Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 483
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Как се получава тогава при майки, които не кърмят, а само цедят?
До вчера имах по 70 мл. на цедене, от днес цедене без нито капка за мен си е внезапно  Confused

# 61
Като се цедят достатъчно често, редовно и упорито.

# 62
  • София
Спазвам препоръките на Хедра.  Peace

# 63
Това е много хубаво, а там пише:

"Млякото ми внезапно намаля – какво да правя?
 Изцеденото мляко може да се колебае в различните дни по множество причини:

Намаляване честотата на изцеждане (това е най-често срещаната и най-сериозна причина с най-драматичен ефект върху количеството!)
Стрес – напр. ако състоянието на бебето се е влошило или силно сте се разстроила в болницата
Преумора
Липса на достатъчно течности
Намаляването на млякото е преодолимо! Просто действайте така, както правят майките, чиито бебета сучат на гърда – при намаляване на количеството или при необходимост от увеличаване е необходимо гърдите да се изпразват много често (понякога дори двойно по-често от досегашната рутина).

В продължение на 2-3 дни опитайте да вмъкнете още 2-3 допълнителни изцеждания.
Опитайте суперпрограма за изцеждане – сложете помпата на място, което ви е удобно и където най-често седите. Всеки път, когато седнете там, изцеждайте гърдите по няколко минути на гърда.

Прилагайте компресия на гърдата по време на изцеждане с помпата
Ако е възможно, старайте се да прекарвате повече време в контакт кожа до кожа с вашето бебе по време на свиждането – това влияе добре на производството на кърма и ви успокоява
Опитайте да почивате повече – кратък следобеден сън може да ви помогне да се чувствате по-свежа и отпочинала.
Не занемарявайте пиенето на течности – стремете се да пиете чаша вода, лактогонен чай или предпочитана от вас напитка преди всяко изцеждане."

# 64
  • София
Дори съм чела,че е добре по време на самото цедене бебето да е до майката,тя да го гледа,докосва, това също стимулира лактацията.
Освен преди изцеждане, след - също трябва да се пият течности,поне чаша вода.

# 65
  • UK
Аз да покажа на какво попаднах, една стара тема относно моя проблем - рязкото намаляване на кърмата преди и по време на цикъл и как да се справим с него.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381376.0;topicrefid=20
Надявам се, че ще е полезно на някого.

meggle, когато аз съм имала проблеми с намаляла кърма, съм кърмила на час и половина. Два часа и половина е голям интервал за вашата възраст, повечето бебета сучат на час и половина - два. Подозирам, че е възможно да имаш проблеми и с помпата, да не успяваш да изцедиш всичко с нея, аз никога не съм успявала да изцедя нещо с помпа, защо не пробваш да поцедиш на ръка? Гледай клипчета в нета как се прави, ако не можеш.
Не се отлепяй от бебето, нека да е край теб постоянно, гушкай го ако има как и докато цедиш, голи, ако трябва, това много помага за потичането.  

# 66
  • София
Спазвам това, което тя ми каза, а не което пише.
Явно ще трябва да започна цедене на 1ч. и 30 мин., това е, което ме интересуваше, мерси dejie Не знам физически дали е възможно, защото цеденето ми отнема около час, а имам и друго дете, което си е вкъщи с мен и си иска своето - нямам помощници, градината не работи, иска паркове и разходки, как се оправяхте в този случай?
dejie виждам, че ти си с две деца, как успяваше с това?
Въпреки че има разлика, когато се цедиш, стерилизираш и храниш и когато само кърмиш.
За помпата - трябва ми на друга фирма с друг отвор,за по-добри резултати, но нямам възможност да отделя пари за нова помпа. Аз все пак успявах да изцедя до днес.
Ако има някой, който дава кърма изключително от шише ще ми бъде полезно споделяне на опит.

# 67
Съмнявам се, че ти е казала да цедиш на 3 часа, при положение, че кърмата ти видимо намалява и не достига, а бебето не е на гърдата.

Очевидно не е физически възможно да се цедиш на час и половина, като същевременно стоиш по цял ден навън с голямото дете. Ние почти не излизахме от къщи (с голямото), кърменето ми беше приоритет номер едно за известно време. Не е задължително за всеки да е така.

# 68
И, между другото, преди deije три пъти ти написах, че трябва да се цедиш по-често, но явно очакваш да чуеш нещо друго. Спирам да ти отговарям, защото очевидно няма смисъл.

# 69
  • UK
meggle, не съм цедила и помпи не ползвам, но според мен е от съществено значение подходящата помпа. Ако тя не е достатъчно добра за теб, ще имаш много проблеми. Пак ти казвам, научи се да цедиш на ръка. Все още не произвеждаш такива огромни количества и цеденето на ръка ще ти отнема същото време като помпата. 50 мл аз ги изцеждам за 5 мин, на теб ще ти отнеме малко повече време, докато свикнеш с техниката. Ще ти свърши добра работа, докато се сдобиеш с друга помпа. Тези количества, за които говориш - сутринта първо 5, после 20, това показва, че не цедиш както трябва и не цедиш до край, не е въпросът да изцедиш нещо, а да цедиш всичко и докрай, дори да продължиш после да цедиш на сухо, така стимулираш производството. Ако редовно остава неизцедена кърма в гърдите ти, така подаваш сигнал, че това, което имаш е достатъчно и дори ти остава, затова организмът ти започва да произвежда по-малко. Добрата помпа е от решаващо значение.
Задължително цеди и през нощта, ако ти е твърде натоварващо, по-приемливо е през деня интервалите да са ти малко по-големи, но през нощта през малките часове гледай да си стриктна, важно е заради нивата на пролактина.   

За другия ти въпрос - аз кърмя от гърда, не цедя. Докато кърмя чета книжки, пеем песнички, разказваме приказки и всичко др. което не изисква много движение. Реорганизирай си времето вкъщи, твоето дете поне е голямо, не изисква такова внимание като моя син, най-малкото може сама да отиде до тоалетна. Зарежи всичко останало, нека твоите задължения са само децата, не чисти, не готви, излизайте през блока за по 30 мин. Ангажирай който можеш баби, дядовци, каки, лели, близки приятелки да заведат каката в парка, в мола, на кино. Таткото да си вземе отпуск, и без това няма да се ходи на море скоро  Laughing Една седмица ти трябва не повече и ще имаш много високи резултати, на този етап при толкова малко бебе тези неща се оправят бързо и ден за ден количествата ще се променят, само трябва всички да се организирате да си помагате и да стиснете зъби, много е важна подкрепата на близките ти.

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 08:36 от dejie

# 70
  • София
С малкия не съм имала проблеми с цеденето и кърма, но в общи линии си седяхме в къщи. Сега с беба се кърмин, но имахме кошмарно начало, не сме излизали, то аз и не можех да ходя и вия навън с компреси и лецитин... но беше зима и баткото си седеше на топличко, а и имам помощник сега.

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 10:13 от magnet_for_happiness

# 71
  • София
Съмнявам се, че ти е казала да цедиш на 3 часа, при положение, че кърмата ти видимо намалява и не достига, а бебето не е на гърдата.
На 2ч. и 30 мин.
И, между другото, преди deije три пъти ти написах, че трябва да се цедиш по-често, но явно очакваш да чуеш нещо друго. Спирам да ти отговарям, защото очевидно няма смисъл.
Не е необходимо да си толкова груба в отговорите Peace Не стоя по цял ден с голямото дете навън, защото тогава съвсем ще спре кърмата, но не мога и да я оставя без внимание, точно сега, когато и ревността й към бебето е най-голяма. Разбрах те Lexie какво имаш предвид, само и ти разбери, че ми е необходимо малко време да свикна с тези неща и затова и търся съвети и във форума. Ти ми каза да се цедя достатъчно често, което за мен е на 2ч. dejie каза на 1ч. 1ч. и 30 мин. Просто ми трябват конкретни отговори.
Тази нощ ставах и цедих на 2ч. и имам резултат. На 1ч. няма как  да цедя, защото цедя по 1 час. Явно аз не правя нещо, както трябва.
Върнах се към ръчната помпа на Авент и с нея резултатите са по-доБри, благодаря и за този съвет.  bouquet

# 72
Здравейте момичета, ще ми препоръчате ли някакъв крем или мехлем, тъй като ореолата на едната ми гърда е доста зачервена. За сега не ме боли, кърмя от скоро и не знам дали това зачервяване е повод за тревога или не, но за всеки случай да имам с какво да го намажа, ако и утре е червено, че на лекар едва в понеделник ще мога да ида. Благодаря предварително  Hug

# 73
  • София
SME аз съм най доволна от кремчето за  гърди  на авент. Много майки са доволни и от гермастан.

# 74
  • София
А аз от Лансинох. Peace
Гермастан е с отмиване да отбележа.

Общи условия

Активация на акаунт