Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 690
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • в 1001-та нощ
BettyBoop, аз бих взела и обикновено мляко - Аптамил 1 и бих сравнила дали има разлика в това, как приема двете млека. Аз имам опит само с моите деца, но те като са гладни - приемат всичко  Peace

Вода давала ли си? Има моменти, в които искат просто вода и я приемат с голяма охота, за разлика от млякото. Разбира се - става въпрос за 1-2 пъти дневно и ако е топло. Ние сме на климатици и жегите особено не ни вълнуват. Но, ако се случи да сме навън в горещините (вече много внимавам да не се случва) - Руни много явно протестира, недоволства, приплаква  Stop

# 676
  • София
Здравейте мами,
някой ме помнят, а някои не. Не съм писала отдавна, но ежедневието ме завъртя, а и с две деца е друго:) Освен това и почнах да поработвам та картинката е съвсем весела;)
Алена честито ви първо зъбче. Еличка още няма , но така стръвно гризе всичко. Най-любимо й е да ми хване ръката и да се опитва да си я навре в устата.Падам от смях.
Алена ще споделиш после как се е понесло картофчето на Руни.
Аз също мисля като навършим 5 месеца и малко да захраня, а и ще изчакам да се върнем първо от морето.Прави ми впечатление, че много интересно ме гледа като ям нещо и вече й е любопитно какво е.
Вие успяхте ли да ходите на море вече?
Поздрави от мен и имам да наваксам доста с четенето но и това ще стане:)

# 677
  • в 1001-та нощ
Bunnie  Hug радвам се да те видя  Heart Eyes Баткото го захраних при 5 навършени месеца и 2-3 седмици. Пак беше започнал да пие мляко постоянно - виждах как не го засища и това доста ме размисли. Имах пълен неуспех в началото, защото ЛЛ по каса беше казала да намачквам картофчето и слагах зехтин. Ами все имаше бучици и баткото категорично отказваше.

Споделих за неуспеха с Д-р Константинова и тя предложи да пасирам добре, за да няма частички. Смених и зехтина с масло и О, чудо! - много му хареса - коренно различна реакция, прие го с охота  Peace

И сега, изхождайки от този опит - мисля да обеля няколко картофчета, да ги сваря нарязани, да ги изчакам да изстинат и да ги пасирам с малко от течността, в която са врели. След това малко масло и ще давам така.

Мисля да няма мляко в пюрето - за да не става сложна храна. Предпочитам да е по-чисто от към съдържание. А по-нататък може да добавям и мляко. Като се замисля - едва ли от 1-2 лъжички ще се нахрани, така или иначе ще дохраня с мляко, но ще гледам да не е веднага  Blush

Поне такива са ми плановете, пък ще видим какво ще стане  Blush

# 678
  • София
аз затова преоткрих кенгуруто, слагам го и го завивам,за да му е тъмно и да не може да клюкарства Simple Smile за макс 10 мин е готов
иначе зарди жегите останахме още една седмица в Девин ...

# 679
И аз планирам старт на новите вкусове за хлапето. Ще стане някъдв средата на септември, около юет меввця и 15-20 дни. Толкова изчетох по въпроса и толкова се обърках, че все още незнам от какво да почна и готово пюре ли да е или да варя зеленчука и т.н. Следя с интерес вашия напредък.

# 680
Имате ли проблеми със заспиването? От няколко дни са големи драми в къщи. Огласяме целия блок, особено вечер, вече ме е срам от съседите. Страшно и се спи, но не може да заспи. Не иска и да суче, пробвам се да и давам АМ и него не го иска. Ужас голям е и се чудя какво става. Изпускаме момента с приспиването ли или грешим някъде другаде? Сама изобщо не може да заспи, което също е проблем:( С таткото сме вече на границата на силите си.
Имаме. Почти винаги заспиването е съпроводено с плач. Баща му меко казано го люлее за да заспи. Всъщност го лашка здраво нагоре надолу и настрани докато се ошашави. После го гушкаме и люшкаме вече нежно. Бъзика ме се, че го подготвяме за космонавт.
За съжаление не сме открили друг начин. Не го оставяме да плаче и да се умори от рев, както правят некои, защото четох че не е хубаво.

A.l.e.n.a, това с маслото обичайно ли е? Не съм чела още много как се прави картофено пюре, но мислех, че е само картоф с малко водичка.

# 681
и аз знам че така се прави картофеното пюре поне преди 13 години така го правех на племенника ми обаче не помня на каква възраст го почнахме с него иначе става много вкусно аз купих две кутии каша за 4 месеца обаче не мога да се наканя да дам обмислям и аз да му давам да опитва вкусове без да замествам хранене всеки ден по нещо ново 3-4 лъжички

# 682
Здравейте,
опитват ли се вашите бебчета да пълзят? Моята бубка е много подвижна и освен, че се обръща непрекъснато с голяма скорост от 2 дни се опитва да се придвижва напред. Много е смешна, защото се подпира на главата си, след което се повдига в мост с помощта на крачетата и се изстрелва напред. Най-вече в стремежа си да отиде до някоя играчка, която и е интересна. Чудя се до колко е нормално. Мислех, че започват да правят опити в по-напреднали месеци.
Хубава седмица на всички  bouquet

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 09:49 от BettyBoop

# 683
Включване и от мен...2 седмици след като сина ми се разболя от шарка ето че днес и аз цъфнах  #Crazy Sick след 3 дена лека температура и болки в цялото тяло,чудейки се вече дали да тръгвам към болницата,след като панадол и нурофен не помогнаха,нещата станаха ясни....сега се чудя дали има смисъл да ходя до личен лекар,опудрила съм се цялата с ментолова пудра,а и мисля периода преди избиването на пъпките е по труден  newsm78 притеснявам се за бебка и по-голямата дъщеря не са карали...хмммм
Бебка я слагам по корем ама тя много бързо се търкулва по гръб,ръцете са в устата и се лигави,заиграва се малко на гимнастиката ,но е най-доволна ако някой специално я занимава. И тя прави някой път проблем преди заспиване,повивам я и се успокоява. Захранване мисля да започна след 5тия месец,ако наддава в нормите  Blush

# 684
има ли значение за пюретата в каква последледователност да се дават гледам за 4 месеца има всякакви плодови зеленчукови месни риба и трябва ли да се започнат от един зеленчук примерно и се стигне до комбиниран или няма значение . друго може ли на единия ден да опитаме 2-3 лъжички зеленчук на следващия плод бррр то много сложно  говорим само за опитване не заместване на хранене поне още месец и половина

# 685
има ли значение за пюретата в каква последледователност да се дават гледам за 4 месеца има всякакви плодови зеленчукови месни риба и трябва ли да се започнат от един зеленчук примерно и се стигне до комбиниран или няма значение . друго може ли на единия ден да опитаме 2-3 лъжички зеленчук на следващия плод бррр то много сложно  говорим само за опитване не заместване на хранене поне още месец и половина
Viliana89,щом си решила да захранваш,почни с купено пюре,един вид еднокомпонентно,например морков,понеже картоф чист вече няма.Днес например наобяд дай една-две лъжички после мляко.От същото пюре дай и утре,ще се запази в хладилника,само че утре три лъжички.За следващия ден друго пюре от същия вид.Дохранвай с кърма или АМ,горе долу 150 г трябва да е общото количество.Така,докато стигнеш 9-10 лъжички оттам нататък детето е захранено с всички видове зеленчукови пюрета за над 4 мес.Говорим за зеленчук или плод.Такива с ориз,сметана и меса след 6 мес.Пащърнакът се понася малко по-трудно,понеже образува газове.Него най-накрая.Смесвай пюренцето с АМ,иначе е гъсто и не го искатПонеже това ми е работата-занимавам се с деца,затова си позволявам да те посъветвам,а и така захраних моето бебче.Успех ти желая.Хубав и ползотворен ден на всички Simple Smile

# 686
  • в 1001-та нощ
Лелееее, mactub  ooooh! шарка  Crazy Знам, че много тежко се кара от възрастни  Crazy Варицела ли? Ех, дано ти мине леко, аз бих отишла на лекар във всички случаи  Blush

Аз бих пробвала и другите деца да са в контакт, за да я изкарат колкото се може по-рано и да е по-леко  Peace Но разбира се, ти, като тяхна майка знаеш най-добре, кое е най-доброто за тях  Peace

Вчера мисията "захранване с картофено пюре" беше успешна  bowuu За разлика от първите хранения на баткото - целият дом е съвършено чист, а преди ефектът беше - все едно съм пуснала пюрето на вентилатора - пюре навсякъде  Blush

Баткото много искаше да участва и беше инсталиран с купичка срещу Руни да му показва каква е целта на играта. При първото поднасяне на лъжичката към Руни - изобщо не разбра, че трябва да си отвори устата. Започнахме да му показваме - да си отвори устата, той се разсмя и вкарахме малко пюренце на върха на лъжичката, което той опита, направи кофти гримаса и избута с езиче доволен Simple Smile Тка решихме да му покажем и как да гълта и започна едно мляскане - аз на сухо, бате с пюре .... В крайна сметка изяде 5-6 лъжички, поднесени на 20-30 пъти на върха на лъжичката - малки количества, които да поеме, задържи в устата, опита, преглътне Simple Smile Поиграхме си и с лъжичката - малко да я похапе, оближе, дъвче, да станат приятели  Blush

Играта много му хареса, заспа доволен и като се събуди се изака Simple Smile

Баткото беше много доволен, каза всеки ден да му готвя това на Руни и той да си хапва с него  Joy hahaha

За маслото - има различни мнение дали да се добавя и от кога. С баткото съм добавяла от самото начало и сега така процедирам  Peace

Карам по схемата от преди - всяка седмица се въвежда нов зеленчук, на по-късен етап и жълтък, после зърнените без глутен, с глутен, месата и т.н. Другата седмица ще добавя морков  Peace

Плодови пюрета мисля, че не съм давала - защото всичко си приготвях сама. Когато можеше да се дават сурови плодове съм ги давала така  Peace

# 687
A.l.e.n.a
Да варицела карам....колкото до трудно ми незнам - то си като болен човек,без апетит и болки,леко посърбява,надявам се да не се увеличи.,най-лошо в случая е висока температура,която за сега нямам,въртя се около 37,5 и 38 градуса. А за контакт то няма избор ние сме все заедно,малката я кърмя,а пък щерката и тя все около мене ,а и тогава с брат си- чудя се още как не я е хванало  Rolling Eyes

# 688
Здравейте, нашето захранване пък удари на камък. Опитах се да дам първо синя слива , заради запека, да ама не  - стискане на устата с позиви за гадене, след което пробвах картоф, същата ситуация, след това с тиква , може би тук количеството стана към лъжичка и половина.
Последно реших да опитам с бананова каша, понеже е по - сладка и вкусна и там се получи почти същото, направо не знам  newsm78 , от септември месец започвам работа на 4 часа и ми се искаше да хапва нещичко, но май ще цока АМ веднъж дневно.
Въпросът сега е дали е захранен с нещо, защото количествата, които е хапвал са много малки.Sabrina85 , може би ти ще ме посъветваш. Hug

# 689
Здравейте, нашето захранване пък удари на камък. Опитах се да дам първо синя слива , заради запека, да ама не  - стискане на устата с позиви за гадене, след което пробвах картоф, същата ситуация, след това с тиква , може би тук количеството стана към лъжичка и половина.
Последно реших да опитам с бананова каша, понеже е по - сладка и вкусна и там се получи почти същото, направо не знам  newsm78 , от септември месец започвам работа на 4 часа и ми се искаше да хапва нещичко, но май ще цока АМ веднъж дневно.
Въпросът сега е дали е захранен с нещо, защото количествата, които е хапвал са много малки.Sabrina85 , може би ти ще ме посъветваш. Hug
svusy,ще се радвам ако ти помогна.По-добре се ориентирай към един вид храна-да речем плодовите пюрета,понеже повечко ги харесват от зеленчуковите Simple Smile Щом не иска от сини сливи може просто вкуса да не му харесва,пробвай друго-ябълки,круши или каквото избереш,без горски и цитруси,разбира се.Смесвай го с малко АМ или кърма,да усеща и познат вкус,смятам,че ще му хареса.Надявам се,че ще е успешен опитът,ако се мръщи на лъжичката,спокойно можеш да дадеш сместа и с биберон(около 150 г общо на ядене).Силно се надявам да съм била полезна.Пиши,да видим какво ще стане Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт