Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 444
  • 986
  •   1
Отговори
# 945
Така е... При толкова засегнати райони за съжаление няма как да се отдели по 10 000 на къща...  Confused

Изцяло съборените къщи не са толкова много, но така или иначе не зависи от нас по колко ще се дадат Naughty
Моите близки, на които им се наводни къщата и част от покъщнината им замина, и се събори оградата, досега са дали повече пари, отколкото вероятно се планира да им се даде (говорим за крайно нужните неща и строежа на ограда, щото няма как), а тепърва им предстои ремонт на мазе, гаражи, стълбища и т.н. и купуване на уреди........ ми сори, ама за мен си е отбиване на номера......  Tired

# 946
  • Mediterraneo
...ми сори, ама за мен си е отбиване на номера......  Tired

Спор няма! Но говорим за дарителските сметки все пак, парите там не извират. Държавата нали ще даде по 300 лв на домакинство  Whistling

# 947
...ми сори, ама за мен си е отбиване на номера......  Tired

Спор няма! Но говорим за дарителските сметки все пак, парите там не извират. Държавата нали ще даде по 300 лв на домакинство  Whistling
Whistling ооо, даде по 400 даже......... нямам коментар просто, парите не са малко, които се събраха  Peace но, имаме едно голямо Но в БГ и това си е .... хората пак си патят за грешките на по-високите нива и оправия явно няма да има....... за съжаление.......

Благодаря!

# 948
Изцяло съборените къщи не са толкова много, но така или иначе не зависи от нас по колко ще се дадат Naughty
Моите близки, на които им се наводни къщата и част от покъщнината им замина, и се събори оградата, досега са дали повече пари, отколкото вероятно се планира да им се даде (говорим за крайно нужните неща и строежа на ограда, щото няма как), а тепърва им предстои ремонт на мазе, гаражи, стълбища и т.н. и купуване на уреди........ ми сори, ама за мен си е отбиване на номера......  Tired

Кое точно е отбиване на номера? Айде стига недоволстване, дарихме, съпричастни сме, ама да се говори по този начин, вече е грозно! На никого не пожелавам да се случва такова нещо, но при липса на застраховка, всъщност какво се очаква?

# 949
  • Mediterraneo
То пък при наличието на застраховка... Нали се сещате какво, кога и колко плащат застрахователите при едно такова мащабно бедствие!

# 950
То пък при наличието на застраховка... Нали се сещате какво, кога и колко плащат застрахователите при едно такова мащабно бедствие!

E! Нали не оспорваме спокойствието при наличието на застраховка?! Да, бавят изплащането на обезщетението, но имаш някаква сигурност.

# 951

E! Нали не оспорваме спокойствието при наличието на застраховка?! Да, бавят изплащането на обезщетението, но имаш някаква сигурност.
За съжаление тук голям процент от хората просто нямат достатъчно висок доход, за да си позволят застраховка  Confused

Не виждам кое не ви хареса, хората не са виновни в нищо, благодарна съм лично на всеки, който е помогнал, аз също съм помогнала с каквото мога разбира се; но истината е, че бедствието е било човешка грешка, а виновните не поемат никаква вина......това се очаква-щом общината е виновна да поеме разходите! Като си засегнат  и всичко, което си градил вече го няма и трябва да започнеш от нулата как да стане ......... притесненията ми са за това парите, които всеки от нас е дарил да отидат по предназначение, защото не един и два случая има на кражби........

# 952
Разбира се, че никой не е виновен. Наясно съм, че много малък процент от хората имат възможност и са направили застраховка на къщите си. Какво не ми хареса ли? Не ми харесва начинът, по който се приема помощта, това са възможностите, толкова са получили. И аз помогнах колкото можах и го правя винаги, според възможностите си. Пострадах и от земетресението, и от градушката, получих пропорционално на това, което съм инвестирала, т.е. на застраховката, която съм направила. Не съм очаквала помощ, но ако имаше такава, не бих я нарекла отбиване на номера. В резюме, няма виновни за случилото се, но всяка помощ е добре дошла, и най-подходящата реакция в този момент би била всеки да е благодарен, че има добронамерени хора, които с огромното си желание и със сигурност ограничени възможности, са помогнали, за да могат пострадалите да стъпят на краката си. На същите тези, които са отделили от средствата си, не им е работа да мислят на кой какви ремонти му предстоят. Нека поне в този момент не отричаме и малкото, което се прави.

# 953
Herz, вероятно аз не съм се изказала правилно- на всиеки, който е дарил и помага съм благодарна, и всеки засегнат е много, много благодарен, затова не веднъж казвам-няма държава, но има народ Hug!!!
Притесненията и изказването ми бяха насочени единствено и само към тези, които разпределят тези суми и към тези, които не са си поели отговорностите и вината! И съгласи се, че за хората останали без нищо тези пари са много малко. А аз все си мисля, че има възможност за малко по-големи суми, които наистина да дадат едно начало на тези хорица...... (уточнявам, че аз не съм засегната лично, нито имам някакъв интерес към тези пари, да не помисли някой такова нещо)

Благодаря ти за споделеното мнение!
Дай Боже все по-малко нуждаещи се и всичко да се нареди за всеки!!!  Praynig

# 954
Колкото и да са доброволно събраните средства, няма да стигнат, както и колкото и да отпусне държавата. Съчувствам на всички, аз също искам за всеки да има достатъчно, толкова че да си построи нова къща, да я обзаведе и да забрави за сполетялото го, но сама разбирам, че това е невъзможно. Друго би било, ако мислехме и предвиждахме нещата в перспектива, или оценявахме риска, говоря за застраховките. Да, обсъдихме го, бедни сме, хората нямат възможност. Затова коментари от сорта

Whistling ооо, даде по 400 даже......... нямам коментар просто, парите не са малко, които се събраха  Peace но, имаме едно голямо Но в БГ и това си е .... хората пак си патят за грешките на по-високите нива и оправия явно няма да има....... за съжаление.......

Благодаря!

са неуместни. Патим от грешките на отговорните институции и хора, но и от личната си безотговорност.

# 955
Днес гледах в новините, хората показваха шарани, които плуват по улиците на Мизия. Дошли са от язовир, не ги е донесъл дъжда,  язовирите си имат собственици, наистина не мога да повярвам, че в тази държава никога няма виновни.

# 956
  • Варна

Специално моите клиенти са си получили вече всичко до стотинка. Но за съжаление са малко тези хора...

Наясно съм, че много малък процент от хората имат възможност и са направили застраховка на къщите си.

Застраховката на нашия апартамент струва 69 лв. на година. Колко пък малко хора нямат 69 лв. за цяла година спокойствие? Само цигарите на месец струват в пъти повече... Wink
Вярно е - застраховката също не обезщетява щетите на 100%, но не е като да чакаш 400 лв. от помощи...

# 957
  • София
Почакайте малко да започне предизборната кампания. Нали помните, в Бисер си направиха ПР с две нови къщи и толкоз - останалите хора издухаха супата. Сега сигурно всяка партия ще спретне по една къща на пострадал - кой в Аспарухово, кой в Добрич, кой в Мизия, и поне няколко семейства ще са по-добре.  Peace

Днес пак на едни кадри стари се видя как водата беше на талази, на вълни, все едно е езеро, а не стои като да се отича. Сякаш идваше още вода отнякъде.

# 958

Специално моите клиенти са си получили вече всичко до стотинка. Но за съжаление са малко тези хора...

Наясно съм, че много малък процент от хората имат възможност и са направили застраховка на къщите си.

Застраховката на нашия апартамент струва 69 лв. на година. Колко пък малко хора нямат 69 лв. за цяла година спокойствие? Само цигарите на месец струват в пъти повече... Wink
Вярно е - застраховката също не обезщетява щетите на 100%, но не е като да чакаш 400 лв. от помощи...

Естествено, че ще си получат. Тези несериозни твърдения дали, кога и колко, не ми се коментират.
За съжаление малко хора могат да разчитат на обезщетения, и отново стигаме до манталитета ни. Виждам, че хората са много по-склонни да застраховат автомобилите, отколкото жилищата си. Готови са да харчат за цигари и шльокавица, но не и да застраховат имуществото си. Пак подчертавам, съчувствам на всички пострадали, срещу природата сме безсилни, но да смяташ, че друг ти е длъжен, когато сам не си взел никакви мерки, да си разчесваш езика с размера на получената помощ и да продължаваш да очакваш, да обсъждаш дарителската сметка и начина на разпределяне на парите...съжалявам да го кажа, е повече от наглост! 

# 959
Много е грозно да се упрекват хората заради това, че не си били застраховали имуществото и да им се държи сметка за това как са си били харчили парите в една такава тема!!!
Грозно е човек да прави реклама на застрахователни компании точно в един такъв момент.
Моите баба и дядо не пушат цигари и въпреки всичко не могат да си позволят да плащат за застраховки.
И още нещо - аз съм работила за застрахователна компания и нищо добро не мога да кажа. През цялото време, докато работих, хората ми се оплакваха и се караха с мен, все едно от мен зависи да им бъдат изплатени обезщетенията.  Rolling Eyes
Вярно е, че застраховките не са чак толкова скъпи (ако човек работи и получава нормална заплата), но и обезщетенията са смешни, ако въобще бъдат изплатени  Rolling Eyes
Моля Ви, направете си отделна тема и там обсъждайте застраховките и това колко е хубаво човек да се застрахова!

Понеже наистина се вбесих от глупостите ви за застраховките и застрахователните компании ще ви припомня един случай:
Цитат
След близо двугодишно отлагане Софийският градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки ”Дженерали застраховане" да й бъдат платени 189 254 лв. за лечението в Израел.
Тя ще трябва да плати на световния шампион по фигурно пързаляне и компанията близо 21 000 лв. съдебни разходи.
Председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова определя иска за имуществени вреди като неоснователен и недоказан.
Магистратите приемат, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са платени с парите от дарителските й сметки в националната кампания, при която бяха събрани 390 747 лв. Според семейството на момичето обаче досега лечението й струва над 1 млн. лева, а месечните разходи за грижите за нея в момента са около 5000 лева
Какво общо има дарителската кампания със застрахователната компания?
Наистина ли това момиче трябваше да чака докато застрахователната компания благоволи да и изплати обезщетение за да може да замине за Израел и да се лекува?
След това Софийският апелативен съд е взел друго решение, но за съжаление не всеки човек има време, а и възможност да се бори срещу застрахователните компании.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 08:46 от B & C

Общи условия

Активация на акаунт