  Heart Eyes

Само да се включа и аз с малко Акъл  Joy непоискан ...

Който иска да отслабва и да топи мазнини, да не бяга от протеина, а напротив.  Яжте месо, яйца, риба. Сирена и кашкавал - за кеф, но да не се разчита основно на тях за протеин, не е пълноценен.
Чиста храна, цяла, т.е неприготвена от човек в завод/мандра  Mr. Green
И внимавайте с количествта, защото като нищо може да си надебелеете. Съблюдаването на калориите известно време много помага човек да се ориентира колко да яде.
Аз като Пинки бях същата работа. Нахранена доволно омахвах за десерт по една голяма заквасена сметана, само защото може, нали е от "позволените" храни. Тъпчех като за последно. Грешки на растежа, какво искаш  Laughing

Вилянка, дори и помисли нямай за 90 дневната. Не за друго, а защото ще стопиш мускулче, което ти е ценно, за да гориш мазнини. Да, ще видиш по-малкото число а кантара, умалялата талийка също ще те зарадва. Но после идва истината, а тя е, че трябва да ядеш все по-малко, за да не дебелееш, защото си си отслабнала от мускули, а те са основния потребител на енергия, след функциите на тялото. После като се върнеш тук ще качиш и от въздуха, уверявам те. Всъщност където и да отидеш в този подфорум - ще качиш.
Знам, че е лято и искаш да си слаба, но това е. Примири се, че за да си красива, ще трябва да се пожертваш и да платиш цената на собствените си диети в миналото, а тя в случая е - едно лято нехаресвайки се  Embarassed

Скай!!! Уникална красота, уникална снимка, уникален балкон, и ти си уникално сладка!  Hug

Аз имам снимки преди/сега, ама нещо не ми се ще да ги изтипосам тук. Всеки случай разликата е огромна.

# 516
хаааааааааааайде, Вивиан, мооооля тееее  Praynig Praynig Praynig
от толкова време искам да видя колко дебели са 52килограмовите  Twisted Evil

ще си скриеш главата само, да не ти се смеят Heart Eyes

# 517
Пътят на всеки с този начин на хранене е много различен, защото и историята ни е различна (диети в миналото, болести, стресове и подобни), и особеностите ни са различни (гените имам предвид). Съветите, които се дават и които фигурират и на първата страница, са универсални, но нерядко човек трябва да си намери сам най-добрата комбинация за него. А това може да отнеме време и да ти доизхаби допълнително нервите. Rolling Eyes Но здравословните ползи обикновено идват далеч преди да започне свалянето на тегло, ако приемем, че свалянето се е забавило. Wink

# 518

Някоя от вас дали ползва myfitnesspal за въвеждане на храната, имам нужда от малко помощ?  newsm78 След като въведа данните за деня и се върна на главната страница ми показва данни от предния ден, въпреки че давам "запиши" на днешния ден. А при въвеждане на упражненията, освен опцията "пълен отчет/за печат" няма възможност за запис, а директно трябва да се върна към меню "храна" - така ли? Надявам се някой да разбра какво питам  Joy  Joy

Главната страница, в подменю Food предполагам. Като отидеш на Food diary for, ти се изписва храната за предния ден, така ли. Има едни стрелки от двете страни на датата, с тях се движиш напред и назад и може да ти показва за който си искаш ден.
За упражненията, и въобще за репортите, и аз не съм намерила опция да се записват, само да се принтират
Ако не съм ти разбрала въпроса правилно, питай пак. Аз отскоро съм фен на сайта Peace

Иргит, беконът който обсъждаме не знам дали се продава в България

# 519
Галче да разбра ме.  Hug А след като въведеш упражненията и се върнеш на "храна", отдолу след изчислението на калориите ти описва (изважда) тези от упражненията. Нещо такова трябва да стане:

Итого                   1 343   16   101    91      348          4   
Цель на день    1 522   38   101   114   2 300          57   
Осталось             179    22    0    23    1 952    53    
   Калории   Углев.    Жиры   Белки Натрий   Сахар   
   *Дополнительные калории за счет сегодняшних упражнений: 322

Съжалявам че не го слагам в скрит текст, за да не досаждам на останалите, които не ползват това приложение, но не знам как да го направя  Embarassed

# 520
Ох, колко сте писали ... нямам никакво време да ви прочета, но много се радвам  Heart Eyes

Само да се включа и аз с малко Акъл  Joy непоискан ...

Който иска да отслабва и да топи мазнини, да не бяга от протеина, а напротив.  Яжте месо, яйца, риба. Сирена и кашкавал - за кеф, но да не се разчита основно на тях за протеин, не е пълноценен.
Чиста храна, цяла, т.е неприготвена от човек в завод/мандра  Mr. Green
И внимавайте с количествта, защото като нищо може да си надебелеете. Съблюдаването на калориите известно време много помага човек да се ориентира колко да яде.
Аз като Пинки бях същата работа. Нахранена доволно омахвах за десерт по една голяма заквасена сметана, само защото може, нали е от "позволените" храни. Тъпчех като за последно. Грешки на растежа, какво искаш  Laughing

Вилянка, дори и помисли нямай за 90 дневната. Не за друго, а защото ще стопиш мускулче, което ти е ценно, за да гориш мазнини. Да, ще видиш по-малкото число а кантара, умалялата талийка също ще те зарадва. Но после идва истината, а тя е, че трябва да ядеш все по-малко, за да не дебелееш, защото си си отслабнала от мускули, а те са основния потребител на енергия, след функциите на тялото. После като се върнеш тук ще качиш и от въздуха, уверявам те. Всъщност където и да отидеш в този подфорум - ще качиш.
Знам, че е лято и искаш да си слаба, но това е. Примири се, че за да си красива, ще трябва да се пожертваш и да платиш цената на собствените си диети в миналото, а тя в случая е - едно лято нехаресвайки се  Embarassed

Скай!!! Уникална красота, уникална снимка, уникален балкон, и ти си уникално сладка!  Hug

Аз имам снимки преди/сега, ама нещо не ми се ще да ги изтипосам тук. Всеки случай разликата е огромна.

Вивиан   Hug
Аз вече съм решила за себе си ,че това е моят режим-имам изготвен още зимата режим от хора,които наистина се занимават с това,а не за пари ,и мога да кажа,че почти съвпада с това хранене тук Simple SmileНикога не съм била дебела,дори дамата ,която изготвяше режима ми каза,че моето тяло е ,като на дамите занимаващи се с бодибилдинг,разбира се ,нямам такива мускули,но самата ми структура е такава ,и ако съм стриктна надявам се да успея да изчистя мазнините и част от неприятният целулит,който ми се образува Simple Smile
Другото,което реших за себе си е 1 ден седмично или по-рядко да си позволявам нещо нережимно,за да не допускам грешки,като цяло  Embarassed
Скрит текст:
за съжаление в момента не работя и нямам финансовата възможност да си взимам всеки ден риба и месо,за това наблягам на по-евтините за мен варианти,като кисело мляко,сирене,кашкавал,яйца и салати Sad 
Благодаря на всички за съветите и коментарите ,оценявам Вашата подкрепа наистина  Hug smile3525

# 521
Vilqna32, яйцата и месото са най-евтините варианти от ВМ-НВХ храните. Кашкавал под 10 лв. килото няма никъде, а месо в зависимост от промоцията може да купиш и за 6-7 лв., и то хубаво месо, не някакви кокали. При това е много по-пълноценно и по-засищащо. Ако само финансите те спират да ядеш месо, по-добре се откажи от млечните и ще видиш, че купуването на месо не излиза по-скъпо от тях.

# 522
Мами, много ти е малко хранта и е от тази, "дебелеещата" - кашкавал, сирене в големи кол-ва не са оптимални. Яж просто: месо, яйце, риба + зеленчук + мазнина. Толкоз.

Да споделя и аз за стерса. Чудя се защо ми е толкова трудно отслабването, а всъщност бях забравила на колко стрес съм подложена в последните години - за 3 години 2 дипломирания, местене от град в град, учене в чужбина, нова работа, 2 смърти в семейството, сега ремонт и на всичкото отгоре латентния стрес, който по принцип ме мори (ниска самооценка) (Вив, благодаря ти още веднъж за книжката!!!!  bouquet ).

Странното е, че имам малко спестени парички и искам да си купя всичко на света.  Praynig Joy
Очертава се да ходя на морееееее! Нямам търпение. Не съм ходила от 3 години. А през живота си съм ходила всичко на всичко 5 пъти.  Embarassed Почти не сме излизали във ваканции вкъщи. Почивката - все пред ТВ, все нямахме пари, мама все трябваше да спонсорира разни роднини... А около нас хората по няколко пъти ходеха даже лете, всяка година при това.  Sad Имам чувството, че съм си пропуснала живота. Дано нещата се оправят!

# 523
Чоколата, болките в ставите ми съвпадат с промяната на храненето. Но може да е изчистване на стари проблеми. Не бих го класифицирала като нещо отрицателно на този етап. Подозирам, че махайки глутена, нещо се възстановява. Всъщност забелязах, че ставите на пръстите на краката ми станаха по-гъвкави. Като стъпвам се извиват повече. Плоскостъпие нямам, напротив, твърде добре оформен свод, а ако за нещо не пестя пари, то е за удобни обувки, които са качествени и дълготрайни, нови обувки нямам.
Наистина, както казваш, адаптирането към режима отнема време. При мен е необходима повече мазнина и зеленчуци, за да нямам проблеми с редовния стомах. Чак от третия опит стана.
По отношение на наситените мазнини, наистина е много трудно да се преодолея, след като ми е втълпявано цял живот колко са страшни, а и имам един родител, който ги избягва цял живот, поради фамилна обремененост. Опитвам се да му обясня, че сега науката се е променила в противоположната посока, но трудна работа. Все се плаша, че ще напълнея от мазнините.
Млечните наистина са проблемни, но понякога ми се дояждат неистово. Каквито и отстъпки да се случи да направя от режима, за глутена не правя компромис.

Виляна
, наскоро купих от Била пакетирана замразена риба скумрия - нечистена, 3,50 лв./кг.

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 18:17 от hjkl;

# 524
Благодаря на всички ,утре ще мина през билата и кауфланд да огледам за някоя рибка и месце Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт