Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 609
  • 986
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
Напротив! Звучи съвсем свързано и ясно. Тези, които раздават помощите не виждат ли? Защо дават помощи само на цигани, или мислят, че българи не са пострадали? Кой позволи разни случайни хора да разпределят изпратените дарения? Тези хора са случайни. Иначе не биха допуснали пострадалите да останат съвсем без никаква помощ, а тя да се дава на цигани.

Случайни са, защото от случайни хора се инициираха различни сборни пунктове, съвсем по инерция. Никой не мисли за раздаването, само за набирането на помощи. Това е разбираемо.
От друга страна, помощи раздава и БЧК. В едно положение на бедствие няма как да отсяваш реално пострадали от симуланти.

# 526
По Нова в момента говорят за тези неща.

# 527
  • Варна

Абе, говорят... Коя е тази луда дето говори???

Не се спря да хули кмета. Той, има няма от 1 година е на пост, кога да оправи всичко...

# 528

Абе, говорят... Коя е тази луда дето говори???

Не се спря да хули кмета. Той, има няма от 1 година е на пост, кога да оправи всичко...
Веселина Томова, варненска журналистка.

# 529
  • Разпиляна във въображението
Колко са пострадалите във Варна? Имам чувството, че повече са в Добрич.

# 530
Ето започна се, първо изпълзя политизирането и пропагандата, сега заговори и омразата с/у ромите! Да такива са, за съжаление при тях има йерархия, тартора прибира всичко и го разпределя сред по-нисшите, но нека това да не спира хората да помагат с каквото могат! Трагедията е страшна и това е наша трагедия, българска, барабар с ромите които все пак са част от нашата държава. Как може да не изпратите помощ защото щяла да отиде при циганите? И се възмущавате че всяко дете щяло да получи помощ! Разбира се че всяко дете трябва да получи помощ! Ако толкова ви е страх някой да не облажи от помощта ви, пратете поне памперси и детски пюрета, няма цар киро да ги обуе, спокойно! Все при дете ще отидат, какво като е ромче!

И да .... най-вероятно помощи ще отидат при тези дето мноого пряко или косвено са допринесли за трагедията... да
възстановяват незаконни жилища ..

Ето с това съм съгласна, нека сега да резследват колко могат и да видят чии къщи са строени върху дерета и канали. И да ги лишат от помощ. Интересно ми е също така ще видим ли наказани хора от градската управа които са разрешавали или са си затваряли очите за това безобразие. дали ще кажат името на човека, който е получил съобщението от НИМХ още в сряда и да го попитат какво е направил след като го е видял..Или имената на тезикоито получават заплати, за да не допускат деретата да обраснат в храсти и дървета.

# 531
Ми, не съм запозната с варненските потайности, но не е казала нещо, което да не важи за много общини. Засегна се и въпросът за циганите. Преди това говори Ани Салич, която каза, че са събрани половин млн лв, което аз не знаех. Сигурно съм изпуснала нещо, защото не го хванах отначало. Изказа се възмущението, че няма адекватна помощ от отговорните органи. Както винаги. Силно се съмнявам някой да поеме отговорност, друг да бъде съден и т.н. Обикновените хора ще продължат да помагат на другите обикновени хора. Това е важното.

# 532
Извинете ме, ако вече е било коментирано. Бих искала да помогна на хората, пострадали от наводненията в градовете Килифарево и Дебелец, област Велико Търново. Не знам дали сте гледали, но там също хората са загубили имущество, животни и къщите им са унищожени. Те също са наши съграждани и имат нужда от помощ. Ако някой знае за сметка или нещо подобно, моля да сподели.
Добавям, също и за Добрич ме интересува.

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 18:18 от Супернова

# 533
  • София

Областния кризисен щаб - Варна

# 534
Гледах по канал 3 преди малко хората казват че жертвите са над 30 , дано не е вярно ,звучи страшно! Praynig

Супернова мисля че помощите от БЧК се разпределят навсякъде http://www.redcross.bg/floods_bulgaria2014/view.html?nid=19926  Hug

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 18:42 от бобчото

# 535
Приятеля ми сега е в Аспарухово с още две момчета като доброволци, казва, че е страшно, като на война. Sad Да почиват в мир загиналите Flowers Rose  И дано да спре най-после тоя дъжд. При нас няма нищо, ние сме в Левски, но преди малко пак валя силно. Много ми е мъчно и страшно Cry
От вчера на много места във Фейсбук виждам статии за ХААРП, признавам си, за първи път чух за това чудо. Не знам какво да мисля, не искам да вярвам. Вие какво мислите? Ето две клипчета, които ми попаднаха.
https://www.youtube.com/watch?v=fsGYOMq8Mvo&list=PLrU-RSKRfj … c3tnCeuqR2Ozics34
http://svetovnizagadki.com/bulgarin-pokaza-haarp/

Звучи страшно ...

# 536
  • В тъмната гора.
Българският дарителски форум трябва да отвори сметка и на Добрич, Килифарево и Дебелец.

# 537

Глупости са това с ХААРП поне според мен, хората просто живеят "съвременно" по нашите земи и забравят, че природните стихии са нещо адско.

# 538
Ето започна се, първо изпълзя политизирането и пропагандата, сега заговори и омразата с/у ромите! Да такива са, за съжаление при тях има йерархия, тартора прибира всичко и го разпределя сред по-нисшите, но нека това да не спира хората да помагат с каквото могат! Трагедията е страшна и това е наша трагедия, българска, барабар с ромите които все пак са част от нашата държава. Как може да не изпратите помощ защото щяла да отиде при циганите? И се възмущавате че всяко дете щяло да получи помощ! Разбира се че всяко дете трябва да получи помощ! Ако толкова ви е страх някой да не облажи от помощта ви, пратете поне памперси и детски пюрета, няма цар киро да ги обуе, спокойно! Все при дете ще отидат, какво като е ромче!

И да .... най-вероятно помощи ще отидат при тези дето мноого пряко или косвено са допринесли за трагедията... да
възстановяват незаконни жилища ..

Ето с това съм съгласна, нека сега да резследват колко могат и да видят чии къщи са строени върху дерета и канали. И да ги лишат от помощ. Интересно ми е също така ще видим ли наказани хора от градската управа които са разрешавали или са си затваряли очите за това безобразие. дали ще кажат името на човека, който е получил съобщението от НИМХ още в сряда и да го попитат какво е направил след като го е видял..Или имената на тезикоито получават заплати, за да не допускат деретата да обраснат в храсти и дървета.

Естественоо, че всяко дете има право на помощ Simple Smile
Само не знам в други случаи, при които се е налагало подобно обещетение да се изплаща дали е било на домакинство или на детски калпак.
Аз циганите не ги мразя, имам дори приятели , ходила съм и в махали нд една и две на една маса съм яла с тях .
Но имам против паразитизма...и циганите, които считам за братя и сестри също мразят паразитизма .

# 539
  • Пловдив

Глупости са това с ХААРП поне според мен, хората просто живеят "съвременно" по нашите земи и забравят, че природните стихии са нещо адско.

Те природните стихии са в пряка връзка със "съвременния" живот.

От личния ми опит с едно "незаконно строителство" засегнало пряко семейството ми, мога да кажа, че няма сграда в Бг която да не може да се узакони.

Всички съчувстваме, но след 10 дни нещата ще си тръгнат по старому. Кой днес се сеща за наводнените родопски села от преди няколко години? Кой се сеща за Бисер? Виновни няма. Засегнатите ще се справят както могат и колкото могат ... сами.

Общи условия

Активация на акаунт