СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 490
  • 679
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте на всички.
Честито на всички, които вече са се записали и успех на тези, които чакат второто класиране. Рядко пиша във форуми, за сметка на това чета всичко.

Моята девойка изпадна в криза (чак сега, след като досега беше убедена уж какво иска - а то беше английски с втори език руски).
С бал 31,614 обаче паралелките английски с руски са трудно постижими на първо класиране. Подадохме заявление за второ класиране с надежда, че в 32-ро може евентуално да се освободи място(макар че има квота).
На първо класиране е в 18-то в паралелка корейски с английски. Това по принцип на нея й харесва, но тъй като много си говорихме, че този корейски може да се учи и на по-късен етап - в университет примерно, тя се съгласи, че ще пробваме другите възможности.
Сега обаче, когато видя, че балът не стига за английски с руски, а и много хареса 18-то училище, след като се разходи в него и почете разни неща по форумите, и допълнително, че има интерес към корейския, ревна и от два дни реве вкъщи.
Проблемът идва от това, че преди това желание написа и други паралелки - в 32-ро и 18-то с другите варианти на езици. Сега реве, че може случайно да попадне в паралелка с немски.
Донякъде вината е и моя, че я убедих, че другите езици също си заслужават и немският е популярен език с много добро приложение. В крайна сметка тя сега иска да учи корейски и се тръшка.

Дали има вариант да се изтегли заявлението преди крайният срок и да се запише в паралелката от първо класиране, как мислите?
Ако няма, няма. Ще се примири, да е мислила когато трябваше. Все пак, ако има възможност да го направим, предполагам, че ще се съобразя с желанието й, за да не съжалявам после, че не съм опитала.

Спокойно. Сега ще звънна на колежка, която от години е в комисията по прием и ще пиша.

# 316
Дали има вариант да се изтегли заявлението преди крайният срок и да се запише в паралелката от първо класиране, как мислите?
Ако няма, няма. Ще се примири, да е мислила когато трябваше. Все пак, ако има възможност да го направим, предполагам, че ще се съобразя с желанието й, за да не съжалявам после, че не съм опитала.

Привет!
Не съм запозната с правилника, но имам опит със промяна на заявлението за класиране. Отидох в Ломоносов, намериха ми документите и промених заявлението. Очевидно влизат в положението на шашнатите родители и деца и правят всякакви промени без мрънкане и обиди. Щом сте сигурни, че искате 18 СОУ отиди там и се опитай да запишеш детето. Предполагам, че няма да ти откажат, защото и за тях е по-добре да остане дете с по-висок бал, отколкото да дойде друго с по-нисък. От опит глава не боли, а може и всичко да се уреди.
Успех!

# 317
Много благодаря, момичета!
Това мислех да направя още рано сутринта утре, но нали знаете какво притеснение е от два дни. Не сме спали нормално и двете.

# 318
  • София
tanque, няма никакъв проблем. Ако сте подали заявление за 2 класиране, но в рамките на следващите два дни (понеделник и вторник) отидете в училището и смените желанието си, ще анулират молбата за 2 класиране и ще ви запишат. Така че, утре с бодра крачка и с документите за записване поемете към 18 СОУ Simple Smile Успех.

# 319
Много благодаря за бързия отговор, ganis!! Страхотна си!

# 320
  • София
Много благодаря за бързия отговор, ganis!! Страхотна си!

Такава ми е професията на учител - отряд за бързо реагиране Wink Това в кръга на майтапа. Радвам се, ако мога да помогна. Успех и утре пиши, какви сте ги свършили:)  bouquet

# 321
За всички, които ще чакат 2-ро класиране и за тези, които догодина ще се печат на седмокласния огън съм подготвила класирането по бал за 2013 и 2014 г. (засега само 1 класиране) в Excel вариант за по-удобно, за да можете да правите сравнения, филтриране и т.н. (защото тези .pdf файлове от РИО хич не са подходящи за публикуване на статистика).

http://dox.abv.bg/files/dw?a=adcecc4ea3 - минимални и максимални балове на 1 и 2 класиране 2013 и разлика в минималните балове по паралелки между двете класирания

http://dox.abv.bg/files/dw?a=8b8fa64b37 - минимални и максимални балове на 1 класиране 2014

Swetulka 2000,благодаря!
Надявам се не се сърдиш, но реших да обединя 2-та файла:
http://dox.bg/files/dw?a=cbce568b36

Резултатът е по-скоро за статистически цели - как се променя интересът, къде падат и къде се качват баловете.

Добавих колона за бал за второ класиране - но тя отчита само минимален бал през 2014 г. и смяна на формулата за изчисляване на оценките. Не отчита броя на децата по статистиката за оценки (с други думи не е много надеждна).

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 19:53 от biborana

# 322
Перфектна работа, biborana! Много полезно! Hug

# 323
  • София
И аз благодаря за систематизираната статистика, защото в петък станах разногледа да чета 2та пдф-! Hug  bouquet

Апропо, колкото за Джон Атанасов, минахме тази вечер с колелата от там, понеже ни е на 1ръка разстояние и не знам до колко средата е "еди каква" си, но бях изненада да видя невероятно високият бал на класираните по 1во желание деца! Thinking
Започваха от 34,3... и падаха в отделните паралелки до 29,...най-много! Shocked Shocked Shocked

# 324
  • София
Biborana, наистина страхотна идея и голям труд.   bouquet Но има някои грешки. Например, за 2 АЕГ - паралелка АЕ, НЕ, БЕЛ /позиция 22 в таблицата/ - миналата година балът на 1-во класиране за девойки беше 34,062 и точно толкова остана на 2-ро класиране. Не съм проверявала други позиции. Вероятно са разменили кодовете на паралелките защото посоченият бал беше за паралелката  с НЕ, Х и Б.

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 22:10 от sanaka

# 325
  • Русе
Успех на чакащите второ класиране.
Ние се записахме и сме в очакване на  заслужена почивка! grinning039

P.S. нещо не ми се получиха морските вълнички и чадърчето....

# 326
  • България, София
Надявам се не се сърдиш, но реших да обединя 2-та файла:
http://dox.bg/files/dw?a=cbce568b36
Имам дребен проблем - за да запиша файла трябва да разреша редакцията му. Когато го направя се чупят всички колони с формули - общо 8 на брой. Някой има ли такъв проблем или да го търся в моя телевизор?

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 23:10 от vimares

# 327
Моля, ако има вече записали се в 73-то, кажете какви документи искат при самото записване?

# 328
  • Sofia
и мен ме интересува дали при записване взимат оригиналите или само копията от служебната бележка,медицинското...

# 329
Biborana, наистина страхотна идея и голям труд.   bouquet Но има някои грешки. Например, за 2 АЕГ - паралелка АЕ, НЕ, БЕЛ /позиция 22 в таблицата/ - миналата година балът на 1-во класиране за девойки беше 34,062 и точно толкова остана на 2-ро класиране. Не съм проверявала други позиции. Вероятно са разменили кодовете на паралелките защото посоченият бал беше за паралелката  с НЕ, Х и Б.

Sanaka, така е - и при 2 АЕГ са разменили (но само) 2 кода на паралелки, които са с АЕ и НЕ. Уж гледах поне паралелки от "1-ва дивизия", но тези съм ги изпуснала. Вече ги размених. Сигурна съм, че има и други неточности (разминавания заради кодове), както и грешки (по моя вина).
Обединяването на масиви от данни се прави чрез ключ (уникален номер/код, нещо като ЕГН в случая на паралелки). Ако има уникален код - останалото е 5 минути работа.  Simple Smile
И наистина има разминаване в кодовете между 2013 и 2014 г. (отдавна някой писа в темата).

Както съм отскочила, можем да продължим. Пишете и за други разминавания. Някъде видях файлове за свободни места за 3-то и 4-то класиране за 2013 г., но сега не ги намирам. Дайте данни в excell или word и ще ги напъхам. Накрая ще разкарам формулите - и voila става за ползване.

Мами, нали знаете това е само статистика-стъкмистика. По друг метод "разцъках" минимален бал за 2-ро за момиче в 9 ФЕГ и се получи 37,712-37,714 спрямо 37,749 по този (разликата е 0,036 или 0,5 точки от тестовете).

Правя го и аз не знам защо (професионално изкривяване).

Подавайте си смело заявления за 2-ро класиране, ако не сте доволни от 1-ро класиране.

Общи условия

Активация на акаунт