Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Алена, благодаря за инфото за паспорта, ще идем тия дни докато баща ѝ е в отпуска.
Ния е със стафилококи в нослето, хърка с него от болницата още , особено рано сутрин. Борихме ги с Бактробан - без успех, сега продължихме с капки - не са ми под ръка да им видя името, но пак си хърчи с нослето понякога. Ваксини не сме отлагали.
За наддаването - 1250грама 3тия месец беше качила, и все по толкова горе-долу преди това, доста качва до сега, но скоро очаквам доста да забави темпа.
За коликите - същата работа нощем -пъшкане, напъване и хленчене, още сме си с Инфакола.

# 256
betty boop и Иван трети месец кячи много малко.  Изплаших се и почнах да дохранвам вечер с АМ. Сега искам пак само на кърма но ме е страх  Sad

# 257
С баткото имах такъв период. Оказа се виновник прясното мляко. Спрях да го консумирам докато детето не поотрасна  и нещата се оправиха.

Май си права. Замислих се, че последните дни изпивам по чаша мляко. Но не повече. Днес пропуснах и ще видя резултата. Дано е от това. Заради коликите грам плодове не посмявам да хапна.

# 258
  • в 1001-та нощ
Zdraveite,
Parvo iskam da se izvinq za latinicata, no pisha ot tablet, koito nqma BG Embarassed
...

Добре дошла   bouquet

Най-горе, най в дясно - след името на профила ти има едно малко синьо квадратче с "EN" в него, от там с мишката може да си избереш дали да пишеш на фонетична клавиатура или по БДС:

Г-жа Гертруда Смехуркова, кофти е тази инфекция при Ния  Rolling Eyes Дано капките повлияят добре  Blush

# 259
Момичета от ЛЛЛ,
имам нужда пак от вашата помощ. Храним се изцяло на кърма. Първите два месеца качихме по 700гр някъде. Последният месец едва 500. На ръст сме пораснали с 8 см. Преди седмица бяхме на редовна консултация при нашия педиатър. Каза, че наддаването не го притеснява, защото детето изглежда добре. В действителност малката е много контактна и енергична- маха яко с ръце и крака, от няколко дни се обръща сама по корем. Сама увеличи постепенно времето между храненията, като вече се храним на около 3ч. Пробвам от време на време да я дохранвам в случай, че не и достига кърмата- или с още изцедена кърма или с АМ. В повечето случаи не иска да яде повече, като или се лигави на шишето или се дърпа енергично от биберона. Когато сме навън и е гладна няма проблем да яде от шише. Та най-голямото ми притеснение е, че след като вчера я примерих контролно вкъщи( везната ни обикновено показва същите стойности като при доктора), констатирах че за седмица от прегледа не е наддала и грам:( И сега съм в чуденка какво не е наред. Дали да търся причината в кърменето и дори насила да и давам АМ или директно да я водя на лекар?

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 12:06 от BettyBoop

# 260
  • в 1001-та нощ
BettyBoop, педиатърът голичка ли я тегли? При нас едната лекарка тегли с памперса, другата голичка.

Ако тегли с памперса, а ти у дома без - може да има разлика  Peace

Също кантарите може да теглят различно  Peace

Може при лекаря де  била нахранена и преди да се изпишка, а при теб обратно ....

Така може да се формира разлика  Peace Ако сега качва по 100г седмично - точно едно хранене може да даде тази разлика  Peace Нахранена ще е 100г повече, а преди хранене 100 г по-малко  Peace

# 261
a.l.e.n.a, мерим я и на двете места голичка. Не знам, дано да си права, но аз гледам и общите килограми и наддаване, а те са малко. Като чета как наддават другите бебоци ние за три месеца сме наддали, колкото други бебета за месец и половина. Притеснявам се в мерака си да е само на кърма да не я ощетявам по някакъв начин. Не дава признаци на глад, но кой знае. За болести изобщо не ми се мисли- толкова жива изглежда.

# 262
BettyBoop, не съм от ЛЛЛ, но се надявам да те успокоя малко. Вчера прегледах картона на баткото, да си припомня как е наддавал - първият месец 800 гр. и после до 11-ти месец по около 500 гр. на месец. Кърмих изключително до 5 навършени месеца и захраних, като първия месец от захранването ядеше по 2-3 лъжички и после се кърмехме. Според педиатъра на баткото наддаването си беше ок и въобще не ми е споменавал за дохранване:)

Вчера мина и 3-тата консултация на Марк - наддал е 1100гр. за 1 месец и е пораснал още с 2 см. Вече е 6 570 гр. и 62 см. Shocked В началото на този месец имаше 1 седмица, в която бебето качи само 40 гр. Явно после си е наваксал:) Баткото е бил 6900гр. и 65 см. на 6 навършени месеца Laughing

Пак снимка:)
Скрит текст:

# 263
  • София
anna_p , сладури, както обикновено  Hug

# 264
Тони също този месец е качил малко. На АМ сме и виждам че яде малко, но е келешче като кака си и не мога да го излъжа  Laughing  Но пък нашата доки каза че за 3 седмици е наддал 500 гр което си е добре и си изглежда ок. Спирам да се притеснявам че ще се сдухам вече .
Сега да се похваля Тони от вчера се обръща постоянно от гръб по корем и обратно Laughing newsm44

# 265
Момичета, ако се наложи да дохранвам малката с АМ каква марка бихте ми препоръчали?Ние до сега ползвахме от време на време това на Hipp, но ми се струва че има лек остатъчен вкус на метал, което не ми харесва. Гледам, че трайността на повечето млека, след отварянето, е 3-4 седмици. Ще е доста икономически неизгодно, ако трябва да хвърлям кутията на всеки 3 седмици. Някой ползвал ли е АМ след този срок?
anna_p, страхотни снимки, а малкият е много готин.

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 13:42 от BettyBoop

# 266
  • в 1001-та нощ
anna_p, защо ги криеш тези снимки  Crazy Добре, че са момичетата да коментират, че обичайно ги изпускам  Blush

BettyBoop, на баткото съм давала Аптамил, сега на Руни пак давам Аптамил и му харесва  Peace Давала съм и НАН, но лично аз, като го помириша има друга миризма и Руни по-малко го харесва; като е гладен - не се цупи, но виждам, че и реакцията е различна  Blush

# 267
BettyBoop и Александра за 16дни беше качила само 200гр. Иначе е много енергична. На мен лекарката също не ми каза нищо. Но аз от 3часа и смъкнах храненията на 2ч и 30мин и й вмъкнах още едно в 24,00 часа. Така ги вдигнах на 8 хранения и мисля че вече качва. На 15 сме на преглед, ще пиша дали са се регулирали нещата  Hug

# 268
  • elhovo
момичета,здравейте!
на моята деси докато беше в стара загора са и давали пурвите 10 дни аптамил,но после аз реших да и давам нан и още си караме на нан.много мами казват че засища децата им,но аз лично съм доволна.щом ми прави почти от втория месец ядене на през 4 часа значи детето не е гладно.то като си ми огладнее само си се събужда...
ако знаете как чакам само да дойде 29.07.да видим и ние колко тежим.иначе и ние постоянно ритаме с крака,мятаме ръце,но ... след като я оставя по корем не иска да се обръща още по гръб.дупето ни тежи явно.

# 269
a.l.e.n.a, мерим я и на двете места голичка. Не знам, дано да си права, но аз гледам и общите килограми и наддаване, а те са малко. Като чета как наддават другите бебоци ние за три месеца сме наддали, колкото други бебета за месец и половина. Притеснявам се в мерака си да е само на кърма да не я ощетявам по някакъв начин. Не дава признаци на глад, но кой знае. За болести изобщо не ми се мисли- толкова жива изглежда.

Всяко бебе си е отделна личност с различен ген в крайна сметка. И аз се притеснявах, че не качваме над килограм на месец, но важното е детето да е добре. Последните дни сме като вас- малко се храни и не наддава много. Но, сега са и по-енергични, изразходват повече и темповете са по-бавни от началото. За твое спокойствие - обсъди го с педиатрите.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт