Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 698
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Мами и Момичета от ЛЛЛ , помагайте , имаме проблем.
Краси е на кърма на поискване , давам и вода.От едно известно време ми отказва да суче или пък суче по 2-3 минути и се пуска с мрънкане или рев,за всеки случай предлагам и другата гърда , но последва същото, но подам ли шишето с вода е като онемяла. За заспиване на гърда да не говорим , ако се случи веднъж в седмицата добре. АМ не искам да давам  , цедя от време на време , за да съм сигурна , че има мляко .

Възможно ли е да се наяжда за такова кратко време , дали е от жегите ... сериозно започнах да се притеснявам ...

Според мен е от жегата. Тя търси предното мляко. Предлагай другата гърда като се размрънка. Можеш да ги редуваш многократно.
Предлагай първо гърда, преди водата. Водата НЕ я подслаждай. (аз да си кажа, понеже не си писала дали е със захар или чиста)
Нощното кърмене не го пропускай. Оставяй я добре да се нахрани, когато е в кондиция.

Ако има възможност, дръж я в по-прохладно помещение.

Вече са големи и могат да покажат какво искат. Ако се водиш по детето, не би трябвало да има проблем в общия случай. Разбира се, следете се.

# 661
Не искам да и давам кърма от шише , така е по вероятно да не иска да суче после. А през нощта не винаги се буди , иначе винаги е давам да суче. Ох , малките ни душици, как няма да ми пада косата , аз се чудя как не е  почнала да побелява

# 662
titinq, при нас имаме подобен проблем. Отдавам го на жегите. През деня, особено ако и се спи, не иска да суче или суче по много малко. От шише пие, защото е по-лесно, но също леко насила. Може би нямат сили да сучат от гърда. Старая се да я държа на по-хладно, но не държа климатика включен, когато е в стаята и явно не е достатъчно охладено:( Опитай се наистина вечер да я кърмиш повече. Тогава наваксват пропуснатото. Да ти кажа и аз бях против АМ, но предпочитам, когато нямам изцедена кърма достатъчно да дам АМ, отколкото да  държа гладно детето. Не е хубаво да изпадаме в крайности. Все пак толкова деца са на адаптирано.

http://lllbg.org/2013/07/karmene-lyato-goreshtini/

Последна редакция: пт, 15 авг 2014, 17:26 от BettyBoop

# 663
И ние не се храним много през деня. Предполагам заради горещините. Единият ден измерих по 50-на грама  Rolling Eyes Прилагам разни тактики, прехвърлям го от гърда на гърда... Точно по един път суква, пуска и започва да разгрлежда наоколо или да плаче. Затова нощно време- винаги съм на линия когато поиска. Напоследък се буди често.
Залъгалката вече не я харесва, рядко заспива с нея.

# 664
Moмичета, някоя от вас дава ли Аптамил ХА? Реших да взема хипоалергенно за всеки случай, то се оказа супер отвратително на вкус- като брашно с вода, без никаква сладост. Такова ли трябва да бъде?
Имате ли проблеми със заспиването? От няколко дни са големи драми в къщи. Огласяме целия блок, особено вечер, вече ме е срам от съседите. Страшно и се спи, но не може да заспи. Не иска и да суче, пробвам се да и давам АМ и него не го иска. Ужас голям е и се чудя какво става. Изпускаме момента с приспиването ли или грешим някъде другаде? Сама изобщо не може да заспи, което също е проблем:( С таткото сме вече на границата на силите си.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 10:48 от BettyBoop

# 665
Аз давах на моето бебче Аптамил ХА,когато беше на 2 месеца с диария-гадно е на вкус,затова съвсем леко го затоплям ,защото ако се затопли доста -започва да горчи.Слагам и лъжичка пудра захар-иначе бебо неиска да го пие.Това мляко е скъпичко ,а и никакъв резултат не даде за диарията.Затова вече не го давам

# 666
Мен цената не ме притеснява толкова, защото изпиваме една кутия за месец, месец и нещо- на кърма сме по принцип, но не знам защо се излъгах да взема хипоалергенно. Предишната кутия беше Аптамил 1 и ми се стори, че вкусът е горе-долу близо до този на кърмата. Това е отврат. Дано не отиде в боклука.

# 667
  • в 1001-та нощ
Детето отказва ли да го пие? Аз не съм пробвала нито кърма, нито АМ, но децата - малкият и баткото до сега не са отказвали каквото и да е мляко  Rolling Eyes

# 668
a.l.e.n.a, все още не мога да преценя, защото го давам от два дни в моменти, когато се дере от преумора. Пие по малко, леко насила, но не знам дали защото е гадно или защото просто не е гладна. Ще видим:) Аз пробвам винаги, защото ми е интересно какво хапва детето. Кърмата е много сладка и  приятна на вкус. И аз да съм и аз няма да искам да я пия тази гадост- АМ.

# 669
Аптамил ХА не се ли дава ,само когато бебето е алергично -повръща или е с разтройство?Ако нямате такива симптоми-давай си му Аптамил 1-най-близък до кърмата е.

# 670
Мисля, че за деца с доказана алергия млякото е друго. Това се води, че намалява риска от алергия, май повечето педиатри за начало изписват такова, за всеки случай. В момента си търся оправдание просто да не изхвърля 18 лв на боклука:)

# 671
  • в 1001-та нощ
ХА млека се ползват и от недоносени деца  Peace

BettyBoop, newsm78 не си спомням каква е причината да даваш АМ - за дохранване ли?

Руни напоследък яде страшно много. Постоянно яде. Личи си кога е гладен и пие жадно и кога просто иска да дъвче, за да си чеше венците  Peace

Когато го гушна, за да го кърмя - прелива от такава любов, че не спира да ме гледа, усмихва се, закача се, иска да си говорим. Успявам да го кърмя ефективно само, ако е много гладен  Peace Иначе в тази гуш поза - предпочита комуникация и всякакви форми на общуване  Peace

Мисля да го захранвам вече. Виждам как млякото го засища за много кратко. Планирах да е към октомври - след последната ни почивка - да са минали ваксини, жеги и прочие, но няма да стане  Thinking Днес мисля да му направя картофче с масло и лека полека да въвеждаме и другите зеленчуци. Естествено - няма да се нахрани от няколко лъжички, но аз и не държа - веднага да заместване хранене, ще си остане на мляко, като основна храна - още дълго време  Peace

Струва ми се, че е боцнало и първото зъбче. Вижда се бялата точка, остричка е, но утре сме на преглед и ще пиша после, какво вижда и док Simple Smile Много бясно дъвче на тази страна, а когато с пръст го масажирам е много доволен.

# 672
Какво даваш за венците и има ли ефект, че и нас много ни мъчат?

Pansoral давам. Мажа или на биберона или търкам по венците му. Има ефект определено и му харесва на вкус. Като види че му мазвам и го виждам как предусеща блаженството. За съжаление му го давам малко повече от 3-4 пъти на ден, тъй кат в аптеката ме увериха че е за честа употреба. Въпреки това гледам да е само в краен случай и ако не може да заспи.

# 673
a.l.e.n.a, в началото започнах да давам АМ от време на време, най-вече вечер, защото ми се струваше, че кърмата не е достатъчно. Просто малката наддаваше доста бавно. От известно време давам АМ, защото в жегите отказва да суче, а рядко имам достатъчно изцедена  кърма. Не знам дали реално е нужно или го правя за собствено успокоение. Старая се да сме на АМ сравнително рядко.
Иначе бубката също в поза за кърмене повече се гушка и закача, отколкото да суче ефективно. Май истински суче вече само през нощта в сънено състояние. През деня рядко успявам да и задържа вниманието върху гърдата:)

# 674
моята беба е на аптамил ха, заради моите алергии и да не получела и тя такива  Rolling Eyes така поне разбрах от педиатърката. не съм го пробвала  Laughing, но малката си го яде като добавка.

беба не иска още от раждането биби,  Confused имаше случаи да повърне ако й задържа. но сега си е харесала два пръста, и с тях се успокоява явно. всички ми викат да я уча на биберон, че по-лесно се отказвал, а с пръстите можело да има проблеми с небцето, зъбки и т.н. ако не си дъвче пръстите, лапа одеялце  Laughing Confused

Общи условия

Активация на акаунт