Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 189
  • 986
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Милех се като стана тази сутрин информацията за загиналите да не се потвърди! Съболезнования на близките! Страшна трагедия!
Надявам се вълежите да спрат днес!
Сега ще видим с какво може да се помогне!

# 151
Съболезнования на близките на загиналите...
Ужасна трагедия...

Вече има открита линия за помощ с СМС- DMS Varna на 17 777

# 152
Каква е тази втора вълна, която се очаква?

# 153
Обявен е неучебен ден във Варна, съобщиха от общината.

В "Аспарухово" няма да работят и детските градини и яслите.

# 154
 Ужасно, ужасно...
 Аз имам дом в селото, в което вилня смерч... Цяла нощ не съм мигнала. Слава богу жертви няма, само разрушения...
 Какво става, какви са тия катаклизми, вече чакам всяка пролет с ужас.

Горките хора във Варна, голяма трагедия...

# 155
  • Добрич
Дъщеря ми живее във Варна и казва, че продължава да вали много силно,. Двете ми племенници и внукът на сестра ми са в Аспарухово. Слава Богу, снощи след трагедията бяха добре. Те са на висок етаж и са гледали всичко като на забавен каданс през прозореца. Видели са как колите се качват една върху друга и потъват после в дерето. От снощи обаче не можем да се свържем с тях. Телефоните  и на тримата от три часа казват, че абонатът разговаря, което не е възможно. Особено за телефона на малкия.  Там няма и ток. Батериите им щяха да паднат до сега. Но явно нещо е блокирал оператора. Чета по-нагоре, че и други не могат да се свържат по телефона.А днес е излязъл и силен вятър, който снощи го е нямало. 
Иначе в Добрич има затворени пътища, но не е толкова страшно. Има вятър и вали. Но е нищо в сравнение с Варна ..

# 156
  • Варна
Каква е тази втора вълна, която се очаква?

Предполагам, че от обилни дъждове.

# 157
Голяма трагедия...... Sad

# 158
  • София

Не мога да се свържа с приятелката си от кв. Аспарухово и съм силно обезпокоена. Нямам представа как да я намеря.  Confused

Аз също опитвам повече от час да се свържа с хора в Аспарухово ул.Балатон 26, но уви. Душата ми се е свила, като гледам какъв ужас е ..........

Току-що се свързах с нея. Добре са. Къщата им е пострадала, но това е малка беда в сравнение с мащабите на трагедията.

Някой попита за пътя към Златните. По-добре да не се тръгва. Кранево е отцепено и пътят за Балчик е затворен. Вероятно и на Златните няма да е по-покойно.  Rolling Eyes

# 159
В момента само духа силен вятър....поне спря да вали. Но до кога?.......

# 160
  • София
В Институтът по океанология на БАН в Аспарухово дали са големи щетите?  Rolling Eyes
Майка ми е работила там повече от 30 години и ги мисли варненци...   Sad

Ужас просто.... огромна трагедия  Cry

# 161
Съболезнования на близките и дано няма повече жертви!

Съвсем човешка черта е винаги да се търси виновен, и вероятно има такъв в някаква степен, но при посоченото количество валежи според мен става дума най-вече за природна стихия... Виждала съм как почистена шахта за секунди се запушва от свалени листа и клони, а естественият наклон довършва останалото.
Най-грозно ми е непрекъснатото повтаряне и иронизиране по всички медии - кой е виновен, а кой е виновен? Не съм гласувала за това правителство и не го харесвам, но не мога да не бъда обективна - ок, като мине всичко - да се намерят и накажат виновните, но сега не е моментът да се приказва, а да се действа. Като лешояди са журналистите, всяка трагедия ги радва, само им погледнете лицата.

В България подобни неща се случват рядко, затова и населението, а и отговарящите за тези случаи, малко подценяват положението. Разбира се, не винаги може да реагира човек, когато стане бързо, но виждате, че гонят колите си, тръгват за изпити и т.н. Пазете се.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 09:39 от Не се сърди, човече

# 162
Много съжалявам, съболезнования на близките на загиналите.   bouquet Дано няма повече жертви!

# 163
  • Once there was a Hushpuppy...
Съболезнования на близките и дано няма повече жертви!

Съвсем човешка черта е винаги да се търси виновен, и вероятно има такъв в някаква степен, но при посоченото количество валежи според мен става дума най-вече за природна стихия... Виждала съм как почистена шахфа за секунди се запушва от свалени листа и клони, а естественият наклон довършва останалото.
Най-грозно ми е непрекъснатото повтаряне и иронизиране по всички медии - кой е виновен, а кой е виновен? Не съм гласувала за това правителство и не го харесвам, но не мога да не бъда обективна - ок, като мине всичко - да се намерят и накажат виновните, но сега не е моментът да се приказва, а да се действа. Като лешояди са журналистите, всяка трагедия ги радва, само им погледнете лицата.

В България подобни неща се случват рядко, затова и населението, а и отговарящите за тези случаи, малко подценяват положението. Разбира се, не винаги може да реагира човек, когато стане бързо, но виждате, че гонят колите си, тръгват за изпити и т.н. Пазете се.

Човече, напълно споделям мнението ти! Не на 100%, а на 200....

За мен най-голямата причина си остава безобразното строителство и незаконната циганска сеч във Варна. Аз съм сантиментално свързана с града от повече от 30 години и с който и варненец да говоря/имам доста приятели/ всички са съгласни, че града беше прекрасен до към 2005г. За мен до тогава това беше един разкошен, подреден и приветлив град. Чист и красив. И какво стана после, безобразно изсичане на Галата, също толкова безобразно строителство, замърсяване, лошо управление на града, всичко на долу и на долу....Разсипаха един прекрасен български град, това стана.
Да, но алчнотията се наказва, има горе кой да вижда всичко. Лошото, е че не винаги наказаните са самите алчници, а невинни хора. В случая и деца  Cry
Мъчно ми е за хората във Варна, които нямат вина за случилото се, а пострадаха....
Природата няма да ни прости! Ние строим и изсичаме, тя ни праща бедствия.....това няма да свърши! Жалко.

# 164
Абсолютно е така. И аз мисля, че при такава стихия няма крив и прав, и идеално почистена канализация няма да помогне, листа и клони от пороя запушват за секунди. Хората не знаят как да реагират и как да се пазят, а си гонят колите и да-тръгват за изпити.
Пазете се бе, хора! Как очаквате правителството да ви опъне чадър над къщите ли? Гражданска защита да хвърлят боб и да знаят и да спят пред къщите?
Не подкрепям сегашното правителство, но аман от нападки и то при природни катаклизми. Аз разбирам да е нещо друго, ама срещу такива стихии кой да е виновен точно се очаква?

Общи условия

Активация на акаунт