СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 046
  • 679
  •   1
Отговори
# 600
  • София - Рим и обратно
За математиката ако искат и 8 да им пишат, нали са математици. Но не съм съгласна, че още от началото на учебната година са ги успокоили, че ще имат 6 и по двата предмета, да не се притесняват. Не съм сигурна, че абсолютно всички са били за 6 по БЕЛ. За СМГ говоря и го знам от близка моя приятелка, чиито син учи там. Тя самата също се възмущаваше, защото пък дъщеря й (близнаци са) учи в кварталното училище и се бори като прасе с тиква с учителките, за да й оставят 6. (извинете за сравнението). Знаем как се запъват понякога, за да си осигурят бройка в училището.

# 601
За математиката ако искат и 8 да им пишат, нали са математици. Но не съм съгласна, че още от началото на учебната година са ги успокоили, че ще имат 6 и по двата предмета, да не се притесняват. Не съм сигурна, че абсолютно всички са били за 6 по БЕЛ. За СМГ говоря и го знам от близка моя приятелка, чиито син учи там. Тя самата също се възмущаваше, защото пък дъщеря й (близнаци са) учи в кварталното училище и се бори като прасе с тиква с учителките, за да й оставят 6. (извинете за сравнението). Знаем как се запъват понякога, за да си осигурят бройка в училището.
Абсолютно съм съгласна! Ние това го изпитахме на гърба си и петицата по БЕЛ си остана. Не съм се разправяла с учителката, защото не мисля, че е правилно. Но в крайна сметка всичко завърши добре за нас  : )

# 602
Здравейте, дами
Не съм наминавала при Вас от доста време  Laughing
Вече затворихме страницата на тази драма /кандидатстване след 7клас/
Девойката малко се поизложи, не е огря за ЕГ но след тях можеше да избира всичко  Wink
Отказа да учи руски и немски следователно отхвърли 133СОУ и 35 СОУ и  вече е горда бъдеща осмокласничка на 32 СОУ - АЕ,ИЕ,Бел,М-  записана  Simple Smile
Ако някой сподели мнение, ще съм му благодарна  Wink/на лични да не товарим темата/
По повод квотите, аз лично подкрепям и когато видях, че 32 соу има бях много доволна. Мисля, че на тяхната възраст е добре да общуват и с момичета и момчета, сега е момента на  създаване на компании и здравите приятелства.
Хубав и успешен ден!

# 603
hris.g , вие от София ли сте всъщност или от Пловдив?

Ами ние с таткото сме разведени - той живее в Пловдив, а аз в сега живея в София ... #Crazy 

Виждаш ли, вие сте имали шанс в два града и сте можели да избирате. Дано не те зачекне някоя майка на софийска девойка, че сте могли да заемете мястото и. Сигурно не ти е лесно, hris.g. детето ти ще живее в друг град.
Хехехехе
Крайно време е след едната дискриминация (квотите) да подхванем другата такава, а именно за софиянци и провинциалисти.

# 604
  • София
Биборана, предложението не беше на Вълчо, а на Дор77. Peace

Хрис, успех утре на 2 класиране, дели ви малко от френската, дано балът падне до толкова.

Мимс-тети, изказването ти е валидно за преобладаващата част от семегейците. Но все пак и там има слаби елементи - дали е въпрос на пубертетски прояви, дали става дума за дете, влязло по принцип през задната врата или такова, изкуствено напомапано в 4 клас, а после неудържащо на темпото, няма  значение. Такива деца не следва да претендират с нивото на  семегейци по принцип. Такива си имат и качествена конкуренция навън. Много харесвам СМГ, но не е редно да отричаме наличието на  по-посредствени деца , поне що се отанася до мат, и там. Може да не са много, но гарантирано ги има. Peace И не си съвсем птрава, че даца от други училища не подозират за какъв обем ратбота става дума. Има такива, за които мат е хоби и удоволствие. Ганис да ти каже, че  в математически форум години наред  активно пишат деца от нематематически гимназии. Пишат не в очакване някой да им реши домашното, пишат от интерес и желание за допълнителна работа. Съответно и научават много допълнителни неща, за които в училище или въобще няма да чуят, или ще е на доста по-късен етап. Сещам се за много такива...Може да не са състезатели чак, но са определено със солидно ниво по мат. А дори  и в СМГ далеч не всички са състезатели.

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 15:40 от пенсионирана русалка

# 605
  • София
Биборана, точно в това е проблемът - феминизирането на цели професии, че и отрасли, и то не на база кой е по-умен и по-квалифициран, а именно на база заплащане и престижност. В обгрижващите и обслужващи професии са повече жени, като там и заплатите са по-ниски. също по-малко престижните пак са феминизирани. В началническите позиции,включително политиката, жените са малко. Ако в соца имаше едно сравнително положително нещо, то беше, че се даваше възможност на жените да учат и да се изявяват в уж типично мъжки специалности, а всъщност това бяха специалности, които имат пряк път към по-високото стъпало в йерархията и заплащането. И сега за една и съща работа мъжете вземат около една-трета повече от жените.

Интересно, като е по-лесно в смотаните училище, що никой не смее да си премести детето, че да изкара шестиците в удостоверението, а си таляга парцалите на трудното? То е ясно - защото вероятността да се разхайти там, където се пише четворка за присъствие е по-голяма, и кандидатстването ще отиде на кино.

# 606
Здравейте, дами
Не съм наминавала при Вас от доста време  Laughing
Вече затворихме страницата на тази драма /кандидатстване след 7клас/
Девойката малко се поизложи, не е огря за ЕГ но след тях можеше да избира всичко  Wink
Отказа да учи руски и немски следователно отхвърли 133СОУ и 35 СОУ и  вече е горда бъдеща осмокласничка на 32 СОУ - АЕ,ИЕ,Бел,М-  записана  Simple Smile
Ако някой сподели мнение, ще съм му благодарна  Wink/на лични да не товарим темата/
По повод квотите, аз лично подкрепям и когато видях, че 32 соу има бях много доволна. Мисля, че на тяхната възраст е добре да общуват и с момичета и момчета, сега е момента на  създаване на компании и здравите приятелства.
Хубав и успешен ден!

То по тази логика да вземат и гаджета да им намират с класиране по бал. Мисля, че силовата намеса в един процес създава дискриминация. В кой век живеем?
Иначе дъщеря ми е в 32 СОУ и не мога да се оплача от изминалия 8 клас.

# 607
  • София
Много харесвам СМГ, но не е редно да отричаме наличието на  по-посредствени деца , поне що се отанася до мат, и там. Може да не са много, но гарантирано ги има. Peace

Разбира се, че ги има, всяка година на 15.09 по 4-5 на клас долитат извън списъците на официално приетите в пети клас. Вярно, някои се напъват, частни уроци, много часове в гимназията, но има и такива, които
просто не стават, пък и виждат, че си има и други начини да те приемат някъде и не им пука.
Много грозна и порочна практика, която пък се завърта из ЕГ-тата след седми клас.

А за шестицата по БЕЛ - аз поне й треперех до последно, натисках младежа много, на финала аз самата се обърнах
на частен учител по БЕЛ, но пък съм доволна от резултата  Peace

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 18:56 от Carmela Biscuit

# 608
И не си съвсем птрава, че даца от други училища не подозират за какъв обем ратбота става дума.
Като човек завършил МГ съвсем отговорно мога да кажа, че с работа математик не се става. Лично аз си изкарах гимназията с внимаване в час по математика (беше ми интересно) и писане на домашни. Влязох с 6 в гимназията и излязох в две шестици на двата кандидатстудентски изпита. Това е, като с пеенето. И по 12 часа да пееш, ако нямаш слух, все ще си пееш фалшиво.

# 609
  • Пловдив

Виждаш ли, вие сте имали шанс в два града и сте можели да избирате. Дано не те зачекне някоя майка на софийска девойка, че сте могли да заемете мястото и. Сигурно не ти е лесно, hris.g. детето ти ще живее в друг град.
Хехехехе
Крайно време е след едната дискриминация (квотите) да подхванем другата такава, а именно за софиянци и провинциалисти.

[/quote]

Няма ограничение в колко области ще участваш в класирането. Така че на тази тема упреци не е редно да има.  Peace
Тук всеки си прави сметка дали, къде и как.

# 610
  • София
Разбира се, че ги има, всяка година на 15.09 по 4-5 на клас долитат извън списъците на официално приетите в пети клас.

А за шестицата по БЕЛ - аз поне й треперех до последно, натисках младежа много, на финала се обърнах
на частен учител по БЕЛ, но пък съм доволна от резултата  Peace
Има ги, разбира се - то и резултатите от НВО показват точно това  - из сайта на СМГ:
Седмокласниците в СМГ са отличници и по математика, и по български език и литература. 119 са шестиците по математика и 86 по български език на всичките 129 ученици от седми клас.

Темата с БЕЛ в техния випуск ми е мъка ....

# 611
  • София
И колко от тия 129 ученика имат 5ци за годината?

# 612
  • София
И не си съвсем птрава, че даца от други училища не подозират за какъв обем ратбота става дума.
Като човек завършил МГ съвсем отговорно мога да кажа, че с работа математик не се става. Лично аз си изкарах гимназията с внимаване в час по математика (беше ми интересно) и писане на домашни. Влязох с 6 в гимназията и излязох в две шестици на двата кандидатстудентски изпита. Това е, като с пеенето. И по 12 часа да пееш, ако нямаш слух, все ще си пееш фалшиво.
Говорим при условие, че даденостите ги има.  Wink Защото деца с афинитет към математиката и математическо мислене  има  и  извън МГ.

# 613
  • София
И колко от тия 129 ученика имат 5ци за годината?
В класа на сина ми 2 или 3-ма - но той не се интересува от оценките на останалите, само предполага...

# 614
  • София - Рим и обратно
из сайта на СМГ:
Седмокласниците в СМГ са отличници и по математика, и по български език и литература.
Да бе, естествено Tired Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт