Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са стъпките за записване в училище след първо класиране?
Какви са възможностите след първото класиране, ако детето не е прието в желаната паралелка?
Какви са възможностите след второто класиране, ако детето не е прието никъде?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са стъпките за записване в училище след първо класиране?
-
Какви са възможностите след първото класиране, ако детето не е прието в желаната паралелка?
След първото класиране, ако детето не е прието в желаната паралелка, то има възможност да подаде заявление за участие във второ класиране. В този случай записването става след желаното класиране. При второто класиране ученикът запазва мястото си, ако не бъде приет по-предно свое желание. Ако ученикът е приет по първо желание, той трябва задължително да се запише; в противен случай губи правата си за участие в класиранията.
-
Какви са възможностите след второто класиране, ако детето не е прието никъде?
-
Какви са изискванията за записване в училище в София?
-
Какво означава НЕГ?
) играят ролята при тази подредба. Вярно е, че доста познати момчета, искащи да учат в ЕГ останаха зад борда. Но пък, едно време, когато имаше квоти, аз самата бях ощетена, защото имах достатъчно висок бал, но точно заради квотите, все пак не се класирах за исканата ЕГ. 
Carmela, 
много си я обичам 9 ФЕГ, суперски години прекарах там, въпреки че продължавам да не си падам по типичната им култура, но още ме е супер яд как майка ми ме набута да кандидатствам там (след 7 години учене на френски по Алианси преди това), приеха ме на 1-во място сред момичетата (випуска съм, който завърши 92 година), и после се оказа, че можело и в Английската да вляза.... сега покрай тия седмокласни вълнения си мисля, че най-вероятно подтика, който съм получила за ФЕГ, е бил по-скоро подценяване от страна на майка ми (страх да не би да изпадна от класацията на английската примерно) към способностите ми и затова я дай да смъкнем летвата, къде ще се бутаме при най-високо баловите
"