На море в Гърция 2014 - VII

• 57 562
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Миналата година септември месец, когато бяхме на Лагомандра си направихме разходка до прехваления Порто Карас и... ами не ме впечатли, откровено казано. Да идеш да се разходиш до там,  да погледаш марината, зелените горички - да, ама да отседнеш там, по-скоро не е нашият тип почивка. Но вкусове разни, може пък на вас да ви допадне. Според мен почивайки в такъв ризорт се губи част от чара на почивката в Гърция, да я усетиш такава каквато е- с типичните гръцки къщи, големи веранди, добре поддържани дворове, палми и цветя, барбекюто в градината, скътаните таверни със съвсем проста,но толкова натурална и вкусна храна (много по-различна от хотелско-ресторантската), контакта с хората-собственици. Без да съм виждала ризорта отвътре като стаи, отвън останах с впечатление, че се нуждае от реновация. Някак студено излъчване имаше, едно огромно, за мен празно от емоции пространство.

Но още веднъж казвам, така го видях, през моята призма и предпочитания, може пък на друг да му хареса.

# 31
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
eli_dzh, благодаря ти за споделеното   bouquet

# 32
  • София
......спешно се нуждая от помощ и се надявам тук да ми помогнете! .....
1. Хотелът да е на плажа
2. Плажът да е със ситен пясък или поне да не е каменист
3. Да е възможно най-близо до България (от Пловдив сме, ще минем през Маказа)
4. Да има подходящи стаи за семейства (с 2 деца сме - на 5 и на 8 г., трябва ни апартамент)
Ако предлага ол инклузив ще е добре.
Нямам много време да разглеждам всички хотели, така че разчитам на вас! Благодаря предварително!

Катерина78
Виждам, че ти е спешно, но дали ще има места....
А и щом става въпрос за ол инклузив, ще опре до бюджет.
Съвсем скоро, преди десетина дена бяхме в един хотел в Александруполис, става въпрос за близо
 http://www.astiregnatia.com/?gclid=CPe7_puhi78CFW_LtAodXR0AKQ
Това, което ти трябва е налице.
По скромния вариант, с хубав плаж е Керамоти, има места, които отговарят на условията ти, трудно е само с All Inclusive.
Следва Тасос, доста предложения от този род.
И още малко по-далеч Халкидики, също много подобни варианти.
Трябва да решиш, поне мястото...

vesel4e
deska81

Били сме на въпросното място Porto Carass няколко пъти, възможностите за настаняване са четири, не само две.
Да, наистина това място загуби от чара си, въпреки че години наред беше в челните редици по настаняване на Халкидики.
Но ако идеята ви е за почивка по този начин, а не това, което тук в темата преобладава, си има всичко необходимо да изкарате добре.
Ако решите, ще ви дам по подробна информация, сега вижте част от нашите снимки:
Porto Carass
Хотел Sithonia
Хотел Meliton Thalasso

# 33
Момичета, тъй като след около 2 седмици заминаваме за Халкидики- Атон по-точно, искам да ви попитам дали има проблем  за това, че колата ни има теглич? Тъй като преди няколко дена един познат ми каза, че в Гърция се глобявали коли с тегличи. Някой да е чувал нещо за това? Thinking

# 34
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Bled, твоите снимки ми харесаха 100х повече от публикуваните на сайта на хотела   bouquet
Вие почивали ли сте там, или просто сте го разгледали?

Аз също съм леко резервирана, но мъжо резервира вече, защото нямало да ме чака всичко да свърши, та тогава да решавам какво искам Simple Smile

# 35
чакай да се закача в новата тема от гръцко, та дано да не ми е последно тази година  Joy
Параход, ευχαριστώ  Peace

# 36
# 37
  • София
Завърнахме се от Закинтос. За съжаление нашата почивка свърши много бързо. Както и преди съм писала ползвахме чартъра на Астрал холидейс. Полетът се изпълняваше от България еър. Самолетът не беше от най-големите - по 4 седалки на ред, но  пък си беше почти пълен.
Настаняването си резервирахме сами. Бяхме ето тук http://www.alegriavillas.gr/en-chloe.php. Къщата е страхотна. Вътре има 6 мезонета, но имах чувството през повечето време, че бяхме сами, макар че имаше и други хора. В мезонета си има абсолютно всичко, вкл. пералня, миялна и ютия. Обзаведен е много кокетно, в рустикален стил с множество лампички, вазички и свещници. Много уютно и удобно. Има 4 големи тераси с масички, столчета и фенерчета на всички.
Мястото е много приятно - все едно си на село с море. Чуват се кокошки, петли, а в същото време си има ресторантчета и магазинчета с всичко необходимо, даже имаше и няколко хотела. Но няма нищо общо с големите курорти тип Слънчев бряг като Лаганас, Аргаси и Циливи.
Близо е до няколко прекрасни плажа - Банана бийч и Геракас. Между другото на Закинтос не срещнах плаж, на който да се ползват чадъри и шезлонги срещу консумация от бара. На Геракас цената е 8 евро, а на Банана - 6 евро. Децата предпочитаха Банана, защото в морето имаше надуваеми, безплатни съоръжения и им беше много забавно. На Геракас има някои ограничения, които трябва да се спазват заради гнездещите костенурки - не може да се играе на топка, не може да се навлиза повече от 5 м. навътре от бреговата линия и т.н.
Въпреки променливото време всеки ден ходехме на плаж, дори и в облаците и вятъра ставаше. Опитахме се да отидем до плажа Дафни (пак с костенурки), но пътят е доста тесен и стръмен и след приключението на Кефалоня мъжът ми категорично ми отказа да продължи, когато пътят стана черен... Май само АТВ-та се добираха до там  Laughing
Ние ползвахме рент-а-кар директно от летището, резервиран по интернет. Много удобно, но доста по скъпо от рент-а-кара, нает от улицата, който сме ползвали на други места из Гърция. Сега наехме по-голяма кола, защото бяхме 5 човека и едвам си събрахме багажа. Трябва и кредитна карта, когато се резервира он-лайн. Направихме и всички възможни застраховки и добре, че ги направихме, че с тези пътища, по които минахме си имаше рискове отвсякъде. Като връщахме колата на летището, на гишето нямаше никой, на когото да оставим ключа. Аз очаквах да направят оглед за драскотини или поне да видят дали сме заредили резервоара. Да, ама не, мъжът ми звъня да ги пита къде да оставим ключа от колата  Laughing Е, то логично, нали имат номер на кредитна карта, от където да си удържат каквото си искат... Money
Въобще Закинтос си има всичко - и прекрасни гледки, и чудна природа, и красиви полупразни плажове (поне в тази част на острова и по това време на годината). Може би единствено му липсват автентични, старинни гръцки градчета. Направи ми впечатление, че посетителите бяха основно от източна Европа - руснаци, поляци, чехи и тук таме сърби и македонци. Аз очаквах да има пияни англичани, но може би те са били по курортите...
Явно всеки се привързва към "своя" остров и намира неговата красота.

# 38
Dechy,
супер е, че сте изкарали така хубаво.

За интересуващите се от Порто Карас мога само да добавя, че и там руснаците са основната клиентела.

Янка2002,
виждам, че си се насочила към Парадисос. Аз лично го харесвам, въпреки че плажът е леко каменист и на някои хора не допада. Обаче, защо точно тези къщи? Те хем са отдалечени от брега и близо до пътя, хем не са нещо впечатляващо. Там почти всичко е на първа или втора линия, вилната зона е доста малка, а и цените не са принципно високи. Ако приемаш предложения, мога да ти подбера няколко Simple Smile

Снимките в темата:

Заглавна: Миртос бийч
1. Фолегандрос, Хора
2. Парга (яко фотошоп е играл, така като си припомням отпреди няма й една година Simple Smile)
3. Куфонисия.

Срещата,
ако предпочитанията са за сутринта, може би към 11 ч. е добре, по-рано не ми се струва удачно Simple Smile
Или пък 2-3 следобед, както ви е по-удобно. Смятам дотогава времето да се е оправило окончателно.

# 39
Момичета, тъй като след около 2 седмици заминаваме за Халкидики- Атон по-точно, искам да ви попитам дали има проблем  за това, че колата ни има теглич? Тъй като преди няколко дена един познат ми каза, че в Гърция се глобявали коли с тегличи. Някой да е чувал нещо за това? Thinking

проблема с теглича мисля че беше 400 евро 
ако не е проблем да се развият две гайки ще играе флекса

# 40
  • София
На мен 11 ми ок, но мога и по друго време, нека тези с децата да преценят как ще им е най-удобно  Simple Smile

# 41
yandex73, много ти благодаря за бързия отговор.  bouquet Значи ще трябва да си го махаме още от тук. #2gunfire

# 42
  • В полите на Пирин планина
Записвам се с мисълта за скорошна почивка в Гърция на Олимпийската Ривиера - тръгваме на 24.06.

# 43
  • София
За теглич едва ли има проблем,ние от 6 години ходим и старата и новата кола имат и досега не са ни правили проблем,колите ни са и с тъмни стъкла също досега не са ни направили проблем.

# 44
Здравейте момичета , имам едно бързо питане в последният момент и много ще съм благодарна да ми отговорите. Утре пътуваме за Гърция, ще сме с колата на свекъра, на която направихме пълномощно, нооо сега ни изникна въпросът, трябва ли да е преведено и легализирано. Доста късно за такива въпроси, но поне да знаем какво можем да очакваме на границата.

Благодаря Ви, весело, усмихнато и безоблачно лято Ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт