Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 713
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Не сме имали сериозни проблеми, но от началото му слагам цинковия крем на Мустела. възможно е и заради него да сме избегнали серозно подсичане.

# 301
момичета ,как се справяте с подсичането? Ние от както лежахме в болница имаме този проблем и вече почти месец не можем да се преборим.
На моето момче единствено му помага един жълт крем с бебенце на етикета-павлодерма го знаят, сега македонски крем пише на него. И аз мазах с мустела, судокрем, здраве и себамед. За сега това е най-доброто.

# 302
geri-gb, судокрем-а много помага, но го мажи на тънък слой, при всяка смяна на памперса. На нас много ни помогна при силно подсечено дупе. Паралелно на всяко миене, при смяна на памперса, обливахме дупето с отвара от смрадлика или лайка. Едното действа противовъзпалително, а другото успокояващо. Дано успееш да се справиш бързо, че е много неприятно. Ако не- питай педиатъра. Има разни кремчета, които са с кортикостероиди и антибиотик. Не е гот да се ползват много, но понякога се налага.
Aludra *, знам ги тези неща. Доста нещо изчетох, но едно е на теория друго на практика Sad През нощта и сутрин нямаме проблем със сукането. През деня става някаква драма. Май и е топло.

# 303
най обикновен крем здраве  с цинк бебешкия им не ме кефи. моя не се е подсичал ама малката тези дни беше зачервена и мина със здравето

# 304
Atrakcia,
аз по-скоро правя опити за дохранване:) И то защото вече имам някакъв комплекс, че не ми достига кърмата. В повечето случаи изобщо не иска да яде допълнителното количество. Ако пък изяде част от него, след това връща малко. Винаги предлагам и двете гърди, само при нощните хранения хапва само от едната и веднага заспива. Не знам вече как да процедирам. Мисля 2 дни да и правя контролни измервания след всяко хранене, макар че е голям тормоз за нея, за да видя сумарно колко изяжда на ден и да проследя дали ще наддаде поне малко и след това ще решавам дали да давам АМ ( не ми се иска). Междувременно ще направя консултация и с ЛЛ.
BettyBoop, прочетох ти и следващите постове, как сте днес? Консултира ли се с педиатъра?
Бебето има ли предпочитания към едната гърда? Ако да, би могла да предлагаш нея по-често, като първа. Различни пози опита ли? Полюшване, докато кърмиш или да кърмиш ходейки подрусвайки го...

Друго, което майките споделят - ако си сменяли наскоро козметиката си, ако използвали нов парфюм или козметичен препарат, бебетата им са реагирали по подобен начин. Дали има нещо подобно при теб?

Това, че кърменето в затъмнена стая, контакта кожа до кожа и другите неща, които си опитала не са проработило вчера-днес, не означава, че няма да проработи след ден-два.

Поздрави   bouquet

# 305
Ние като имахме проблема с подсичането, педиатърката ни написа рецепта с няколко ампули витамини с които  като отидеш в аптеката (в определени аптеки правят това) там ти ги забъркват и срока на годност на мазилото е макс. месец, стуваше около 10лв

# 306
  • elhovo
момичета,аз също съм много доволна от судокрем.със здраве я мазах деси когато имаше пъпчици,а след това педито каза изполиване със смрадлика или лайка,точно както е казала гери от Бургас.
gerryy3,браво на вас.дано не вдигне температура и всичко да е наред.приятно прекарване на моренцето от нас.
пожелавам на всички бебчета да са здрави! Hug

# 307
Здравейте мамчета с априлски бебоци   Grinning
Приемате ли нови попълнения?
Наш бебо Даниел се роди на 16 април (от първата страница гледам, че пълнолунието си е казало работата и бебоците, родени тогава са много  Laughing ). Тежеше 2700 гр, 48 см. Терминът ми беше на 11.04.

Май виждам и една мама тук, с която раждахме заедно  Hug (Sun~shine и Михаил, 4000г., 52 см., София, ест.раждане в 40 г.с. , термин 16.04)

# 308
Здравей, Atrakcia, днес сме значително по-добре. От сутринта малката хапва нормално и спи между храненията цял ден. Отдавам го на значително по-хладното време. Не сме я водили при  педиатъра все още. Другата седмица мислим да мръднем до морето и след като се върнем ще отидем при него на консултация. Тъкмо да видим как ще и се отрази смяната на обстановката. Дано само топлото време е било причина за неяденето и.

# 309
  • София
Влизам с един бърз въпрос: знаете ли кога трябва да записваме децата в онлайн системата за ясли и детски градини? Кога се провеждат класиранията за нашите набори?

# 310
Момичета, за тези които са от София и се интересуват от слингове, да кажа, че утре ще си правим среща в Борисовата градина - след 10.30 ч. под езерото с лилиите (на голямата алея).
Целта е да се покаже нагледно как се слагат и да се пробват различни модели.
Аз имам слинг, но нещо повечето пъти бебо недоволства като е в него и мисля да отида и да се понауча от можещите.

Да ви питам и разни въпроси, които ме интересуват.
1. Продължавате ли да стерилизирате? Ние сме на АМ. Стерилизирам винаги шишетата, но ми писна, а и той вече лапа всичко (ръце, играчки) и си мислих дали да не спра.
2. Кога трябва да сменя бибероните за новородено със следващ размер?
3. Как занимавате бебоците през деня? Аз показвам играчки, говоря, издавам звуци, разнасям, сменям местата за седене (в шезлонга, в леглото, на дивана, в ръцете) но много бързо му омръзва всичко и започва да мрънка. Има още колики и лесно се разплаква и "вкисва".
4. Препоръчайте ми слънчезащитен крем, който да се размазва лесно. Ние сме на Мустела - но той прилича на синия крем Здраве - трудно се размазва и стои бяло 3 дни  ooooh!
5. Сега в жегите, мажите ли с мляко след всяко къпане? Аз не.
6. Тези, които сме на АМ, може ли да се приготвя със стайна температура на водата?

Сигурно вече си пролича, че ми е първо дете  Mr. Green

# 311
Влизам с един бърз въпрос: знаете ли кога трябва да записваме децата в онлайн системата за ясли и детски градини? Кога се провеждат класиранията за нашите набори?

Вече може да се записвате, но няма да можете да кандидатствате. Мисля, че през септември има едно класиране и тогава ще може.

# 312

4. Препоръчайте ми слънчезащитен крем, който да се размазва лесно. Ние сме на Мустела - но той прилича на синия крем Здраве - трудно се размазва и стои бяло 3 дни  ooooh!

4. Кремовете за бебета са с физическа защита. Дори и отначало да са по-течни в последствие се сгъстяват. Всичките, които съм ползвала са така.
5. Не, ама и по прицип не мажа.

# 313
Момичета, за тези които са от София и се интересуват от слингове, да кажа, че утре ще си правим среща в Борисовата градина - след 10.30 ч. под езерото с лилиите (на голямата алея).
Целта е да се покаже нагледно как се слагат и да се пробват различни модели.
Аз имам слинг, но нещо повечето пъти бебо недоволства като е в него и мисля да отида и да се понауча от можещите.

Да ви питам и разни въпроси, които ме интересуват.
1. Продължавате ли да стерилизирате? Ние сме на АМ. Стерилизирам винаги шишетата, но ми писна, а и той вече лапа всичко (ръце, играчки) и си мислих дали да не спра.
3. Как занимавате бебоците през деня? Аз показвам играчки, говоря, издавам звуци, разнасям, сменям местата за седене (в шезлонга, в леглото, на дивана, в ръцете) но много бързо му омръзва всичко и започва да мрънка. Има още колики и лесно се разплаква и "вкисва".
6. Тези, които сме на АМ, може ли да се приготвя със стайна температура на водата?

Сигурно вече си пролича, че ми е първо дете  Mr. Green

1.Стерилизирам и мисля да го правя докато направи 6 месеца, поне така съм чувала.
2. Аз отдавна съм му сменила биберона от 1 на 2 с Авент сме, на 2 пише, че може да се позлва след 1м
3. И ние сме по същия начин...ама така е  Mr. Green
4. Взела съм Мустела още не съм го ползвала, но нещо ми мирише ужасно.
5. Мажа го след баня с олио Бюбхен, докато му правя масаж.
6. Мисля, че е ако на стайна няма да може да се разтвори добре, аз съм с Лактана, така че не съм 100% сигурна за другите. На моята опаковка пише да е около 50 градуса водата.

# 314
1. Продължавате ли да стерилизирате?
3. Как занимавате бебоците през деня?
4. Препоръчайте ми слънчезащитен крем...
5. Сега в жегите, мажите ли с мляко след всяко къпане?

1. Да, стерилизирам след всяко хранене. Мисля до края на лятото да го правя (после тръгвам в университета, та няма да съм нон-стоп при него и да следя всичко)
2. Ние сме с биберон (на шишетата) с 2 дупки, мисля другата седмица да минаваме на 3 дупки. Минахме на сегашния, когато навърши 2 месеца.
3. Говоря му, пея песнички, правим гимнастика, ходим на разходки.
4. Не ползваме.
5. Мажа веднъж на ден с мляко, като всеки ден мажа крачета и ръчички, т.е. това, което се излага на слънце по време на разходките, а останалите части от тялото - веднъж на 2-3 дни.
6. Аз отдавна приготвям млякото с вода на стайна температура. Ползвам Humana и се разтваря идеално, с минимум разклащане.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт