Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 677
  • 964
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Сделки с акциите на КТБ. Но не бяха спрели достъпа на банките в качеството им на инвестиционни посредници до системата за търговия:

е и кво от това?

# 616
# 617
Сделки с акциите на КТБ. Но не бяха спрели достъпа на банките в качеството им на инвестиционни посредници до системата за търговия:

е и кво от това?

Ми нищо. Теоритично са можели да търгуват. Само мога да гадая дали. И това в условия на спряна дейност на банката по всички параграфи.

И всъщност пуснах инфото като пример и мнение за качеството на институциите, които трябва да защитават интересите ни. А не с идеята, че въпросната банка може и да е злоупотребила с факта.

И нещо от днес:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331363_anton_kutev_ni … bori_vtora_banka/

Дано да няма толкова малоумни хора в тази държава, че не ми се мисли.

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 09:31 от Анонимен

# 618
Блис , къде Пеевски е преместил парите си ?

# 619
  • София

е и кво от това?

Ми нищо. Теоритично са можели да търгуват. Само мога да гадая дали. И това в условия на спряна дейност на банката по всички параграфи.

съгласно закона, спряна беше банковата дейност. и тя беше спряна веднага. а забраната за дейност като инвестиционен посредник е вторично решение на друг орган.

дори и да са могли теоретично да търгуват, могли са само да продават. от сметките им не може да излиза нищо навън, може само да влиза.

# 620

е и кво от това?

съгласно закона, спряна беше банковата дейност. и тя беше спряна веднага. а забраната за дейност като инвестиционен посредник е вторично решение на друг орган.

дори и да са могли теоретично да търгуват, могли са само да продават. от сметките им не може да излиза нищо навън, може само да влиза.

Твърде конспиративно стана. Но да, можели са да продават. Което не е малко.

Наистина е вторично решение на друг орган, който защо се забави 3 дни? И това показа недъг в законите. Би следвало по закона за банките при подобни ситуации всички подобни неща да бъдат предвидени да стават автоматично и веднага с вземане на решението на БНБ. 

# 621
  • Sofia
За пореден път размитам темата.
За пореден път моля, да се въздържате от личностни квалификации и използване на темата за мерене на "каквотоидаетам".
Темата е обсъждана и злободневна. Нека я запазим без да напускаме рамките на добрия тон и на допустимото.
Ще съм благодарен ако се въздържате от разпространяване на непроверени факти и неразумни апели.

# 622
# 623
Добре. Правят го. Запушват "дупките", ликвидността е налице, но въпреки това хората се юрнат да си теглят парите, защото вече нямат доверие в банката. Няма ли да върнат банката в изходното положение.

Каролев днес отговори доста точно на този въпрос. "В същото време ви казвам, че ако пак се наредят на опашки хора и ако пак фирми и държавни институции започнат на първия ден на откриване на банката да теглят депозити, банката не може да бъде спасена. И това се отнася за всяка банкова институции в целия свят. Няма банка в света, в която, ако се наредят фирми и хора да поискат в рамките на няколко дена парите си, тя да оцелее. Следователно е много важно непрекъснато до деня, в който отвори банката, това, което аз сега казвам, да бъде казвано от хора, които имат по-голям авторитет от мене. Това са министър-председател, това е централен банкер, това е министърът на финансите. Да се обяснява на хората, че законът ги защитава."

http://www.focus-news.net/opinion/2014/06/26/28928/vladimir-karo … -garantirani.html

Аз не мога да разбера какво значи да нямаш вече доверие на банката. В крайна сметка на 21 юли ще отвори една доста по-различна банка, която току-що е преминала одит и която е собственост на държавата/омански фонд/ВТБ/whomever . По-скоро въпросът опира до това какво ще е показал одитът, кой ще е собственикът и какви условия ще предлага тази банка.

# 624
На въпроса. Не, няма да ги изтегля. След 21 юли банката или ще е рекапитализирана от някой от акционерите си, или ще е собственост на ББР... Затова нямам притеснения и не мисля да пипам авоарите си в спешен порядък. Така ще е до падежа им. После вече ще мисля съобразно конкурентни оферти на други банки или моите собствени финансови планове. Но до падежа със сигурност няма да ги пипам, а той е декември. Така че със сигурност няма да съм на опашката на 21 юли сутринта Simple Smile

Повечето в тази тема не разбират нищо от банково дело и единственото, с което пълнят темата е със слухове, разпространявани от хора, които или 1. нямат вътрешна инфо или 2. имат вътрешна инфо, но целят да манипулират обществото в дадена посока. Когато знаещите мълчат, започват да говорят незнаещите. Журналята не са виновни за нищо. Те трябва да пишат, те трябва да сложат някого зад микрофона, няма как. Когато знаещите не искат да седнат пред него, винаги готови са незнаещите. Примери - Хърсев, Татяна Дончева, Атанас Атанасов. Вечно готови с версии, вечно готови да запълнят ефира, никога не отказващи интервю, никога не отказващи гостуване в студион... Защо? Защото не носят отговорност и каквото и да кажат, лични последици не могат да имат за себе си. Незнаещите говоривши са изключително важни контакти в телефона на всеки журналист. Когато ти се даде заповед "дай ми до 4 интервю по тази и тази тема", звъниш първо на тях. Защото знаещите никога не искат да говорят. Защото 1. или не знаят какво да кажат или 2. знаят, но е незаконно да го кажат. Затова имаш Хърсев, Дончева, Атанасов и още.... поне 100 души в родния пейзаж, които винаги са готови за запълнят празното място зад микрофона.

# 625
  • Бургас
По принцип и аз нямам намерение да ги тегля, но ако всички се юрнат, банката ще бъде съсипана. А стане ли това спестяванията ми отлитат. Това ще ме принуди и аз да се наредя да тегля, за да си спестя парите.

# 626
Няма да тегля. Peace

# 627
Повечето в тази тема не разбират нищо от банково дело и единственото, с което пълнят темата е със слухове, разпространявани от хора, които или 1. нямат вътрешна инфо или 2. имат вътрешна инфо, но целят да манипулират обществото в дадена посока. Когато знаещите мълчат, започват да говорят незнаещите.
Ами щом не се прави разлика между спиране на собствените акции от търговия и дейност на финансов посредник на фондовия пазар с акциите, които се търгуват

# 628
По принцип и аз нямам намерение да ги тегля, но ако всички се юрнат, банката ще бъде съсипана. А стане ли това спестяванията ми отлитат. Това ще ме принуди и аз да се наредя да тегля, за да си спестя парите.

Ако са в рамките на 100 000 евро не отлитат. Ако банката фалира, фондът ти ги гарантира. Законът ти ги гарантира.

# 629
  • Пловдив
Не бих ги изтеглила, поне не на 21 юли! Ако по-натам нещо ме притеснява ,ще ги преместя! Но така или иначе са под 100 хил. евро, така ,че каквото и да стане ,не мисля,че ще се затрият  Peace

Общи условия

Активация на акаунт