Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 416
  • 986
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Дразни ме това, че се опитват да е оправдаят с природата, природно бедствие, но според мен много голяма е и човешката грешка. Вече признаха,ч е слабото място на Аспарухово е в строителтовто, занемарени канали, дерета.........Това може да стане само в България! Sad
Хубаво е,че повечето хора се интересуват каква е истинската причина за трагедията,макар че са далеч.Много жалко е,че все още има заблудени като потребителката с цивилизационния срам,които стоят отстрани и се правят на широкоскроени защитници на ромите,вместо да си извадят главата от ...и да погледнат истината в очите.
Ето едно клипче http://www.youtube.com/watch?v=5BnWzg_I-_Y
В Джанавара има безразборна сеч от години.Местните разказват,че за незаконните постройки и сечта са пускани хиляди жалби,но ромите са с протекции.Айде те са необразовани и не мислят какво рано или късно щеше да се случи.Ами тези от горе умните защо не го предвидиха.Най-нагло замазват очите на хората,които са далеч-природно бедствие,приливна вълна?!Какво означава приливна вълна?В началото хората мислеха,че е от морето и как няма като е представено така.
Защо не се споменават имена на пострадали?Това са хора за Бога?За сметка на това двете имена на доброволка по гащички се разпространиха в мрежата за нула време.
Защо само повтарят,че милионери и милиардери не помагат?Защо прехвърлят основната отговорност на народа?А къде беше държавата?Защо посред нощ е нямало един хеликоптер да помогне,а ще помагат после?21век!Разказите на пострадалите са ужасяващи.До кога ли ще успяват да лъжат и манипулират хората.
http://kostadin.eu/2014/06/21/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D1 … 0%BE%D0%B2%D0%BE/

# 676
А колко са загиналите - вчера чух коментари за над 30, но официална информация по въпроса няма!

# 677
  • Варна
Днес минах покрай Максуда , там където канала се влива в морето е задръстено с болкуци. Май е въпрос на време да се запуши.

# 678
  • Някъде там
Не знам за Вас, но с тази трагедия аз лично се отчаях напълно за нашата мила родна България!!! Нямаме политици, нямаме кметове, които наистина да се грижат за родината ни!!!Пак ще има избори кажете ми за кой да гласувам, за кой като всички са един дол дренки!!!!Този парламент трябва да се изчисти от всички и наистина да се запретнат ръкави с работа!!!

И аз чух, че в Аспарухово са над 30 хората, които се издирват  Cry

А за това просто не искам и да коментирам!!!Случва се всеки ден!!!!Няма закони няма солени глоби и всеки си прави каквото иска  ooooh!  Tired http://petel.bg/Ekskluzivno-v-Petel--Audi-pomete-chovek-do-stadi … -i-izbyaga__75676 Колко деца и колко семейства си заминаха от началото на годината  Cry

# 679
Днес минах покрай Максуда , там където канала се влива в морето е задръстено с болкуци. Май е въпрос на време да се запуши.
Ох, безобразие.   ooooh! И какво чакат, а не го изчистят - да се наводни отново и да умрат още хора.  #Cussing out

# 680
http://more.info.bg/article.asp?topicID=239&issueID=177

Потопът във Варна през 1951 г. е бил три пъти по-силен и улиците станали реки, но не е имало свалчища. Защото не е имало безконтролна сеч. Нямам никакви сантименти към тоталитарната държава. Но вече е крайно време да има все пак някаква държава, която да извършва контрол, да прави дългосрочни стратегии за укрепване, защита от бедствия, да прави инфраструктура. Абе просто държава. Няма я вече 25 години.

# 681
  • София
А това кой го е разрешил  smile3555 - http://www.blitz.bg/news/article/275001

# 682
Aма пък всеки се радва на двуетажна вила на ската над града.. и никой неще и да чува, че подобни строжи на големи сгради и септични ями на склонове е равносилно на свлачища..
Местата раздавани като лозя, са си били лозя или пустеещи земи, и са давани за самозадоволяване със селскостопанска продукция и вили тип бунгало(това  беше максималното, което се разрешава за строене..
Сега имоти в червената зона се вадят от нея с рушвети в София, защото това не се решава на местно ниво. Има цели комплекси построени върху свлачища, въпрос на време е да се активизират и после ще има ама защо, ама как...
Естественото развитие на Варна беше посока Аксаково, но вече толкова е засрано всичко, че спасение няма

# 683
  • Перник

Сигурно ще се върнат за още помощи...
А, не ги виждам с лопатите да чистят, дори и пред собствените им домове.

# 684
Добрич призовава за помощ!

Община Добрич се обръща с призив към всички за набиране на минерална вода, на пакетирана трайна храна, готова за пряка консумация, консерви в нечупливи опаковки, сухари, бисквити, кроасани и други, съобщиха от пресцентъра на общината.
Община Добрич се нуждае и от почистващи дезинфекциращи препарати, гумени ботуши, работни ръкавици, чували, четки и пособия за почистване, криви лопати, поцинковани и пластмасови кофи.
Доставките  ще се приемат в областен склад на БЧК в село Победа, край Добрич.
Доброволците от град Добрич могат да носят своите дарения ежедневно в пункт на БЧК на улица „Отец Паисий” 19 с телефон: 058/602247.
За повече информация относно приемане на помощите можете да се обръщате на тел: 0885 6201 – Валя Закова, 0888 21 84 58 – д-р Артюн Еринозов.

