Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 579
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Може ли да продължа да кърмя без да захранвам като стане бебка на 6 месеца?
Може, но защо не искаш да захранваш, то не спира кърменето.
Ми ще ми се са изкарам и целият 6 месец на кърма,ще сгреша ли?

# 181
  • Berlin
В момента кара 6тия месец всъщност, след като навърши 6м., ще започне 7мия месец. Simple Smile

# 182
Може ли да продължа да кърмя без да захранвам като стане бебка на 6 месеца?
Може, но защо не искаш да захранваш, то не спира кърменето.
Ми ще ми се са изкарам и целият 6 месец на кърма,ще сгреша ли?
Не,няма. То си е и желателно захранването да започне след 6 навършени месеца. Независимо дали бебето е на кърма или АМ.  Peace

# 183
  • София
В момента кара 6тия месец всъщност, след като навърши 6м., ще започне 7мия месец. Simple Smile
Точно! Аз захраних на 6 месеца навършени или иначе казано 7- ми месец.

# 184
Здравейте,
пия фенугрийк, за да увелича малко кърмата, трябва ли да се цедя всеки път след кърмене, ако кърмя от двете гърди през 3 часа? Колко време мога да го пия и трябва ли да намаля дозата?

И още един въпрос - бебка имаше гъбички на езика, но ми казаха само нея да лекувам - аз нямам симптоми - със зърната ми всичко е наред, трябва ли и аз да се мажа с нещо? Има ли вероятност тя да  има, а аз не?

# 185
Да повторя въпроса си:
Каква вода мога да пия докато кърмя? Мога ли да пия минерална вода или трябва да е изворна или трапезна само? Тоест да не е силно минерализирана

# 186
  • София
Аз пия изворна, мнооого рядко минерална- не ми е вкусна.

# 187
Пийте каквато вода ви се пие! Peace Така или иначе е вредно да се пие само минерална вода,сменяй ги!

armira , не е ли най-добре да прецениш кога е готово бебето за захранване,а не майка му? Grinning Това в рамките на шегата,не се засягай!

# 188
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте,
пия фенугрийк, за да увелича малко кърмата, трябва ли да се цедя всеки път след кърмене, ако кърмя от двете гърди през 3 часа? Колко време мога да го пия и трябва ли да намаля дозата?

И още един въпрос - бебка имаше гъбички на езика, но ми казаха само нея да лекувам - аз нямам симптоми - със зърната ми всичко е наред, трябва ли и аз да се мажа с нещо? Има ли вероятност тя да  има, а аз не?

Копчелино, здравей! Чудесно е, че полагаш усилия да увеличиш лактацията, знам колко е трудно, особено когато не срещаш необходимата подкрепа.  Hug
 За фенугрийка - можеш да го пиеш и по-продължително време, той съдържа прекусори на хормоните, а не хормони, т.е. засилва производството на пролактин, който е отговорен за лактацията. Дали да се цедиш зависи от това как се случват нещата при вас и ти как ги виждаш. Ако имате достатъчна стимулация на гърдите и 1-2 нощни кърмения, а ти усещаш увеличение - няма нужда да стимулираш допълнително, т.е. при теб гърдите са реагирали на намалялата стимулация и при увеличението ѝ са започнали възстановяване на количествата. Ако, обаче имате голяма нощна пауза (напр от 21 до 6), а през останалото време се кърмите на 3 часа, то е необходимо или да включиш още най-малко 1 кърмене през нощта, или да ставаш и да се изцеждаш.
 За гъбите - ако бебето има е нужно и ти да вземеш мерки, защото е възможно да си въртите инфекцията до безкрай - сега ти нямаш симптоми, после бебето и така.  Peace

Шани, можеш да пиеш вода така както се препоръчва по принцип - нискоминерализирана се редува с изворна. А ако имате подходяща - можеш да пиеш и най-обикновена чешмяна вода.  Grinning Важното е да пиеш достатъчно вода, каква, стига да спазваш здравословните норми, ти ще си решиш.  Peace

# 189

За гъбите - ако бебето има е нужно и ти да вземеш мерки, защото е възможно да си въртите инфекцията до безкрай - сега ти нямаш симптоми, после бебето и така.  Peace

Може ли да се мия зърната с оцет и сода след кърмене? Или трябва да ги мажа с нистатин? А достатъно ли е да стерилизирам лъжички и др в стерилизатор за микровълнова? А с плюшените играчки какво да правя?  ooooh!

# 190
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Може да миеш гърдите със соден разствор 1ч.л. сода в чаша вода, разбъркваш и обливаш гърдите, без да търкаш за да не се нараниш, можеш да мажеш и с нистатин ако получиш зачервявания, болки, парене или др.
 За играчки и тн, може да потърсиш по магазините препарат, който дезинфекцира и да изпереш с него дрешки, чаршафчета и играчки.  Peace За останалите неща, мисля, че стерилизатора е достатъчен, ако много те е страх и искаш да си по-сигурна, можеш да ползваш и изпитания метод с преваряването.  Simple Smile Успех и дано бързо се отървете от гадинките!  Hug

# 191
Да повторя въпроса си:
Каква вода мога да пия докато кърмя? Мога ли да пия минерална вода или трябва да е изворна или трапезна само? Тоест да не е силно минерализирана

Аз си пия от чешмата  Peace   Така, че няма значение Simple Smile

# 192
  • Пловдив
Момичета,направих алергия на лицето от маска. Мога ли да мажа Елоком който е кортикостероид?

# 193
  • София
Момичета,направих алергия на лицето от маска. Мога ли да мажа Елоком който е кортикостероид?
Аз не бих мазала.

# 194
Здравейте
Моята фъстъчка се роди на 19 със секцио и се закърмихме около 24 часа след операцията.
Много ни е хаотично храненето в момента ( общо взето тя като реши) и се притеснявам дали имам достатъчно мляко. Уж са ми ясни нещата, защото синът ми беше само на кърма първите 6 месеца и кърмих до годинката, но усещам че неувереността ме връхлита.
В болницата имах много за изцеждане след кърменето, а сега НИЩО
Иначе бебчето е спокойно, имаме достатъчно напишкани и наакани памперси, кърмя към 23, после към 3 и после около 6. Но бебето ми има повече от една 4 часова пауза ( прави 1 нощна и ПОНЕ 1 дневна) и и се случва да иска да суче на час, час и половина. Аз си го обяснявам с това че е жадна, ама.. newsm78
Всъщност това което ме притеснява е че няма нищо за доизцеждане и че има моменти в които иска много често да суче и снощи си викам, ами ако няма достатъчно!?
Да я събуждам ли през деня за кърмене?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт