Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 624
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Примерно закуска (тя си е постоянна)
1 Баничка (отсреща ги продават
2 Компле.това препоръчвам все нещо ще се намери
3Макарони (не на фурна) Един -два пъти имаше по 2 филии запечени с кашкавал
 Вечеря
тук пак са 3 вида меню , но имай в предвид , че няма оцет, олио, сол , чер пипер. Тоест да си овкусиш. Носят една чиния с избраното примерно кебапче.2 и 3 резана домат и 3 резана краставица Десерта за 7 дни беше един и същи без промяна а именно точно 3 смокини!!! Мда...и 2 филии хляб точно в панерче
Панирани кашкавалени хопки или нещо такова една мама беше поръчала и се караше долу на рецепцията . После ни настаниха точно в нейната стая като напусна. Проблемът не е дори в менюто аз съм всеядна , а в това че не може да се знае качеството му . Как се носи и поднася и откъде минава. Аз изпих там 2 опаковки лопедиум нещо дето не знам от мръсното море ли беше или от храната, но ...пак казвам издържлива съм но...пак ме хвана . Иначе закуската  става ако не ти се разкарва на терасата ...има и кафе и сок може да поръчаш не правят проблем (разреден сок де) Но вечерята е абсурдно нещо. Все пак си на почивка Питаш за таратор-няма Питаш за салата ...ми дори тези резанчета домати и краставици...няма оцет и олио . Сол..не е здравословно.  Може и навън да ти излезе по-скъпо но си преценяваш. Пък и си седнал и ти сервират и си овкусяваш храната ... такива неща... При нас чистеха момичетата Те летяха по тия стълби чак жал ми беше. Асаньора дори не пробвах за 7 дни май само 1 път се качих случайно или пък ме свалиха ..не помня ама май имаше такова нещо. Преди и след мен също бяха писали за това че не работи уж се развалил преди да дойдат и да се настанят хората. Имаше и това че веднъж се движеше и се зарадвах ама...били си играли деца нагоре-надолу и пак се развалил и май имаше нещо такова. Пишат хората, че всичко е счупено и развалено и миришело на мухал. В нашите стаи беше чисто и ново обзавеждане и в двете Все пак хотела е нов на 2-3 години май. За другите стаи не знам. Телевизора нямаше дистанционно във втората стая Така и не намериха уж имало ама... Много и на дребно се лъжеше. Това също дразнеше. Ако ме бяха настанили нормално нямаше да гледам на тези неща така щото ги приемам негативите стига да мога . Но... още от началото ни вгорчиха. Пък настаниха хора дето са дошли но на цени на рецепция Сметките са хубаво нещо но... Сега колко е мръсно и кое работи и не не знам... Това моето беше миналата година Знам само че не съм единствената преживяла ужаса да платиш на 100 процента , да отидеш и да ти кажат да се махаш . При това купени и автобусни билети в двете посоки . След Феникс бях 3 дни в друг семеен хотел Така си бях предвидила да бъдат 10 дни почивката ми и са наблизо хотелите. Като ми сервираха че няма да ме настанят гледах като гръмната. Имах пари ама..за 10 дни наново пък и цената дори с ваучери не беше малка. Банята беше чиста и зареждаха каквото трябва. Нямам оплаквания от момичетата там . Но...с тази храна... и това да трепериш дали ще те настанят с парите ти...при това се бях обаждала повече от 3 пъти И преди да тръгна пак звънях , защото бях платила повече от месец преди почивката.Не съм била звъняла, не съм била платила , не са били техни ваучери . Ми..изводих ваучери, мобилния ми звъни на тел на човека дето ми отказва. Имам разпечатка за платена сума. Е да...ама нямало места Какво да прави горкия...пък вече обясних ...имаше и празни стаи Просто чакаха...да ги дадат на друга цена.  Бе кат се сетя пак почвам да треперя((( Стаите иначе са големи, Терасите също Има климатик.нашите си работеха и в двете стаи... ми това е.

# 211
Флори, отново благодаря за подробното описание. Да ти призная, отказвам се - аз също съм всеядна, но хигиената ми е много важна, и изглежда тук тя липсва.

Резервирах студио за 10 дни в хотел Бриз, със собствена кухня. Не, че ми е хоби да готвя или ще се втурна да го правя по време на почивката си, но съм джермофоб и предпочитам аз да си измия и нарежа доматчето. Така и така лятото сме основно на салатки... А иначе ще намерим някое чистичко и приятно заведение, видях немалко препоръки в темата и така.

# 212
Не го знам Бриз . Може да съм го виждала,но не помня
Продават съвсем близо до хотел Феникс срещу него почти има като пазарче , че и по-нагоре по пряката улица Дори домашни доматки да знаеш.
Иначе мястото му е на плажа съвсем на хотела. Ресторанти колкото искаш по улицата . Не знам защо е тази мания хотели да предлагат храна. Особено ако нямат кухня за приготвяне. Пък и дори и тогава .
Весело лято и приятна почивка))
Като отидеш ще видиш хотела и сама ще си прецениш. Може и хора почиващи да питаш ти си знаеш. За друга година... ще си видите. При мен така беше пък сега... всеки си преценява . Хубаво лято!

# 213
  • In the shadows of my mind
Здравейте момичета Simple Smile
Днес се завърнах от Созопол и споделям пресни впечатления, докато не съм забравила  Laughing
Първо - пътят е ок, няма никакви проблеми след дъждовете или каквото и да било. Водата беше чудесна през всичките дни, през които бях там, с изключение на вчера - имаше много водорасли и медузи  Crazy Цяла седмица гледахме разтревожено прогнозите и всеки ден очаквахме "облачно, превалявания и гръмотевици" - цяла седмица беше слънчево и един единствен следобяд се заоблачи за 1 час време (тъкмо докато си изпия бирата в заведението на палжа  Laughing ).
Хотелът ни беше на ул. Вихрен - личен съвет - не си наемайте хотел там, изкачването след плаж или след вечеря по стълбите и баирите е просто умопомрачително  ooooh! Иначе надолу стигахме плажа за има-няма 10-тина минути, но нагоре... мъка. Изцяло - не препоръчвам хотелите в района на ул. Рила, Вихрен и тези около тях - тихи са, имат страхотна гледка, но ако искате да си спестите правенето на прасец, носите много торби и искате да не се потите по 8 пъти докато се набирате като скални кози по улиците - изберете друг хотел.
Като казах хотел, да припомня, ние бяхме тук - много приятно и чисто. Ако не беше толкова отдалечено, щях да го препоръчам. Чистеха всеки ден, гледката беше чудесна напр. залез Simple Smile
Относно плажовете, както бях писала, ние ходехме на централния, който беше за нас по-удобен и по-спокоен и чист. Другият бе пълен с хора, улицата до него беше пълна лудница  Crazy хич не по моя вкус с всички скари, барчета, ханчета, риби, миризми, народ, музика... Просто не са мой тип  Peace
Чадър + 2 шезлонга (с шалтета) + нещо като мини масичка = 20лв на ден.
На плажа постоянно се продаваше варена царевица (2лв), гевреци (2лв), нещо като гевречета с шоколад (препоръчвам!!!) (2.50лв) и плодове - нарязани парчета диня в чашка, череши или малини (4-5-6лв за около 200гр. Shocked ).
Относно заведения около плажа - за кафе (фрапе и т.н.), бири и коктейли - бар Джак, точно до бар Адам и Ева.
За закуска - палачинки, пържени филийки, мекици, пил. супа, английска закуска - най-често ходехме в Catch' A Mak. Иначе опитахме разни закуски от закусвални и баничарници - не ни харесаха Sad
За обяд посещавахме ресторант Кариби - много ни хареса храната там, салати, риби, ризото, спагети, пържоли и т.н. Опитахме един от дните някакво Джордано точно до Кариби - пълен ужас.
За вечеря тествахме Казанова и Биг Мама Фани (които са едно до друго и споделят кухнята си според мен, защото сервитьорът в Биг Мама Фани ни каза, че взимат пицата от съседното заведение  Shocked В Биг Мама Фани ядох прекрасна свинска пържола с лук и картофки. Посетихме и Casa del Mare, много приятно и вкусно, но малко по-скъпо от останалите. Салатите им бяха прекрасни, както и рибата. На другия ден приятеля ми яде пица, аз пак пържолка с картофено пюре - отново бях доволна, но чакахме доста, тъй като били натоварени. Посетихме и прехвалените Художници, но за съжаление не ме впечатлиха особено - менюто и храната им много ми напомниха Хепи.

Иначе старият град е като голяма сергия, но със сигурност е много по-добре от Несебър например. Много ми хареса духа и носталгията, която лъхаше от уличките, които не са туристически, ами са закътани и малки, където си играя деца и баби седят на пейчици пред домовете си (без надписпи "Свободни стаи"). Купих си сладко от зелени смокини  Grinning

Между другото лятното кино всяка вечер правеше прожекции на български филми, безплатни, от 21ч. Беше много интересно, препоръчвам. Има залепен афиш пред киното, където е записано кога и какво ще излъчват.

Бях твърде изчерпателна, извинете ме за което  Laughing
Ако някой има въпроси, насреща съм, ако мога да помогна Simple Smile

# 214
До всички, били в Созопол, ходили ли сте на замъка в Равадиново? Има ли транспорт - такси, автобус, туристиеска маршрутка за сезона? Или е достъпно само с кола?

# 215
  • Стара Загора
Не знам дали има някакъв организиран транспорт от Созопол до замъка, но до там може да се стигне с кола. Миналата година ходих - входът за възрастни беше 10лв.

# 216
Не знам дали има някакъв организиран транспорт от Созопол до замъка, но до там може да се стигне с кола. Миналата година ходих - входът за възрастни беше 10лв.

Естествено че може да се стигне с кола - в България всичко се прави само за хора с коли. Но за съжаление аз питам, дали има друг организиран транспорт, понеже никога не съм ходила в Созопол и не знам, колко е голям дали има таксита дори. Би било супер жалко да е недостъпен  Cry

# 217
Josellyn Това с улиците, по които трябва да се катериш е ясно и описвано многократно в темите за Созопол.
Легендата гласи, че квартири, хотели, апартаменти на улици с имена на планини не се избират, защото са по баирите.

# 218
  • София и Морето от време на време
Фаталина,  хич не е легенда ... Всички улици, които са над ул. Републиканска в новия град и са свързани с катерене носят имена на планини и върхове.

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 12:29 от TINA.K

# 219
Бриз е много близо до Феникс, малко по-нагоре по улицата към стария град като вървиш покрай морето. Близо е до плажа. Това е по-добрия избор като хотелска база. Била съм във Феникс, този съм го разглеждала от вън и ми хареса много. Аз миналото лято юни бях във Феникс, но храната ни беше осигурена в ресторант на Веселата уличка на 30 м от хотела. Определено този е на по-тихо място.

Благодаря!   bouquet

Да разбирам ли, че Бриз не е точно на първа линия, но все пак близо?

А, и да си повторя въпроса за цената на шезлонг и чадър на плаж Хармани, ако някой скоро се е върнал и помни. Благодаря предварително!

# 220
Хотелът ти е на супер място.Аз летувам срещу него точно и това мястото е идеално,така че спокойно PeaceОтвън изглежда добре,но не съм почивала в него и не мога да ти дам отзив,но от към местоположение е чудесно.Чадър и шезлонг на Хармани са по 6лв.Още веднъж весело лято на всички от мен Simple Smile

# 221
Ех, благодаря, Витаминче, всичко вече ми се изясни  Hug

# 222
Бриз е много близо до Феникс, малко по-нагоре по улицата към стария град като вървиш покрай морето. Близо е до плажа. Това е по-добрия избор като хотелска база. Била съм във Феникс, този съм го разглеждала от вън и ми хареса много. Аз миналото лято юни бях във Феникс, но храната ни беше осигурена в ресторант на Веселата уличка на 30 м от хотела. Определено този е на по-тихо място.

Благодаря!   bouquet

Да разбирам ли, че Бриз не е точно на първа линия, но все пак близо?

А, и да си повторя въпроса за цената на шезлонг и чадър на плаж Хармани, ако някой скоро се е върнал и помни. Благодаря предварително!
На първа линия на морето е, но не е на самия пясъчен плаж. До плажа имаш може би 5 минути пеша по улица Одеса. На тази снимка се виждат от ляво на дясно Фенкис, един апартаментен комплекс частен, след това бяло и синьо е хотел Каза дел сол и нагоре покрай парапета се качваш за хотел Бриз. Много е близо.https://www.facebook.com/311805322165990/photos/pb.3118053221659 … ype=3&theater

# 223
  • София
Легендата гласи, че квартири, хотели, апартаменти на улици с имена на планини не се избират, защото са по баирите.

Да, аз го направих в една от първите теми този извод, но не съм казвала да не се избират. Хотелът, в който отсядаме по принцип, е на планинска улица. Нямаме нищо против ходенето преди и след плаж, обикновено е няколко километра до и от Каваци  Laughing

Josellyn и rositoo, много хубави отзиви, имали сте чудесна почивка и благодаря за подробната информация. В интерес на истината точно вчеар гледах фейбук страницата на Качамак и ми се стори добре. Ако въобще помиришем море тази година, ще го посетим.

# 224
Здравейте! Прочетох мненията ви, но не мога да преценя все още дали да отидем в Созопол. Не сме почивали досега там и всичко ми е ужасно непознато. Моля да ми препоръчате плаж (кой е плитък, чист) и апартаменти за настаняване (5 човека) в близост до плажа и разбира се коя част на Созопол е по-добра според вас?

Общи условия

Активация на акаунт