В Добрич се организират мобилни пунктове-автомобили за предоставяне на пакетирана храна и вода на пострадалите от наводнението, съобщиха от пресцентъра на общината. Пакетирана храна и вода ще бъде закарана на пострадалите от наводнението в следните райони: Северен – улици „Копривщица“, „Стоил Войвода“, „Индже войвода“, „Кубрат“, „Александър Кръстев“, „Бузлуджа“ в района на ХГ Югоизток – улици „Арда“, „Осъм, „Изгрев. „П.Р. Славейков“, „Тунджа“, „Вит”. В момента екипи на Дирекция „Социално подпомагане“ извършват социална оценка на пострадалите – на място по домовете в засегнатите райони, за да бъдат еднократно подпомогнати с парична сума за най-неотложни битови нужди.
Доброволците се насочват от оперативния щаб в общината за подпомагане на пострадалите райони. Общината напомня, че водата все още не е годна за пиене.

# 685
Точно тази публикация четох преди малко.  #Cussing out

# 686
копирам от фейсбук :

Роми и други роми

Ivanka Kazakova:
за сведение на хората тук: двете бедстващи улици, които утре ще изпратят загиналите хора са Гривица и Горна Студена. Там живеят българи и цигани-роми, но последните са мног оповече от първите. НЕ СЕ ДЕЛЯТ. САМИ НИ ПОСОЧВАХА СЪСЕДИТЕ СИ. Стига сте приказвали, съвземете се, хората нямат нищо, спят вътре в калта, а вълната която не ги е удавила е била 2 метра. Пускам снимки на стр си, който има нужда от истинска информация да ги види и сподели, МОЛЯ ВИ. Не видяхме днес гражданска защита, пожарна, полиция по тези улици. Видях как изчистват калта и покъщнината която не става за нищо сами с лопати които имат, с пластмасови кофи, които незнайно откъде са намерили. Лопати им даде бчк в 17.00 като ги накара да отидат и да си ги вземат САМИ ОТ ПУНКТА пред общината който е от тях на километър -натам и обратно ПЕШ. Сега си представете бебета, малки деца, възрастни, боси, мокри, окаляни, а вътре - кал, навън кал, липса на тоалетни, липса на ток, едни дечица се измиха след като помагаха на родителите си в локвата, в която водичката беше малко по-чиста от кал. Вода стигна до тях с кола също следобед. Храна няма, няма на какво да приготвят милостинята от пакет ориз, пакет брашно, захар, леща и боб. Защото нямат НИЩО. Нямат и лекарства /имаше поне 2 жени за които са животоспасяващи/. Едната женица ми каза че няма да отидат на друго място да спят защото се страхуват за това което е останало. Ще видите след малко какво е останало.... Като дошла водата си отворила сама вратите на стаите и влязла. Дядото с бабата -на леглото,перваза на прозореца и накрая ... на ГАРДЕРОБА. но не се удавили слава Богу, както се е случило в горния край на номер 68. Това е едно от българските семейства. Съседите сами ми ги показаха и ме помолиха да ида и при тях. Съседите - цигани с работещи млади, къща на 2 етажа - долу 2 дядовци и 1 баба-диабетичка, горе 2 малки деца и млади. Ринеха сами, минали от общината и ги подминали. Бяха счупили лопатите и си отдъхнаха като едното момче се върна с няколко чисто нови от кметството, но си ги донесе сам. Дядото ми каза- срам ме е да ви покажа госпожа , но ако можете - снимайте. Влизам и сърцето ми тук се скъса. Стаята с изчистена кал няма нищо. Но калта е била на 2 метра, а стаята е по-ниско от нивото на улицата. Питам - как се спасихте - дядото - не знам госпожа, страшно беше. И започна да плаче. Не мога повече да коментирам, защото просто ще напиша сега на стената си данни с адреси и имена. Но ВИ моля, не ги делете. Тези хора които също са цигани и са над тях в ромския квартал където не е страшно не ги крадат, видях как чинно се редят на опашка и си вървят пеша до къщите. Тези които мародерстват са от другата циганска махала на Варна и те именно днес са предизвикали скандала. Но там обикновено гласуват когато и за когото трябва. Тези в Аспарухово не са интересни. НЯМАШЕ НИКОЙ ОТ ОБЩИНАТА, зам.кмета седеше долу пред общинския вход и на молбата на едно от момичетата-доброволци от София да ги настанят в някой кабинет да пренощуват /носеха спални чували/ отговори - ох, само главоболия ми създавате и отказа. Нямаше кой да помисли и за тях, накараха ги да чистят едно училище в което нямаше проблеми , те послушаха съвестта си и отидоха на близката до морето ул. Моряшка. Там е било същото , но поне е имало хора. на тези горни две улици хора нямаше , освен 5-6 доброволеца и пострадалите. БЪДЕТЕ И ВИЕ ХОРА И ПРЕДАЙТЕ НАТАТЪК ЧЕ ИМА НУЖДА ОТ ВСИЧКО И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ТОПЛА ХРАНА И ХОРА ДА ЧИСТЯТ, КОИТО СА СЕ ОБОРУДВАЛИ ПРЕДИ ТОВА ПОНЕ С БОТУШИ И МЕТАЛНИ КОФИ

# 687
Хванахте ли циганите намушка? Не са виновни те. Просто се възползват от положението.
Преди девет години, когато аз бях на мястото на по-леко пострадалите къщи, за помощи се наредихме освен ние, пострадалите и хора, които живеят толкова далеч и високо от водата, че, ако не беше трагично, щеше да е смешно.

# 688
  • UK
Някой знае ли какво е положението в село Равна гора?

# 689
  • Някъде там
Касита Какво значи да се възползват от положението????? Аз ли си построих незаконна къща на дерето????? Нямаше ли кой да не допуска това да се случва!! А за максуда и един полицай не може да влезе там!!!

Общи условия

Активация на акаунт