СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 155
  • 679
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Вие може да ми се смеете, но аз още се чудя кой иска да учи география. Много я мразя заради ония полезни изкопаеми, които трябваше да рисуваме. При това 19  деца са приети по първо желание, 4 по второ и 3то.

Аз на такова "искане" хич не се чудя, влечение към предмета му викам ,без замисли пък после къде, пък как...просто ще учи това, което обича в момента детето. Laughing Както и на мангите и аниметата в 18то им се радвам безкрайно! Ще чакам да споделите проговарят ли японския?  Simple Smile Моя постоянно ги гледа и хваща вече . Crazy
Моите чуденки са другаде определено! Wink

# 421
  • София
Японският и китайският ги харесвам и одобрявам ученето им.
Биологията и химията ги разбирам, децата искат да стават доктори по медицина.
Математиката ми е слабост, не си представям живота без нея и успях да кандардисам детето да я пише в първите си желания.

То е ясно, че има и деца, харесващи географията. Няма да учудя някъде да има читави учители по този предмет, които да запалят интереса на децата.

# 422
  • София

В НПМГ най-висок минимален бал след първо класиране има паралелката с Математика и Немски език.  Simple Smile

# 423
  • София
Вие може да ми се смеете, но аз още се чудя кой иска да учи география. Много я мразя заради ония полезни изкопаеми, които трябваше да рисуваме. При това 19  деца са приети по първо желание, 4 по второ и 3то.
О, Грета, това е единственият предмет, по който синът ми учи все още с най-голямо удоволствие и лекота! Hug
Баща му е географ по душа и по знания на-вече Grinning.
Скрит текст:
На времето е бил единственият кандидат студент с пълна 6 по география на изпита в СУ, и са му му звънели да се записва при тях, че  нямат момчета географи за випуска си. Но той е избрал оценката си 5,50 по география за УНСС. Wink
И с годините успя да зарази децата с това да знаят къде е най-високата точка, най-дълбоката и пр. Отделно манията му да купува всякакви мащаби карти и да ги реди в детската стая и редува всеки месец събуди интереса на сина ми от ранна детска възраст.
Синът ми се яви абсолютно неподготвен на изпита по география в НПМГ, защото... имаме вина и ние тука. Даже голяма, защото не му повярвахме и не заложихме там на подготовката, която се изисква за висотата на знания, които са необходими за НПМГ. Rolling Eyes
Но е това е друга тема.
Имаше голямо желание за тази паралелка, въпреки че има стрес от математиката. Но при все това географията му е любов и страст. bowuu

# 424

В НПМГ най-висок минимален бал след първо класиране има паралелката с Математика и Немски език.  Simple Smile

Може би искаше да кажеш химия с английски  newsm78

# 425
  • София

Може би искаше да кажеш химия с английски  newsm78

Да  Grinning всъщност - Химия с английски. Резултатите са пред мен, но съм погледнала съседната колонка.

# 426
Както стана ясно, и ние се записахме на първо класиране - НПМГ с география. Синът ми също е там, по-горен клас, така че при нас има ентусиасти на тема география. Много хубав предмет. Копче, съжалявам!

# 427

Ама най-висок максимален-биология с НЕ hahaha

# 428
Кошмар-щом майките взехме д си и мерим....баловете,де! Joy smile3511 lalalala

# 429
Да дам отчет: записахме девойката в 9 ФЕГ.

Френският й е легнал на сърцето (досега не го е учила и не знам има ли представа, че е труден език  newsm78. Но установих, че сама е научила няколко думи, което показва интерес). Това е нейният избор - споделихме с нея цялата информация, която имахме и тя реши, че иска точно тази паралелка, доволна съм.
Желанието й беше - френски и математика. Избра ФЕГ с 3-ти профилиращ МАТ. (ами като няма СМГ с френски).
Снощи разглеждаше даже учебния си план, за да види колко френски и колко МАТ ще учи. Обясних й, че е приета в ФЕГ и ще учи основно френски, да не разчита, че ще учи достатъчно математика.
УРА. За нас кампанията приключи.

Успех на всички, които участват във 2-ро и 3-то класиране.

# 430

Аз, например, лично аз много обичам географията. Обожавам все още да чета пътеводители и литература. Много се радвам на деца, които имат лични интереси по различни предмети и се борят за тях.
Аз съм по- изненадана пък ако и когато детето няма лични конкретни интереси, а ходи по чуждите акъли и моди.
Това пък най- ме изненадва:
Кошмар-щом майките взехме д си и мерим....баловете,де!
както и разни сметки дали детето е в най- вървежната на деня паралелка/училище в дадено населено място и биенето на тъпана по таз мелодия. Няколко пъти съм го чувала и най- често от хора със специфични характеристики, които много си приличат.
А то това нищо не означава.

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 19:02 от Judy

# 431
Кошмар-щом майките взехме д си и мерим....баловете,де! Joy smile3511 lalalala

Ако ще си мерим баловете, най-високият средноаритметичен е на химия  Joy Joy Joy

# 432
Не така! Важна е здрава разбивка- кой по- по мат., кой по- по БЕЛ, кой по- най- по специалния предмет, кой най- най- най... на майка си на баща си! Laughing

# 433

Аз, например, лично аз много обичам географията. Обожавам все още да чета пътеводители и литература. Много се радвам на деца, които имат лични интереси по различни предмети и се борят за тях.
Аз съм по- изненадана пък ако и когато детето няма лични конкретни интереси, а ходи по чуждите акъли и моди.

Judy, ти се изненадвай, но много малко деца на 13-14 г. (7 клас) имат конкретни интереси - около 1% (мисля, че Ганис беше цитирала това число). Естествено смятам, че родителите на деца с "конкретни интереси" са късметлии и трябва да се съобразят с тях. За останалите родители е по-трудно.

Относно географията - за мене е досадна. За разлика от Грета Ей с полезните изкопаеми нямах проблем (родители геолози  Mr. Green). Но така и не разбрах защо трябва да науча наизуст разни факти - къде е най топло/студено и т.н. Губеше ми се логиката.
ММ е роден географ - направо е енциклопедия (сигурно знае и автобусните спирки в Африка).
Но детето се е метнало на мене!

# 434
Не съм убедена, че децата масово нямат интереси на тази възраст. По- скоро доста родители не са запознати с тях. Съжалявам, че трябва да го напиша на място, в което доста хора ако не вярват, то се стремят към супер родителство. Самите интереси са в латентно състояние. Често дремят неосъзнати, т.к. децата не се подкрепят да проявяват такива, ако са извън общоприетото /модите в различните времена са различни, това сме го говорили/.
Говоря за интереси, в никакъв случай за таланти. Не случайно на тази възраст в някои образователни системи децата избират какво да учат и на какво ниво, с изключение на 2-3 предмета, които са задължителни. Ако децата не бъдат прекалено задушавани с чужди виждания и желания съм склонна да вярвам, че все по- често и повече ще проявяват интерес към конкретни предмети.
Винаги съм съжалявала, когато учениците попадат на недобри учители, каращи ги да учат наизуст факти, имена и цифри. Така децата не могат да разберат същината на предмета.

Общи условия

Активация на акаунт