“Iffet” – "Иффет” по Диема фемили

• 42 010
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Привет и от мен на всички вас, момичета! Тъй като съм новак предимно ви чета и изключително рядко си позволявам да пиша в темите, но в тази искам позволение за участие и ще ви следя с интерес.От коментарите ви разбирам докъде е стигнало действието по ДФ, тъй като аз изгледах там само първите два епизода и понеже те са доста къси, се разрових в нета и ги намерих в YouTube в колекцията на Aylin Ismail с бг-суб( линка към тази колекция е даден от migi_megi съвсем в началото на тази тема ).Тъй като следя и темата на Kara Para Ask и докато чакам следващия сезон  от любопитство се загледах в Iffet, основно заради Дениз Чакър- исках да видя как ще изиграе тази роля, макар че я харесах много и в отрицателния образ на Ферхунде.За мен актьора Ибрахим Челиккол до този момент се оказа неизвестен-нищо не съм гледала с него, по принцип съм привърженик на Енгин Акюрек,но занапред в списъка ми той ще е под номер 2 и ще следя с интерес всички негови проекти. По мое мнение ,въпреки че профила на Джемил е доста отрицателен, той се е справил чудесно с него като персонаж от началото до края!За бивш баскетболист се е справил великолепно ,за мен ,като оставим настрана, че е доста харизматичен като визия много добре влиза от едно емоционално състояние в друго и така го показва, че на моменти дори не трябва да говори- в погледа му се чете абсолютно всичко-дързост, гняв, жестокост, болка и любов........така умело го прави, че чак ти спира часовника!
За Дениз какво да кажа- ВЕЛИКОЛЕПНА!Изгледах сериала до 40 епизод на един дъх, за една седмица и си правих филмов маратон всяка вечер до 4 след полунощ
и препоръчвам който има желание и време да го изгледа с бг-суб- там сериите са към 2 часа, но пък превода е много по-добър(благодарение на уникалните момичета, които са положили огромен труд и са го споделили с нас),въздействието на самите акторски гласове е по-драматично, музиката от сериала е също с текст и въздейства не само като мелодия, но и като съдържание.Няма да ви досаждам повече и да правя коментари за никой персонаж във сериала,защото аз все пак знам какво се е случило със всеки един от тях до края и нямам право да споделям в тази тема, но ако досега ви е харесал, бъдете сигурни, че занапред ще е още по- вълнуващ и драматичен .
Извинявам се за дългия си пост и ви благодаря за търпението да го четете!ftp://

# 121
  • Варна
Sdraveite,  i  as iskam da se sapi6a.... Isgledax iffet SAS  sub  i 4estno da vi kaja nemojax da rabera finala, ako njakoi  go e gledal moje li da mi  objasni? Blagodarja predvaritelno

Ваня, привет!
къде гледа сериала, можеш ли да ми пратиш линк на лични, да не вземат да го изтрият сериалчето ни, аккто направиха със Север Юг?
благодаря ти много! аз намерих финалната сцена и нищо не можах да разбера

Десинка, привет и на теб, мила! отправям същата молба за линк към филма  и към теб!

а здрасти сега на всички! Hug Hug Hug Hug Hug
ходихме на почивка  и не можах да гледам нищо, много ме е яд! ще наваксвам някакси!

Орси, утрепа ме с тоя Стефан Данаилов Joy Joy Joy обожавам го тоя филм- като падна в трапа Асен Кисимов и като крещеше: " алооо, ало другаркоооо, Джейн Фондаааа!" предната вечер нали се определи стопанката като Джейн Фонда! направо мога да го гледам безброй пъти, знам го наизуст!

Светленце, Гале, Инушка, Диме, специални прегръдки за вас мили мои! Heart Eyes Hug

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 19:10 от Petenci-cvetenci

# 122
Петенце Hug wavey, аз ще ти изпълня молбата, че съм на линия

тук го има с бг суб

https://www.youtube.com/user/aylinlivalenli/videos?view=0&sh … _id=1&sort=dd

а иначе може да гледаш изпуснатите серии и в нова плей

http://play.novatv.bg/programi/ifet

# 123
  • Варна
Айричкааа, милата ми! не посмях да питам за теб, надявам се си добре! благодаря ти миличка, отивам на фейса, ако си там

# 124
  • Варна
Здравей Петенце,

извинявам се за късното включване,но видях,че Айра те е насочила вече към сериала в туба.Аз го гледах точно от там.Понеже съм новак и почти не си позволявам да пиша ,тия неща с публикуването на връзките, цитатите и видеата са ми доста мъгляви и ако опитам да не взема да публикувам някоя тъпня и да ви направя мечешка  услуга.Колежката ми е много компетентна понеже е стар потребител в бг-мама, но за зла участ тази седмица е в отпуск Cry.........Явно като се върне ще трябва да направим кратко обучение. newsm78

Момичета, аз все пак реших снощи да гледам серията по ДФ, обаче се оказа доста трудна задача - дублажа за мен звучи доста странно:гласът на Ифет е прекалено и изкуствено "невинен", а няма смисъл от това- изразителното лице на Дениз Чакър и перфектната и игра сами по себе си са достатъчни.Какво да кажа за Джемил-много неподходящо озвучаване, малко като от "мека китка".В действителност тембърът и на Дениз и на Ибрахим е доста по плътен и въздействащ........

А сега малко размишления за сериала до тук:

Ифет е мила, искрена, благородна и д
обронамерена към всички,толкова е влюбена,чиста  и наивна ,че не можа да предусети нищо от това, което и се случи(говоря за Бетюл и нейните намерения).Според мен обаче прие предложението на Али Ихсан за брак просто защото не и оставиха друг избор- за да спаси честта и достойнството на себе си, а и на семейството си.

Джемил е безотговорен, твърдоглав, егоистичен и пресметлив в тази част на сериала- представен е като безхаберен пияница , който причинява недопустими и ужасни неща на жената, която обича.Тази му постъпка обаче преобръща из основи както нейния ,така и неговия живот, но той все още не го осъзнава напълно.Въпреки това обаче в снощния епизод проличаха наченки на някакво  съжаление- призна на глас пред себе си, че е страхливец, който не се е оженил за любимата жена и след като я е предал по такъв брутален начин се страхува и да умре..
Все още обаче действията и постъпките му са хаотични и необмислени, защото е воден от егоизъм и безхаберие.............

Бащата Ахмед е типичния домашен деспот- тиранин, който заради едната чест и гордост след всичко преживяно от дъщеря му, я оставя пребита сама на улицата.Той нанася и втората голяма рана в душата на Ифет- заради побоя тя губи нероденото си дете...

Али-Ихсан е представен като богаташ, който е свикнал всичко да става както той желае и реши.Държи се еднакво добре с всеки от персонала си и е готов искрено  да помогне при нужда. Според мен обаче той забеляза и хареса красивата и млада Ифет още преди да и се случат всички лоши неща- така остава спорен за мен подтика на всяка цена да и помогне- дали го прави само от добро сърце или има и други цели???Смятам, че прекалено бързо реши, че е влюбен в нея и и предложи да се оженят- все пак момичето беше толкова шашардисано , наранено и в безизходица ,че не беше никак трудно да се възползва от от ситуацията.

За брата лентяй и пияница Ерхан и лиглата наркоманка Нил на този етап не мога да кажа нищо хубаво,защото те и не са го показали.
Сестрата Дилек обаче е доста  интересен образ и актрисата доста добре го изпълнява- от самото начало тя е високомерна, арогантна, манипулативна интригантка, която смята, че всичко и се полага по право,хвърля доста енергия и усилия да замисля гадости и капани на всички и всичко, което и "пречи".Ще видим дали до края все пак ще ни покаже и нещо добро от себе си??

Много положителни и сладки образи са на приятелите Серпил и Феяз- истински и всеотдайно помагат на Ифет да успее да преодолее болката и срама си.

БОЖКЕЕЕЕЕ, колко съм изписала пак - извинявайте момичета, ако искате не ме четете, ама се оказва, че аз трудно се хващам на хорото, но после май няма да има пускане! #Crazy

Няма да ви додявам повече.......Айде бай отмен!

# 125
Sdraveite,  i  as iskam da se sapi6a.... Isgledax iffet SAS  sub  i 4estno da vi kaja nemojax da rabera finala, ako njakoi  go e gledal moje li da mi  objasni? Blagodarja predvaritelno

Ваня, привет!
къде гледа сериала, можеш ли да ми пратиш линк на лични, да не вземат да го изтрият сериалчето ни, аккто направиха със Север Юг?
благодаря ти много! аз намерих финалната сцена и нищо не можах да разбера

Десинка, привет и на теб, мила! отправям същата молба за линк към филма  и към теб!

а здрасти сега на всички! Hug Hug Hug Hug Hug
ходихме на почивка  и не можах да гледам нищо, много ме е яд! ще наваксвам някакси!

Орси, утрепа ме с тоя Стефан Данаилов Joy Joy Joy обожавам го тоя филм- като падна в трапа Асен Кисимов и като крещеше: " алооо, ало другаркоооо, Джейн Фондаааа!" предната вечер нали се определи стопанката като Джейн Фонда! направо мога да го гледам безброй пъти, знам го наизуст!

Светленце, Гале, Инушка, Диме, специални прегръдки за вас мили мои! Heart Eyes Hug

Петенце, само купонясваш ти душко и съсвем ни забрави  Crossing Arms Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 126
  • Варна
Десинка, Hug, какво значи " новак съм и не си позволявам да пиша"??!!! пиши колкото душа ти сака, нали за това е форума, за изразяване на емоциите и чувствата, които ни вълнуват! Hug Hug Hug  споделям размишленията ти за образите, само за Джемил бих се изразила доста по- грубо, не мога да го понасям, еееййй! #2gunfire

претупаха наистина това влюбване на Али Ихсан в Ифет- кога стана, как стана....айдееее..... married   но го харесвам много за момента, много мило се отнася към "слугите", като къв хора, каквито и са разбира се! а не като надменната Дилек!

Инушка, Heart Eyes вярно е, мило, от хойкане не ми остава време! помолих Айричка да поздрави всички мои дружки в нашата групичка! Hug Hug Hug

снощи умрях от кеф- Джемил сам на масата, дори най- верният му приятел не седна при него! и като започнаха да говорят и да споменават Ифет, да и пожелават щастлив живот...направо му се стъжни! мръсен нещастник! не съм злобен човек по природа, но наистина ми стана много хубаво като гледах тъпанарката Бетюл как рони сълзи и чака купения от мама и тате съпруг! не можеш да градиш щастие върху нещастието на друг!!!

# 127
  • София
привт момичета Hug
добре дошли на новите попълнения, посъживи се темичката Hug Hug Hug
радвам се че ви има, че ми беше неудобно да пиша сама, пък филма много си ме заинтригува и си размишлявам...
съгласна съм че някак много набързо стана влюбването на Али Ихсан...ама здраве да е
благодаря за линковете, тази вечер пропуснах половината серия, утре ще наваксам, но доколкото разбрах, Джемил е признал всичко на жена си...за нагласения брак и т.н
не ми е жал за него..хич...да беше само изоставянето...и жененето за богаташката....иди-дойди.....класика в жанра....но за изнасилването...прошка няма....нека сега си реве за нея....
само не разбрах...те с бетил в крайна сметка...консумираха ли брака....нещо съм пропуснала този момент...ако го е имало....

# 128
  • Варна
Гале,
хич даже не са го консумирали, пък и то как да стане като на Джемито акъла му е все подир Ифет no

Оф,аман.....то цялото Бетюлино семейство е доста неприятно:маман Асуман ходи като достолепна матрона, навива манивелите на мъжо си и размахва пръст наляво-надясно:татко Салих пък показва самочувствие, обратно пропорционално на ръстта му,все едно че има стоянка не от 10, а от 10хил таксита. В снощната серия подскачаше като японско петле и за миг си помислих ,че ако на Джемил му изпушат съвсем бушоните и го фрасне ще го закове като пирон в дървен под. Laughing
Бетюлката пък получи това за което се тръшкаше и си мислеше,че Джемил вече е в кърпа вързан-затова изрече и тежките думи на Ифет ,че тя нищо не била направила да задържи любимия си- само плачела и се оплаквала.Айде сега да видим тя какво прави???-циври, та се къса!

# 129
  • Варна
Петенце,
аз по принцип може би гледам нещата от малко по-друг ъгъл, в началото на даден сериал си заставям да остана относително неутрална по отношение на персонажите и да  не им лепя етикети "добър" или" лош "и затова не смятам да разпвам Джемил на кръста.Разбира се нито приемам, нито оправдавам неговите постъпки и действия, но за себе си смятам, че би могъл да му се даде шанс да се поправи. По същия начин преди години гледах Листопад основно заради героинята на Дениз и тя ми стана любим персонаж: още съвсем в началото "безгрешното" и "достойно" семейство на Али-Реза   нарочиха Ферхунде за черна овца, туриха и етикет и дори не и дадоха шанс да покаже нещо по-положително.А пък в крайна сметка какво се оказа-  че безгрешни хора няма, така щото двете сестри се дърпаха за косите,подливаха си вода и не можаха да поделят един мъж, а пък възпитаният, честен и отговорен син открадна пари от банка, лежа в затвора и т.н.
В  този си ред на мисли ще добавя,че ако на Джемил  му се даде поне малко шанс и поеме по пътя на покаянието той ще покаже един доста по-добър и достоен за любовта на Ифет мъж.

# 130
  • София
Деси, благодаря, Hug Hug значи правилно съм усетила че бракът на Джемил с Бетюл-ка е само на хартия.
ма си виках да не съм пропуснала нещо Mr. Green
за Джемил-аз съм по-крайна...не знам...ако Ифет не беше пожелана от друг и то богат и силен мъж, дали щеше да я търси, да страда за нея newsm78
дали при него не важи че оценява нещо, само когато го е згубил и е пожелано от друг
ако Ифет беше останала сама, отритната от всички, бедна, изоставена, не пожелана от никой, дали щеше да я търси още newsm78 newsm78
трудно ми е да му дам шанс...не толкова заради изоставянето и жененето за друга....колкото заради изнасилването

# 131
Привет и от мен на всички вас, момичета! Тъй като съм новак предимно ви чета и изключително рядко си позволявам да пиша в темите, но в тази искам позволение за участие и ще ви следя с интерес.От коментарите ви разбирам докъде е стигнало действието по ДФ, тъй като аз изгледах там само първите два епизода и понеже те са доста къси, се разрових в нета и ги намерих в YouTube в колекцията на Aylin Ismail с бг-суб( линка към тази колекция е даден от migi_megi съвсем в началото на тази тема ).Тъй като следя и темата на Kara Para Ask и докато чакам следващия сезон  от любопитство се загледах в Iffet, основно заради Дениз Чакър- исках да видя как ще изиграе тази роля, макар че я харесах много и в отрицателния образ на Ферхунде.За мен актьора Ибрахим Челиккол до този момент се оказа неизвестен-нищо не съм гледала с него, по принцип съм привърженик на Енгин Акюрек,но занапред в списъка ми той ще е под номер 2 и ще следя с интерес всички негови проекти. По мое мнение ,въпреки че профила на Джемил е доста отрицателен, той се е справил чудесно с него като персонаж от началото до края!За бивш баскетболист се е справил великолепно ,за мен ,като оставим настрана, че е доста харизматичен като визия много добре влиза от едно емоционално състояние в друго и така го показва, че на моменти дори не трябва да говори- в погледа му се чете абсолютно всичко-дързост, гняв, жестокост, болка и любов........така умело го прави, че чак ти спира часовника!
За Дениз какво да кажа- ВЕЛИКОЛЕПНА!Изгледах сериала до 40 епизод на един дъх, за една седмица и си правих филмов маратон всяка вечер до 4 след полунощ
и препоръчвам който има желание и време да го изгледа с бг-суб- там сериите са към 2 часа, но пък превода е много по-добър(благодарение на уникалните момичета, които са положили огромен труд и са го споделили с нас),въздействието на самите акторски гласове е по-драматично, музиката от сериала е също с текст и въздейства не само като мелодия, но и като съдържание.Няма да ви досаждам повече и да правя коментари за никой персонаж във сериала,защото аз все пак знам какво се е случило със всеки един от тях до края и нямам право да споделям в тази тема, но ако досега ви е харесал, бъдете сигурни, че занапред ще е още по- вълнуващ и драматичен .
Извинявам се за дългия си пост и ви благодаря за търпението да го четете!ftp://
Добре дошла в темата.  Hug

