ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 809
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Аз от зехтина съм много доволна. На нас педиатърката ни го препоръча. Праврих го на водна баня с отворена капачка за около 10-15 минути че нямах повече време иначе може и по дълго да се държи на водната баня. Не загрява много а кожата е много хубава от него защото на нас ни се лющеше

# 301
Първите няколко дни и аз бях зле...чувствах,че не се справям,баткото ревнуваше,което ме караше да се усещам все едно жонглирам с порцеланови чинии и плачех често  Rolling Eyes Аз лично се оправих на първия миг в който излезнах от нас.  Peace
Но и си дадох сметка,че времето лети и децата ми растат...с Явор все си задавах въпроси,кога ще свършат коликите,кога ще почне да спи през нощта,кога...
Сега гушкам Маги постоянно и си давам сметка,че това няма да се повтори и няма значение КОГА.
За ужас на много хора детето ми е научено на ръце,спи при мен и няма режим и това ме прави безкрайно щастлива smile3521 Има време да я възпитавам сега ще и се радвам  Heart Eyes

# 302
Мики, то това е правилното възпитание според мен. Отдавна бях споделила, че съм против режимите, създаващи самотни деца.
Аз също гушкам бебка постоянно, лежим си заедно на спалнята. Тя е доволна, аз съм щастлива да я усещам и да виждам блаженството й, когато засуква, гушва се, слага ръчичка я върху мен, я върху сладката си главичка.
Страдам, когато плаче. А тя плаче като е гладна или съблечена за преобуване. Тя иска просто да си суче и да спи и аз се опитвам максимално да се възползвам от нейния мързелив гушкав режим.
Абсолютно си права, това няма да се повтори и затова и аз черпя максимума.
Само мразя проблемите. Слаба съм пред тях, изпиват ме. Все още. Но не значи, че не ги боря, заеднп с близките ми.

# 303

Но и си дадох сметка,че времето лети и децата ми растат...с Явор все си задавах въпроси,кога ще свършат коликите,кога ще почне да спи през нощта,кога...
Сега гушкам Маги постоянно и си давам сметка,че това няма да се повтори и няма значение КОГА.
За ужас на много хора детето ми е научено на ръце,спи при мен и няма режим и това ме прави безкрайно щастлива smile3521 Има време да я възпитавам сега ще и се радвам  Heart Eyes

и при нас е така Hug

# 304
  • София
С първото дете, единственото което ме спасяваше от депресията, бяха откраднатия час или два, един-два пъти седмично. Излизах сама и се шляех без цел и посока, без да мисля за нищо. После се чувствах като преродена, имах сили и приемах по-леко нещата. Баткото ревеше непрекъснато и почти не спеше и ми беше супер трудно с него. А освен това ми беше и първо дете и бях доста стресирана в началото. Не можех да се организирам, не можех да свърша нищо в къщи, бях вързана денонощно за бебето. Трудно е, децата са различни, едни се гледат по-леко, други изискват повече време и грижи. Но времето минава мнооого бързо и нещата лека полека влизат в коловози.

Сега с второто дете съм като без дете, кротко и добричко е, пу-пу! Heart Eyes просто са с различни характери с брат си. Сега съм спокойна и се наслаждавам на 100% на майчинството! Прекрасно е! Heart Eyes

# 305
  • София
Момичета,аз също бях в депресия след раждането,а и сега понякога,все пак ми е първо детенце и всичко ме тревожи и паникьосва.Сега например от 2-3 дни Стефани не иска да суче интензивно,суче по няколко минути и после плаче и това следобедните часове.Мисля че са колики,но знам ли.Някой с подобен проблем?

# 306
Въпрос към ЛЛЛ

Здравейте, бебето ми е на 8 дни, в началото няамах достатъчно кърма и го дохранвах с около 20 милилитра изкуствено мляко. Кърмата ми обаче тръгна изведнъж и сега съм в другата крайност. Гърдите ми са твърди, дори започват да се образуват буци, а синът ми се наяжда само от едната гърда и заспива (изпива по около 100 мл). Дори без да го кърмя от гърдите ми започва да тече мляко или докато го кърмя от другата гърда започва да капе. Въпросът ми е да цедя ли другата гърда, въпреки, че опитах, но ми е много трудно. Или да го будя по-често, за да изсуче млякото и във втората гърда. Така практически няма да редувам гърдите на всяко хранене, а всяко хранене ще е от различна гърда. Така няма ли още повече да стимулирам лактацията. Страх ме е да не се получи мастит. Благодаря за отговора!

# 307
Има ли мама с опит с чая от копър? Вчера дадох на шушулката и после цяла нощ не е акала....а обикновено прави мазаляк. През деня ака малко и нормално като консистенция и цвят.... не се е запекла явно. Пръцка, но не ака. Чудя се какво е това.
След раждането бях в обратното на депресия.... изпитвах страшно силно чувство на любов и от толкова силно чувство се разплаквах.... шантаво.... хормони. Дано бързо ви мине момичета   Peace

# 308
Здравейте, искам да ви попитам каква трябва да бъде дозата за прием на кърма на едно хранене. Понеже на мен в родилното ми казаха, че се смята така : деня на който е детето минус едно, умножено по десет. Тоест, сега сме на 12 дни - 12-1=11х10 и 110 милилитра на хранене на този ден. Обаче, тази формула не може да ескалира до безкрайност, като стане примерно на 30 дена, не мога да я храня с 290 милилитра на хранене, ще заприлича на мишелин Simple Smile
А една позната ми каза, че първия месец се дава по 110 на хранене, втория 120 и т.н. с по десет увеличение на месец. Моля ви ориентирайте ме, че съм страшно объркана.

# 309
  • Варна
Здравейте, искам да ви попитам каква трябва да бъде дозата за прием на кърма на едно хранене. Понеже на мен в родилното ми казаха, че се смята така : деня на който е детето минус едно, умножено по десет. Тоест, сега сме на 12 дни - 12-1=11х10 и 110 милилитра на хранене на този ден. Обаче, тази формула не може да ескалира до безкрайност, като стане примерно на 30 дена, не мога да я храня с 290 милилитра на хранене, ще заприлича на мишелин Simple Smile
А една позната ми каза, че първия месец се дава по 110 на хранене, втория 120 и т.н. с по десет увеличение на месец. Моля ви ориентирайте ме, че съм страшно объркана.
newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78  Не съм чувала за тази формула... На мен ми казаха акушерките, че след 10-тия ден до края на първия месец трябва да яде по 100 мл на хранене, а след това увеличавам на 120-140 мл... Ние сме на един месец и ядем по 130-140 мл (микс кърма+АМ), защото иначе плачем от глад... Може би сме много лакоми....   babyuu Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle
Моля и другите мами да споделят техните бебоци по колко изяждат  Hug

# 310
Моя бебок е стигал до 100мл кърма изцеждана след храненията и 30мл АМ, а в момента е на 18 дни. Нашата педи ми беше казала до първия месец постепенно да увелича до 100мл общо за хранене, но излиза,  че и нашия е лаком и ако е по-малко плаче от глад и не заспива.

# 311
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Въпрос към ЛЛЛ

Здравейте, бебето ми е на 8 дни, в началото няамах достатъчно кърма и го дохранвах с около 20 милилитра изкуствено мляко. Кърмата ми обаче тръгна изведнъж и сега съм в другата крайност. Гърдите ми са твърди, дори започват да се образуват буци, а синът ми се наяжда само от едната гърда и заспива (изпива по около 100 мл). Дори без да го кърмя от гърдите ми започва да тече мляко или докато го кърмя от другата гърда започва да капе. Въпросът ми е да цедя ли другата гърда, въпреки, че опитах, но ми е много трудно. Или да го будя по-често, за да изсуче млякото и във втората гърда. Така практически няма да редувам гърдите на всяко хранене, а всяко хранене ще е от различна гърда. Така няма ли още повече да стимулирам лактацията. Страх ме е да не се получи мастит. Благодаря за отговора!

Здравей, Есен1,
Честита радост! Голяма част от майките изпитват така нареченото препълване на гърдите през първите дни, дори седмици след раждането. Препълване на гърдите би могло да бъде сведено до минимум, като се използват следните малки "трикове":
- бебето се кърми поне 8 до 12 пъти на денонощие
- ако бебето по някаква причина е сънливо, би могло да възникне нужда да бъде събуждано, за да го насърчавате да суче
- ако бебето не изсуква гърдата, би могло да се доизцежда гърдата след сукане. Гърдите биха могли да бъдат доизцеждани, когато ги усещаш препълнени, но за да не се получи ефект на стимулация, добре е да изцеждаш винаги когато усещаш дискамфорт, но само по мъничко, докато леко отпусне, не "до край". Изцежданията биха могли да бъдат на ръка или с помпа.
При препълнени гърди би могло да се поизцеди гърдата, така че тя леко да омекне преди да бъде предложена на бебето, понякога една препълнена гърда е много трудна за засукване.
Положителен ефект има и затопляне на гърдата преди кърмене  с компреси или дори топъл душ и охлаждане след кърмене с хладни компреси. Споделяш, че дори започват да се образуват буци -  би могла да масажираш нежно втвърдените места. От полза е и смяната на позата на кърмене.
Много майки се справят с препълнени гърди и бучки с компреси от изстудени зелеви листа. Зелев лист от хладилника се набучва лико с вилица или се намачква с точилка и се слага между сутиена и гърдата, без да покрива ареолата. Когато повехне се маха. Добре е да се има предвид, че зелевите компреси биха могли да имат леко намаляващ кърмата ефект ако се ползват продължително време.
Спонтанното потичане на мляко е характерно в първите седмици след раждането. Постепенно млякото на майката постепенно се регулира към нуждите на нейното бебе и започва да произвежда толкова мляко, колкото му е необходимо. По-честите кърмения и избягването на големи паузи между тях, спомогнат  за по-бързото регулиране на кърмата. Голяма част от майките предпочитат да кърмят на едно хранене само от едната гърда и това не бива да те притеснява.
Оставам на разположение за въпроси. Hug

# 312
Gabrielitka06  в началото и аз бях така донякъде се чувствах виновна тъй като мисля че и от това ми спря и коластрата ако мога да я нарека така тъй като тече един ден и спря.. На мен ми помогна мъжа ми и подкрепата на семейството ми. Няколко дни вечер преди баня на вики излизахме навън да подишам чист въздух и да се разсея малко.. Ревех без причинно или понякога защото всеки ме питаше имам ли кърма и ми даваха все акъли какво да правя а аз давах всичко от себе си и се чувствах ужасно. И мъничката ми даваше стимул да се стегна  Heart Eyes

# 313
Към deni_k ЛЛЛ лидер-консултант

Много благодаря за отговора, веднага започвам да прилагам съветите Simple Smile  Hug

# 314
Ох, днес сме много диви. Не знам колики ли са или друго, но цял ден сме нервни и ако не сучем плачем.
Почти не е спала.
Като стана въпрос за депресиите... усещам се доста по- емоционално нестабилна. Люшкам се между приливи на любов, както е казала Чилимура, до отчаяние. Това сигурно си е в реда на нещата за тоз период. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт