Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 878
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • тук-там

Няма места за този уиленд там. Продължавам да търся.

http://www.booking.com/hotel/bg/santa-marina-studios.bg.html?aid … otel-1437722&

Санта марина - студио - горе долу на същите цени. Трудно е в последния момент, но не невъзможно. Peace

# 556
A да питам, от къде резервирате за Мапи на Смокиня. Не намирам оферта на Съни турс.
аз резервирам директно в хотела, имат и пакетна оферта 3 нощувки със закуски и вечери за 135 лв. на човек
http://mapy-holidays.com/

# 557
Влизам да похваля ресторант "Вятърна мелница" горе на морски  скали .Еми ,какво да ви кажа ,където и да ходя все тук се връщам.Прекрасна кухня , отличен сървиз,отличен просто. Peace PeaceРазбират си хората от работата.По което и време на годината да сме тук , все доволни PeaceПрепоръчвам с две ръце. Peace PeaceГледката е перфектна , цените абсолютно нормални.За сравнение например ресторанта на Хилда (някой беше писал)се намира на Кирил Методий на самата улица (шумно,поток от хора и забутано,защото  абсолютно никаква гледка,така да се каже) Според моите представи нищо особено,поне да имаше мъъничко море ..Дървени маси бели (средиземноморски стил)-хора сядат ,но повече за това ,че е на Хилда предполагам.Цените ми се сториха завишени с едно 20-30 % в сравнение другите ресторанти..

# 558
Скрит текст:
Здравейте!
Много моля, ако някой знае хотел/апарт хотел/апартаменти на първа линия на база Ол Инклузив/само закуска, на който и да е плаж в Созопол, където да допускат домашни любимци(средно по размер куче), нека сподели   bouquet
 До сега попитах в Мартинез, Грийн Лайф, Серена Резиденс - отказват ми   Sad В Санта Марина от рецепция ми отговориха уклончиво и ме посъветваха да говоря с резервации. Много харесвам Созопол,ходили сме веднъж и искаме това лято да сме пак там, но се оказва, че на море с куче е много трудно  ooooh!

И ние сме така с дете с куче, и на Созопол бяхме миналата година и си изкарахме прекрасно в Стария град тихо спокойно с гледка към рибарските лодки къща Фотини 2, но няма закуска  И ( за нас си беше ок защото си носихме кафемашината която си ни правеше любимото кафе и бисквити , а за малката бяхме на кухня http://www.fotini-sozopol.com/kop7.php
Т.е. в тази къща може с куче, така ли? Понеже в букинг дават, че е забранено за дом. любимци там... Вашето дребна порода ли е? Къде ходехте на плаж с него, че да не мрънкат околните плажуващи? Моето е голямо на размер и малко на възраст и сигурно би било някакво бедствие. Предполагам, че ще отидем без него поне тази година, но все пак ми се ще да имам вариант.
Нашето куче е цверг -шнауцер 8-9кг куче,  размер като на един кокер  шпаниол да кажем. Миналата година специално издирвах място за нас с детето и кученцето  и жената ни разреши да дойдем с него и не ни е гледала накриво. Ходихме на централния им плаж , минавахме през центъра и там но разбира се ние бяхме в края на август-септември и нямаше много хора на плажа та не ни е гледал някой на криво. Единственото ,което сега се сещам което е негативно е че има много котки в созопол ,и то уж домашни красиви и както си стоят заспало пред вратите на къщите в Стария град и се нахвърлят върху кучетата на туристите и в това число и на нашето , та май не е много за предпочитане.  #Crazy нашето от тогава го е страх от котка.А и другото е че няма много зеленинка за кученцето да се изходи , а бетон до бетон , а нашето кучежце е свикнало в парка.

# 559
И аз искам да похваля вятърна мелница в стария град - страхотна гледка, ако си там до 9ч. вечерта и гледаш залеза  Hug
Иначе порциите са доста големи, по-големи от нормалното, а цените са доста добри.

# 560
  • София
Благодаря за отзивите за Вятърната мелница - любимата ми кръчма беше преди години, където и да ходехме на море, винаги минавахме от там... не съм ходила в Созопол от 10 години, утре заминаваме за там и задължително ще я посетим.

# 561
Някой може ли да каже за Градина и Каваци,ако си с кола има ли къде да се паркира(свободно или платено е)и на плажа има ли платени чадъри и шезлонги.Питам защото сме резервирали в местност Буджака,но не искаме да ходим на плажовете в Созопол,там има много хора,а свободната зона е като цяло ощетена според мен.

# 562
На Градина бях преди няколко дни. Има полянка със сянка, където е безплатно да се паркира, това е около Баш бара  Grinning
На Смокиня обаче си платихме за паркинг - 5лв. беше за колата.
Шезлонги не сме ползвали.
И ние бяхме в Буджака и посещавахме също и плажа, който е точно там - малък е наистина, но в частта с шезлонги и чадъри е много приятно, тъй като са сламени и изглежда много екзотично  Grinning

# 563
  • СОФИЯ
...на плажа има ли платени чадъри и шезлонги...
На Градина чадър и 2 шезлонга 20 лв.

# 564
Благодаря ви момичета за информацията Simple Smile

# 565
  • София
Здравейте, къде точно се намира този ресторант Вятърна мелница?Трябва ли предварителна резервация? Благодаря! Hug

# 566
  • В.Търново
Здравейте, ще ми се тази година да почиваме в Созопол, някакви мнения за хотел Телъви? Или препоръки за къща или стая на приемливи цени близо до плажа?  Praynig

# 567
Здравейте,

За първи път ще почиваме в  Созопол и си нямам особено представа.
Минавали сме преди години само за кафе.

1.Хотела ни е до плаж Харманите /на 50-100м/ и искам да попитам има ли къде да се паркира в района или трябва паркинг да се търси?
2.Също искам да попитам в близост кои заведения са добри и на достъпни цени /ако изобщо има такова понятие/.
А и да не са в близост кажете име и местоположение на кръчме от което сте били доволни и е по евтинко така....

МЕРСИ Money

# 568
nedi_DD, благодаря много за изчерпателната информация.
Значи и двойната стая ще си е мъничка, получих инфо че е 16 кв.м. Но цената ще е 83 лв, без закуска и вечеря. Та ще го премисля пак. Иначе да, явно местоположението е чудесно, но все пак... Simple Smile

Плажа е най-хубавия по цялото южно море .....и с това приключва всичко хубаво за Мапи.  Stop
Отвратителна храна , ниска хигиена ..., малък паркинг ....беше празно почти през цялото време в средата на юли и не се изненадвам защо ....Обедното меню в 14:00 свършило , защото по думите на сервитьорката "в 12 часа не знам от къде се изсипаха много хора на куп" Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Трагедия ! не там ! Търсете друго място ! Peace

# 569
  • София
Изкарахме 4 дни на Созополи стайл. Хареса ни. В ресторанта готвят много вкусно и цените са нормални. Останалото вече е писано.

Общи условия

Активация на акаунт