Трудно проговаряне -тема 17

• 122 328
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Не съм давала, и моето не може да приеме крил маслото и се чудя какво да дам. А защо го няма ескимото, и дали и него трябва от чужбина да доставяме?
А за горната дискусия , те и антибиотиците са вредни, но спасяват човешки животи. Ако ще помогне да проговори ще се пробвам да предприемам различни стъпки.

# 721
А защо го няма ескимото, и дали и него трябва от чужбина да доставяме?

споделете моля и аз не знаех за това че Ескимо Кидс го няма.

# 722
В момента няма внос, и преди 2 години се беше случило за известно време нямам представа за причината.

# 723
В момента няма внос, и преди 2 години се беше случило за известно време нямам представа за причината.

благодаря
това преди две години го помня.

# 724
ето какво казва официалната медицина за трудно проговаряне след асфиксия:
Д-р Чавдаров, имам нужда от съвет. Моя син е роден със средна асфиксия,акроцианоза, апгар 6на 1 и 5 мин също 6, поставен на кислородна палатка и с инфекция. Сега имаме проблем с проговарянето- много неясно произнася звуковете, пропуска срички и т.нат. Посещава логопед. Били сме на невролог Христева, и клиничен психолог, психологичния му статус е в долна граница на нормата заради речта. Пробвахме барокамера 10 процедури, смятаме още. Според вас при раждането ли е причината за това забавяне, и ако кислороден гладе причината, то с барокамерата ще се оправят ли нещата? Благодаря.
Цитирай 
Информирай модератор

Това е от другата тема, ако някой има подобни съмнения, ето информация от специалист

София

Ivan Chavdarov Доктор
Re: Консултация за Детска церебрална парализа с д-р Чавдаров - тема 3
♥0 вт, 03 фев 2015, 19:10   #899 
Цитирай
юмимуми,

Преживяният "кислороден глад" по време на периода на новороденото, вероятно е причината за забавеното проговаряне на детето Ви.

Хипербарната оксигенация осигурява допълнителна доставка на кислород към мозъчните тъкани чрез разтваряне на кислород в плазмата и ликвора, като по този начин биха могли да се реактивират т.н. "спящи (idling) неврони".
Повече информация за хипебарията може да намерите тук: http://www.oceanhbo.com/ , http://www.hbotnm.com/ или http://www.cpcentresof-bg.com/files/mf/news_pages/53_file1.pdf   или http://www.cpcentresof-bg.com/files/mf/news_pages/49_file1.pdf .

Уместно е да се направят 3-6 курса по 10-20 проц., като по този начин бихме стимулирали говорното развитие, но никой няма да гарантира процеса на 100%, тъй като няма две деца с еднакви проблеми в говорното развитие.

# 725
Здравейте!

Дъщеря ми е на година и девет месеца и не говори. Казва само ало и тати. Можете ли да ми препоръчате специалисти за Варна? ОТ прочетеното разбрах, че трябва да посети невролог, психолог и логопед. Ще съм благодарарна за всеки съвет.

# 726
Biocure витамините кога ги давате- преди или след хранене? Имам останали капсули таурин. Проблем ли ще е ако давам сутрин по 2 витамина, а вечер една капсула от 5мг.? Детето е на 3 г. и 2 м. 13 кг.
Л карнитин какъв ползвате?

Последна редакция: нд, 15 фев 2015, 23:30 от йоко

# 727
Здравейте , на всички ! Първо искам да отговоря на Йоко , че не е L-карнитин , а L-карнозин на NOW FOODS , това го разбрах от Saule , която е много запозната с проблемите на трудно проговарящите деца / има и много други , на които аз не съм чела постовете/ За витанините Биокюр мисля , че няма значение дали е на гладно , или след храна.Четох  статията й за това , че има хапче за проговаряне , но само да има кой да ти постави точната диагноза и да те насочи към правилното изследване . Искам да я попитам първо- дали трябва да се приемат заедно Неофолик и Неофолик мета, и по колко таблетки дневно ?Другото което искам да я попитам , когато се дава Биокулт Кандея - колко таблетки и колко продължително ? Защото в една листовка пише 1 т. за деца под 12 г. , а в друга , че не се препоръчва за деца под 12 г.? Saule , препоръчвам ти да направиш център , в който да предаваш своя опит и да бъде със специалисти , които знаят , че има хапче за проговаряне !Пише все така и привличай други майки, които са успели с проговарянето на своите деца . Бъди всеотдайна , както до сега!Бъди щастлива с твоето детенце и нека непрастава да те радва!

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 06:40 от Slaveq 7

# 728
  • София
Здравейте , на всички ! Първо искам да отговоря на Йоко , че не е L-карнитин , а L-карнозин на NOW FOODS , това го разбрах от Saule , която е много запозната с проблемите на трудно проговарящите деца / има и много други , на които аз не съм чела постовете/ За витанините Биокюр мисля , че няма значение дали е на гладно , или след храна.Четох  статията й за това , че има хапче за проговаряне , но само да има кой да ти постави точната диагноза и да те насочи към правилното изследване . Искам да я попитам първо- дали трябва да се приемат заедно Неофолик и Неофолик мета, и по колко таблетки дневно ?Другото което искам да я попитам , когато се дава Биокулт Кандея - колко таблетки и колко продължително ? Защото в една листовка пише 1 т. за деца под 12 г. , а в друга , че не се препоръчва за деца под 12 г.?
Всъщност йоко може да е имала в предвид и л карнитин, защото и това се дава в определен етап Wink Аз лично купувам добавки основно на НАУ
Неофолик си е най-обикновена
 фолиева киселина. Ако има генна мутация, то тя няма как да бъде усвоена от организма. Затова за предпочитане е да се приема Мета формата, която се усвоява еднакво добре със и без мутация. Неофолик всъчщност е търговска марка. Фолат има и на други фирми Wink
Биокулт кандея има остра миризма на чесън и не се приема от всички деца, защото го пият главно разтворено
Когато в тесен кръг обсъждахме започването на блога на Саул моите опасения бяха, а и като гледам се сбъдват - започва се едно питане за дозировки и тн, без предварителна информация защо аджеба се дава това нещо и има ли нужда от него в момента...Моето дете приема дози в пъти над дози, които приемат други деца. Всичко е толкова субективно, че не си мислете, че щом при едни действа, ще действа и във вашия случай. Говоря от опит Sad

# 729
С тия добавки е толкова объркващо  Crazy
Л карнитина искам да го давам и заради лекото физическо изоставяне /все още не може да скача с два крака, изпитва затруднение да слиза по стълби- трябва да го държа за ръка или да се подпира, не винаги, но е явно затруднението му/. 

От тази разфасовка за дете на 3 г. и 2 м. около 13 кг. какво количество мога да давам? Както и Л карнитина? При възрастните се приема по определен начин, при децата също ли е така?

# 730
Някой давал ли е биокалций за мозъка?На мен психоложката ми гопрепоръча.Утре ще ми каже марката.

# 731
Да не е това?
БИОКАЛЦИЙ ЗА ДЕЦА саше * 10
Аз сега давам КАЛЦИЕВ ГЛЮКОНАТ сироп 150 мл. мандарина

По евтин е и го изписа ЛЛ на детето, че пак кашля. Tired

# 732
  • София
Здравейте, преди време бях писала, че започваме процедура за ресурсен учител в детската градина. Минахме през комисия към инспектората по образование и освен ресурсен учител ни дадоха препоръка за логопед и психолог - с уточнението, че в нашия случай от първостепенна важност е логопедът, защото всички проблеми произтичат от проблемите с говора. Искам да питам, ако има запознати от вас, каква е процедурата оттук нататък. Знам, че за ресурсния учител трябва да дадем документите на директорката на детската градина и би трябвало тя да се заеме. По същия начин ли стои въпроса с психолога и логопеда? И изобщо мога ли да очаквам, че ще ни осигурят логопед, защото ни предупредиха, че е почти мисия невъзможна?

# 733
Когато ние минахме комисията нищо никъде не съм носила. Казаха ме че съответните педагози ще ме потърсят. И трите ми позвъниха за да се запознаем, да се разпиша на малко документи и да сме сигурни че ще държим връзка едни с други.

Не мисля че има вариант щом от комисията са ви отпуснали и тримата специалиста да няма как да ви осигурят единия от тях Rolling Eyes

# 734
  • София
Здравейте, преди време бях писала, че започваме процедура за ресурсен учител в детската градина. Минахме през комисия към инспектората по образование и освен ресурсен учител ни дадоха препоръка за логопед и психолог - с уточнението, че в нашия случай от първостепенна важност е логопедът, защото всички проблеми произтичат от проблемите с говора. Искам да питам, ако има запознати от вас, каква е процедурата оттук нататък. Знам, че за ресурсния учител трябва да дадем документите на директорката на детската градина и би трябвало тя да се заеме. По същия начин ли стои въпроса с психолога и логопеда? И изобщо мога ли да очаквам, че ще ни осигурят логопед, защото ни предупредиха, че е почти мисия невъзможна?
Отиваш при директорката, където попълваш молба, в която пишеш, че желаеш детет ти да бъде ресурсно подпомогнато. Директорката от свя срана подава заявка в РЦ София, откъдето ще се отпусне ресурсния учител. Детто своевременно ще бъде обследвано от ресурсен психолог и учител. Но...има едно голямо НО. Кажи речи е вече месец март. докато се придвижи цялата процедура...и учебната година изтече. РУ почиват както учениците, няма значение, че детето ти е на градина. Април е пълен с почивни дни, после май...Съветът ми е така или иначе през май се подават заявки за следващата година направо да подадеш тогава документи, за да бъде включено детето още от септември. Защото сега така или иначе графиците на учителите са препълнени и трудно ще вместят ново дете в кажи речи края на годината.
И - не си прави илюзии, че ресурсен логопед ще работи с детето ти Wink Ако не се лъжа - 12 са над 1700 деца. Аз лично ресурсен логопед съм виждала веднъж - при обследването. С психолога работата е аналогична. Веднъж седмично го водя в училище, където има базиран ресурсен психолог и той работи с него...В градовете извън София е друга работа. в родния ми град ресурсната едва ли не им се моли на родителите да работи с детето им...

йоко, аз давам ГАБА 750мгмовата разфасовка 3 по 750 на 6г. - не знам колко кила може би 25 Rolling Eyes За твоя фъстък пробвай с 2 по 1 от тази, която си показала...пък ще видиш по детето. Ако е раздразнителен или унил, намаляваш. На моя в началото ГАБАта му действаше все едно е в летаргия, но компенсира с хиперактивността от ХБОТа

Общи условия

Активация на акаунт