Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 599
  • 986
  •   1
Отговори
# 540
  • зад кестените
Накой има ли информация какво става в Кранево!

# 541
Българският дарителски форум трябва да отвори сметка и на Добрич, Килифарево и Дебелец.

Откритите сметки и СМС-ите са за всички засегнати райони, не само за Варна.

Спешна дарителска кампания заради кризисната ситуация в областит … та населени места

# 542
  • Варна
Сега казаха по новините, че обстановката там е нормализирана.

# 543
  • Варна
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151368

# 544

И аз това щях да питам, че дъщеря ми ще ходят на екскурзия другата седмица там.
Ние бяхме миналата седмица и беше ужасно без потоп, представям си след него  Confused
Водата миришеше ужасно на ръжда, беше червеникава на цвят, това обичайно ли е там или следствие от дъждовете?

# 545
  • зад кестените

И аз това щях да питам, че дъщеря ми ще ходят на екскурзия другата седмица там.
Ние бяхме миналата седмица и беше ужасно без потоп, представям си след него  Confused
Водата миришеше ужасно на ръжда, беше червеникава на цвят, това обичайно ли е там или следствие от дъждовете?
А ние трабваше още тази седмица да сме там.Но по други причини отложихме за престоащата сидмица.Представям си какво щеще да е ако бяхме утишли четвъртък!

# 546

Аз по принцип съм от Варна, но живея в Америка вече няколко години. По това време обикновено сме в България, за лятото, с децата. Тази година няма да се прибираме и хем се радвам, че не съм там, хем се страхувам и изживявам ужаса на близките си, понеже не съм на място и не мога да бъда полезна по никакъв начин, освен да се тревожа и да се чуваме често...

Никой няма обяснение защо и как се е случило това. Гледаме български новини, клипове ( извинете за отклонението, но коментарите от сниманите клипове са ми малко..хм...неприятни. "Гле'й всичко замина- джиповИ, миповИ, коли, моли, ай сиктир.."  Rolling Eyes все едно хора от дълбока селска провинция чувам да говорят. Като го снимат и ще го качват, поне да не говорят  )
Видях снимки на доброволци вадещи трупове..страшна гледка, страшен кошмар!!!
Разбрахме, че  има и сметка за изпращане на пари от чужбина, ще помоля всички, които могат да се включат. Дали и до колко, обаче..имайки предвид, че хората са на принципа "аз нали съм добре! "  Stop , не знам......
Моля се на Бог да бъде благосклонен към невинните пострадали и страдам с всички вас!

Щетите са за милиони...милиарди дори! Липсващи пътища, срутени къщи, отнесени магазини, хотели, коли ( ние имаме две там, нищо не знам за тях все още).. Аз честно не мисля, че България може да се справи с това. Убедена съм дори, че не може!
Една смешна, няма и 500 км магистрала Варна-София се строи вече 20 години и в следващите 20 ще е до там, докъдето е и в момента..а как се строи път наново?! Не просто да се преасфалтира, а да се построи наново..кабели, канализация, всичко.

Трябва далите разрешителни за незаконни и несъобразени с изискванията сгради да бъдат съдени, всички такива сгради да бъдат изравнени със земята и с твърда ръка да се спазва закона. Ако не до сега, то от сега нататък. Иначе са прави писалите преди мен- всяко чудо за три дни и скоро всичко ще е по старому!
Варна и без друго последните години прилича на западнала комунистическа провинция, сега се върнахме съвсем назад.. Confused

# 547
raja_nikol, попитайте във Варненската тема. Тук едва ли ще има кой да ви отговори.

ХААРП или не суперциклона е факт, последиците от него също. Кратък ми е живота и не мога да твърдя, че съм права, но такова количество дъждове в региона не е падало никога.
Тази суртин в Нова гост беше експерт хидролог. Човека каза че количествата дъждове, паднали във варненска област за последните 10 дни са максимално количество за период от 90 дни.
Може циклона да е пряка последица от "съвременният" ни начин на живот, може да е и ХААРП. Едва ли някой може да каже със сигурност. Но ако е първото ... кой ни е виновен?

# 548
гледах интервюто от разрушеният манастир Св Богородица.. Съгласна съм , че много прекрачихме границата на човешкото и това е наказанието ни.
И вярвам , че пак хора имат пръст в големината на трагедията- незаконна сеч, катуни , боклуци, стари и непоглеждани ВИК на градовете..

# 549
  • София
Дано всичко което се случи през последните няколко дни подейства отрезвяващо на народа и най-вече на властите! Защото ако не се вземат някаква мерки следващия път може да е по-тежко и да засегне повече райони.

# 550
  • Варна
Дано всичко което се случи през последните няколко дни подейства отрезвяващо на народа и най-вече на властите! Защото ако не се вземат някаква мерки следващия път може да е по-тежко и да засегне повече райони.

Както се взеха мерки след наводнението в Бисер и по други места, след прегазените хора по пешеходните пътеки, след премазаните хора от паднали козирки и т.н. и т.н.

# 551
По телевизията чух, че община Велико Търново ще отвори дарителска сметка за Дебелец и Килифарево. Когато я науча, ще я публикувам тук, ако някой иска, да помогне. Хората там са доста пострадали, както и в Добрич, но за Добрич нямам информация. Казаха също, че другата седмица ще бъде разкрит ДМС номер за Дебелец и Килифарево.

# 552
# 553
  • София-Лагера
Никъде не прочетох дали се раздават помощи и на другите засегнати места.
Само за Варна се говори.
Там мангалите се редят по няколко пъти.

# 554
  • Варна

Няма да стане,съжалявам,но и в момента виждам незаинтерес
овани хора,деня след трагедията имах много клиенти,имаме магазин за хр. стоки,всички се запасяваха,може би от страх да не се повтори трагедията от Аспарухово,чудно ми е,ако те повлече водата,за какво са ти брашното и картофите,всеки път като ставаше навалица в магазина,питах,пратихте ли смс,отговаряха ми с мълчание,не всички,но повечето ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт