ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 801
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Пфф влизам да се оплача. Защо някои хора все държат да дават непоискани съвети и всички знаят как да си гледаш детето, но не и ти. Излизаме на разходка, а срещу кооперацията ни има ясла. Докато сглобявам количката съм сложила коша на пейката.Отпред две мами с хлапетата. Обичайния репертоар  " Ауу, ма колко е малък" и т.н, след което едната го заглежда, че е само по боди и започва " Ама как така това бебе е навън ? Защо няма шапка ?  #Crazy От утре като излизате искам да сте със шапка ! Чу ли какво ти казах ?!? " " А с тия боси крака няма са коментирам "

Навън е сигурно 30 градуса. Те са по потници, чехли и къси гащи, а ми правят на мен забележки как съм си облякла детето . Е, това не го разбирам  Crossing Arms

# 226
  • в Кошера
Tyra, като те видях да те питам - като переш на 60 градуса не ти ли се свиха или нещо друго да стана на дрешките?

Не, не съм забелязала да се свиват.  Peace

# 227
Здравейте мами, айде и аз на отчет  Mr. Green

Вчера бяхме при Педи и се оказа, че сме натдали 450гр. за една седмица (маминото ми кюфтенце)  hahaha Наваксали сме си и за миналата седмица дето не стига, че не бяхме качили, ами и беше свалила 60 гр  Confused  #Crazy Изписаха ни капки за очичките, че много секрет ни събират още от МД и доки прецени, че явно няма да се израсте проблема и ще си трябват капки. Също и Витамин Д ни каза да започнем вече по 1 капка на ден и много разходки...  Simple Smile

Относно Погачата и при нас традицията с неомъжената девойка и чупенето на питката над главата я има, но мойта свекърва казала на мъжа ми, че не се правело точно на 40-тия ден, защото 40 дни се носело на починали хора. Трябвало да е неделята преди 40-тия ден на бебчо и аз принципно не я слушам много, защото тя много се бърка, но за това ще се съглася.

Белисима такива "доброжелателки" навсякъде просто си ги пускай покрай ушите, че иначе само нерви ще хвърляш. Аз бях така със свеки и с 1 приятелка и да видиш като им скръцнах със зъби как се отказаха и двете.... #2gunfire   bouquet

# 228
Алексче, те поне са ти близки, а тия кукувици, дори не ме познават.

За погачата четох, че е на 40 ден, след чистата молитва. А също, като чуя 40 г свързвам с помен  Confused

# 229

Навън е сигурно 30 градуса. Те са по потници, чехли и къси гащи, а ми правят на мен забележки как съм си облякла детето . Е, това не го разбирам  Crossing Arms

Ние сме нон стоп по къс ръкав и без ръкав, боси крака. Така спи и през нощта, при това отвита. Някои следобеди заспива голичка по памперс и само тогава мятам нещо на гръбчето да не настине. Дори и тези дни като беше ветровито беше без шапка Simple Smile)))

Следващият път им кажи те да си турят по една шапка и ръкавички Joy

# 230
Белисима не обръщай внимание.. И при мен е така в смисъл все гледат да се налагат. Или най се дразня всеки срещнат да ме пита "кърмиш ли?" леле откачам ми като нямам кърма как да стане и почват .." еми така на днешно време никоя майка няма и как да имате като сте пушили.."  #2gunfire а незнаят че това ми е болна тема като че ли аз неискам  #Cussing out или все ме учат какво да правя как и кога .. А бе думи нямам развалят ми цялото настроение аз като че ли съм с вързани ръце и немога да се грижа за детето си  Confused

# 231
Ааа, това с кърменето го минахме. От такива коментари така бързо ми мина депресията. Все още недоумявам как може да даваш акъл на непознати или да коментираш избора им. Ми може да не иска. да кърмяч да ползвам памперси, да захранвам рано. Всеки си има дете за гледане. Що се бъркаш на чуждите не знам ?!?

