Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 358
  • 986
  •   1
Отговори
# 840
tyzarka, aз не съм от Варна и не познавам Аспарухово, но това, което видях ме кара да смятам, че проблемът е започнал преди дерето. Наводнението не е станало заради незаконните постройки. Да, тези къщи са влошили нещата, но да има се преписва цялата вина е нередно.
И във Варна и в Добрич много хора не са си свършили работата и е редно да си понесат отговорността!  Twisted Evil

# 841
  • Варна
Разбира се  Peace
Да се надяваме да си я понесат.Опитах да обясня,защото от далеч трудно се разбира.Имаше хора,които мислят,че приливната вълна е от морето.Там сега нищо не се вижда от клипчетата какво е било положението преди трагедията.Наистина страшно-изсечена гора,мизерия,тонове строителни материали,боклуци,изсъхнали дърва за огрев и "къщи".Слагам в кавички,защото това не са къщи с план,правени с архитекти и технически.Това са ...не знам и аз как да кажа керпичени коптори с гредоред.Да се чудиш как са се държали до сега.Трагедията е огромна и дано поне сега се стреснат и вземат мерки отгоре.

# 842
Цитат
„Ние сме предвидили всичко в плана, което трябва да се осъществи за осигуряване безопасността на хората. (...) Като имаме предвид опита трупан с годините. Явно такъв опит не сме имали и затова не сме предвидили и това нещо”, обясни Купен Пашов от „Защита на населението” в Община Варна.

Считам, че не съм допуснал грешка, защото в случая това бяха извънредни ситуации и нещо необичайно за този район”, убеден е Пашов

Господин Пашов явно не го бива в предвиждането. Знанията му се базират единствено на опита през годините и той не се чувства ни най малко виновен.  Rolling Eyes

И нека видим какво става в Добрич!
http://novanews.bg/news/view/2014/06/21/78492/%D0%B2%D0%B8%D0%BD … 0%B8%D1%80%D0%B8/

И там ли няма виновни и не са могли да предвидят?
Колко хора си подадоха оставките до този момент и колко се извиниха на пострадалите?

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 22:02 от B & C

# 843
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
И аз съм против хора които не са пострадали да вземат помощи. В общината предполагам имат списък на адресно-регистрираните които живеят в кв.Аспарухово? Въз основа на този списък могат да раздават и помощите.

# 844
Здравейте. Днес се свърза с мен една репортерка от тв7,която е говорила с фондация 'Помощ за благотворителността за България", във връзка с възможността да се изпращат смси и от чужбина. Момичето иска да направи скайп интервю с някой,живеещ в чужбина,за да си изкаже мнението. Моля,ако в групата има такива хора и биха искали да помогнат,да ми пишат ЛС. Благодаря ви.

# 845
  • на североизток от Рая
Момичета, аз съм в Шумен. При нас в момента вали пороен дъжд, ужасно е, духа, страшно е дори за гледане. Какво е времето във Варна, Добрич?
Нели Колко време валя при вас? Вече стигна и до Варна Sad Тези синоптици кога ще познаят времето Sad Днес го даваха без валежи

При нас още вали, но слабо. Голям дъжд се изля, със светкавици, текат реки...

# 846
http://www.econt.com/2014/06/%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1% … 0%BD%D0%B5%D0%BD/

Може да е вече постнато, но аз мисля да пратя нещо във Варна или Добрич. Струва ми се по-лесно отколкото през БЧК

# 847
# 848
Аз лично не вярвам водата,която е заляла Добрич да е само от яз.Плачи дол.И преди се е случвало язовирите там да прелеят,но до сега такова чудо не е било.Голяма част от дължината на дерето минава през циганската махала.Елате да видите какви палати има на самия ръб на дерето(сигурна съм,че нямат план и разрешителни за строеж),а каква мръсотия и какви ли не боклуци има хвърлени в самото дере.На Много места са се образували стени от тези боклуци и водата  си търси къде да отиде и естествено намира ниска точка.
Кметицата каза,че гражданите били уведомени още в 4ч сутринта,но дори и да има някакво съобщение(не е ясно как и къде са съобщили за наближаващото бедствие) как се е случило това,когато целият град спи.Не можаха ли да пуснат сирените да се събуди града и всеки да спаси каквото може.
Сега проблем в града са подпочвените води,къщи дворове и гаражи които не са били наводнени сега започва да избива вода.С години града няма да може да се възстанови.

# 849
  • Варна

Коя е госпожата от клипа, която казва, че заради дъжда ли очакваме да си подаде оставката?  Rolling Eyes

# 850
Оле - да!! Безмълвна съм през такова безочие, глупост, свещена простота!

...защото не са нейните къщи и приятели в потопа...

А когато варненския кмет  и община подкрепяни от 3 партии са останали безотговорни за застрояването и липсата на контрол на сметищата в дерето? Това не е отговорност на управата. Пак е заради  дъжда!

Боже опази ни!

# 851
  • София

Коя е госпожата от клипа, която казва, че заради дъжда ли очакваме да си подаде оставката?  Rolling Eyes
Не ми се зареди клипчето, но мисля, че мернах Даниела Бобева - Зам.министър Председател да обяснява това.

# 852
  • София, България
Не ми се зареди клипчето, но мисля, че мернах Даниела Бобева - Зам.министър Председател да обяснява това.

Дам, тя е  Wink

# 853
А когато варненския кмет  и община подкрепяни от 3 партии са останали безотговорни за застрояването и липсата на контрол на сметищата в дерето? Това не е отговорност на управата. Пак е заради  дъжда!

И хората са останали безотговорни. Виждат, как като вали дъжд стават реки, вярно не с такива измерения, но все някога ще удари голям валеж. Застрояват незаконно, хвърлят боклуци и нехаят.

Каквито хората, такива и управниците, за да имаш критичност към кмета, трябва да имаш критичност и към себе си, към съседите си и т.н. Навързано е.

Как се излиза от подобна ситуация? Както и да се излезе ще е с доста болка за някои хора, то и точно затова не се предприемат кой знае какви мерки, защото няма воля и твърдост. И от време на време ще има трагедии, в случая всяко чудо за три дни, след няколко години пак ще си пишем по същата тема и така.

# 854
Днес исках да изпратя дрехи но ми казаха че не приемат вече , само мин. вода , ел. уреди, кухненски пособия, препарати и прочие!

Общи условия

Активация на акаунт