Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 56 141
  • 986
  •   1
Отговори
# 705
Излезе списък на нуждаещите се от Добрич - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fJwll98h7DvvX6pmXwp0Oest … TwYwI4/edit#gid=0

# 706
  • Ямбол
След всяко подобно наводнение, земетресение и т.н. се сещам за културата или липсата на такава у българина да застрахова недвижимото си имущество. Много хора дават пари за застраховки на 20 годишни таратайки, но не и за единствения им дом.
Да не отваряме тази тема, че ще трябва да се говори не само за културата на българина, а и за същата на българския застраховател, който като дойде време да обезщетява, ще те изкара виновен за дъжда и земетресението.
Освен това колко струва на година една такава застраховка?

# 707
Не струва много. Дядо ми например застрахова жилището си за 70 лева миналата година.
Не говоря за крайно бедни, самотни, възрастни хора!
Както и да е, извинявам се за отклонението от темата Peace

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 20:07 от Coco-colo

# 708
Тези, които имат пари, дори и да не са си застраховали имуществото, ще се справят с проблемите.
Тези, които нямат пари, дори и да искат да се застраховат, няма да могат.
А тези, които нямат много пари, но могат да си позволят застраховка, за съжаление нямат гаранция, че застрахователите ще ги обезщетят.  Rolling Eyes

# 709
Цената зависи от сумата, на която е застрахован имота, както и рисковете.
Права си обаче Лиляна, че обезщетение, особено при масово бедствие, няма да се получи.

# 710
А тези, които нямат много пари, но могат да си позволят застраховка, за съжаление нямат гаранция, че застрахователите ще ги обезщетят.  Rolling Eyes
Гаранцията е единствено в сключения договор и неговите параметри. За коректността на изплащане не мога да говоря, тъй като досега не сме имали щети по жилищата Praynig

# 711
Aко застраховката стане задължителна ще поевтинеят и самите застраховки, ще има и за катастрофичен пул..
Застраховка имущество е най-скъп риска земетресение 1 промил от цената..
Застраховката ми на реалната пазарна цена на жилището и гаража е ок. 200 лв, като го разделите на 12м .. сумата става колкото интернет, кабелна или телефонна такса..

Не за всички масови бедствия не се получават обезщетения. Преди 10-тина години големите наводнения в Австрия бяха масови, но застрахователите плащаха  Peace

# 712
Защо не си пуснете друга тема, в която да обсъждате колко е хубаво, когато човек се застрахова?
Тук в тази ми се струва, че е доста неуместно да се пише за културата на българите, когато става въпрос за застраховки и за приемане на закон, който да задължава хората да се застраховат  Shocked Crazy Rolling Eyes
Много хора в България не могат да си платят здравните застраховки, а вие искате да си застраховат имуществото Crazy

# 713
аз съм със застраховка в алианц в момента, подала съм иск за щети за 2 имота. при единия са доста големи/по мое мнение/.
когато ми платят/ако ми платят Laughing/, ще пиша имало ли е смисъл от това.

принципно, от сблъсъка ми досега със застрахователи, всякак се опитват да те изкарат виновна, че си станала  с левия крак сутринта и си предизвикала сама бедствието. преди 2 години за теч от покрива/живея на последен етаж/ от булинс ми платиха сумата от 28 /дваседет и осем лева/ лв,  за да си пребоядисам стената. така прецени дошлият да оцени щетата.

жилището беше застраховано за 100 000 лева.

# 714
Защо ми беше изтрит поста  newsm78

НЕ ВИ ХАРЕСА, ЧЕ НЕ ПОДКРЕПЯМ ЦИГАНИТЕ ЛИ ?????

Спокойно! И мой пост изтриха, без причина, нито обиждам, нито пропагандирам! Странна цензура има тук...

# 715
  • София
Даа, за всичко това си права Peace Но същото си помислих и след нещастието в село Бисер. Тогава ММ, който е чужденец каза "гадно е, ама какво толкова, застрахователите ще възстановят щетите". Та се наложи да обясня как това ще стане на кукуво лято, защото ние само Голф тройката застраховаме.
Да, на много места са задължителни тези застраховки. Миналата година къщата на свекървата беше наводнена. /е, не чак разпаднала се като тези от кадрите, но всичко беше във вода и кал/. Мина гражданската защита, изпомпи водата, изринаха малко кал, а за останалото тя си извика майстори, защото и ток нямаше, някои неща бяха изгорели и застрахователя плати всичко накрая. Държавата не е раздавала помощи, но наистина доста бързо въдвориха ред

# 716
....
Злоупотреби има там, където им се позволяват. Не е виновен лудият с баницата...
Значи излиза, че са виновни всички, които са ги изпратили тези помощи, защото те гласуват доверие при изпращането.

Именно! Защо ме карат да съжалявам, че съм имала желанието да помогна? Наивно продължавам да мисля, че с разум ще се разпределят събраните средства.

# 717
  • TX
да  сори за оффтопика не е тематично но във връзка с културата на гражданите да се застраховат и  аз съм била потърпевша от застрахователи. Как ли не кундиха един токов удар от който ми заминаха климатик и хладилник и на финала не ми признаха застрахователното събитие, не е само до културата на застраховането  

# 718

Да, на много места са задължителни тези застраховки. Миналата година къщата на свекървата беше наводнена. ...........

Не става дума за България, предполагам?

# 719
  • София
Не, разбира се. Думите "застраховка" и "бързо въдворен ред" не виреят на наша почва.

Общи условия

Активация на акаунт