# 232
Момичета да ви кажа ние със Sky сме в парка ако има желаещи се мятайте насам! Тук сме до 18:00 при добро време!

# 233
здравейте днес и на нас ни беше първа разходка на мойта Деа много и хареса дори и за кратките 30 мин но прекалено горещо стана още в 9:30 . а за обличането всеки си знае детенцето и си преценява как да си го облича аз не позволявам на мъжа ми да каже мнение той знае че МАМА ЗНАЕ НАЙ ДОБРЕ  Heart Eyes
не обръщайте внимание на хората и бъдете весели и щастливи с бебчетата си  Hug

# 234
Рейчъл много постно инфо си дала  Joy пък парка не е хич малък  Mr. Green
Аз не мога да се включа по-това време  Hug
Белисима  непознати не са се пробвали,ама баба ми и майка ми не изпускат да ми направят забележка,че е гола  bowuu Тя баба ми и изплете 4 жилетки и две шапки смятай като я види по-къс ръкав ...направо зле и става  Crazy
И мен ме тормозят с кърменето  нищо,че кърмя  Laughing Защо няма режим,защо не и давам вода  Mr. Green Какво мъчение е,че суче толкова често,сигурно ми е рядка кърмата  Joy

# 235
Честито на новите мами Hug
до ре ми, благодаря за пожеланията! Наистина е много хубаво да си леля  Mr. Green
За обличането - и ние сме още по дълъг ръкав и крачол. Но слагаме тънки дрешки. Оказа се, че сме накупили много дрехи, които хем че са с дълги ръкави, хем са и дебели платове... Понякога го оставям по памперс, когато сме вкъщи, но не за дълго.
Честно казано мисля, че вече може да си е по къс ръкав, тъй като станахме на един месец. Но майка ми все ме плаши, че то колко човече било, че да го разголваме..  ooooh!  Но аз я обработвам, че както на нас ние топло, така не трябва да прекаляваме и с неговите дрехи.
petenceto, под гащеризоните не слагаме бодита. Само по гащеризонче си е.

А това с непосиканите съвети... май не съм чувала подобни коментари, но ако чуя, ще ми стане много неприятно  #2gunfire
За погачата - по нашия край не знам да има практика да се ходи на църква (или може би просто аз не знам, а да го има като обичай). От приятелка разбрах, че се ходи, гледам, че и във форума се коментира. А например разбрах, че по Сандански нямат изобщо такава традиция с погача.  Peace

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 15:38 от little afternoon

# 236
Ми не знам, ама не мога да си представя на тази жега навън да го мъча с дълги ръкави. При изписването в стаята им държаха 24-25 градуса, при все че говорим за недоносени бебета по 1700-2000 грама. Докторката каза, че още от следващия ден мога да го водя навън, но да не го навличам, за да не го преропля. Аз се вея на бос крак и с рокля, него да го навлека с ританки и шапка ми се вижда абсурдно  Rolling Eyes

Мерси за поканата за парка. Ако успея да дооправя вкъщи ще се включа. Днес това човече не е спало и 5 минути. Не реве, но и не спи. Гледа си нещо. Гука си. Какво е това чудо не знам  Crazy

# 237
Май ще се окаже че ние сме най-навлечени  Embarassed в къщи сме с ритки и тънка блузка с дълго ръкавче, завит с тънка пеленка, на терасата добавям леко одеалце. Бях му накупила сума бодита с къс ръкав, но ме е шубе да е по къс. И на три пъти вадихме сополки вече. Днес поръчваме климатик, че в къщи е 25-26 градуса и с отворените прозорци постоя нно течение. Някой друг гледа ли бебка на климатик да сподели как е?
Белисима я им дай свободно, брех какво нахалство, как пък никога не съм се сещала да давам наставления ня хората... Crazy

# 238
Tyra, като те видях да те питам - като переш на 60 градуса не ти ли се свиха или нещо друго да стана на дрешките?

Не, не съм забелязала да се свиват.  Peace
Благодаря   bouquet
Аз междувременно пробвах и всичко е ок.

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 15:52 от Gaggi

# 239
Сополите ги изкарахме първо, като чистене на нослето, после като стафилококова инфекция, после пак чистене и вече нямаме. Не е от простудяване  Peace

5 мин спокойствие за мама

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт