СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 528
  • 679
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Имам малко тъп въпрос, как се освобождават места в класирането, когато мястото ти от първо желание се пази, подавайки заявление за второ?  newsm78
Освобождават се от деца, които се записват в други области или в училища със самостоятелен прием.
Например дете, прието едновременно в АК и СМГ на първо класиране се записва в колежа и освобождава място в СМГ. Някой, който е приет на второ желание другаде, но е писал СМГ като първо желание и балът му е достатъчен се придвижва напред и т.н.

И аз съм в очакване на второ класиране. Това с училищата със самостоятелен го разбирам.  Във Варна как се освобождават места? Аз поне не знам да имаме такива училища.... освен може би Музикалното .

При второто класиране става ново разиграване на баловете на не записаните деца по останалите свободни места съобразно старите желания.... и от там идва разместването.  Така ли е?

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 09:37 от dima76

# 286
Едно интересно мнение на ученик от групата във ФБ :
Ивајло Димитровић
преди 12 часа · Редактирано
Не мога да разбера какъв е този кеф че са ви приели в "елитните езикови училища". Къв е смисъла ?? Език се учи за 3 месеца , докато професия няма как да се научи лесно. Чудя се за какво са толкова надути баловете за гадните езикови гимназии .. но разбрах, че за да са надути значи има ученици , които да им се връзват .. напълно са безмислени тези училища ... от там излизате просто едни недоучени хора с някво мижаво средно образование и сертификат за език , което хората въобще не ги интересува. Избора си беше ваш , просто дискутирам по темата за езиковите училища.. това ли е елита на София , това ли са най - добрите училища в София ? Избирайте училища , изучаващи професии и занаяти а не езици.Който е на моето мнение ..евала..
ХаресвамХаресвам · Споделяне
298 души харесват това.

# 287
може ли някакво мнение и съвет
кое е по-добър избор
СГСАГ - геодезия
или СПГЕ Джон Атанасов - компютърни мрежи
Моля някой който има поглед да даде съвет

# 288
Добро утро! Hug
kakatonevata, дъщерята на моя колежка завърши геодезия в СГСАГ - много са доволни, но и детето е много старателно. Доколкото знам е било трудно, налагаше се да ходи на допълнителни уроци...

Да попитам нещо и аз: Направи ми впечатление, че 2013г. във второто класиране (за момчета) минималният бал за 2АЕГ в паралелката с немски, Х и Б се е увеличил - от 33,294 на 33,526!
Чудя се как става така newsm78.
За уточнение, ползвам справочника на ВЕДИ.

# 289
  • някъде ... тук ...
Те са доста различни. Аз съм пристрастна към геодезията, но ... определено я смятам за по-профилираща от мрежите. Иначе работа за геодезисти има и винаги ще има.

# 290
  • София
Имам познато дете, което завърши Строителния. Голямо учене и чертане е паднало. За другото училище нищо не зная, но който се интересува от програмиране, предпочита да отиде в ТУЕС. На мен ми клони повече натам, където е по-висок балът. Като цяло май Строителният има по-добър имидж.

# 291
Добро утро! Hug
kakatonevata, дъщерята на моя колежка завърши геодезия в СГСАГ - много са доволни, но и детето е много старателно. Доколкото знам е било трудно, налагаше се да ходи на допълнителни уроци...

Да попитам нещо и аз: Направи ми впечатление, че 2013г. във второто класиране (за момчета) минималният бал за 2АЕГ в паралелката с немски, Х и Б се е увеличил - от 33,294 на 33,526!
Чудя се как става така newsm78.
За уточнение, ползвам справочника на ВЕДИ.

На второ класиране балът е бил 33,256 - може би са обърнали цифрите в справочника.

# 292
За всички, които ще чакат 2-ро класиране и за тези, които догодина ще се печат на седмокласния огън съм подготвила класирането по бал за 2013 и 2014 г. (засега само 1 класиране) в Excel вариант за по-удобно, за да можете да правите сравнения, филтриране и т.н. (защото тези .pdf файлове от РИО хич не са подходящи за публикуване на статистика).

http://dox.abv.bg/files/dw?a=adcecc4ea3 - минимални и максимални балове на 1 и 2 класиране 2013 и разлика в минималните балове по паралелки между двете класирания

http://dox.abv.bg/files/dw?a=8b8fa64b37 - минимални и максимални балове на 1 класиране 2014

# 293
Здравейте. Синът ми е приет в 73-то СОУ с френски, първа специалност като желание. Сега ще чакаме второто класиране, за 91 НЕГ евентуално. Но на него училището - 73-то, много му хареса и сякаш се видя като ученик именно там. Поразбрахме малко за униформите, за училището от първа ръка. Ако има родители, чиито деца са приети на първо класирани там, да пише.

# 294
  • Stara Zagora
Митко,след много умуване реши да продължи с второ класиране.0,200 го делят от Строителния,а е приет  в ИТ  с АЕ.Майка му се чуди откъде в Стара Загора ще дойде разместване на второ класиране

# 295
За всички, които ще чакат 2-ро класиране и за тези, които догодина ще се печат на седмокласния огън съм подготвила класирането по бал за 2013 и 2014 г. (засега само 1 класиране) в Excel вариант за по-удобно, за да можете да правите сравнения, филтриране и т.н. (защото тези .pdf файлове от РИО хич не са подходящи за публикуване на статистика).

http://dox.abv.bg/files/dw?a=adcecc4ea3 - минимални и максимални балове на 1 и 2 класиране 2013 и разлика в минималните балове по паралелки между двете класирания

http://dox.abv.bg/files/dw?a=8b8fa64b37 - минимални и максимални балове на 1 класиране 2014

Благодаря много!  Laughing

# 296
  • София - Рим и обратно
Светулка, страхотна си наистина! Това сравнение го правих и аз в петък, но прескачайки от таблица на таблица като първия човек Laughing.
Благодаря много за полезната работа  bouquet

# 297
Светулка, страхотна си наистина! Това сравнение го правих и аз в петък, но прескачайки от таблица на таблица като първия човек Laughing.
Благодаря много за полезната работа  bouquet

Съжалявам че се забавих толкова, но имах други ангажименти и чак сега успях да кача файловете.

# 298
  • у дома
Митко,след много умуване реши да продължи с второ класиране.0,200 го делят от Строителния,а е приет  в ИТ  с АЕ.Майка му се чуди откъде в Стара Загора ще дойде разместване на второ класиране
Има деца,които кандидатстват в две области-например единия родител работи в София,детето подава и в Стара Загора и в София ,ако балът му е висок игог приемат и на двете места то решава и се записва в София,а освобождава място в Стара Загора-но като цяло в провинцията,където няма училища с отделен прием са много малко такива деца.Обаче нищо не пречи да опитате...Успех!

# 299
Да кача и аз моя файл в Excel със сравненията на баловете по години за езиковите гимназии в Пловдив.
Ако на някого му се занимава, може да го попълни и с другите училища в Пловдив.

http://dox.bg/files/dw?a=a6bc0729e5

Общи условия

Активация на акаунт