Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 490
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Поуморил се е от 15 минутния рев и е хапнал Simple Smile може да има скок в растежа,а и вечер бебетата са по-неспокойни като цяло.

# 106
И при мен беше така 2 часа рев и няма приспиване. Според мен е от жегата... той и денем много малко суче и с зор...наааправо лудница с тия темпове кърмата ще почне да намалява главоломно Shocked

# 107
Има няколко вида. От PVC, от полистирен, полиетилен, полипропилен и т.н. Тези, на които пише "1" са направени от материала РЕТ, от него се правят бутилките за минерална вода. Това от аптекарка го знам и от тях купувам Peace

На дъното на контейнера има един триъгълник с число в него. То оказва какъв е материалът. Тези с единица стават за кърма.
Елефтериа, аз съм купувала от аптека "стерилни" шишета, в които имаше боклуци, големи по 5 мм... и това се вижда с просто око, а си представаям какво не виждаме! Плюс това, пластмасата от която са направени, както и тази на бутилките за мин. вода, не в предназначена за дълбоко замразяване и при екстремни температури изпуска вредни химикали. Пликчетата на Лнасинох не излизат много по-скъпо от шишетата за урина и аз не бих рискувала да съхранявам кърма в нещо, което не е предназначено специално за тази цел.

# 108
Ами не знам дали е от жегата,защото през деня дори си хапва повечко,че явно ожаднява.Не знам зъб ли беше,какво беше,направо ми идеше да се гръмна...  smile3511 Днес пак всичко е нормално.

# 109
Момичета помагайте нощеска бях с ужасно разстройство и баткото също.
Въпроса ми е понеже сме изцяло на кърма ще и навреди ли нещо на нея?
Аз от сутринта не съм ходила може би смектата ми повлиява добре!
Благодаря ви

# 110
  • UK
Не, напротив! Не спирай да я кърмиш, предаваш и твоите антитела, с които да бори вируса и ако се зарази ще го изкара много по-леко. Бързо оздравяване!

abs, браво! Махай шишето моментално. Въобще не ти трябва Simple Smile Ако трябва да го дохранваш, му предложи пак гърдата, когато заспива бързо и не се нахранва добре - разсънваш и пак даваш, никакво шише. Съвсем скоро ще се научиш да разпознаваш по поведението и памперсите му добре ли е ял или не, няма какво да се страхуваш. А и той ще се поочовечи вече и ще се усъвършенства в сукането. Simple Smile   

# 111
dejie  много БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 112
Момичета, имам една молба. Ако някоя от вас е попадала на клипчета за ръчно изцеждане, ще съм много благодарна, ако ми прати, че от няколко дни ровя в нета, но нищо не намирам. Rolling Eyes

Помпите много ме измъчват и цедя с ръце от известно време, но не съм сигурна, че го правя правилно

Предварително благодаря  bouquet

П.С. Искам да питам мамите, които имат проблем с количеството по време на цикъл, цедите ли през този период и по колко горе-долу изцеждате на хранене? Аз този месец реших  да цедя, за да видя колко по-малко е кърмата и съм в шок Shocked Мноооого по-малко е #Crazy

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 23:38 от Elefteria

# 113
  • UK
Заповядай, приятно гледане  Laughing
http://www.youtube.com/results?search_query=hand+expression+of+breastmilk
 Hug

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 23:47 от dejie

# 114
Златна си Hug  Много благодаря  bouquet  bouquet  bouquet

# 115
  • UK
Аз съм писала дълго и широко по-назад за проблемите си по време на МЦ, цедях като луда, но за да стимулирам и уж увелича, безрезултатно обаче, каквото и да правя, чайове, цедене, челни стойки, нещата са такива каквито са. Просто трябва да мине. Кърми възможно най-често и стискайте зъби.
Не се шашкай от количествата, които изцеждаш, всички тук ще ти кажем - това, което изцеждаш далеч не е това, което има вътре. Simple Smile Остави бебето да си суче, ти цеди да си подпомагаш след кърменето, да си събираш за добавка, ако има нужда при следобедните и вечерните кърмения.
Няколко страници назад съм дала линк към една тема, погледни я, ако положението е тежко, как да предотвратим това намаляване с прием на хран. добавки. Ако вече ти е дошло, би трябвало след 2-3 дни от началото на МЦ нещата да се оправят.   

# 116
Elefteria, бебето от гърда ли се храни, или от шише? Ако е първото, по какво съдиш, че не му стига млякото преди цикъл?

# 117
dejie, благодаря Hug Сега ще изровя линка да се пообразовам ако не друго

Lexie, от гърда се кърмим. Трети месец подред (откакто ми е дошло) около седмица преди да ми дойде, като започна да я храня тя прави следното: цока, цока...и започва неистово да плаче и да опъва гърдата. Пак давам, тя я налапва много настървено и с хъс и пак същото, цока, цока... и пак рев Cry Мъчим се така около 15 мин и накрая давам добавка, не много, около 60 гр. и тя се успокоява. Няколко дни, след като ми дойде нещата се нормализират. Общо взето цялата драма трае около 10 дни.
За протокола - бебка е на 4,5 месеца Peace

# 118
  • Berlin
Пак аз. Тегля преди и след всяко кърмене, нещата мисля са добре (м/у 30 и 60гр.). Обаче защо понякога кърмата спира, докато той суче? Случи ми се на 3 пъти до сега, кърмата тръгва, той суче и след няколко минути спира да тече точно, докато той се храни хубаво и той пуска. Опитвам се да го накарам да продължи, той се дразни, че няма нищо. Сменям на другата, но там също не тръгна и тогава вече дадох малко от шишето. А ми се случи и изобщо да не тръгне, макар че бяха пълни гърдите.  newsm78 Много се напрягам в тези случаи, знам, че и това може да  повлияе.

А какво правите, ако не може да се успокои и заспи след хранене? Аз пробвах да предлагам гърда, за да се успокои. Докато дръпне няколко пъти и усещам как тръгва кърма, но той не е гладен, а си заспива и гърдите ми си остават така. Изцеждам 1-2 пъти на ден, ако се напълнят много. Биберон не иска, не знае какво да го прави. Simple Smile

А с шишето имаме отделен "проблем" - много силно дърпа от него и се пълни с въздух вместо с мляко, та и добавката понякога трудно я давам. То не е хълцане, къркорене, бълбукане ...

Не всеки ден, ами на всяко кърмене ми се появяват нови ситуации и въпроси.

# 119
  • UK
А с шишето имаме отделен "проблем" - много силно дърпа от него и се пълни с въздух вместо с мляко, та и добавката понякога трудно я давам. То не е хълцане, къркорене, бълбукане ...
Неслучайно няколко пъти ти казахме тук всички да махнеш това шише. Объркваш детето така, сукането от гърда изисква много повече усилия, затова после дърпа силно от шишето. А ако свикне с шишето, а обикновено става така, защото то пуска по-лесно и по-удобно, после става трудно на гърда, детето се изнервя и започва да я отказва и да си чака шишето.  А заспиването на нея е най-нормалното нещо за бебето Simple Smile Няма какво да се притесняваш от това, така съм приспивала винаги и двамата, докато съм кърмила, кърмените бебета обикновено така си заспиват.

Общи условия

Активация на акаунт