Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 50

• 35 949
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Според режимите на Любо Иванов, първо е силовата, а после кардиото. Вие защо ги правите на обратно? И при Руми май е така, нали? Накрая прави кардиото и тя.

# 361
Аз правя първо силова, след това кардио, ако съчетавам тренировки.

# 362
   Мерида , Ами не знам защо... тогава не съм знаела какво да правя и тъй като знам само на пътеката, че се тича, а не се лежи, и аз тичам....какво да сторя... newsm78   Ти пък ако ме беше видяла на машините,как се гърча, като червей връз буца, сигурно щеше да ме замеряш с гирите...ама то така се прави  опит, как иначе...... Joy    Сега не правя така... Blush  

# 363
Ние сме за 2 дни в Хисаря преди да потеглим към морето.  Вчера сутринта бягахме 4 мили и обиколихме половината град, после с дребните и с племенницата на басейн  Wink За днес съм замислила ходене до една конна база в село Житница и до гробницата в Старосел.  Утре по път за морето изкачване на Шипка и до Етъра Sunglasses
Скрит текст:
ММ само за кифличките в Етъра говори.  Ако някой пък има път към Хисаря препоръчвам ресторант Национал - това е моят отчет за храна - пъстърва и прекрасна гарнитура от лимец

Агент
Скрит текст:
Не знам дали е компания или летище или просто зле тренирани служители ... Ние бяхме с полет на US Airways до Париж, после с BG Air/Air France до България. В САЩ багажа ни го чекираха до БГ, но за БГ самолета нямахме boarding pass. В Париж отивам на гишето да си взема boarding pass, в паспорта ми е тагчето за багажа, питат ме колко багаж имам чекиран, казах им ... Мисля, че в този момент е трябвало служителят да ми провери таг-а на багажа и да направи нещо, за да го качат - Служителката, която така учтиво  Crazy направи нещо, за да ни се качи багажа ме попита дали съм показала таговете за багажа на първия служител ... С две думи странна работа.  Ти получи ли си багажа?  Някакви проблеми?  Хайде, чакаме снимки от сватбата  Heart Eyes

Относно бягането, мисля че 3-4 дни на седмица трябва да е макс - това от програмите на Hal Higdon и съветите на моята инструкторка по бягане.

# 364
  • Stavanger,Norway/ Varna
Това за кардиото преди или след силова сме го дъвкали и преди. И статии съм слагала. Ами, аз винаги го правя преди силовата, хем ме загрява, хем имам сили за него, хем не ми пречи да имам сили и за силова. Но моите цели са не да правя маса, не да развивам сила, а да поддържам мускулен тонус и здравословно нисък процент мазнини.
Това с кардиото след силова, е една от модерните мантри напоследък, отново недостатъчно доказана и подплатена с проучвания, че точно така трябва да бъде задължително.  Rolling Eyes

# 365
отчитам интервали 20/20 тичане/jumping jacks 10 рунда

# 366
Да, естествено, че крайностите не са добри. Естествено, че трендовете се въртят. Аз имах проблем само със следното твърдение:
Многото кардио довежда до тези резултати, независимо как се храниш.

Обещавам да не се обаждам повече  Mr. Green
Скрит текст:
ПС Логиката да се прави първо силовата е да се възползват мускулите от пълните гликогенови депа; а като се поизчерпят да се вкара кардио, което да посегне към мазнините за енергия. Но кой в какъв ред какво прави си е до лични цели. А и от кардио до кардио има разлика - за един бързото ходене е кардио, за друг ако не е HIIT не е кардио, да не почваме да коментираме "силовите".

Mammo Mil
Скрит текст:
Абс. същата ситуация - Делта/Еър Франс до ШДГ, БГ Еър/Еър Франс до София - без бордни карти за 2-ри лег. Според мен при тези код шеърс изобщо не са си съгласували системите, нищо не е автоматизирано и пътникът е оставен на произвола на съдбата да си издирва багажа. Моят дойде след 3.5 дни и си го прибирах сама, защото нямали услуга за доставка (уж!). Надявам се съпругът ти да се е спасил от дивия капитализъм (знаеш, че ирония никаква няма тук  Hug) и да изкарате великолепна ваканция. Моят ще си го получа днес за цели 2 седмици  Crazy)

# 367
Добро утро!  Grinning
ОтЧитам за вЧера 1360 калории, ако мога вярвам на My fitness pal. Май е добре за ден със сутрешна йога с Родни Ий, 8км, и Хот йога 90мин веЧерта.
Днес отивам до Зоото с децата за целия ден, там се ходи много, но го броя поЧивка.

Тази седмица не остана време за силови....явно голямо внимание трябва с програмата. Утре ще се поправя, днес едва ли ще ми останат сили.

# 368
  • В полите на Пирин планина
Отчитам от снощи Speed 1 от Т25. Независимо от не особено завидната ми форма на мен тази тренировка ми хареса. Естествено аз правя някои упражнения по лесния вариант. Обаче и аз повече харесвам силовите тренировки, някак ...  newsm78

# 369
  • София
Аз за Т25 да се изкажа, като фенка му  Mr. Green

Аз също започнах програмата след трениране с Румяна, предимно силово. Може би наистина се наблюдава един период, в който си уморен, така се чувствах и аз, може би през цялата Алфа фаза. Според мен тази умора идва от това, че програмата е структурирана така, че ти извършваш работа за 1 час компресирана в 25 минути, като преди това не си тренирал по този начин. В началото това изчерпва доста силите. Но след това, в Бета и Гама фазите въпреки усилената, компресирана трениорвка, енергията след това е неописуема. Като допинг. В алфа фазата не можех и да си помисля да правя нещо след тренировка допълнително, а в петъците ми се ревеше. Но нещата преминават, тялото се оформя неусетно (стига да се храниш добре, естествено  Embarassed ), резултати има, и то много добри, но трябва да се мине цялата програма, а не да се откаже човек на първия етап още.
Защо е структурирана по този начин, т.е Алфата е по-кардио ориентирана (а и това не е баш така, защото Тотал, Лоуър боди изобщо не са кардио!) - ами 5 седмици да поразтопиш някоя сланинка  Crazy После Бетата - 80 % са силови, със собствено тегло.
Гамата са си абсолютно силови, с тежести. Ами започва с топенето на мазнини, преминава се към оформяне към края на програмата. Логично.

Меги, внимавай с тахана, че е много вкусен и лесно се изяжда много  Laughing

Фъстъче, мерси че спомена 40 минутната долна част на Джилиян Екстрем. Ей сега ще се утрепам с нея, да видим. Не съм я правила досега.

# 370
Здравейте!
След малко се захващам с Results 10 Days Lower . Аз винаги правя кардиото преди силовите упражнения за загрявка, а и може би така свикнах,защото когато започнах с тренировките в домашни условия, една от първите , които правих беше "Стройни и красиви". В него  инструкторката обяснява , че силовото се прави винаги накрая. Та явно е кой както свикне.

# 371
  • София
Влизам при вас за съвети и мотивация. Много ви се възхищавам!   bouquet

Аз съм на ден четвърти от 6-седмичната тренировка на Румяна Илиева за начинаещи, комбинирана с разходки. Естествено, умирам от мускулна треска, ама така ми се пада, като спрях да се движа рязко (ходих до преди месец на салса, но сесията ме настигна, и се оказа, че нямам време, което, признавам, е най-малоумното оправдание  Whistling )

В тази връзка, да ви питам, как се справяте с мускулната треска, тъй като едва ходя  Crazy

# 372
Ами Феичка13 - почиваш си.
Тялото ти "казва" от какво имаш нужда, за какво го тормозиш?

# 373
Привет, момичета  Hug , точно ви изчетох!
Да се отчета за вчера- 15 обиколки на стадиона и RIp't Circuit то БЕТА, чак сега разбрах,че съм се объркала нещо, абе непозната тренировка ми се стори с тия гири  newsm78. Както и да е Simple Smile

Момичета, благодаря за отговорите първо за протеина и  за тахана.
Като ви чета тук и на мен ми се иска да пия протеин, изкоментирах го с приятелят ми и той твърдо против, направо как реагира, не съм  подозирала. Понеже му споделих ,че ще си купя евтин протеин от 25 лева от аптекката, той каза,че е твърдо против да пия тия "нишестета", нямало смисъл да се тъпча с боклуци, истинския протеин, хранителния бил по-скъпия, който наистина имал ефект, но за съжаление няма как да си позволя в момента да дам 100-150 лв. на месец Sad. Не знам какво ще кажете вие по въпроса, но той ме посъвтва да ям повече  месо, каза ми за 100 лв на месец толкова мног месо, истински протеин можеш да си купиш, че няма да мога да го изям даже. Като с езамисля май е прав,но не знам. Приятелят ми препоръча за хранителна добавка да си купя тахан, пчелвн прашец, пчелно млечице, да ги смесвам с мед и да ям тази смес  newsm78, чували ли сте за такава взривяваща смес?

Bob4enka, колко калории ориентировъчно съдържа 1 супена или чаена лъжица тахан?

Имам питане пак, в тренировките на Шон няма ли и силова част, упражненията които се правят с по-бавно темпо не са ли силови? Да основно е кардио, но не съдържат ли и силови? Тичането кардио ли се води? Моля ви препоръчайте ми някакви упражнения за вътрешната страна на бедрата, не знам как се казва мускола на предната част на бедрото, доста ми  е е оформил, а вътрешната  ми част се тресе ужасно  #Cussing out

Днес още не съм спортувала, отчет по късно.

ПП: Момичета, защо всички като говорите за мъжете си ги наричате "ММ", нещо май съм пропуснала?

Хубав ден!

# 374
  • София
Ами Феичка13 - почиваш си.
Тялото ти "казва" от какво имаш нужда, за какво го тормозиш?

Може и да си права. Ще му дам два дена почивка и ще залагам само на разходките. Благодаря!   bouquet

¤´¯`*•.¸MEGI¸.•*´¯`¤ , ММ е съкращение на "моят мъж".

Общи условия

Активация на акаунт