Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 389
  • 986
  •   1
Отговори
# 960
Хайде пък да четем с разбиране и да не си измисляме, че някой прави реклама на застрахователните компании! Никой не държи сметка на хората как са си харчили парите, струва ми се, че са вадят думи от контекста. Грозно е да се съпоставят трагични случаи, независимо от вбесяването на съфорумките. Става въпрос за манталитет и приоритети. И най-вече става въпрос за това, че хиляди хора отделиха от средствата си, като не занимаваха абсолютно никой с това имат или нямат, бяха съпричастни и добронамерени, и тук се появява някой, който започва да прави сметка колко пари са събрани в дарителската сметка и как би било добре да се раздаде по повече, защото имало да се прави мазе, гараж, стълби...не ми се търси да цитирам. Ако някой не е разбрал, парите събрани чрез DMS са за крайно належащи нужди, за първа най-първа помощ, да се осъзнае пострадалия, а за довършителните ремонти, е редно всеки сам да се оправи.

# 961
  • Варна
... и отново стигаме до манталитета ни. Виждам, че хората са много по-склонни да застраховат автомобилите, отколкото жилищата си. Готови са да харчат за цигари и шльокавица, но не и да застраховат имуществото си.

Абсолютно вярно!  Peace

Цитат
Грозно е човек да прави реклама на застрахователни компании точно в един такъв момент.

Shocked Къде пък прочете реклама на застрахователна компания и коя точно компания рекламираме според теб?

Цитат
И още нещо - аз съм работила за застрахователна компания и нищо добро не мога да кажа.

Жалко за теб, че си си изгубила времето...  Tired

Цитат
След близо двугодишно отлагане Софийският градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки ”Дженерали застраховане"...

Жалко за "Дженерали", че по този начин изгубиха доверието на голяма част от клиентите си....  Wink

Цитат
Понеже наистина се вбесих от глупостите ви за застраховките и застрахователните компании...

Eeee, ама много лесно се вбесяваш. Не си трови нервите по форуми - няма смисъл. Толкова по-гадни неща има в този живот, отколкото чесането на клавиатури в някакъв си форум...  Wink

# 962
......парите събрани чрез DMS са за крайно належащи нужди, за първа най-първа помощ, да се осъзнае пострадалия, а за довършителните ремонти, е редно всеки сам да се оправи.
ooooh!аз спирам да говоря, защото вие си знаете вашето, като с радио да се говори.... какви по-належащи  нужди от това, че хората са на улицата?!!!!! И изобщо не се коментира колко пари са събрани, а това, че не се разпределят правилно. И вообще не виждам смисъл в този случай да обвинявате хората, че не са се застраховали, ако беше природно бедствие да(не дай Боже), но в случая не е така, има виновни, които не си поемат вината, за това иде реч Crossing Arms Но явно вие не четете, а си знаете вашето.

# 963
Изцяло съборените къщи не са толкова много, но така или иначе не зависи от нас по колко ще се дадат Naughty
Моите близки, на които им се наводни къщата и част от покъщнината им замина, и се събори оградата, досега са дали повече пари, отколкото вероятно се планира да им се даде (говорим за крайно нужните неща и строежа на ограда, щото няма как), а тепърва им предстои ремонт на мазе, гаражи, стълбища и т.н. и купуване на уреди........ ми сори, ама за мен си е отбиване на номера......  Tired

Крайно належащите нужди искаш да ти дефинирам ли? Строежът на оградата не е от тях!

# 964
Whistling ооо, даде по 400 даже......... нямам коментар просто, парите не са малко, които се събраха  Peace но, имаме едно голямо Но в БГ и това си е ....
/quote]

Цитирам те във връзка с това:
И изобщо не се коментира колко пари са събрани, а това, че не се разпределят правилно.

Така, че преди да се фръцнеш си прочети коментарите и не си измисляй, че някой обвинява пострадалите, че не са направили застраховки. Дотук коментарите са, че при положение, че нямат застраховки, не могат да очакват повече, което е нещо различно.

# 965
Вие вообще четете ли какво пиша, май през ред. Това го дадох само като пример, да стане ясно горе долу за размера на разходите  Whistling
Крайно належащите нужди искаш да ти дефинирам ли? Строежът на оградата не е от тях!
Съборените къщи с изцяло отнесена покъщнина и всичко и започване от 0 , за това говорим Peace  и определени 2500лв, кое точно да направят и да се осъзнаят?!!! И тези къщи не са толкова много, определено съм на мнение, че хората точно за това са дарявали  Peace Hug

# 966
...но 2500лв си е смешно на фона на толкова много събрани и дарени пари, а и няма да стигнат доникъде тези пари, има хора, които са на кота нула  Tired а има достатъно пари поне по 10 хиляди да им се дадат на тези, които са без къщи  Peace

И като пример, и като коментар звучи ужасно! Някой запита ли се откъде и от кого се събраха същите тези "толкова много събрани и дарени пари", за да им правите сметка и определяте как да се разпределят? Кой определя коя сума е смешна? Всички, които дарихме, всички които помогнаха като доброволци, го направиха, за да спестят труда и средствата на пострадалите. Без този труд и тези помощи, на потърпевшите щеше да им е много, ужасно трудно, а за смях - повод не виждам дори! Приключих с темата!

# 967
Herz, не разбрах защо се заядохте, всички тук сме за една кауза и помощ, а и всеки има право да си каже мнението. А най-вече, че нищо не зависи от нас и този спор е напълно безмислен.

И явно все пак не сте ме разбрали, моите притеснения са относно това, че може тези пари и помощи дарени от хората, за да помогнат на пострадалите да изчезнат или да бъдат откраднати, вместо да отидат за това, за което всички ние сме ги дарили  Thinking

# 968
Herz, не разбрах защо се заядохте, всички тук сме за една кауза и помощ, а и всеки има право да си каже мнението. А най-вече, че нищо не зависи от нас и този спор е напълно безмислен.

И явно все пак не сте ме разбрали, моите притеснения са относно това, че може тези пари и помощи дарени от хората, за да помогнат на пострадалите да изчезнат или да бъдат откраднати, вместо да отидат за това, за което всички ние сме ги дарили  Thinking

Заяждам се, така ли? На фона на безумните коментари, сигурно така изглежда! Ние наистина говорим на различни езици! Ако за Вас думите "смешни", "има достатъчно да се даде и повече" и правенето на сметка какво трябва да ремонтира този и онзи, е притеснение, за мен е неуместен коментар и неблагодарност.
За съжаление, когато помагам, не бих споделила с колко, точно заради такива коментари, го правя за конкретния човек, но остава разочарованието от "оценителите" и тези, които се чувстват длъжни да обсъдят направеното. Надявам се никога да не стигна дотам, такива хора да ме накарат да съжалявам, че съм помогнала.  

# 969
  • при късмета
Herz, не си права, според мен.
Хората имат право да искат пълното обезщетение на изгубеното, дори да нямат застраховка. Да, от дарителските фондове, не могат да претендират колко ще вземат.
НО, имат право да искат 100% обезщетение от държавата/общината. Защо? Защото виновна е тя. Виновна е за допускането на безразборно строителство, безразборна сеч, неподдържане на коритата и деретата, а това са основните причини за бедствито, поне във Варна.
В Бисер, Мизия и т.н. пак държавата е виновна за неконтролираното отдаване на язовири и взелите ги под наем. Като не може да се вземе обезщетине, ама 100%во от виновния, то би следвало да се вземе от отговрния за безнаказаността на виновния.

И прочети в темата за Мизия как застрахователи изплащат щети. Дупките от градушката по изолациите ги смятат до сантиметър. Т.е. цялата стена е за смяна, а те ти покриват само квадратурата на самите дупки. Е за какво да се застраховам, като изплащат 1 кв. м. вместо 100?

# 970
ма ко, взимаш отношение в спор, същността на който не си разбрала.  
"Хората имат право да искат пълното обезщетение на изгубеното, дори да нямат застраховка. Да, от дарителските фондове, не могат да претендират колко ще вземат." Бих искала да ми посочиш основанието за първото ти твърдение и установена ли е вината на когото и да било. Към кого могат да заявят претенциите си, когато нямат застраховка?
По отношение на дарителските фондове си права. За тях идеше реч.
Мислиш ли, че не съм чела темата за Мизия? А колкото до въпроса ти за какво да застраховаш, не го обсъждай с мен. Аз за себе си съм намерила причина да застраховам, и същата не е била поставяна на обществено обсъждане.

# 971
Аз за себе си съм намерила причина да застраховам, и същата не е била поставяна на обществено обсъждане.
Да застраховаш себе си или да застраховаш някой друг?  Laughing
Явно е второто  Rolling Eyes

Дженерали и Софийският градски съд са се изгаврили с момичето при положение, че в този случай се касае за човешки живот, а какво остава за някакви си къщи. С къщите гаврата ще е още по-лесна.

При положение, че съм дарила пари, съм в пълното право да искам да ми се даде отчет за тези пари - как и за какво се харчат.
Едва ли някой би дарил пари ако знае, че парите ще отидат в нечии джоб, а на потърпевшите ще се дадат жълти стотинки 

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 14:58 от B & C

# 972
Аз за себе си съм намерила причина да застраховам, и същата не е била поставяна на обществено обсъждане.
Да застраховаш себе си или да застраховаш някой друг?  Laughing
Явно е второто  Rolling Eyes

Дженерали и Софийският градски съд са се изгаврили с момичето при положение, че в този случай се касае за човешки живот, а какво остава за някакви си къщи. С къщите гаврата ще е още по-лесна.

При положение, че съм дарила пари, съм в пълното право да искам да ми се даде отчет за тези пари - как и за какво се харчат.
Едва ли някой би дарил пари ако знае, че парите ще отидат в нечии джоб, а на потърпевшите ще се дадат жълти стотинки 
Достатъчно ясно съм се изказала, препоръчвам ти обаче да си мериш приказките.
Ти какъв отчет ще искаш, е твой проблем, който не е тема на разговор в момента.

# 973
  • Mediterraneo
Сега, жълти стотинки са на фона на загубите, които са претърпели хората. Но всички получени от дарения суми ще се разходят за пострадалите. Като ги разхвърлиш на нуждаещите се, вярно са жълти стотинки. Но като цяло сумата никак не е за подценяване!
Освен това ми се струва нелепо да искам отчет за 2-3-5-100 лв, които съм дала като дарение, но всеки е в правото си за го иска или не.

# 974
Сега, жълти стотинки са на фона на загубите, които са претърпели хората. Но всички получени от дарения суми ще се разходят за пострадалите. Като ги разхвърлиш на нуждаещите се, вярно са жълти стотинки. Но като цяло сумата никак не е за подценяване!
Освен това ми се струва нелепо да искам отчет за 2-3-5-100 лв, които съм дала като дарение, но всеки е в правото си за го иска или не.
Дано!
И все пак е хубаво да има отчет, че и грешки стават  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт