Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 660
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря за съветите. Тео стои доста добре в скута ми като го придържам и доста малко се клати. Но ми беше интересно той самия какво трябва да направи -както ние се изправяме идва от кръста винаги движението и се подпираме с ръце.

# 721
Илияна, когато е в легнало положение свива ръцете  и вдига главата (наподобяваща коремни преси) и се опитва да стане сама. Хващам и ръчичките и и помагам да да изправи и да седне, но без да я дърпам тя сама се набира.  Simple Smile

# 722
Ние продължаваме да правим мост- вдига дупето и извива гръбчето и се ядосва. Главата отказва да повдига, въртенето също не му харесва особено.

Някой нещо ефикасно за косопада? Вече цели кичури хвърчат, две трети я няма почти. Shocked

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 16:14 от Nia_Nia_Nia

# 723
За косопада- и при мен косата започна да пада по малко . В началото на бременността имах доста сериозен косопад. Помогна ми шампоан Дефлувал и втриване на бадемово масло в корените на косата. Мисля и сега да мина на тази схема.

# 724
Здравейте мами! Доста време не съм смогвала да ви пиша, но и ние с дечицата погостувахме на баба и дядо на чист въздух много добре им се отрази и на двечките Simple Smile
Да споделя и аз малко как е положението при нас... И Руми ака на няколко дни веднъж, един или два пъти прави рекорди по 7 дни, обикновено е на 2-3-4 дни, зависи... Случва се понякога след по-голяма пауза да ака и 2 пъти в един ден или няколко дни подред, после разрежда пак. Консистенцията иначе си е нормална, но понякога има малки бели зрънца (според педиатърката са от коликите че ние все още си имаме).
С храненето през деня и аз много често срещам трудности, описани от много от вас по-напред в темата... въртене, суква няколко пъти и пуска с рев, друг път пък хапва малко и ми се смее и бърбори. Също така ако проговоря докато я храня спира да суче моментално, какво е това чудо незнам, иска пълна тишина  ooooh!  Вечер и нощем сякаш си наваксва добре обаче, ще видим със сигурност в понеделник, че тогава сме на консултация. Иначе има и дни в които се храни по-нормално, като например днес Simple Smile
Със съня също сме на моменти, обикновено сутрин се буди около 7-8 часа, след час, час и нещо будуване обикновено заспива пак, но продължителността варира... До вечерта дремва още 2-3 пъти, зависи с каква продължителност са дрямките. Заспива към 9-10 часа вечер зависи как сме смогнали с къпането, след баня заспива докато суче (но през деня рядко заспива на гърда). ПРеди да легна в сънено състояние я кърмя още веднъж за да навакса малкото хранене през деня. Нощем си се буди поне по 1-2 пъти, вземам я при мен и я кърмя легнала и спяща Simple Smile и аз имам нужда от почивка все пак...
Относно обръщането, все още владеем само от корем на гръб, на косъм е да направи и обратното но сякаш не го е поискала достатъчно Simple Smile Много напира да се изправя, като е в шезлонга отлепя цялото гръбче направо, вече без колани не смея да я оставям. Набира се и на подадени пръстчета, но все още гледам да не прекалявам с тези упражнения.
Косопада и при мен продължава с пълна сила, до момента не съм вземала никакви мерки но е крайно време. Похвалиха ми и стимуланта за коса на Икаров някоя от вас рпобвала ли го е?  BettyBoop този шампоан не съм го чувала благодаря за споделеното - ще го потърся да пробвам и аз с него.

И за финал да се похваля че вчера бяхме на контролен преглед при ортопеда, вече всичко е перфектно, няма нужда от ортопедичните гащи и съм много щастлива!

# 725
  • София
veselkapetkova, чудесно е, че сте се справили! Hug Това, което описваш като поведение си е абсолютно нормално за бебчета на възрастта на нашите априлчета. Просто те умират да общуват и не изпускат каквато и да е възможност за това - затова като проговориш пуска гърдата:) И Ирина прави същото, затова се налага да пазя тишина по време на приспиване, иначе сънят отива по дяволите:)

# 726
И Марк вече е така с кърменето и говоренето, с тази разлика, че ако говори някой друг в стаята, в която го кърмя, обръща глава, за да види кой е, но не пуска гърдата, усещането е... зверско:) Та си обясняваме за разликата между гърди и ластик, с нулев успех за сега:) Ако говоря аз и не е много гладен, пуска и започва да ми се усмихва, но после пак засуква. Ако е направил пауза, по-дълга от 3 часа е бетон - нищо не може да го разсее Joy

# 727
Анна, все едно описа моето дете. Опъва зърното, докато издържи.  Crazy А като се наяде освен, че пуска, хваща гърдата, гука и говори, тия дни лиже като кученце. Говори, говори, захапе, пусне, оближе... Laughing Нощни паузи все така не прави.
От няколко дни не съм си похвалила детето, че си ака над гърнето. След всяко ядене я държа и винаги има резултат, понякога дори само пишка.
Не на последно място - честито безименно християнче, Алудра! Бог да я закриля!  Heart Eyes

# 728
Dao аз хубаво пазя тишина, ама на нашата кака й е много трудно мълчанието че си е голяма бърборанка, пък и гръмогласна при това... Понякога се съобразява, но друг път й е трудно дете си е все пак... доста пъти ни е отивало на кино и храненето и спането... В един период дори я пращах в другата стая докато кърмя да си играе там, но понякога ми се моли да стои при нас и то е нормално иска си и тя внимание... та когато както дойде, но си е голямо приключение на моменти Simple Smile

Сега се сещам да споделя какво помага при нас за заспиване когато е кисела - или возене в количката или люшкане в шезлонга, но задължително придружено от дрънкане с дрънкалка. Вибрацията и музичката на шезлонга също много я успокояват, като спи там и се пробуди по-рано от очакваното ги пускам, залюшквам я малко и успявам да я приспя отново (ако си е в леглото и се събуди няма заспиване пак).

Днес Руми успя да се завърти и от гръб по корем докато играеше на гимнастиката Simple Smile Така както вчера писах, че не може все още днес реши да ми покаже, че греша Simple Smile Засега си затиска ръчичката отдолу, но с лекота се завърта.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 14:15 от veselkapetkova

# 729
Момичета, и ние вече имаме дата за кръщене за другия месец. Много се вълнувам  Grinning

При нас шезлонга имаше нулев ефект върху заспиването (люлеенето и вибрацията още повече го изнервяха  #2gunfire ). По този повод дори вчера го продадох в OLX-a.  Mr. Green

Veselkapetkova, и нашият си затиска ръката отдолу като се обърне по корем и много се изнервя от това. 

Чудех се дали да не си купя този шампоан за косопада, който сега рекламират по ТВ (на Здраве хининовия).

# 730
veselkapetkova , ти  все едно говориш за моето дете.Запекът ни трае по 7 дни, като мине един или два дни след като е пълнил памперса, коремчето започва да му се бунтува и много попръцква и то доста миризливо. Храненето понякога е мисия невъзможна, гладен е, плаче и не иска да засуче, така беше предишните три - четири дни, единствения вариант беше да го приспя и преди да е заспал съвсем дълбоко, бутам цицата и той цока. Заспиването също е трудна работа, само и единствено прав заспива, сложиш ли го да легне, за да полюшкаш и става война.
Вече отказа и да седи в количката, независимо движи ли се или е спряла, повдига глава, дупе, тръшка се докато не го вдигна.Какво стана с послушното ми момче? newsm78
Захранването е направо страшно, два дни му давам круша и успявам да пробутам по две лъжички, реших, че му харесва , но днес ела да видиш , готов беше да повърне още при първото допиране до устата му, не го и насилвам, остана ни да пробваме и моркова.Трето дете, а такова чудо до сега не бях преживяла. И сега не знам, опитахме десет неща, от които нищо не хареса и това значи ли, че още не е захранен. newsm78

# 731
На Илияна моят глас не и пречи, но чуели гласът на някои друг забравя за всичко и се обръща да види, какво става, да не вземе да изтърве.  Grinning
И тя в последните няколко дни е по същият начин спи и се гладна е , но  плаче и не иска да засуче.  След, което много трудно се успокоява с рев сучи и заспива. Пълен кошмар.  baby

За косопада все още не съм предприела нищо. Изчетох доста, но не мога да реша, от кое ще има ефект и не знам какво да направя.
Казват, че каната възстановява косата и се чудя ако се каносъм дали би спряла да пада. newsm78

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 17:43 от Янка.Милкова

# 732
  • София
Аз си обяснявам тези промени в поведението на децата с комплекс от причини: 1) Регресия - сменят начина на спане от бебешки към възрастен, от 4 пъти на ден - на 3. Но нямат психиката да се справят и затова имат нужда от помощ - музика, успокояване, полюшване, каквото при който работи. 2) Някои деца са по-впечатлителни и реално се натоварват повече от нормалното обкръжение от колкото други, съответно имат нужда от повече време и повече помощ да разтоварят стреса. 3) Третият фактор включва всички дреболии, които може да си представите в категория дискомфорт: неудобни пелени/дрехи, топло/студено, газове/позиви за тоалетна, неудобна поза, нужда от смяна на обстановката, омръзнала играчка и т.н. 4) Не на последно място -  децата растат със скокове на растежа - те са болезнени. 5) Колкото повече растат, толкова по-любопитни ще стават. За тях всичко е ново и светът тепърва ще бъде откриван. Разсейването по време на кърмене ще е най-малкият ни проблем. Какво ще правим тогава не знам:)

svusy, не мога да помогна, но според мен захранено се води дете, което е привикнало към определен тип храна и я консумира редовно независимо от количеството.

Aludra, пропуснах да честитя кръщенето на вашата дъщеричка. Бог да я пази!  Praynig

# 733
svusy Руми поне в количката има моменти, в които спи Simple Smile Иначе и тя много често пръцка... И при нас помага да суче в сънено състояние, след сън я дебна още едва отворила очи веднага я слагам да суче и определено така се храни по-добре. Иначе има моменти, в които е много спокойна и заспива без да правя нищо особено просто с бибата да речем и обича да се завива с пелената, която й слагам под главичката - започне ли да го прави знам че много й се спи вече и ако не се справи сама й помагам (гушкам и люлея леко или люлея в шезлонга.. или возя в количката и дрънкам с дрънкалка). Както и други мами са споделили преди мен, в различни моменти различни неща помагат. Аз иначе не съм почвала да захранвам още мисля да започна най-рано след месец вероятно с оризова каша (така процедирах с каката и тя я прие много добре). Ще видим и педиатърката какво ще каже в понеделник, но засега такива са ми плановете.

# 734
Запис  Hug
Aldura
Честито християнче
Бог да в пази и благослови по пътя и
Ние също се разсейваме докато се храним
Нямаме нощни паузи
Г-жа Смехуркива вие ЕБХ ли практикувате
Браво на вас:)
Ние се кърмим на поискване акаме 3-4 пъти засега Simple Smile
Не се захранване още чакам кон на 3.09
Прегръдки