Трябва ли да продължа...

• 1 961
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, с приятеля ми бяхме заедно близо 3 години .Преди два дни той ми каза, че му е писнало от тази сериозна връзка и иска да се разделим, но това не значело, че примерно след няколко месеца не може да се съберем отново.Той ме обичал просто в момента искал да бъде сам понеже се бил изчерпал.Смятате ли, че трябва да продължавам да тая някакви надежди или просто да се опитам да го забравя.Аз го обичам наистина много и просто не знам какво да направя.

# 1
Прави му се нещо с някоя друга, но като си поживее (или ако не се получи) може да се върне при теб. На мен така ми звучи.
На мен не би ми се искало да ме разиграват по такъв начин. Ако ще се разделяте то по-добре да е веднъж и завинаги, за да може всеки да си продължи по пътя.

# 2
С подобен човек не бих се събрала, дори той да иска след това.
Не разчитай повече на него. Ще срещнеш човек, който те обича, и когото ти обичаш, не се съмнявай в това. Всяко зло - за добро Peace

# 3
# 4
  • Kопенхаген
И вие ли сте на 20+?

# 5
Иди ми, дойди ми. Той да не си прави резервация за след 3 месеца? Ако не намери друга, да има нещо сигурно. Остави го да падне на земята като иска да седи на два стола. Не те заслужава. Помисли си ти какво искаш и решавай за връзката си.

# 6
Обичаш го, но е редно да се обидиш!
1. Аман от тъпото оправдание за изчерпването и нуждата да си сам
2.Що за наглост -чакай ме, може да се върна
3. И да се съберете пак след месец, каква ти е гаранцията, че пак няма да се изчерпа?
Поне да ти каже искрено - омръзна ми, промениха ми се чувствата, дай да се разделим.
Не се надявай - заради себе си преживей раздялата и продължи напред.

# 7
  • Насред хаоса
Няма нищо лошо, след като се чувства изчерпан, да го каже и да приключи. Тарикатското обаче е, че човекът си оставя вратичка, а не къса безвъзвратно. Което говори, че най-вероятно има нещо предвид с някоя мома, но не знае как ще тръгнат нещата и не ще да пусне сигурния клон, преди да е уверен, че е хванал другия. Бих му казала да си тръгва като иска, но да не разчита, че след няколко месеца или когато му скимне, ще го приема обратно с отворени обятия.

# 8
Много пъти сме писали за тия "хронични връзки" или т. нар. "серийна моногамия". Приятелки се хващат за удобство, нещата траят 3-5 години, но няма развитие в следващата фаза.

Хората се изчерпват, защото не приемат нещата насериозно. Смятат, че ще има весели години, а после изведнъж ще им се дожени примерно. А номерът е отначало да си знаете дали ще стане работата. Тогава човек не се изчерпва толкова лесно, защото си намира начини да презарежда.

Препоръчвам на авторката да не допуска след 25г. възраст да влиза в "серийно моногамни" връзки, за да не се окаже зарязана баш когато е време за брак и деца.

# 9
А как разбираш, че една връзка ще е серийно моногамна още в началото, за да не я допуснеш?

# 10
В сериозните връзки се случва доста често от второто пиене на кафе да почнете да мислите какви деца ще имате. Освен това има развитие в рамките на 6 месеца до 2 години, според възрастта. Тоест не е в самото начало, но достатъчно рано се разбира накъде е тенденцията. Стига да не оставиш "нещата да се развиват естествено".

Има и трета категория- когато двамата бачкат или учат и отлагат семейството, но тогава пак си личи, че имат общи цели.

Но ако пичът е готин, връзката е аху-иху, има много забавления, но никакви планове- тогава е червено флагче.

Общи условия

Активация на акаунт