СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 535
  • 679
  •   1
Отговори
# 270
  • sofia
Успех на чакащите второ класиране! Щом искате по-горно желание не се колебайте дали да участвате, опитайте шанса си, нищо не губите.
Ние вчера се записахме, остава само отпусното да занесем, но в понеделник девойката ще я свърши тази работа сама, тъкмо да оттренира маршрута и пътуването.
Сега започнаха трепетите какъв ли ще е новият клас..Като разгледа списъка с приетите се оказа, че не познава никой от нейната паралелка, само в съседните класове мерна имената на 3-4 от съучениците си. Но пък до 15септ. с тази седмокласна група във ФБ мисля, че вече ще се познават, поне виртуално   Laughing

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 20:37 от pasta

# 271
Имам малко тъп въпрос, как се освобождават места в класирането, когато мястото ти от първо желание се пази, подавайки заявление за второ?  newsm78

Има деца които кандидатстват паралелно в училища с отделен прием /училища по изкуствата, ТУЕС и др/, както и в частни училища. Ако те изберат другото училище, освобождават място в общия прием.
Също така има деца, които кандидатстват в различни области, а всяка област е със свое класиране. След което избират къде да се запишат и освобождават място в другата област.

# 272
Имам малко тъп въпрос, как се освобождават места в класирането, когато мястото ти от първо желание се пази, подавайки заявление за второ?  newsm78
Освобождават се от деца, които се записват в други области или в училища със самостоятелен прием.
Например дете, прието едновременно в АК и СМГ на първо класиране се записва в колежа и освобождава място в СМГ. Някой, който е приет на второ желание другаде, но е писал СМГ като първо желание и балът му е достатъчен се придвижва напред и т.н.

# 273
Sorry za latinicata!

Мястото се пази, като във второ класиране у4астват деца, които са били и на първо и на същия принцип - по бал и желание. Само 4е децата са по-малко, както и местата .
 Местата са :
 - освободени от записани в у-6та с отделен прием
 - местата от първо класиране на децата, у4аствали във второ.
 Естествено, по този на4ин или отива6 напред, или се класира6 на старото си място.

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 20:42 от Фран Джонсън

# 274

Мисля, че мястото от първо класиране се пази до момента когато компютърната система не отчете, че си приет на друго място от второ класиране и тогава автоматично първото се освобождава. Peace Поне така аз го разбирам. Rolling Eyes

# 275
Здравейте, браво на  децата и успех на второ класиране!
Моята я записах по първо желание в 1АЕГ.
Благодаря на  Ганис и Русалката, които помагаха и поздрави за успеха на децата им!
За моята реших да спретна вечеря в ресторант, да демонстрираме родителска гордост, обаче шестгодишният дребен каза , че проваляме предаване за акули и ако сестра му не е хванала голяма бяла, да не го търсим . И след  хиляда кандърми / няма кой да го гледа/ реши да дойде официален- и си обръсна мустаците...., Mr. Green лепенки
След една година е в 1клас, след .. в седми ,и аз ше съм пак горе на черешата.
 Grinning

# 276
  • София
Здравейте, може би пиша не където трябва, но още не мога да се ориентирам в темите за седмокласниците  Grinning. Препоръчайте ми школа с добра подготовка по БЕЛ. Синът ми учи в СМГ - 6 клас (от септември ще е в 7-ми)  и подготовката му от училище по БЕЛ е меко казано зле Cry
Наясно съм, че школата трябва да даде мотивацията и контролът върху наученото, а вкъщи ще падне основната работа, както и родителският контрол. Затова търся школа, в която изискват, проверяват домашните и има обратна връзка с с родителите.

Школа Милениум.

# 277
...
След една година е в 1клас, след .. в седми ,и аз ше съм пак горе на черешата.
 Grinning

Имаш мноооого време да се окопитиш, та и да позабравиш. Аз какво да кажа като след 2 години "черешата" отново ще ме зове... ooooh!

# 278
  • Пловдив

Пази не е най-точната дума. По-скоро на второ класиране или мърдаш по-напред в желанията, или оставаш на същото място. А откъде идват "празните" места за второ класиране са обяснили вече.  Peace

# 279

Пази не е най-точната дума. По-скоро на второ класиране или мърдаш по-напред в желанията, или оставаш на същото място. А откъде идват "празните" места за второ класиране са обяснили вече.  Peace

Ако си класиран по първо желание не означава ли че твоето място вече  е заето  и няма как да се освободи. От първо класиране по първо желание няма на къде да отидеш освен да се запишеш. Ако в една паралелка има класирани 10 деца по първо желание за второ класиране тези 10 места са вече заети, нали така? Тези 10 деца няма за какво да участват във второ класиране, а се записват директно. Не би следвало тези 10 места да се освободят. Аз така го разбирам.

# 280
Ако си класиран по първо желание не означава ли че твоето място вече  е заето  и няма как да се освободи. От първо класиране по първо желание няма на къде да отидеш освен да се запишеш. Ако в една паралелка има класирани 10 деца по първо желание за второ класиране тези 10 места са вече заети, нали така? Тези 10 деца няма за какво да участват във второ класиране, а се записват директно. Не би следвало тези 10 места да се освободят. Аз така го разбирам.
Вече коментирахме, че някое от тези деца може да предпочете училище в друга област, където е прието, или частно училище, или държавно ( общинско) училище със собствен прием....Ето ти няколко освободени места от деца приети по първо желание на първо класиране.

# 281
Вече коментирахме, че някое от тези деца може да предпочете училище в друга област, където е прието, или частно училище, или държавно ( общинско) училище със собствен прием....Ето ти няколко освободени места от деца приети по първо желание на първо класиране.
Съгласна съм, но ако говорим за училище със собствен прием, например НПМГ, там класираните по първо желание на първо класиране, според мен ще се запишат. Няма къде на друго място да се преместят. Тоест ако имаме 18 деца по първо желание класирани на първо класиране и те са се явили на допълнителен изпит за това място то те задължително ще се запишат, нали така?

# 282
  • София
Здравейте, може би пиша не където трябва, но още не мога да се ориентирам в темите за седмокласниците  Grinning. Препоръчайте ми школа с добра подготовка по БЕЛ. Синът ми учи в СМГ - 6 клас (от септември ще е в 7-ми)  и подготовката му от училище по БЕЛ е меко казано зле Cry
Наясно съм, че школата трябва да даде мотивацията и контролът върху наученото, а вкъщи ще падне основната работа, както и родителският контрол. Затова търся школа, в която изискват, проверяват домашните и има обратна връзка с с родителите.

Школа Милениум.

+1 Peace И по-точно клонът й в Лозенец, в който групите са максимум по 5 деца.

# 283
НПМГ участва в общото класиране за София. Ако дете, прието по първо желание на първо класиране там, едновременно с това е прието в Американския колеж или ТУЕС, може да предпочете някое от тях и така ще освободи място за второ класиране в НПМГ.
Обратното. ТУЕС е училище със собствен прием. Ако дете е прието там на първо класиране по първо желание, но в същото е време е прието и в СМГ пак на първо класиране и по първо желание и се запише в СМГ, то мястото в ТУЕС ще се освободи.

# 284
Ако отиде в художествена гимназия, Американски колеж, частно училище, друга област или друго от сорта - освобождава място.
Всяка година така се освобождават места.
Въпросът е не дали ще има такива деца, а колко са и в кои училища са класирани на първо класиране, с какъв бал, т.е откъде ще започне освобождаването на места и по колко, една година може да се освободи едно място примерно в НЕГ, друга 5, нищо не се знае, така че изобщо не се съобразявайте с това колко е "паднал" балът на второ класиране миналата или по-миналата година, ами си пускайте заявленията  и чакайте.

Общи условия

Активация на акаунт