ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 784
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
И аз по въпроса с ортопеда  Mr. Green
Има ли доволни от някой по ЗК или трябва да се ходи на частно?

Хора, не знам ние ли сме много дълги или тези кошчета са правени за джудженца, но коша за новородено на количката ни е почти вече къс и определено тесен  Shocked
От кога се возят полуседнали в другото?

# 181
След 6 - ти месец.Петър пък заема 1/3 от коша, нищо че вече е 53 см. Laughing

# 182
  • София
Честито на новите мами Simple Smile Да са живи и здрави бебчетата Simple Smile
Ние сме в понеделник на ортопед, сега записах час при д-р Алексиев.
Gaggi за ортопед по ЗК не мога да помогна, може би трябва да провериш в горна баня в ортопедията. За коша за новородено, не знам каква ви е количката и колко е голямо бебчето, но в нашия има място за още едно бебе Simple Smile в другия кош в полуседнало мисля, че трябва да стане поне на 5-6 месеца за да го сложиш. Ако има пълно легнало може и по-рано.

# 183
Stokke е количката, отгоре и отдолу му остава по не повече от 5 см, при все че е със свити краченца... родихме се 54см, не знам колко е сега. Но кошчето има една супер тъпа вдлъбнатина в долния край, която допълнително го скъсява  Tired

Четох много добри отзиви за Алексиев, но още ме е яд защо всички добри не работят по ЗК  ooooh!
Ние от август ще можем да си направим допълнително здр. осигуряване към Доверие и се чудя - може ли да изчакам до тогава, бебко ще е на месец и 10-тина дни..?

# 184
Не е късно.

Честито на новите мами. Аз още спяща влезнах направо да пиша  Laughing Да са ви живи и здрави бебоците   bouquet

# 185
Little afternoon, опитвам се да отпочивам достатъчно, но като дойде някой неочакван фактор и ми сбръчка мозъка и ми свие сърцето и стомаха на топка и айде търси я кърмата. То тогава не ми се и яде, забравям и много вода да пия... Всичко е свързано. Тогава обикновено дохранвам и чакам да се посъбере кърма, както и обикновено става.

И още един глас за Алексиев. Прегледът е бърз, док обръща внимание. Водих сина ми, когато беше на два месеца.

# 186
little afternoon точно тези са,но и аз днес разбрах,че са ги прекръстили  Peace
Гаги и аз гледам коша от известно време и си мисля,че много бързо умалява.Моята количка е АБЦ 3 Тек,а Магицата е 56 см.

Ние ще правим погачата в неделя,но аз се измъкнах по търлъци и казах на свекърва ми да прави каквото ще  hahaha ,аз ще ида с детето в 11 и си тръгвам в 14 ч  Whistling

# 187
Мики много добра идея  Laughing
Погачата не се ли прави когато бебето е на 40 дни?

Има ли къде да се види какви прегледи са препоръчителни за бебетата и как са разположени във времето? Да следя педи из късо, че знам ли  Whistling

Абе чудех се дали да споделя, че сигурно ще ме линчувате, но се реших  Mr. Green - след няколко консултации с мами, баби, познат очен лекар и т.н. капнах кърма в очето - има огромен ефект! Трети ден капвам по една капчица веднъж дневно и вече почти нямаме нищо. Много мразя лекарства и се осмелих; купих и капчици за всеки случай, но мисля, че няма да имаме нужда от тях.

# 188
Ти пък. Те бабините рецепти не са случайни. На мен ми стана смешно, че го дават, като илач за запазване на цвета на очите. Мислех да питам какво да му направя, за да му остане нослето чипо, като моето, а не като на баша му шнорхела  hahaha

За погачата така и не го измислих кога да е. Той направи 40, докато беше в болницата. После се замотахме. Бабите са по чужбина. Все едната ще се цупи, че е било без нея  Tired То. кръщенето се правело след погачата. И за това се чудя как да стане. Накрая ще остане милото без погача, и ще се кръщава като стане голям. Може пък да иска да е будист, де да го знам  Laughing

# 189
За Ортопедията в Горна баня мога да кажа как беше преди 5 години. Отидохме и казаха, че лимитът по ЗК е изчерпан и трябва да си платим ехографията.Тогава беше 15 лв, но на нас не ни се даваха, защото бяхме с направление. Дадоха ни телефон и казаха след колко дни да се обадим да проверим има ли направления, но трябваше да тръгнем веднага, явно много бързо свършват. Ако те хване задръстване, току-виж си изпуснал направленията...  Grinning

Иначе някоя мама по-нагоре беше препоръчала ортопед по ЗК, май в 14-та поликлиника.  newsm78

Белисима, погача ще има и на прощъпулката, нали трябва да търкулнете питка.  GrinningТъкмо ще направите две в едно!
А кръщенето, може да се направи и на бебенце на няколко дни. Peace Ние го правим скоро след 40-тия ден, защото иначе аз не мога да присъствам. Нали не бива да влизам в църква преди да ми е прочетена очистителната молитва. Naughty Но е естествено бабите да искат да присъстват на такова важно събитие. Wink Пък и кой ще помага за почерпката и организацията, ако ги няма. Идеята на  Мики много ме вдъхнови! Simple Smile

# 190
Bellisima82, като чета за неволите ти с Петър все едно описваш моите преживявания с дъщеря ми. Имах изработена тактика за спане по пейките в парка - слагам тъмните очила, опъвам краката върху колелата на количката и така спях по половин-един час. Който е имал неспящ, ревящ и своенравен дзвер за дете ще ме разбере. Без да те отчайвам, но я и сега е фурия - обича забавленията и като и е скучно ни прави на луди, но пък е дъщерята, за която винаги съм мечтала.

# 191
А без такива погача пък после кръщене  Crossing Arms Ще кръщаваме и двете деца някъде в бъдещето.Тоя ще е последния цирк за тая година,следващото представление ще е на първия рожден ден на госпожицата  hahaha

# 192
  • в Кошера
Най-добрите и хвалени детски ортопеди в София са Алексиев (с частен кабинет зад Билла на бул."България") и Драганов (с частен кабинет във ВМА).  Peace
И при двамата съм водила каката. Драганов е много серт, трудно е да не му се предърви човек първия път.  Laughing Алексиев е мил и далеч по-деликатен.  Peace

# 193
Май на Алексиев ми мирише  Thinking
И без това ако ще си плащам ехото отгоре, по-добре да не се занимавам и да си се видим както трябва и където.
А и зад Билла ми е много удобно.

Tyra, като те видях да те питам - като переш на 60 градуса не ти ли се свиха или нещо друго да стана на дрешките?

# 194

Абе чудех се дали да споделя, че сигурно ще ме линчувате, но се реших  Mr. Green - след няколко консултации с мами, баби, познат очен лекар и т.н. капнах кърма в очето - има огромен ефект! Трети ден капвам по една капчица веднъж дневно и вече почти нямаме нищо. Много мразя лекарства и се осмелих; купих и капчици за всеки случай, но мисля, че няма да имаме нужда от тях.

Споко, Гаги, обрах вече коментарите  Laughing  Peace
Обаче на нас днес ни повтори възпалението на едното оче и ще му капвам пак. Предпочитам кърма пред лекарства.

На нас 40ти ден се пада в неделя, което е улеснение. Дано успея да се организирам и да викнем приятелки. Вие как точно знаете този обичай, какво се прави на 40тия ден?

Общи условия

Активация на акаунт