НВ-ВМХ, част 80

• 36 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря за думите момичета  Hug
За съжаление не може без хапчета,те искаха и в болницата да остана  Embarassed
В Петък съм пак на преглед,а относно храната не ,питах я даже жената,да не е от ЯЙЦАТА,или друга храна и тя каза категорично НЕ Simple Smile
Ставам от компютъра,защото ми трябва почивка и легло Sad
На Вас успешен ден ,дами   bouquet Hug

# 721
dejie поздравления за килограмите, много добър резултат
патладжана на мусака е много вкусен
печеш първо на филийики на тефлоновия тиган
после ред патладжан, ред кайма, заливка и   chef  chef  chef
ако не се готвеше толкова бавно, цяло лято само това щях да ям

# 722
  • UK
Благодаря!
Аз днес отслабвам от нерви. Вчера градушката ни потроши колата, днес откраднаха на детето колелото точно за секунди зад гърба ми. От един вход на един блок, вдигнах олелия до бога, раззвънях се на всички, спирах да разпитвам всички, имаше 2 камери, всички казаха, че камерите не работят. Свързах се с домоуправител, каза, че камерите си работят и при първа възможност шще ми предостави записи. Час след това колелото ненадейно се озова на съвсем друго място пак близо до въпросния блок и ми се обадиха, че са го намерили оставено. Смятайте, какви хора има. Да откраднеш пред къщата си.  ooooh! Чудя се да искам ли все пак записите да се види кой е и съседите да му натрият носа. Той между другото има рожден ден след дни, мислех да отказвам цялото подготвено парти и вместо това да му купя ново. Едва не се разревах.

# 723
Благодаря!
Аз днес отслабвам от нерви. Вчера градушката ни потроши колата, днес откраднаха на детето колелото точно за секунди зад гърба ми. От един вход на един блок, вдигнах олелия до бога, раззвънях се на всички, спирах да разпитвам всички, имаше 2 камери, всички казаха, че камерите не работят. Свързах се с домоуправител, каза, че камерите си работят и при първа възможност шще ми предостави записи. Час след това колелото ненадейно се озова на съвсем друго място пак близо до въпросния блок и ми се обадиха, че са го намерили оставено. Смятайте, какви хора има. Да откраднеш пред къщата си.  ooooh! Чудя се да искам ли все пак записите да се види кой е и съседите да му натрият носа. Той между другото има рожден ден след дни, мислех да отказвам цялото подготвено парти и вместо това да му купя ново. Едва не се разревах.

Ужасна случка Sad Наистина какви хора има ....    Hug Hug Hug

# 724
  • SA
Да, за спорта - както Тим Ноукс, така и Питьр Атия са изпитали нещата вьрху собствен грьб. Тим Ноукс е спортувал и то много сериозно през целия си живот, което не му е попречило да стигне до диабет. Питьр Атия сьщо беше писал, че участвал в плувни маратони и какви ли не спортни прояви, но пак си е бил сьс затльстяване, докато не е променил храненето си. Наскоро в сайта на Марк Сисьн имаше и писмо от читател, споделящ успехите си с храненето. Много се смях на неговия, написан с много чувство за хумор разказ.
http://www.marksdailyapple.com/boy-meets-sisson-overcomes-revers … ia/#axzz36tAKVXQZ

Понеже сьщо бил много запален спортист и непрекьснато в движение, си имал самочувствие, че е с нормално тегло, е, може би леко закрьглен. Единствените моменти, когато се виждал с истински очи, били различни снимки, на които си бил доста пьлен. Но дьлго време си казвал - снимали са ме от лош ьгьл, или пьк - облякьл сьм много тясна тениска, ведньж даже се карал на жена си, че една снимка не може да направи като хората и да го снима как скача нависоко.  hahaha
Та така, спорта си е много важен, но и да се убиваш от тренировки, ако продьлжаваш да се храниш неправилно, големи резултати няма да има. Това за хората с проблеми в теглото си, далеч не за всички.
dejie, браво! И вода да е основно загубеното, пак е белег, че си на прав пьт.Сьжалявам за непиятностите! Какво става тая година с тия дьждове и бури? Климатьт ли се променя? И нас тук ни е запукал един студ от няколко дни. Чак сьс зимно яке и ботуши взех да ходя навьн.
Vilqna32 , дано бьрзо се оправяш, щом не се чувстваш добре !
А за мусаката с патладжани - аз патладжаните ги режа на крьгчета, нареждам ги в тавичка и заляти сьс зехтин ги пека десетина минути вьв фурната. Като че ли се пести малко труд по този начин.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 15:06 от kameloth

# 725
  • София
Камче, стига ли им десет минутки?  Embarassed Сякаш така съм по-склонна да се пробвам, иначе няма шанс да пека патладжани на котлона, правила съм го и повече не искам да го правя никога  Laughing

dejie, за твое успокоение ще кажа, че и нашите коли с мъжа ми са изпотрошени, освен това и други, по-малки мат. щети по къщи ...  Tired
На моя приятелка пък, която на балкона си има ратанова маса от по масивните, парче лед е минало през нея, през втория етаж на масичката също, и е пробило дупка в пластмасата на духалката, която тя явно си съхранява отдолу  Shocked Страшни куршуми бяха, не градушка.
А за колелото, аз бих искала да видя записа и да говоря с крадеца.

# 726
Да, за спорта - както Тим Ноукс, така и Питьр Атия са изпитали нещата вьрху собствен грьб. Тим Ноукс е спортувал и то много сериозно през целия си живот, което не му е попречило да стигне до диабет. Питьр Атия сьщо беше писал, че участвал в плувни маратони и какви ли не спортни прояви, но пак си е бил сьс затльстяване, докато не е променил храненето си. Наскоро в сайта на Марк Сисьн имаше и писмо от читател, споделящ успехите си с храненето. Много се смях на неговия, написан с много чувство за хумор разказ.
http://www.marksdailyapple.com/boy-meets-sisson-overcomes-revers … ia/#axzz36tAKVXQZ

Понеже сьщо бил много запален спортист и непрекьснато в движение, си имал самочувствие, че е с нормално тегло, е, може би леко закрьглен. Единствените моменти, когато се виждал с истински очи, били различни снимки, на които си бил доста пьлен. Но дьлго време си казвал - снимали са ме от лош ьгьл, или пьк - облякьл сьм много тясна тениска, ведньж даже се карал на жена си, че една снимка не може да направи като хората и да го снима как скача нависоко.  hahaha
Та така, спорта си е много важен, но и да се убиваш от тренировки, ако продьлжаваш да се храниш неправилно, големи резултати няма да има. Това за хората с проблеми в теглото си, далеч не за всички.
dejie, браво! И вода да е основно загубеното, пак е белег, че си на прав пьт.Сьжалявам за непиятностите! Какво става тая година с тия дьждове и бури? Климатьт ли се променя? И нас тук ни е запукал един студ от няколко дни. Чак сьс зимно яке и ботуши взех да ходя навьн.
Vilqna32 , дано бьрзо се оправяш, щом не се чувстваш добре !
А за мусаката с патладжани - аз патладжаните ги рега на крьгчета, нареждам ги в тавичка и заляти сьс зехтин ги пека десетина минути вьв фурната. Като че ли се пести малко труд по този начин.  Simple Smile

Благодаря  Hug
Иначе и при нас вчера беше страшно с бурята  Embarassed   ,но за радост нямаме щети  Praynig

# 727
  • SA
Виви, ами аз не сьм засичала точно по часовник, но 10-15 минути мисля ги пека. Гледам да поомекнат, не е необходимо да бьдат напьлно готови патладжаните, нали после с каймата и заливката пак ще се пекат.

# 728
  • София
Благодаря ти Камче  Hug
Така ще пробвам в най-скоро време  Heart Eyes
Иначе по този начин пека тиквички аз, вместо да ги пържа. Наредени ветрилоообразно в тава и поръсени с мазнина. Стават си почти като пържените.

# 729
Днес закусих 15 бадема и след 5 минути обядвах свински котлет и тиквички и пих мазно кафе.  Laughing Не знам още какво ще вечерям, но със сигурност ще присъства голяма купа зелева салата. Бяхте споменали, че въглехидратите от зеленчуците може и да не се броят, та какъв е шансът да прекалявам със салатите и всякакви ястия със зеленчуци? Иначе си умирам за яйца, ама като не зависи от мене...  Sad
Някакви предложения за рецепти с цаца?
Скрит текст:
Обривът си стои още, въпреки че се мажа със някакъв спирт и розова вода. Не съм сигурна дали си внушавам, но дори си мисля, че става по-зле.  Embarassed Утре личната е вече на работа и ще отида, само да не ми изнесе пак някоя лекция колко са важни въглехидратите.  Crossing Arms

# 730
Днес закусих 15 бадема и след 5 минути обядвах свински котлет и тиквички и пих мазно кафе.  Laughing Не знам още какво ще вечерям, но със сигурност ще присъства голяма купа зелева салата. Бяхте споменали, че въглехидратите от зеленчуците може и да не се броят, та какъв е шансът да прекалявам със салатите и всякакви ястия със зеленчуци? Иначе си умирам за яйца, ама като не зависи от мене...  Sad
Някакви предложения за рецепти с цаца?
Скрит текст:
Обривът си стои още, въпреки че се мажа със някакъв спирт и розова вода. Не съм сигурна дали си внушавам, но дори си мисля, че става по-зле.  Embarassed Утре личната е вече на работа и ще отида, само да не ми изнесе пак някоя лекция колко са важни въглехидратите.  Crossing Arms

Arctic_Black   Hug  иди утре на лекар,за да си спокойна Simple Smile
Относно въглените,не знам те какво общо могат да имат с обрива ти,аз за това сутринта споменах,че ходих в инфекциозно,но при мен си е вирус,не само обрив,разболяла съм се,но дамата каза,че изобщо яденето няма общо,така че мисля че и при теб едва ли е от това  Peace
Утре да кажеш как е минал прегледа  Hug Praynig

# 731
  • София
Аз пък от стреса с бурите, щетите и други разни вдигнах темература днес Sad
Ами така е, като не съм редовна с вигантола напоследък. Мислех си, че слънцето ми стига.
Взех една ударна доза витамин Д, котлетче и сега чакам да ми мине.

И една статия:
Scientists Blow The Lid on Cancer & Sunscreen Myth

С две думи цитират се изследвания, които опровергават връзката между излагането на слънце и рака на кожата и други такива, които доказват, че рискът от меланома е по-голям при хората, които използват слънцезащитни продукти.

# 732
За цацата - ако не е пържена, по Бургаския край я правят плакия.
Така и не успях да го харесам това ястие, когато ми се е предлагало.

http://www.vzonata.com/caca-plakia/

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=127.0

Защо ми се струва, че свекърва ми слагаше и яйца?  newsm78
Може и да се бъркам...

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 16:50 от Вери

# 733
Vilqna32  Hug И според мене няма общо с храненето, иначе за въглените питах между другото, за да не се окаже накрая, че не се храня нисковъглехидратно покрай зеленчуците.  Laughing  При първа възможност ще кажа как е минал прегледът.  Peace
Вери Благодаря!  Hug

# 734
С две думи цитират се изследвания, които опровергават връзката между излагането на слънце и рака на кожата и други такива, които доказват, че рискът от меланома е по-голям при хората, които използват слънцезащитни продукти.
Ами то е ясно, че слънцето поради синтеза на вит. Д има противоракови свойства. Слънцето, освен всичко друго, унижощава патогени (нали УВ лъчи се използват за дезинфекция). Ние поемаме слънчевите лъчи, без тях не можем да живеем.
От друга страна, слънцето предизвиква изгаряния и алергии и може да причини, при прекаляване, и злокачествени образувания. Така че както всяко нещо - с мярка, човек да си слуша организма. Озоновият слой е много изтънял, мисля че по това време на годината изобщо няма озон над България. През зимата има, някъде през април вече не, така четох веднъж в сайта синоптик.бг.
Червените плодове и зеленчуци съдържат витамини, които предпазват кожата. Ползвам през лятото шапки с широка периферия за лицето, леки блузи с по-дълъг ръкав и жилетки на дупчици. Пролетно, есенно, зимно време излизам на слънце като гущерите и доколкото мога се разголвам, според времето. Слушам си позивите на организма. Понякога просто чувствам, че ще загина без малко слънце. Като постоя към половин час обикновено чувствам, че ми стига и е време да се махна от слънцето.
А кремове по кожата, да ми плащат, не бих си сложила, било слънцезащитни, било някакви други.

Цацата бих я направила в незалепващ тиган. После заливка със сос от домати, лук, магданоз, чесън, сол, може и някаква мазнина.

За депресивни състояния няма нищо като природата. Един престой сред гористите части на някой софийски парк върши чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт