СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 490
  • 679
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте,
Замислих се за третото класиране, признавам досега го отричах като вариант, но ми се иска да си изясня процеса.
Знам, че се губи мястото от второ класиране, но не ми стана съвсем ясно, ако се запишеш след 2ро класиране, после излизат свободните бройки и да кажем преценяваш, че би рискувал да участваш в трето  Crazy трябва ли да ходиш да си теглиш документите или пък подаването на заявление за трето класиране автоматично значи, че се отказваш (най-вероятно не Simple Smile), или щом си се записал след първо/второ нямаш право да участваш в трето класиране  newsm78

# 331
  • София
vicks, детето е в 1 АЕГ, как така 3-то класиране? Поправете ме, ако греша, но за там нали не се пазят места, а свободните бройки са в най-нежеланите училища, незаети на 1-во и 2-ро класиране? Много малко вероятно е някой от призовите училища да реши да отиде в частно у-ще или Американския колеж чак след 2-ро класиране....

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 07:16 от Лекси

# 332
  • София
vicks, детето е в 1 АЕГ, как така 3-то класиране? Поправете ме, ако греша, но за там нали не се пазят места, а свободните бройки са в най-нежеланите училища, незаети на 1-во и 2-ро класиране? Много малко вероятно е някой от призовите училища да реши да отиде в частно у-ще или Американския колеж след 2-ро класиране....

Да в първа е  Grinning, ама с испански, а така ни се искаше немски, и то като първи. Ама здраве да е  Peace. Абе аз да си питам, едва ли ще рискувам  Crazy. Но ми е интересно наистина дали ще се явят свободни бройки за трето класиране в топ гимназиите  Thinking

# 333
vicks, детето е в 1 АЕГ, как така 3-то класиране? Поправете ме, ако греша, но за там нали не се пазят места, а свободните бройки са в най-нежеланите училища, незаети на 1-во и 2-ро класиране? Много малко вероятно е някой от призовите училища да реши да отиде в частно у-ще или Американския колеж след 2-ро класиране....

Да в първа е  Grinning, ама с испански, а така ни се искаше немски, и то като първи. Ама здраве да е  Peace. Абе аз да си питам, едва ли ще рискувам  Crazy. Но ми е интересно наистина дали ще се явят свободни бройки за трето класиране в топ гимназиите  Thinking

Не мисля, че избора на втори език трябва да е определящ, още повече, че се чуват мнения от ученици в Първа АЕГ, че единствено испанския и в по-малка степен руския се учат там на ниво, но това учениците и родителите го разбират в 9 клас Simple Smile

# 334

Да в първа е  Grinning, ама с испански, а така ни се искаше немски, и то като първи. Ама здраве да е  Peace. Абе аз да си питам, едва ли ще рискувам  Crazy. Но ми е интересно наистина дали ще се явят свободни бройки за трето класиране в топ гимназиите  Thinking

Не мисля, че избора на втори език трябва да е определящ, още повече, че се чуват мнения от ученици в Първа АЕГ, че единствено испанския и в по-малка степен руския се учат там на ниво, но това учениците и родителите го разбират в 9 клас Simple Smile

Абсолютно вярно, не се подвеждай по втория език.

# 335
  • София
Вторият език и на мен никога не ми е бил от значение - няма как да се научи за 2 часа седмично. Избрахме немски, защото с баща й го знаем и ще можем да й помагаме. Но не очакваме да го научи Simple Smile Завършила съм 91 НЕГ, втори език - английски... Когато влязох, нивото ми беше почти като на завършил ПК в АЕГ, но когато завърших... бях забравила по-голямата част от това, което знаех. Малкото часове по английски не бяха достатъчни дори да запазя нивото си.

# 336

Това за втория език и нивото му на изучаване в 1АЕГ ,не е вярно.Това от позиция на завършили 9 клас. с НЕ.За тези които вторият език е напълно непознат,има допълнителни занимания,по-желание,с упражнения по учебни помагала извън учебната програма.Така ,че въпрос на желание.

# 337
Добро утро мили мами  Simple Smile
искам да попитам, в училището дават ли заявлението за второ класиране, и какво трябва да нося -документите от първото ли?

# 338
  • София
Но ми е интересно наистина дали ще се явят свободни бройки за трето класиране в топ гимназиите  Thinking
http://www.regalia6.com/p-kurs/kand_7kl/3_klasirane_mesta.pdf

http://offnews.bg/news/България_1/1014-свободни-места-в-гимназиите-в-София-пълен-списък_77206.html
Явно се освобождават няколко места, но не бих рискувала.

# 339
  • Пловдив
Здравейте,
Замислих се за третото класиране, признавам досега го отричах като вариант, но ми се иска да си изясня процеса.
Знам, че се губи мястото от второ класиране, но не ми стана съвсем ясно, ако се запишеш след 2ро класиране, после излизат свободните бройки и да кажем преценяваш, че би рискувал да участваш в трето  Crazy трябва ли да ходиш да си теглиш документите или пък подаването на заявление за трето класиране автоматично значи, че се отказваш (най-вероятно не Simple Smile), или щом си се записал след първо/второ нямаш право да участваш в трето класиране  newsm78

За да подадеш заявление за трето класиране, трябва да представиш оригинал на удостоверението за 7 клас. Това означава да си изтеглиш документите от училището, където детето е записано след 2-ро класиране, т.е. да освободите мястото.

Ако не представиш оригинала /понеже си се записал вече и той не е в теб/, не можеш да участваш в трето класиране.

Добро утро мили мами  Simple Smile
искам да попитам, в училището дават ли заявлението за второ класиране, и какво трябва да нося -документите от първото ли?

В училището дават заявление. Може да не носиш нищо.

# 340
Но ми е интересно наистина дали ще се явят свободни бройки за трето класиране в топ гимназиите  Thinking
http://www.regalia6.com/p-kurs/kand_7kl/3_klasirane_mesta.pdf

http://offnews.bg/news/България_1/1014-свободни-места-в-гимназиите-в-София-пълен-списък_77206.html
Явно се освобождават няколко места, но не бих рискувала.

Лекси,
това май е от 2012 г. Помня, че през 2013 г. имаше свободни места в - 91 НЕГ за момиче, 73 СОУ за момче, в I и II АЕГ - за момчета, ФЕГ и за двата пола. (Не намирам списъка)

# 341
На мен пък това със свободните места след 2ро класиране не ми е много ясно. Как се получават те - защото децата са преценили, че няма да им стигне бала за 91 например и въобще не са го писали или как? Сигурно някой вече го е обяснявал 100 пъти и ви е писнало от подобни въпроси, за което се извинявам Blush

# 342
  • София - Рим и обратно
На мен пък това със свободните места след 2ро класиране не ми е много ясно. Как се получават те - защото децата са преценили, че няма да им стигне бала за 91 например и въобще не са го писали или как? Сигурно някой вече го е обяснявал 100 пъти и ви е писнало от подобни въпроси, за което се извинявам Blush
Има и такива, които изчакват и второ класиране и тогава решават дали да се запишат в АК и други такива. А в по-долните позиции се освобождават, заради преместване на деца в по-горни желания и т.н. Абе същата работа, общо взето, както и с второ класиране, но с тази разлика, че мястото ти не е запазено, та избираш от това, което е останало.
На мен пък не ми е ясно, как така имаш опцията да си изтеглиш документите, след като си се записал, и да участваш в трето? Реално, мястото, което освобождаваш не е обявено. Как се запълва то? Значи списъкът е само ориентировъчен, не е реален?

# 343
  • София
Толкова е относително това с втория език.. Може и да научат децата доста, може и само да изградят някаква минимална  база, може и с  нищо да си останат. Зависи от мотивацията им, зависи от учителя, зависи от избраните учебници, зависи от нивото в класа дали е относително еднакво, а оттам се определят и  темповете на работа.. Защото часовете реално погледнато не са  чак толкова малко и има при желание какво да се научи. Ако помня правилно, в 9 и 10 клас имат по 3 часа седмично, в 11 клас вече са четири, а в 12 клас стават 5.

# 344

Може би с пример ще е по лесно.
Преди три години, когато подавахме заявление за сина ми, бяхме приети на първо класиране в две области - в Пазарджик по първо желание, в Пловдив - по второ, в езикова гимназия.
Записахме се в Пазарджик и същевременно подадохме заявление за второ класиране в Пловдив - за придвижване към по-желан език. Не се придвижихме и така, като не се записахме в Пловдив след второ класиране, там мястото се освободи за трето.
Ако обаче в Пловдив се бяхме придвижили в желаната паралелка /не достигна мнооого малко/, щяхме да си изтеглим документите от Пазарджик, да се запишем в Пловдив, и така да освободим място за трето класиране там.

Общи условия

Активация на акаунт