Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 496
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Момичета,бебка все още не иска да пие вода,не че аз много я напъвам,но я пробвам през ден - през два..та ме загложди мисълта дали ако започне да пие вода от шишето няма да се отбие?

# 121
  • UK
Армира, тя може ли по принцип да пие от шише? Няма да се отбие, тя е голяма вече, по няколко глътки на ден няма да и попречат на кърменето, предлагай, когато се сетиш щом искаш, но след кърмене или между храненията, когато не е гладна. 

# 122
  • Велико Търново
Предлагам вода след кърмене или м/у храненията, като гледам да не е минал повече от час и половина някъде след хранене, че да не запълва стомаха. Пие на 4-5 дена по 10-20мл. Не мисля, че ще се отбие за толкова малко Simple Smile То зависи и от бебето де, за щастие дъщеря ми не се отби след като 1 седмица беше хранена от шише, когато беше на месец и половина, та не мисля, че е толкова лесно отбиването.

# 123
Здравейте!
Моята бебка е на кърма, до сега съм я захранвала само с картоф, тиква и от 2 дни давам плодове. Това, което ме притеснява е, че не иска да яде много от пюретата. Изяжда по 20-30 г в най-добрият случай 50-60 г. Суче на всеки 2 - 2,5 часа, но само от едната гърда и често заспива. Все още се буди нощем, за да суче, неспокойна е и плаче насън. Притеснявам се, че кърмата не й стига и затова суче толкова начесто. Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря предварително.

# 124
  • Berlin
dejie, много добре разбирам, че се бърка така, виждам го. Simple Smile опитвам се да не прибягвам до шишето, но ми действа много демотивиращо, когато не тръгва нищо, а той реве на гърдата. Днес за близо час сукане не беше нищо изсукал, даже не знам как издържа толкова. Продължавам да си го тегля и това е, ще разберем на прегледа колко е качил. Simple Smile

# 125
abs,махни окончателно шишето и кантара,така сама влизаш във филма  Hug
За два-три дни без никаква добавка ще имаш достатъчно кърма.

Армира , пробвай с лъжичка.Моят синковец не обича шише и толкоз!!!Обаче с лъжичката пие. Peace

# 126
  • UK
abs, пробвала ли си преди да му дадеш гърдата, да изцедиш леко с ръка, колкото да потече и тогава да му я дадеш?

# 127
Запис   bouquet

# 128
  • София
Момичета, помагайте! Тия дни малкият беше болен, та нямаше особен апетит, а когато сучеше като че ли не дърпаше много силно, някак си не го усещах. Та, не са се втвърдявали или натежавали гърдите, но тази сутрин усетих болка в едната в горната част до подмишницата. Боли като натъртено, но изглежда нормално и няма бучка. След няколко часа вдигнах температура 38.8, че и повече. Започнах с топли компреси на гърдата и давах по-често на бебо да суче. Температурата спадна сама, но болката остава. Не знам дали има връзка, но зверски ме цепи главата (а това ми се случва изключително рядко), особено като се наведа.
Днес съм изпила 3-4 капсулки лецитин, ще почна всеки ден да пия по малко. Казвайте какво да правя с тази болка, да продължавам ли с топлите компреси? Звънях на ЛЛЛ, но не отговарят.

# 129
  • Пловдив
И аз бях така,болката мина няколко дни по късно Peace

# 130
  • София
радея за болката ако е чак толкова непоносима  може да пиеш Нурофен. Аз лично си търпях болките.

# 131
Така,и аз го имах същото и първо помислих.че се разболявам.Можеш да пиеш парацетамол.Слагаш топъл компрес преди и студен след кърмене.И в банята с леко сапунисани ръце си правих масаж с плавни кръгообразни движения и успях леко да изцедя на ръка.Освен това честичко бебето на гърда като гледаш брадичката да масажира лекичко болезненото място докато суче.

И имай предвих,че мястото боли като натъртено няколко дни.  bowuu newsm10

Сега се сещам,че момичетата тук казаха за зелево листо - маха се дебелата част,леко се намачква,прави се дупка за зърното и се налага в сутиена.Сменя се честичко.Хубаво пиеш лецитин Simple Smile

# 132
  • София
Благодаря за съветите, така ще направя. Болката е поносима, само при натиск се усеща, а от тази сутрин вече има и малка бучица.  #Crazy Ще я атакувам подобаващо.  Crazy

# 133
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Радея, здравей!  Hug
 Виждам, че си получила запушване, това е доста неприятно, но важното е, че си взела мерки навреме и вероятно нещата скоро ще се оправят. Както вероятно знаеш, запушването се получава от застой на мляко, което запушва някое каналче. Ти вече си установила от какво е - от вялото сукане на бебчето, когато е било болно и си предприела основните мерки - топъл компрес преди кърмене/цедене, студен след, често изпразване на гърдите, най-добре е бебето да ги изпразва, но ако то не е склонно може и да ги изцеждаш, като правиш и леки масажи с опакото на ръката от основата на гърдата към зърното. Важно е каквото и да прилагаш на гърдата, да е нежно и внимателно, цеденето също, за да не нараниш нежните тъкани, т.е. без силно натискане и притискане. Можеш да цедиш, както вече са ти казали и под горещ душ, колкото можеш да издържиш без да се изгориш с намазнени/насапунисани ръце.
 Относно лецитина, важно е да го пиеш по определена схема, а тя е - докато трае запушването и 1-2 дни след това 4 пъти на ден по 1 капсула от 1200мг, след това е много важно да се спира плавно, а не изведнъж, така, че когато запушването отшуми лецитина се спира с по 1 капсула на няколко дни (т.е. няколко дни пиеш по 4, като мине запушването няколко дни пиеш по 3 капсули, после няколко по 2 и накрая няколко дни по 1 капсула на ден, като ако имаш склонност към запушвания може да пиеш по 1 на ден профилактично). Важно е така да се спира лецитина, тъй като често при рязко спиране се получава рецидив.  Peace
 Надявам се до ден два нещата да отшумят, имай предвид, че след премахване на бучката и запушването е възможно още известно време да има лека остатъчна болка, но без бучки, зачервяване и тн.  Успех и пиши какво става и как вървят нещта при теб!  Hug

# 134
  • София
Благодаря, Не съм! Това за лецитина беше важно! За сега положението е същото, може би с леееко подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт