“Iffet” – "Иффет” по Диема фемили

• 42 102
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте Hug
аз гледам сериала, но и мен както казва Димето малко ме подтиска-с тези типични турски мурафети на бащата изрод ooooh!, мъжът, който изнасилва любимата  си #Cussing out,приятелката - предателка,  купените бракове и т.н.
Но това, което ме задържа пред ТВ е най-вече страхотната игра на Дениз, за мен тя е една от най-талнтливите турски актриси, не случайно има и такова образование Peace

Петенце Heart Eyes wavey

# 61
Аирра Hug
Снощният епизод беше изключително жесток.
Как може или по-точно какъв човек трябва да си ,за да пребиеш двете си деца по този особено жесток начин.Сякаш с всеки нанасят ритник оня касапин се настървяваше още и още, и още...
Ами Джемил Mr. Green що за съвест имаше този продажник,та да гледа през прозореца как за пореден път пребиват любимата ти,която е бременна с детето ти.
Голям мъж,голям любовник - силите му стигнаха само до градината на новата му годеница.
Ами онова мрънкало майка му  Crossing Arms
А за мръсницата Бетюл и майка дето е още по-голяма змия - нямам определения - свършиха ми, Crossing Arms защото ако ги почна, както си знам ...пиу-пиу-пиу Rage

Борянче - ами наминавай по-честичко в темата,на която си домакиня,къз  Peace- когато можеш,де - дали с кафенце, картинки,клипчета или мнение - все ще ти се радваме Laughing Laughing Laughing

# 62
Момичета,открих ,че  Али Ихсан (шефът на Иффет в "1001 нощ ") Grinning Laughing Hug беше ЛЕКАРЯТ на КААН !Още в 1 епизод!

# 63
Привет  wavey Two Hearts

Бройте и мен за нов фен на сериала - гледах първите 4 серии и продължавам напред- кой ще ти чака излъчвания по тв hahaha интернета ни разглези  Heart Eyes

Благодаря за превода на "Иффет" гледам го със суб  Hug    bouquet
Благодаря и за линковете на сериите с превод , споделени в темата  Hug      bouquet

За изнасилването- каква ти грешка , какво ти пиянство- всичко бе преднамерено и брутално обмислена поза- той я съзерцава доста вулгарно отзад....ако е импулсивно - щеше да е в класическата поза...не, че има по- малко гадно изнасилване ...  ooooh!

Иффет - работливо и всеотдайно на семейството си девойче, но пуста младост- иска си своето; ограниченията на тираничният й  баща на кого не биха били в повече #Crazy

В такава среда живее- квартала,клюките, срама, манталитет ...не я виня за това ,че реши да му прости,такава е нейната реалност,притисната от безизходицата ; но с прошката дойде и усмивката за него #Crazy- ей това не го разбирам ooooh! обича го , да но... no

Сестричката й е много по- зряла или по мъдра от нея! тя видя раните от насилието,защитаваше я винаги и от всички, остана неприятно изненадана от това,че Иффет се сдобри с Джамил Rolling Eyes

Щастливка е Иффет,че има истинска приятелка и нейният благороден съпруг , всеотдайна сестричка и леля, която да се погрижи за нея в тежък момент...добротата привлича добри приятели...какво да кажем за Джемил- с един "приятел" егоист и безотговорно копеле като него....сам като вълк- единак настръхнал в лошотията си подлец срещу целия свят... #2gunfire ooooh!

Семейството на Бетюл- майка и дъщеря- лика прилика Mr. Green Бетюл е едно глезено дете ,свикнало да тропне с крак да му купят желаната играчка Naughty Джемил е поредната играчка , която й купиха нейните полубогати родители; надявам се тази играчка да й вгорчи живота #Cussing out

Интересни персони има и в богатото имение на Али Ихсан; там също назряват интриги срещу Иффет Thinking
Ще бъде ли Али Ихсан принца на бял кон за Иффет newsm78 не съм гледала сериала и не съм чела старата тема ,така че вълненията и впечатленията  ми са първични Heart Eyes

Не разбрах за майката на Иффет- починала ли е или ги е напуснала newsm78

Ако съм ви оттегчила,моля за извинение Hug  Grinning

# 64
Познавате ли актрисата в ролята на сестрата на Али Исхан (доста противна физиономия, by the way! Mr. Green) - играла ли е в друг турски филм/сериал? newsm78 newsm78

# 65
VU,...тя и в момента е по БТВ майката в "Една любовна история"

# 66
А Али Ахсан е лекарят на Каан в "1001 нощ" (ако не си прочела мой пост  преди 1-2 страници)  Grinning Grinning Grinning

# 67
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Лили, добре дошла!  Hug

Много хубав пост!
Добре си ги охарактеризирала всичките ни герои, въобще не си ме отегчила, даже много ме зарадва.

# 68
  • София
серията с побоя беше кошмарна
още по-кошмарно е отношението на бившия любим
егати мъжа, плюнката си не бих хвърлила въз него
дано Ифет не му прости никога занапред, ама се съмнявам, като им знам психологията на комшиите
ако не беше Али Ихсан/аз пък го гледах като шеф на тайните служби в изгубените години /, не само бебето, ми и Ифет щеше да е на оня свят
дано Ифет го оцени, като гледам тойй хлътва по нея, макар оная вампирка сестра му бая ядове ще им създаде.
Ифет заслужава да стане господарка на оная хубава къща и да му натрие носа на оня мухъл и селски мачо-Джемил-егати мачото, егати чудото, даже не успя да прелъсти любимата, ми насила отне честта на момичето
интересно, ако Ифет се беше оплакала, по техните закона, май и затвор го грозеше, да не говорим че баща й можеше него на пържоли да го направи
долен и противен нещастник, незнам на кого съм бясна повече, на мачо-то или на тактото садист и побойник #2gunfire #2gunfire

# 69
Здравейте и от мен! Включвам се с малко закъснение.
С Димето, Светлето, Айра и Марги се знаем от други дворове, с всички останали ще ми е приятно да се опознаем и да си коментираме сериала.  Hug

# 70
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Инче, мараба, душко! Hug

Галюнта, обожавам емоционалните ти постове!

# 71
Здравейте  Hug
Гледате ли  newsm78

Ама тоя бащата много противен бе, във всички филми, в които съм го гледала е гадняр  bash

# 72
Все още ми е рано да имам определено мнение за сериала, но се загледах в него заради Дениз Чакър - до момента играе много добре, очите й предават всички емоции, ама те все до една са тъжни...

Вече ми идват малко в повече всичките тези проблеми, страдания и агресия за едната "чест" на девойката, но, явно това си е типично за тези нации или религии.

Иначе показаните до сега житейски ситуации и характери ми звучат реалистично - кой не се е влюбвал, радвал, ревнувал, разделял, плакал, страдал... На кой не се е налагало да прави компромиси - малки, или големи, да си "продава" душата, тялото, идеалите, свободата, особено, когато става въпрос за оцеляване. Това не означава, че оправдавам Джамил, но.... понякога се случва, а последствията си остават и могат много сериозно да ти объркат живота.

Но, 2 неща не мога да разбера - едното е любовта на Иффет към Джамил, след всичко, което той направи /изнасилването/ и то по такъв унизителен начин. Всяко изнасилване си е унизително и ужасно по свой си начин, но това беше.... Е как след такова нещо ще правя планове за съвместен живот и щастливо бъдеще? Съгласна съм с всички мнения за среда, образование, опитност, желание за бягство, но... все пак - точно в общество, или социална група, където целомъдрието на жената е толкова важно, където баща ти може да те пребие /и го направи/ като животно, където "честта" е по-важна от човешкия живот, как можеш да простиш? Да, любов, може би, но аз не мога да възприема... това мислене от типа "бий ме, обичам те"... От друга страна пък се питам - какво можеше да направи Иффет в нейното положение - обезчестена по техните разбирания, бременна.... newsm78 Може би в такъв момент подсъзнанието ти се хваща и за "сламка", която да ти донесе някакво разрешение?

Другото, което ми се вижда странно, но пък по-обяснимо, е влюбването на Али-Ихсан в нея. Все пак техните светове са на светлинни години разстояние, тя не изглежда атрактивна, интелигентна, даже си е много семпла в поведение и реакции... Любов пак, импулс може би, но, някак си не вярвам, че големите социални разлики спомагат за устойчиви връзки... Е, ще видим по-нататък Sunglasses

# 73
Vera, благодаря ти. Hug Hug Видяла съм всичките ти постинги. Heart Eyes
jfjallen, съгласна съм с мнението ти.  Hug Човек никога  не знае как ще се обърнат нещата в живота му. Така че по-добре да не се зарича. Embarassed
Колкото до Али Исхан - да не би неговата годеница да е по-привлекателна от Ифет?  Mr. Green Прилича на буре. Joy Joy Пък и той все още не знае сам за  себе си харесва ли Ифет или не. newsm78
На мен филмът ми се вижда доста разтеглен с тези отегчителни разходки край морето, по крепостната стена и ретроспекции. ooooh! А и многозначителните погледи на Джемил ми идват в повече: този артист като че ли няма други изразни средства. ooooh! Но иначе е много красив (като манекен). Laughing

# 74
Защо Али Исхан се влюби в Иффет Thinking

Али Исхан от години е заобиколен от лицемерие,сребролюбие,фалш, интриги... може би иска нещо истинско, нещо простичко,/например като картофена яхния  Mr. Green/ омръзнало му е роболепието с което е обграден /Емине/ - Иффет е пълна с идеи да разнообрази и оцвети скучния , монотонен ритъм на живот в къщата /подноса към ракията, плочата, тортата.../

Той може и да се е влюбил ,но да обича, едва ли...наистина са доста различни по манталитет ,възпитание ,интелект! При него по скоро надделява бащинското чувство на закрилник Praynig 
При Иффет също надделява чувството на нужда от закрилник- с колко мъже е общувала!? Баща й и Джемил  Outta Joint Али Исхан се явява като ангел спасител...спаси я от побоя, даде й подслон , когато баща й я изхвърли на улицата...

Общи условия

Активация на акаунт