Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 829
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, ами ние пристигнахме на 7-ми в Созопол ....слънчице и красиво време ни посрещнаха. Въобще ни помен от лошо време и все едно времето си е било слънчево. Ние сме отседнали в къща Фотини 2 в Стария град ...голяма тераса с романтична гледка към рибарските лодки ....не е шумно то така или иначе е края на сезона ...но пък й слунцето е супекр меко точно както си искахме и си пием лежерно кафенцето . Ние сме с дете на 1 год. взимаме си от Детската кухня ядене всеки ден и сме предоволни , другата година пак ще сме в Стария град ....новия град изобщо  не ме заинтругува. За хапване бих препоръчала ресторант Панорама Св Иван - невероятна гледка към островите , изключително вкусно и перфектно обслужване на нормална цена двама за 30 лева вечеряхме предостатъчно, 2 чаши вино, миди с черупки в бяло вино, салата, хляб , 2 бири и десерти. Тази вечер пак ще сме там . Уникално е мястото .Времето продължава да е с нас все така приветливо ....уникална е България , толкова се радвам че направихме страхотен избор тази година . Не ми трябват Гърция и тем подобни ....моренцето е чисто кристал на Централния плажно , виждаш красивите ивички по пясъка на дъното  , няма щипалки ,по-малко хора има което е още по-добре . Септември е засега фаворит сезон за нашето семейство за лятна почивка.
ПС ресторант Рибари също е много добро място за хапване...вкусно готвят ,но ако сравним ресторант Панорама с гледка  храна и обслужване бих предпочела Панорама. За обяг хапваме в един по-евтин ресторант но днес ще разбера името му че не се заинтересувах  там имат обедно меню 3.90 на ядене  и то много вкусно .

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 11:11 от Flowertot

# 361
Сега е момента за почивка в Созопол Peace. Топло е, но не е онази непоносима жега, която беше. Морето се успокои, по-чисто е, като че ли. По улиците няма тълпи от хора, блъсканица и непоносим шум. Навсякъде в заведенията има намаления, по отношения на квартирите-също. Въобще за мен септември е любимият ми месец с любимото ми време:)

# 362
Перфектно е в момента -спокойно, за плаж е идеално морето е абсолютно чисто и кристално. Все едно не е вилняло лошо време и ни спомен от тълпи от хора. И аз само през септември идвам тук.  Heart Eyes

# 363
  • София
Ние сме така, но за юни Simple Smile За съжаление тази година пропускаме със сигурност морето. Следващата се надявам да запознаем шишката с морската вода и пясъка Simple Smile Хубава почивка на всички, които са там или тепърва ще ходят септември!

# 364
Ние се завърнахме от Созопол , другото лято пак сме там  Hug   и то пак Септември месец....няма гъчкане и най-вече никакъв трафик от и до Пловдив .
За ресторанчето което обещах да ви напиша името и готвят сравнително на нормални цени и вкусно- Пловдивчани го държат  Grinning  ресторант Тримонциум на ул. Аполония 42 в Стария град .

# 365
  • до най-прекрасния мъж
Ние бяхме за една вечер в Созопол - къща за гости Нели. Пътувахме на 06,09 рано сутринта и пътят беше много добре - никакви задръствания, наводнения или нещо подобно. Дъждът ни валя между Чирпан и Стара Загора, но нататък беше сухо и по нищо не личеше какво е било в нощта на 05,09 срещу 06,09. Единствено на пътя между Бургас и Созопол имаше пожарна и пътна помощ, но решихме, че е имало пътен инцидент. Относно къщата за гости - локацията е супер, но условията - не препоръчвам. Бяхме резервирали апартамент /пътувахме за сватбата на моя приятелка с ММ и майка ми и искахме някакво уединение все пак, за да се приготвим за събитието/. На място се оказа, че апартаментът бил зает и ще ни настанят в тройна стая /на цената на апартамента, забележете/. Помолих поне да са две отделни стаи, човекът се съгласи и се намери свободна стая, но огорчението остана. Все пак искахме да сме в апартамента, а не през два етажа и да размятаме козметика, храна и други вещи между етажите. Можеше да ни уведомят предварително, но не го сториха и ако не разполагахме със силно ограничено време до събитието, щяхме да потърсим друго място. Като чистота - горе-долу биваше. Сградата отвън изглежда добре, но обзавеждането е старо и като цяло стаите са доста стари и захабени. За цената от 60 лв. за вечерта можеше да спим на много по-луксозно място. Като цяло Созопол ми се видя много променен, не помня кога ходих последно там, но е било сигурно преди 9-10 години. Ужасно застроено, тесни улички, липса на място за паркиране. Не бих почивала там, а беше много романтично градче преди време. Уви, всичко се е променило към лошо, като всяко хубаво нещо в БГ.

# 366
  • Стара Загора
Относно мястото за паркиране - навсякъде положението май е еднакво.
Иначе като търсихме квартири август (някъде средата на месеца) и за по 20лв. на човек ни предлагаха страшни условия - например с обща баня с още две стаи и общ малък хладилник вън на коридора... И тези квартири не бяха на центъра. Накрая си намерихме стая за по 15лв. на човек със самостоятелна баня и тоалетна, хладилник и тераса, с изглед към морето.

# 367
  • до най-прекрасния мъж
Мен ме е яд, че стана така, защото гледах къде къде по-хубави апартаменти, с ново обзавеждане, ново строителство, на цена 65 лв. И условията щяха да са много по-добри. Но избрахме това място, защото беше близо до всички места, където се разви сватбеното тържество и най-вече до ресторанта /идеята беше все пак да празнуваме, а не някой да седи на водичка цяла вечер и после да обикаляме като луди с колата по нощите, докато си намерим паркинг или да трамбоваме пеша до някой по-далечен хотел/. Но истината е, че имаше на всяка втора сграда табели със свободни стаи и за още 200-300 метра ходене, определено щяхме да наемем по-свястна квартира.
Мястото е това. Да добавя - нямаше интернет или поне ние не хванахме никакъв подобен, а телевизорът беше кодиран, на което ни отговориха, че имало преди това някакви испанци и вероятно те нещо са пипали. Да, ама ние си плащаме и за ТВ, и за нет. Как да е, една нощувка се прежалва и не сме се разправяли. Иначе хазяинът беше много учтив и паркомясто ни намери точно пред къщата, ама като цяло съм разочарована и не бих повторила там. Ако не бях настоявала за още една стая, щяхме да платим апартамент, а да се гъчкаме в тройна стая.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 18:32 от blue.angel

# 368
Относно мястото за паркиране - навсякъде положението май е еднакво.
Иначе като търсихме квартири август (някъде средата на месеца) и за по 20лв. на човек ни предлагаха страшни условия - например с обща баня с още две стаи и общ малък хладилник вън на коридора... И тези квартири не бяха на центъра. Накрая си намерихме стая за по 15лв. на човек със самостоятелна баня и тоалетна, хладилник и тераса, с изглед към морето.

В коя къща за гости е била тази стая? И имаше ли климатик?

# 369
  • Стара Загора
Квартирата се намираше на улица Витоша №14. Нямаше климатик, но имаше вентилатор. Сега потърсих в нета и намерих къщата, има и снимки (нашата стая беше тази на снимка 6, а изгледа от терасата се вижда на първата снимка) - http://pochivka.bg/o-7791-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D0%BD_% … D0%B5%D0%BF%D0%B8  И аз направих няколко снимки на стаята като бяхме там.

# 370
Трябваше да кажеш, че е "Пепи", на мен много не ми хареса, защото са 10 баира до нея  Grinning Но благодаря за отговора все пак Simple Smile

# 371
  • Стара Загора
Ами аз не знаех, че е "Пепи". На място я намерихме и нямаше табела с такова име. По адреса я намерих като започнах да пиша предното мнение Simple Smile

# 372
  • Bulgaria
Били ли сте в хотел Мартинез? Хубаво ли е там защото мисля да отида другото лято ?

# 373
  • София
Не съм отсядала в хотела, но цените му са космически. Има нелоша градина. Намира се близо до плаж Хармани, като заема голяма площ между главната улица и Веселата уличка. Поискайте си задължително стая, която не гледа към главната улица - следобед напича много слънце, трафикът и шумът не са малки. Мисля, че за тези и по-ниски цени в Созопол има по-добри хотели.

# 374
  • Bulgaria
Не съм отсядала в хотела, но цените му са космически. Има нелоша градина. Намира се близо до плаж Хармани, като заема голяма площ между главната улица и Веселата уличка. Поискайте си задължително стая, която не гледа към главната улица - следобед напича много слънце, трафикът и шумът не са малки. Мисля, че за тези и по-ниски цени в Созопол има по-добри хотели.

Но не е ли по-добре да е с гледка към морето или парка-не е ли по-красиво

Общи условия

Активация на акаунт