Работа, CV-та, HR-и, съвети - 38-ма тема

• 56 642
  • 719
  •   1
Отговори
# 30
Ежедневно преглеждам множество СV-та и мога сериозно да допринеса за фолклора в този смисъл. Както emerald_eyes напомня, снимката е важна. Неподходящи са абитуриентски, плажни, фриволни снимки. Бизнес или просто естествена и ненатрапчива снимка е добре. Още по-важно е съдържанието на автобиографията. Всяка дума, пунктуацията и дори оформлението имат значение. Това е лицето Ви преди да се срещнете с интервюиращия на живо и трябва да е изпипан всеки детайл. За по-нататък са важни и много други неща. Но за да не бъдете отрязани още на етап документи, проработете СV-то внимателно.
Що се отнася до звездичките, компанията може да пуска обяви с много звездички, а може и да делегира права на мениджърите да пускат обяви и без много звездички. Така че не винаги е показател за нивото на компанията.
Един непоискан съвет - идете навсякъде, където Ви поканят. Така шансът да намерите своята работа се увеличава. Един пример - моя приятелка в Лондон беше пуснала 400 СV-та. 10 от фирмите бяха се свързали с нея и 2 от тях бяха я поканили на интервю. В една от фирмите тя започна работа. Та искам да кажа - не си затваряйте сами пътя.

Хубав ден на всички в тази тема!

Срамна работа няма. Има изкривени представи на хората.  Wink

Относно снимка в CV-то - хубаво е да има, убедена съм в това. Най-малкото получавам допълнителна представа за човека по начина, по който се е снимал. Не е категорично, но със снимка, на която човекът е със слънчеви очила, на плажа, в дискотека и т.н., няма как да приема някого на сериозно.
А за CV без снимка се чудя каква е причината да няма, след като съм сложила в обявата такова изискване. Simple Smile Искам да видя очите на човека, който ще идва. И най-малкото дали се поддържа, особено за работа с клиенти.  Wink

# 31
Благодаря за новата тема    bouquet  bouquet  bouquet
Аз симката я качвам на отделен файл като си пращам документите
Пращам:
СВ
Снимка
и мотивационно писмо  Peace
Или снимката трябва да си е в Св-то,ама така съм свикнала,грешка ли е  newsm78

в СВ-то е по-добре, при 200 файла с автобиографии снимката става още един отделен файл
и е тегаво да ги напасваш
и е хубаво да ти има в заглавието на файла името

# 32
  • КиТ
Аха благодаря  Hug

# 33
Няма срамна работа. Има работа, която ти харесва и такава, която не ти.

Дадох втори шанс на местна, голяма шивашка фирма. Трети ден ми беше днес. Отказах се. Много вайзери, ненормално отношение, крещене, интриги, топене, работа на смени от 6-14:30 и от 15:30-00:00.

Преди две години пробвах пак там, в друг отдел, с друг шеф. Избягах след месец.
При втория опит- страхотен шеф на отдела, колежките също са ок, но работата не е за мен- късане на етикети, шиене на етикети, съставяне на програми, при които не хванеш ли чужда грешка, а те май са доста, може да съсипеш продукция за хиляди левове. Самото обучение и навлизане в материята е около 6 месеца, чувствах, че ми говорят на китайски там- бюнделлист, шнит, шнит номер, монички... Crazy

Успех на всички!

Аз оставам в редиците на търсещите. Бях на интервю в една банка, но май имат спуснат човек. Така се говори. newsm78

# 34
Здравейте, извинявам се, че прекъсвам дискусията. В нашата компания търсим хора, владеещи френски език на много добро и отлично ниво. Могат да кандидатстват и хора без трудов опит до момента. Ако има някой, който проявява интерес, може да ми пише лично съобщение. Надявам се тази информация да бъде полезна.

# 35
Колцентър ли сте  Twisted Evil

# 36
автобиография и писмо изпипани и изпипвани до крайност - а дори не ги четат, виж лондон е друга работа, дори ме бяха посъветвали от ейч арите да впиша в св-то си и валидна здравна книжка, което за мен бе напълно излишно..., послушах ги - нямаше особен ефект и вече не я вписвам

# 37
Момичета, какви са санкциите, ако не се отпишеш от Бюрото по труда в рамките на 7 дни? А седемте дена работни ли са или календарни?

# 38
# 39
Как си обяснявате факта, че едни и същи обяви се въртят месеци наред? Толкова ли не могат да си намерят човек от няколко хиляди  кандидата или просто като изтече обявата, я подновяват? Прави ми впечатление, че обяви за сезонни работници се въртят почти целогодишно

# 40
Записвам се и аз в новата тема.

Успех на всички търсещи  Hug

Днес ще пиша автобиография и мотивационно писмо за пръв път от някоя-друга година.
Предложиха ми по-добра позиция в нашата фирма и сега трябва да подготвя документите, както си е редът.
Съвсем съм забравила как се пишеше мотивационно писмо, ще трябва да се поразровя за идеи  Rolling Eyes

Когато кандидатствах в нашата фирма, не сложих снимка (не помня дали се изискваше такава или не, по-скоро не). Смятам, че една сериозна фирма, предлагаща сериозни позиции (лично мнение, моля никой да не се обижда) няма да съди за кандидатите по външния им вид, а по съдържанието на СВ-то и техните квалификации.

Дрийм, на мен тези с повтарящите обяви са ми много съмнителни и несериозни. Хайде месец-два-три да търсят ОК, но повече ми се вижда странно. Обяснявам си го с това, че фирмата иска да се рекламира безплатно  Thinking

# 41
  • София
Момичета, какви са санкциите, ако не се отпишеш от Бюрото по труда в рамките на 7 дни? А седемте дена работни ли са или календарни?

Май нямаш право да се записваш няколо месеца, ама не помня колко.
Обаче аз бях сметнала, че по-добре това, отколкото да си взимаш свободен ден от новата работа и да ходиш да се разправяш с тъпотии.

# 42
През следващите 8 месеца, ако се случи отново да останеш без работа, нямаш право на обезщетение.

# 43
Здравейте, започнах нова работа, но се оглеждам за по-добра позиция. Embarassed

# 44
Май доста сме така - едно си очаквал (и сте говорили с работодателя на интервюто),
друго излиза Thinking

Общи условия

Активация на акаунт