# 132
Момичета извинявам се за намесата,но  искам да попитам....Малко е извън темата,но кой е актьора от рекламната шапка,която пускат късно вечер по диема фемили?Един синеок и гол до кръста?Благодаря ви предварително.

# 133
Момичета извинявам се за намесата,но  искам да попитам....Малко е извън темата,но кой е актьора от рекламната шапка,която пускат късно вечер по диема фемили?Един синеок и гол до кръста?Благодаря ви предварително.
И аз се чудя същото.

# 134
  • Варна
Гале, много правилни въпроси си задаваш -твърде е вероятно и аз да имам малко по-друга позиция относно Джемил в друга ситуация......... За мен най-правилното нещо беше да не се принуждава Ифет да се жени за никого, т.е баща и да влезе в ролята си на баща и вместо да я пребива и гони да и помогне да преодолее раните и болката си. При това положение нещата щяха да стоят по друг начин, но пък...нещо вътре в мен ме кара да смятам, че там " отгоре" ни следят и колкото и лошо и неправилно да постъпваме, ако има някъде в нас  дори малко скрита доброта, човечност и любов ни се помага да попаднем в една или друга ситуация и позиция и да ги проявим! А при Джемил любовта не е в малки размери,напротив -тя е голяма и всепоглъщаща, в началото е по-скоро неосъзната, повече страстта му е водеща, това доведе и до огромната му грешка, та така .........смятам,че дори Ифет да не се беше женила, той така или иначе с грешките си я беше изгубил и все щеше да му се покаже "отгоре" пътя и начина на  осъзнаване, страдание, разкаяние и изкупване на вината.

Момичета, разсъждавайки върху този сериал няма как да не направя паралел  с друг- КВФ/Пепел от рози: и там съвсем в началото на филма  беше дадена сцената с изнасилването и след това се преобърна живота на всички участници в нея: и там Фатмагюл беше изоставена от любимия си, въпреки, че не той я беше изнасилил и беше принудена в болката и отчаянието да прави ходове, каквито никога не е желала; и там  темата за това колко продажен може да бъде  човек( в случая- нейната снаха) е развита доста добре; и там любимият и хукна подире и едва когато си даде сметка за зародилите се вече чувства и отношения между Фатмагюл и Керим( един от участвалите в изнасилването); и там в крайна сметка  силата на любовта помогна на Керим да осъзнае грешките си, да пожелае да изкупи вината си и да намери прошка и любов в нейните очи.Пепел от рози го изгледах, но малко насила- не ме дръпна така силно, идваха ми малко повече истериите и ревът на Берен Саат, апък героят на Енгин Акюрек беше много влюбен, но и доста плах и нерешителен по пътя на преодоляване на срама от деянието си и спечелване  на любовта на Фатмето. Ето защо може би "Иффет" толкова много ме впечатли- има много болка и тихо и достойно страдание от страна на Ифет и много динамика и кураж, в резултат на любовта на Джемил.....................

Общи условия

Активация на акаунт