Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 996
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ви момичета  Hug

Явно съм закъсняла със смяната на бибероните ...
Ние сме на Аптамил и на него няма указания за температурата. Май и аз ще почна да го правя на стайна температура.
А за крема за слънце и аз не слагам (защото не ми хареса, както писах), но сенникът на количката ни не е достатъчно дълбок и все си имам едно на ум.

# 316
Момичета, вместо в кремове за защита от слънцето, защо не инвестирате в чадърче за количката?

# 317
Момичета, вместо в кремове за защита от слънцето, защо не инвестирате в чадърче за количката?
Счупихме един. Купихме втори, но на летния кош не може да ни се закрепи стабилно. Много му се изнервих и спрях да го слагам.

# 318
Момичта, вашите бебета разболявали ли са се? В събота заминаваме на море и се чудя, недай си Боже да му стане нещо, какво да правя, то е ясно, че ще се обадя на педиатъра, но дали има примерно нещо хомеопатично, което мога да му дам при първи симптоми без да се консултирам с лекар и  като гледам и времето какво е съвсем съм се притеснила.

# 319
Момичта, вашите бебета разболявали ли са се? В събота заминаваме на море и се чудя, недай си Боже да му стане нещо, какво да правя, то е ясно, че ще се обадя на педиатъра, но дали има примерно нещо хомеопатично, което мога да му дам при първи симптоми без да се консултирам с лекар и  като гледам и времето какво е съвсем съм се притеснила.

При първото море на баткото преди заминаването ходих при педиатъра, който ми изписа някакви лекарства за най-вероятните неразположения, с уговорката, че преди да давам нещо ще му звънна. Ние бяхме вън от България, така че ми беше важно да имам нещо, с което да реагирам при нужда...

Feride, аз ползвам едно чадърче вече 3-та година, може би защото е от производителя на количката

# 320
  • София
gerryy3, когато с мъжа ми се разболяхме, ЛЛ каза задължително осцилококцинум , когато някой в близост е болен и усещаме, че детето натам отива Simple Smile

Feride, и аз още не съм сменила бибероните, на нас двойката ни докара ужасни колики, защото сме и доста лакоми.. имай едно на ум   bouquet
иначе продължава да стерилизирам, до кога не знам....

Мен ми е интересно кога през деня масажирате, всеки ден ли? и горе долу какво правите? Понякога Сашко е толкова кисел вечер, че пропускам... случвало ли ви се е ?

По-слънчев ден ви желая днес   Nature Sunny

# 321
Цялостно го масажирам само вечер, след баня, но естествено ако е кисел или много гладен пропускаме, а стъпалата по-често, така каза педиатърката. Има доста клипчета в интернет, може да ги прегледаш.

http://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/p-194/pregledi

# 322
и аз стерилизирам след всяко хранене но вече не  в парния стерилизатор а в микровълновата става по бързо .... Все още сме с една дупка на шишетата и онзи ден купих нови без да се съобразя ама то акъл море глава шамандура толкова съм се сетила..... масаж правя всяка вечер след баня това е любимото му за деня мн се кефи във водата.. Слънцезащитен съм с Бочко и съм доволна разнася се лесно и  мирише приятно... За АМ мисля че около 38-40 градуса се разтваря най добре ако нямаш възможност да топлиш всеки път термоса е добро решение иначе на бебето не му пречи да е на стайна
За разболяването вече 3 пъти караме един и същи вирус който върлува по морето в момента червено гърло разстройство и повръщане кашлица и запушен нос са симптомите но малкия ги няма всичките само носа и гърлото , познавам го че не е добре ако спи повече очите му леко се зачервяват отдолу не се храни както трябва( примерно яде 100 вместо 130мл). Дано да не ви се случва да се разболявате че тоя вирус е много досаден и упорит лекувам и след седмица пак е така в чудо се видях пазя го не го събирам с хора вкъщи но ето пак сме така.

# 323
  • elhovo
здравейте,мами!
та да се включа и аз днес.да отговоря на гери.
1.продължавам да стерелизирам,но не след всяко ядене,а веднъж на ден-или по обяд като заспи или вечерта.
2.биберон още не сме сменили на 2.карам си с 1.те по принцип се сменят на 6мес. но всяка майка си знае детето.моята деси яде 180мл.с 1 за 15мин.засега не мисля да минавам на 2,поне докато не навърши 4мес.а и аничка е права,че някои деца могат да получат колики отново.
3.аз също пея,показвам играчки,носим се на ръце,лежим в шезлонга,слагам я на спалнята,обръщам я по корем,правим също гимнастика и най-вече хубаво ли е времето сме навън.много се радваме на листата когато мърдат,голям смях с глас пада тогава...
4.не използвам никакъв слънцезащитен крем.преди да излезем я мажа деси с бочко (защитен за всички сезони).
5.след къпане я мажа с мляко на event,за да я охлажда.много се кефи защото мирише приятно а и го комбинираме с размачкване след това.с това мляко ще караме лятото а после пак минаваме на олио.
6.на нас педито ни каза че млякото трябва да е на около 38-40 градуса  за да се разтвори.ние също сме само на ам, и два пъти в деня преварявам водата и я слагам в термоса.наистина е много удобно така.и споко,на мен деси също ми е първо дете.така е затова сме тук,другите мами с каквото можем да си помагаме и да обменяме инфото...
засега моето момиче ми се е разболяла и дано да не се разболява в скоро време,да не кажа изобщо колкото и невъзможно да е. Simple Smile
лек и усмихнат ден на всички засега!!!  newsm10

# 324
имунокинд таблетки 1сутрин и 1вечер разтворени в малко вода или мляко хомеопатични са за подсилване имунната система на детето

# 325
Feride, и аз още не съм сменила бибероните, на нас двойката ни докара ужасни колики, защото сме и доста лакоми.. имай едно на ум   bouquet
newsm78 На мен в темата за коликите ми казаха точно обратно. Че с малкия номер гълтали повече въздух отстрани .... но там коментирахме конкретно за шишетата на Томи Типи Анти Колик +
4.не използвам никакъв слънцезащитен крем.преди да излезем я мажа деси с бочко (защитен за всички сезони).
Ще го пробвам и аз този Бочко  Wink

# 326
Да ви питам и разни въпроси, които ме интересуват.
1. Продължавате ли да стерилизирате? Ние сме на АМ. Стерилизирам винаги шишетата, но ми писна, а и той вече лапа всичко (ръце, играчки) и си мислих дали да не спра.
2. Кога трябва да сменя бибероните за новородено със следващ размер?
3. Как занимавате бебоците през деня? Аз показвам играчки, говоря, издавам звуци, разнасям, сменям местата за седене (в шезлонга, в леглото, на дивана, в ръцете) но много бързо му омръзва всичко и започва да мрънка. Има още колики и лесно се разплаква и "вкисва".
4. Препоръчайте ми слънчезащитен крем, който да се размазва лесно. Ние сме на Мустела - но той прилича на синия крем Здраве - трудно се размазва и стои бяло 3 дни  ooooh!
5. Сега в жегите, мажите ли с мляко след всяко къпане? Аз не.
6. Тези, които сме на АМ, може ли да се приготвя със стайна температура на водата?

Сигурно вече си пролича, че ми е първо дете  Mr. Green

1. да, мисля поне до 6-тия месец  newsm78 доколкото знам стерилизацията се прави заради бактериите в млякото, а то е ясно, че в обкръжаващата среда има микроби (дали ще са ръчички, играчки и т.н.)
2. 1 път ги смених, миналата седмица се наканих пак, но тя 2-3 дни беше нервна и малко повръщаше, и не посмях, но тия дни ще ги сменя
3. говоря, пея, показвам разни животни и правя куклен театър  Laughing
4. аз не препоръчвам мазане в тия жеги и на тези месеци. пазя я с пелена, още сме на зимния кош и така го завъртам, че да не е на слънце като стоим на едно място
5. мажех с олио на бюмхен до преди седмица, препоръчаха ми лятото да мажа с мляко, иначе всяка вечер се къпем и мажем
6. млякото ни е аптамил, държа водичката в термос, понякога е хладка, не съм забелязала да не се разтваря добре

# 327
във връзка с въпроса на Dao за детската градина - трябва ли първо да се запише на ясла детето, или не е задължително?

# 328
Ние сме си на кърма, но за водичка все още стерилизирам шишето макар че почти не пие но все гледам да имам за всеки случай като сме навън. Залъгалките изварявам веднъж на 1-2 дни според зависи как смогна и се сетя Simple Smile
За слънцето и аз не мажа с нищо, поръчах си един допълнителен сенник за количката, който е с плат с UV защита и съм много доволна (нещо не харесвам чадърчетата). Универсален е и става за всякакви колички, прикрепя се с ластици.
За мазането след баня- аз още от началото си мажа само с преварен зехтин.
За заниманията-моята госпожица обича да я разнасям и да разглежда, говоря й, показвам играчки, слагам я на гимнастиката и щеслонга, с две думи както повечето мами са описали. При всяка възможност гледам да сме навън, макар че сега и каката си я гледам да не ходи на градина на сборните групи и ми е малко по-трудно с излизанията.
За кандидатстването за детските градини, мога да споделя опит за София. Ако детето не е ходило на ясла, да го приемат на детска градина (в държавна такава говоря) е почти мисия невъзможна със стандартния брой точки. Иначе за ясла за нашият набор, мисля че първите класирания ще са чак напролет.
Някой по-напред беше писал за крем за подсичане, аз също опитвах какви ли не варианти и съвсем случайно, заради алергичен обрив на каката ми изписаха едно спрейче - Джин Джира се казва. На упътването му обаче пишеше, че се използва и за подсичане при бебета - опитах го и определено съм много доволна от резултата. Руми се подсича и на сгъвките на гушката от жегата и мажа и там от него.

# 329
  • в 1001-та нощ
във връзка с въпроса на Dao за детската градина - трябва ли първо да се запише на ясла детето, или не е задължително?

Не е задължително  Peace

Общи условия

Активация на акаунт