Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 482
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
И при мен имаше ясно обособено предпочитание на малкия към лявата гърда,но аз упорито ги редувах.От лявата просто потичаше по-силна струя и по-бързо,т.е. ''мързеливата''  Laughing Обаче аз си бях наумила,че ще кърмя и от двете,за да не стане да ми спре дясната и да си ходя с асиметрични цици  Crazy Crazy Crazy ,пък и нали и нуждата на малкия от кърма ще се повишава(все се надявам поне до годината да е на кърма).
Та ми се струва,че препоръката за започване от твоята ''проблемна'' гърда е съвсем на място.И наистина,храненето от шише пречи на кърменето.Махни всичко изкуствено и ако трябва си направи ''кърмаческа ваканция'' -май така му казваха.Зарязваш всичко и се гушкате с бебочето и цял ден се кърмите,колкото и както иска.Синковеца например редовно спеше ядейки. Heart Eyes За няколко дни хем ще си починеш(100% имаш нужда),хем ще ви се наместят нещата с кърменето.

# 91
Видях, че обсъждате съдовете за замръзяване на кърма. За мен най-евтиния вариант (като изключим бурканчетата) е стерилни контейнерчета от аптеката. Тези, в които се взимат проби урина примерно.
Аз купувам от големите, по 100мл, но ги пълня повече и събирам по 120мл в едно контейнерче. Струват 35ст и са си стерилни Peace

Само лошото е, че не могат да се използват повторно, защото при стерилизация се стопяват.

# 92
  • София
Те са стерилни, но с друго предназначение.   Кой знае от каква пластмаса са, не бих ги ползвала за храна...

# 93
Има няколко вида. От PVC, от полистирен, полиетилен, полипропилен и т.н. Тези, на които пише "1" са направени от материала РЕТ, от него се правят бутилките за минерална вода. Това от аптекарка го знам и от тях купувам Peace

На дъното на контейнера има един триъгълник с число в него. То оказва какъв е материалът. Тези с единица стават за кърма.

# 94
Аз ползвам пликчета, имам и контейнери на Авент, но ако трябва да замразяват, ми заемат супер много място. Освен това с времето се надраскват от вътрешната страна.

А в съд, който по начало не е предназначен за съхраняване на хранителни продукти, не бих сложила кърма.

# 95
Някой знае ли по каква схема се приема сминдуха на капсули за увеличаване на лактацията? И след колко време се забелязва ефект?

# 96
Здравейте,

За съхранение на кърма ползвам пликчетата на Авент. В петък ще размразя една порция да видим как ще се приеме от бебето  Peace

За увеличаване на лактация пия чая на Хип за кърмачки и има много добър ефект. Правех си и чай от сминдух (имаме домашно отгледан), но уви не видях резултат...за това пак минах на изпитаното средство.  Peace

# 97
Сминдухът на капсули се приема 3 x 3 ( 3 пъти по 3 капсули дневно). Ефектът би трябвало да се забележи до 72 часа - потта и кожата придобиват специфичната миризма на малц. Мисля, че ако до 72 часа не се забележи ефект може да се увеличи дозата.Аз си спомням, че вземах по 10 капсули дневно.

Ето една по-подробна статия :
http://atwins.wordpress.com/2010/01/18/fenugreek/

# 98
Благодаря!

# 99
  • София
по скоро пробвай с 1-2 на ден в началото , че това ми се струват голями дози.
Аз взимам само по 1 на ден когато ми намалява около датата за цикъл и ми действа доста добре.

# 100
да...това за намаляването около датата на цикъла съм го чувала и аз ... след което започнах да наблюдавам по-внимателно нещата и има логика...
до сега го отдавах на скок в растежа, но явно проблемът е бил друг Wink

отделно като вдигнах температура, също кърмата ми намаля...явно организмът блокира за известно време да няма загуба на течности  newsm78 тогава също допълнително стимулирах с лактогонен чай и пиене на мнооого вода

# 101
  • UK
Ох, аз пак чакам всеки момент МЦ и нещата пак се влошават. Ще взема и аз да я потърся тази билка, май.  Tired
abs, meggle, как са нещата при вас? Не сте писали последните дни.

# 102
  • Berlin
Започнах настоятелно да предлагам и другата гърда и има ефект, нагласихме си позата. Simple Smile Дохранвам след някои кърмения, когато да речем се успи след 5-10мин. на гърда, не знам дали е правилно, но повече от 15 мин. на 1 гърда не се задържа - заспива. После го събуждам като сменям памперса и дохранвам. Обикновено си изяжда всичко, ако не заспи и на шишето. Много ми пречи това, че не разбирам дали и колко изсуква, свикнала съм от преди със шишето и ме е страх да не го оставя гладен и да отслабне, ако е само на гърда. newsm78  Иначе общо взето се храни през 3 часа - яде, спи 2.5-3 ч., събужда се, яде, спи ...

Исках да питам всъщност дали за 10мин може да се наяде?  newsm78 И възможно ли е да се случи да не потече кърма, когато той суче? Вчера на 2 пъти така ми се стори, че стана.

# 103
  • София
abs и аз с малкия бях свикнала да знам колко изяжда, но много бързо свикнах сега с беба да не знам Simple Smile оставих се тя да ме води, щом не реве,има напикани и наакани памперси, расте значи яде добре.  В началото и тя заспиваше много бързо, опитвах да я храня на час и половина-два или когато поиска според зависи,но никога не дохранвах/дохранвам  с шише. Naughty

# 104
Добре де,ако те притеснява след като се унесе на 10-тата минута,а така или иначе го събуждаш да му сменяш памперса,защо не го слагаш пак на гърдата вместо да му даваш шише?То ако е гладно още човечето ще си цокне.   bouquet

Я да питам сега аз.Днес цял ден всичко ни е наред.ОБАЧЕ,изкъпах го и го приготвих за лягане и ще го кърмя и се започна един кански рев,дъвкане на зърното и изпъване назад на дъга.Не пожела да яде в никаква поза.И през цялото време рев.Така около 15 минути.Накрая,за да го нахраня някак изцедих с помпата 40 мл,изпи половината БЕЗ да реве и заспа.Ха сега ако някой ми разгадае какво по дяволите се случи... newsm12 newsm09 smile3511

Общи условия

Активация на акаунт