Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 852
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Може да си изберете и някой от хотелите на плажа на Каваци-Смокиня

# 391
  • София
niki8681, разглеждали сме комплекса още докато се строеше, защото там се продават част от имотите. Добре, че са го приключили, защото повече от 5 години го довършваха. Най-големият му плюс е локацията, защото е относително близо до Каваци, но още по-впечатляваща е гледката и градините. Наистина има оригинални произведения на изкуството. По проект, трябва да има и един естествен басейн на брега долу при скалите, ама дали се е получило не знам. Интериорът не ми беше по вкуса, но със сигурност като локация е добре. Вече като услуга - обслужване, настаняване, отношение, цени -  не мога да коментирам. В интерес на истината този комплекс беше и доста спорен от гл.т. законност на строежа, но явно собственикът (Хотел Анел в София е също негов) си е уредил нещата.

# 392
Здравейте, след дълго умуване , търсене , сравняване и взиране в карти резервирах стая в тази къща за гости http://pochivka.bg/o-6284-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D0%BD_% … D1%80%D0%BE%D1%81

Намира се на ул. Одеса 30 а. Виждаше ми се горе- долу близко разстояние и от двата плажа - централен и хармани . Залепен е до хотел Фиорд . Някой да е попадал в тази къща . Жената по  телефона беше страшно любезна и ми даде доста добра цена за двойната стая. Много се надявам ,че съм една идея по -далече от тарапаната на главните улици и достатъчно близко до плажа . За сега се опитвам да се ориентирам в заведенията в района .Някакви препоръки за заведения и хранителен магазин.Имате ли идея дали уличките покрай ул . Одеса стават за паркиране или е забранено. Опитвам се да намеря и точното разположение на спирките на влакчето , че като гледам каква е борба за места , най -добре да закотвим колата и само пешком и или някое друго превозно средство. Другата ми питанка е къде точно се намира зеленчуковата борса ? Аз мога да карам на риба, зеленчуци и плодове ала за последните две в такива курорти направо трябва да си приготвя пари като за цяло агне по Гергьовден.

# 393
Здравейте, след дълго умуване , търсене , сравняване и взиране в карти резервирах стая в тази къща за гости http://pochivka.bg/o-6284-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D0%BD_% … D1%80%D0%BE%D1%81

Намира се на ул. Одеса 30 а. Виждаше ми се горе- долу близко разстояние и от двата плажа - централен и хармани . Залепен е до хотел Фиорд . Някой да е попадал в тази къща . Жената по  телефона беше страшно любезна и ми даде доста добра цена за двойната стая. Много се надявам ,че съм една идея по -далече от тарапаната на главните улици и достатъчно близко до плажа . За сега се опитвам да се ориентирам в заведенията в района .Някакви препоръки за заведения и хранителен магазин.Имате ли идея дали уличките покрай ул . Одеса стават за паркиране или е забранено. Опитвам се да намеря и точното разположение на спирките на влакчето , че като гледам каква е борба за места , най -добре да закотвим колата и само пешком и или някое друго превозно средство. Другата ми питанка е къде точно се намира зеленчуковата борса ? Аз мога да карам на риба, зеленчуци и плодове ала за последните две в такива курорти направо трябва да си приготвя пари като за цяло агне по Гергьовден.
Точно по ул. Одеса, като слизаш надолу в посока към плаж Хармани на няколоко места пред къщите продаваха зеленчуци и плодове. Цените бяха приемливи, но това за месец юни преди 2 лета. Пак в тази посока, точно на кръстовището на ул. Одеса с ул. Ропотамо има магазин като малък супер е. Цени също прилични. Борсата ние така и не се наложи да търсим. За паркиране по улчички забрави. Вдигат колите с паяци. На самата улица Одеса има платени паркинги, стига да има места в тях. Питай и в самата къща дали няма да ти осигурят място за паркиране.

# 394
  • София
Борсата се намира като влизате в Созопол и свиете по алеята към централния площад - стигате до него и правите обратен завой и пак се връщате до началото на алеята - там в ляво има една пряка - по нея - борсата е метри надолу вдясно.

# 395
Благодаря ви момичета !Това с плод - зеленчука ми е доста важно! Бе плодове и зеленчуци и минерална вода няма да изкарам Grinning Питах собственичката за паркомясто и тя смотолеви ,че можело нещо пред тях ама трудна работа. И като се замисля  и чета из темата май и климатика може да не е включен в цената щом ми подаде цена за стаята 40лв . Но поне мястото е удобно до колкото мога да преценя по картата и от изказаните ваши впечатления. Разчетох се и за влакчето . Видях и сниманото разписание. Дават се часовете обаче на тръгване от крайните спирки. Ние евентуално може да го хващаме от площада , но там пише ли в кои часове пристига ?

# 396
Огледах първа страница, но не успях да намеря каквото търсех.
Местността Буджака ли е там дето е плаж Харманите?

Една година забелязах там (при плаж Харманите) няколко малки хотелчета. Дори вили май им казват. Например вила Rouge.
За последната обаче почти няма вече свободни места за началото на юли.
Моля препоръчайте ми имена на хотелчета, намиращи се до този Вила Rouge.

# 397
Около плаж Хармани е началото на Буджака, самият квартал продължава км. нагоре чак до Каваци.
Близо до плаж Хармани чувам хубави думи за Зелената къща( The Green House), но аз имам жилище и не съм живяа по хотели.

# 398
  • Пловдив
"Зелената къща", многократно е споменавана. Simple Smile

# 399
  • Пловдив
GreenNymph , били сме при Роза преди две години. Свястна жена.Но: няма бойлер, на соларни панели е.Често в 18.30-19.00 нямаше топла вода(връщаме се късно от плаж). Чистачката минаваше към 8.30-9.00 часа, не можело по-късно. Осигурява ти място за паркиране,но след това си го пазиш с контейнер,по разпространения за Созопол начин Laughing Къщата се намира на доста оживена улица и е шумничко.Имаше климатик,но бяхме в студио и не мога да коментирам за двойните стаи.
Особено важно ни е да има бойлер и чистачка, която да се съобразява с нас,а не ние- с нея.Затова и не сме повторили.Всичко останало беше Ок Peace

# 400
http://pochivka.bg/o-8331-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D0%BD_% … D0%BE%D0%BD%D0%B8

Аз препоръчвам, този хотел, била съм 2 пъти в него, симпатично и относително спокойно място със страхотен изглед към морето и прилични цени, намира се в на високо в новият град, на около 20 минути от центъра на Созопол, единственото неприятно е това че срещу хотели имаше друга сграда с квартири и съм попадала на шумна музика, управителката му е доста симпатична и мила жена  Grinning

# 401
И аз мога да препоръчам една къща за гости в Созопол - "Мими".

Предимства:
Тихо и спокойно място, малко стаи, запазено място за паркиране, хазяите са млади хора, чисти се всеки ден, климатик, хладилник, отлична интернет връзка, банята и тоалетната са отделно, невероятен изглед към морето, евтино. Ние бяхме двама в тройна стая - без проблем, платихме 2 легла. Наблизо има хранителен магазин и детска площадка. По пътя от стария град до къщата се минава край куп други магазини с нормални за сезона цени.

Недостатъци:
Само един - накрая на града е, което обяснява тишината и спокойствието. Въпреки това спокойно може да се отиде пеш до старата част и обратно - една приятна вечерна разходка (дори за хора, които мразят да ходят пеш като моя мъж).
Ако държите на прекрасната гледка към морето, уточнете го предварително, защото не всички стаи гледат натам.

Забележка: На плаж ходехме с кола на по-ненаселените места в околността. Усилен сезон беше и умишлено избягвахме гмежта по созополските плажове. С две думи - дори в пиков сезон и в Созопол човек може истински да си почине - без шум и цигании по плажа.  Peace

# 402
С две думи - дори в пиков сезон и в Созопол човек може истински да си почине - без шум и цигании по плажа.  Peace
Laughing Laughing Laughing Aмиии.. Имаме приятели, които имат апартамент там и последните 3-4 години го ползват само  юни месец, през останалото време било "невъзможно да почиваш от народ и пияни руснаци, които цяла вечер скиторят" И хем не са в топ център..

# 403
  • Пловдив
О,аз вечер нямах проблем да се наспивам в Созопол(в къща на 2 минути от Сев. плаж). Беше си тихо и спокойно. Ходим да плажуваме с колата,на по-пусти места.Плажовете наистина са пренаселени.

# 404
Огледах първа страница, но не успях да намеря каквото търсех.
Местността Буджака ли е там дето е плаж Харманите?

Една година забелязах там (при плаж Харманите) няколко малки хотелчета. Дори вили май им казват. Например вила Rouge.
За последната обаче почти няма вече свободни места за началото на юли.
Моля препоръчайте ми имена на хотелчета, намиращи се до този Вила Rouge.
Ето това ми хареса преди две лета. Основно са апартаменти на руснаци, украинци. Тази година може и да не дойдат толкова много и да има места. Намира се по средата на плаж Хармани. апарт хотел Онегин  http://www.booking.com/hotel/bg/apart-onegin.bg.html?aid=323176; … 23b3808d55;dcid=4

Общи условия

Активация на акаунт