Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 450
  • 986
  •   1
Отговори
# 645
Проблемът е , че институцията Държава липсва, дори и само за контролни функции...
Peace  ooooh!

# 646
няма виновни дарители, само леко наивни ако си мислят че помагат на тези, които имат нужда от помощ. Лиляна - представяш ли си точно твоите 5олв, които си ги дала за помощ отидат като храни и нови ботуши за цяло семейство от съседната махала. същото това семейство, което се е наредило на опашката за помощи, но не и на опашката за лопати за разчистване  newsm78

# 647
....
Злоупотреби има там, където им се позволяват. Не е виновен лудият с баницата...
Значи излиза, че са виновни всички, които са ги изпратили тези помощи, защото те гласуват доверие при изпращането.

Много обичам да ми преиначават думите. Умирам от удоволствие направо.

# 648
  • Ямбол
...Лиляна - представяш ли си точно твоите 5олв, които си ги дала за помощ отидат като храни и нови ботуши за цяло семейство от съседната махала. същото това семейство, което се е наредило на опашката за помощи, но не и на опашката за лопати за разчистване  newsm78
Представям си, сигурна съм, че така става. Аз само коментирам какво излиза от думите на Сия.

# 649
Кметът на р-н Владиславово откога се мъчи да премахне незаконните постройки в т.нар. Гъбена махала, ама някой все го спъва. Кой ли?

Циганите нямат ли си общности, не се ли подкрепят? От Максуда, Владиславово да бяха се организирали да помогнат на събратята си в Аспарухово...

Не не се подкрепят, защото са различни кланове .. и дори не се дишат. Каменарските цигани например не понасят нито тези от Максуда, нито от Гъбената махала..

А пияницата Неделчо преди избори ги плаши, че ще ги събаря и като им събере гласовете .. вземе та забрави до следващите избори  Sick

# 650
Аз отказвам да нося отговорност за това кой какво е разбрал или не е разбрал от думите ми.
Каквото исках, го казах. Другото е четене с разбиране.

# 651
  • Ямбол
Е, аз така разбрах думите ти, така ги коментирам.
Червеният кръст не са организация, която да следи кой какво взема, те само раздават.
Както и да е, точно циганите са виновни за грабенето на помощи и пак те ще са виновни, ако намалеят помощите.

# 652
пак да питам моят въпрос, в Добрич как дапомогна. новинарските емисии сами за Аспарухово коментират, ама дръгаде е бедствието : http://news.bgnes.com/view/1170423?utm_source=flip.bg

# 653
Възмущавате се, че ромите ще се докопат до ценната ви помощ?

Когато започнете да се възмущавате, че плащате заплатите на българите, допуснали това да се случи, тогава ще се оправим като държава...

Много по-болно ми е, че от моите данъци се издържат нещастниците, наречени управляващи (все тая от коя партия и на кое ниво) отколкото че с някаква там сума която съм могла да изпратя ще купят на някой ром пакет боб и тоалетна хартия...

# 654
Да видим сега кога са узаконявани ромските къщи, а на бас, че не при тоз кмет.. Има цяла гвардия служители в общината, които са си затваряли очите ..

За разчистването питам,.. къде е армията, защо Кугърите и армията спасяваха чужденци, къде е жандармерията, къде са ботуши, лопати и др. неща от държавния резерв.. Има хора, които получават пари всеки месец, защото се водят запасняци.. те къде са..

Днес и вчера много фирми изкараха техника да помогнат, но от утре трябва да си гледат работата.., доброволците и те ..

# 655
аз си изразявам мнението по време на избори.  да му мислят тези, които се оплакват от управляващите, а като трябва да гласуват - дим да ги няма.

и проблемът не е че циганите ще се "докопат до помощи", а че са се "докопвали" до помощи цигани, които не са бедстващи, и че помощи не са били раздавани в Добрич и Велико търново - където пострадалите са само българи. че еднократна социална помощ за пострадали деца има само за децата от Аспарухово, а не от другите пострадали райони ....

# 656
КОТE,  Peace
Тези и подобни въпроси и мен ме вълнуват.  ooooh!

# 657
  • Sofia
Момченцето, на които всички съчувствахме, е ромче.
Майка му, работеща в чужбина - също. Какво ли работи там....
Е, въпреки това, нямам нищо против моите СМС-и да идат при тях.  Peace
Но данъците, които плащам всеки месец и всяка година КЪДЕ СА? В самозадоволяващото се чудовище - Държава!

# 658
аз си изрззявам мнението по време на избори.  да му мислят тези, които се оплакват от управляващите, а като трябва да гласуват - дим да ги няма.

Изразяваме си мнението, ама то остава нечуто, защото едни го правят за пари, други си спестяват ходенето до урните.. и ние пак страдаме..

# 659
Всички са пострадали хора, независимо от етническата принадлежност .  Peace
Важното е помощите да стигнат до всички нуждаещи според необходимостите им.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт