Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 488
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
И аз с въпрос. Дъщеря ми е на 8мес. и вечер все още се буди на 1,5-2ч., за да суче. Последните дни обаче кърмата ми нощем слиза много бавно и гърдите ми се пълнят много по-малко, отколкото денем. Докато слезе кърмата, тя вече се е размрънкала и разсънила, а аз - изнервила. Денем нямам този проблем, суче си на поискване, е разбира се по-рядко отколкото нощем, но гърдите ми се пълнят и млякото си слиза след 4-5 засуквания. На какво може да се дължи този "нощем проблем" ?

# 631
Момичета, бебето ми е почти на 3 седмици. До момента съм го кърмила по 2 пъти всяка нощ, обикновено към 1 и към 4 часа. Тази нощ обаче той не се събуди в 1 часа, а чак за храненето в 4 часа. Въпросът ми е будите ли си бебетата за кърмене през нощта, ако те си спят/ давате им гърдата докато си спят или ги оставяте да си спят и давате само, ако се събудят?! Чудя се дали толкова малко бебе е добре да се оставя да си спи и да не се храни 5 часа?!

# 632
  • София
5 часа са много,аз бих бутнала цица! Grinning

# 633
  • София
Daniela S  моето дете като беше малък ми пропускаше така едно хранене , при нас беше по скоро това към 22 часа. Това беше за около месец и после като си подхвана без пропуски та и до ден днешен си се буди нощем на всеки 3 часа, че и по често даже.
Та може би да изчакаш да видиш, той сам ще си направи режима според мен.

# 634
Момичета, бебето ми е почти на 3 седмици. До момента съм го кърмила по 2 пъти всяка нощ, обикновено към 1 и към 4 часа. Тази нощ обаче той не се събуди в 1 часа, а чак за храненето в 4 часа. Въпросът ми е будите ли си бебетата за кърмене през нощта, ако те си спят/ давате им гърдата докато си спят или ги оставяте да си спят и давате само, ако се събудят?! Чудя се дали толкова малко бебе е добре да се оставя да си спи и да не се храни 5 часа?!

Мойта дъщеря е почти на два месеца и само 2-3 е яла през нощта в 3ч. Още от раждането си прави пауза от 6 часа от 12 до 6 сутринта и сме само на кърма. Понякога си разбутва часовете за хранене, но винаги през нощта си прави такава пауза. Не я държа гладна в никакъв случай,но тя сама си е направила режима. По принцип е хубаво да си правят пауза между храненията от 5-6 часа, за да им почива коремчето, но всеки си преценява. Като беше по-малка съм я будила през деня да си яде на три часа,но само през деня. Сега вече сама се събужда като е гладна и е като часовник.

# 635
  • Пловдив
По-добре се наспи и го остави и то да си поспи. Аз със по-голямото дете бях точно така. Преди да навърши месец започна да си прави пауза от по 5 часа. Кърмих до 1г и 3 месеца и все още имах кърма, но забременях и реших, че е време да го отбивам. А той си качваше супер добре, въпреки по- малкия брой хранения

# 636
Здравейте, мами! Честит празник на всички мами и бебоци   bouquet
Моля ви за съвети и помощ! Бебето ми е на почти 3 месеца. По редица причини е дохранван още от родилното, но това не ме отказа и продължавах да предлагам първо гърда и само ако плаче, тогава да дохранвам. Получи се и до преди 1 седмица го дохранвахме само 2 пъти за денонощие.
Но последната седмица не знам какво се случи, той не иска гърда или пък суче известно време и после пуска. И реве до посиняване от глад. Не мога да издържам да гледам детето си така и търпеливо да му бутам гърда, за да суче и стимулира Sad просто не мога, затова му давам добавка, която като си изяде и се успокоява, усмихва... Абе човекът е нахранен просто!
Скрит текст:
Цедя се след всяко хранене почти, ям ядки, храня се... Но цялата тази ситуация изключително ме депресира, преди поне имаше моменти, в които кърма му стигаше! Какво правя грешно? Калво не правя? Искам да го кърмя, ок съм дори да го дохранвам само 1-2 пъти, но последната седмица просто беше кошмар...
Имам чувството, че кърмата ми не слиза както преди, а бебо стана по-мързелив и така става омагьосаният кръг. Пробвала съм с компресия на гърдда, но аз съм с по-малки гърди и трудно се получава Confused...
Освен това имам чувството, че кърмата ми рязко намаля, не че я е имало кой знае колко много, но и малкото намаля Sad
Какво да правя? На път съм да се откажа Sad
Ако искаш да кърмиш не трябва да дохранваш. Пий лактогонене чай- на Авенир фарма има хубав в хомеопатичните аптеки и дрогерии. Пий сминдух, на 250 мл вряла вода, 1 ч.л сминдух. Около 30 минути преди кърмене. Това е за увеличаване на кърмата.
Колкото повече бебето суче, толкова повече мляко произвеждат гърдите. Извод- да седи на гърда. Денем, нощем/ Тялото работи на принципа на търсене и предлагане,. Ти като му дадеш от шише, после бебето не е толкова гладно и не суче достатъчно, т.е не се произвежда кърма и може да ти спре лактацията. Другото е че от биберон не се смуче на принципа на сукането и на бебето ще му закърнее сукателния рефлекс.
И много много търпение Hug. Звънни на консултант ако искаш да дойде у вас да види дали бебето хубаво засуква и прочее. ЛЛЛ организират и срещи

# 637
  • Пловдив
Пауза от 5 ч? Беба гони 10м и все още суче през 3 часа,греша ли някъде?

# 638
Моето скоро ще стане на 1г. и суче още на 2,5-3часа Simple Smile.А когато съм в цикъл или около овулация и по често дори.

# 639
  • София
Моето скоро ще стане на 1г. и суче още на 2,5-3часа Simple Smile.А когато съм в цикъл или около овулация и по често дори.
Моята също, а вече чукна годинката Simple Smile

# 640
  • Пловдив
Ясно Hug Благодаря ви! Hug

# 641
Бебето ми е само на кърма. Вече направи два месеца, но напоследък само се разсейва докато суче, надига се, гледа настрани, гледа мен, суче 2 3 секунди и се пуска за 2 3 секунди и после пак, гука си, нормално ли е това, дали суче достатъчно с това разсейване?

# 642
Бебето ми е само на кърма. Вече направи два месеца, но напоследък само се разсейва докато суче, надига се, гледа настрани, гледа мен, суче 2 3 секунди и се пуска за 2 3 секунди и после пак, гука си, нормално ли е това, дали суче достатъчно с това разсейване?
не се притеснявай, нормално. Чела съм че именно за това е важно нощното кърмене- бебето не се разсейва толкова и именно през тези часове изсуква 1/3 от цялото му необходимо мляко. Другото е че около 80% от "дозата" се изсукват първите 5 минути на кърменето.

# 643
Сега започва да вижда и усеща много нови неща. И "по-зле" ще става. Ще пуска да ти се хили или да огледа нещо. Някъде към третия месец стана невъзможно да я кърмя ако баща й е в стаята. Постоянно пускаше, гледа го, смее му се. Ако се наложеше да я кърмя докато сме при баба й - оглежда стаята, върти се, голям зор. Като съвет мога да ти дам да я кърмиш без наоколо да има нещо, което да привлича внимание-телевизор, друг човек,играчка. Няма страшно, гладно няма да остане детето, просто любопитството понякога надделява  Laughing

# 644
Сега започва да вижда и усеща много нови неща. И "по-зле" ще става. Ще пуска да ти се хили или да огледа нещо. Някъде към третия месец стана невъзможно да я кърмя ако баща й е в стаята. Постоянно пускаше, гледа го, смее му се. Ако се наложеше да я кърмя докато сме при баба й - оглежда стаята, върти се, голям зор. Като съвет мога да ти дам да я кърмиш без наоколо да има нещо, което да привлича внимание-телевизор, друг човек,играчка. Няма страшно, гладно няма да остане детето, просто любопитството понякога надделява  Laughing
По същия начин сме и ние само че не помня от кой месец.Вече не можем да се кърмим на открито отдавна де , не трябва да има хора в стаята , ако сме на друго място също не става ... големи любопитковци са ! Но ще намерите вашия начин и местенце и ще се нагодите !

Общи условия

Активация на акаунт