Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 734
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Изцяло кърмене. Simple Smile Вода много не обича, усеща измамата и плюе шишенцето.

Да добавя, че при тези хранения често яде по-малко от дневните. Вместо и двете гърди, заспива още на първата. Рядко се случва да иска още и още.
Предполагам, знаеш, че кърмените деца не наддават по същия начин. Наддават стремглаво до към 6-7 месец, след което може и един грам да не наддадат. Не мисля, че е добър вариант да се намаляват храненията.
Имам все пак едно подозрение. Бързо наддаване и проблеми с коремчето може да са индикация за това, че бебето яде голямо количество предно мляко. Ако имаш хиперлактация, цедиш след ядене или прекалено често сменяш гардите, може и това да е причината.
Излизайте на дневна светлина, всеки ден (дори и да е облачно поне 15 мин), това би трябвало да е достатъчно за едно кърмено бебе да усвои достатъчно вит Д.

# 286
Момичета, ако се наложи да дохранвам малката с АМ каква марка бихте ми препоръчали?Ние до сега ползвахме от време на време това на Hipp, но ми се струва че има лек остатъчен вкус на метал, което не ми харесва. Гледам, че трайността на повечето млека, след отварянето, е 3-4 седмици. Ще е доста икономически неизгодно, ако трябва да хвърлям кутията на всеки 3 седмици. Някой ползвал ли е АМ след този срок?

Здравей, ще ти дам за пример моята бебка. В началото бяхме 25 дни на кърма, след което за 5 дни пресъхнах и минахме на Hipp. Мъчихме се дълго с него, тя плачеше, коремчето и се подуваше, гърчеше се милото, запече се зверски. Личната лекарка каза "не е от млякото, колики са"... да ама не. Заведох я при мн добър педиатър, с която се познаваме от години, ... без да казвам нищо, освен че детето е нервно, и кратък оглед/преглед  на коремчето... отсече "изглежда имате непоносимост към млякото, или по скоро добавките в него" след което ми изреди вс симптоми които имахме. Посъветва ме да сменя с Milupa, и ме предупреди че следващите 2 седмици, няма да има драстична промяна, след което с щяло да се оправи. Дори ми каза да спра капките за колики, от които и без това нямаше голяма полза. Към днешна дата, мога със задоволство да отбележа, че беба се изчисти за седмица, а след втората дори спеше по цяла нощ... като че ли и коликите и отшумяха, нямаше я тази нервност, хленч, гърчене... е да пак се свива и си пръцка понякога, но  само когато е поизмръзнала (живеем на морето и тук сутрините са си хладни).
Силно ти препоръчвам това мляко Simple Smile дано съм ти била полезна

# 287
извинявам се за огромният шрифт, но каката се "гъбарка" нещо с мен

# 288
  • Майна Сити
Мами, как разбирате че коликите на бебчето са преминали? Вече се чудя дали да продължавам Инфакола - малкия спи по цели нощи (а понякога и по 12 часа без да става), което ми дава повод да се замисля дали имаме нужда изобщо повече от него?

# 289
Ами гърчи ли се още, превива ли се, ръмжи ли?  При нас края на 2ти месец видимо по лесно пръцкаше и много по рядко се будеше. Спрях ги и после съм давала 1-2 пъти като мрънкаше пак, но всичко бързо се нормализира Simple Smile

# 290
Момичета, ще се побъркам с това кърмене вече. Малката е страшно любопитна, не мога изобщо да и задържа вниманието върху храненето. Само се върти, оглежда, като се опитам да и закрия гледката започва да недоволства. Имам чувството и, че е злояда, защото не иска да яде повече от 70мл на хранене. Не сме достигнали още 5кг, а започнахме от 3070гр при изписването. Много живо дете е, но не иска да яде. Има и супер бърз метаболизъм, каквото изяде веднага го изаква. Ще я заведа тези дни до педиатъра, но знам какво пак ще ми каже- че всичко е наред, а аз се притеснявам.

# 291
BettyBoop, звучи ми като кърмаческа стачка:) Мисля че момичетата от ЛЛЛ бяха дали линк как да се справим, ако се случи. По спомени кърмене в затъмнено помещение, без външни лица, кожа до кожа.

Баткото на 3 месеца също нямаше 5 кг., всяко бебе има собствен темп на нарастване, няма смисъл да бъдат сравнявани. Успокой се и се наслади на времето заедно:)

# 292
Четох за кърмаческата стачка, но нищо не помага. Пробвах в затъмнено помещение, но има ли поне малко светлинка веднага започва да се оглежда. На напълно тъмно пък започва да мрънка, може би я е страх. Опитах с гердани, играчки...нищо. С триста зора я накарах да изпие 50мл от шише, а са минали повече от 4ч от последното ядене. Голяма е маймуна

# 293
Да се разпиша и аз най-сетне. До сега само чета, още от темата за бременеенето. Wink

Моето априлче е момче и в момента тежи над 7600 г. Wink В една друга тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=790332.0;topicrefid=6 описвах одисеята си с липсата на изхождане.
Тук ми се иска да ви попитам за храненията. Предполагам като повечето добре наддаващи деца и мен ме плашат с рахит и искат да му спра храненията и да давам вода. И както сами се досещате този номер рядко минава. Детето заспива около 20 ч. и винаги между 3:30 до 5 сутринта предстои едно хапване. Часът варира. Опитвахме вода, дундуркане и какво ли не, но ако не се съдере от рев и от смукане на рамото ми, то успяваме с час някъде да отложим събитието. И така младежа яде 6-7 пъти на денонощие. Думите на всички лекари са, че яде много.

Разбира се моят инстинкт е да си му дам ...и каква е тази драма, че иска да яде?
Здравей,
ние сме в същата ситуация!!! На 70 дни тежим 6700 кг., при рождено тегло-3 900. И нас плашат с рахит, и нас притискат да храня с вода.......... Какво да ви кажа.....Според мен това са лекари, които не са за кърменето. Следващата седмица сме на ортопед и с него ще коментирам всички въпроси за рахита. Crazy

# 294
Да се разпиша и аз най-сетне. До сега само чета, още от темата за бременеенето. Wink

Моето априлче е момче и в момента тежи над 7600 г. Wink В една друга тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=790332.0;topicrefid=6 описвах одисеята си с липсата на изхождане.
Тук ми се иска да ви попитам за храненията. Предполагам като повечето добре наддаващи деца и мен ме плашат с рахит и искат да му спра храненията и да давам вода. И както сами се досещате този номер рядко минава. Детето заспива около 20 ч. и винаги между 3:30 до 5 сутринта предстои едно хапване. Часът варира. Опитвахме вода, дундуркане и какво ли не, но ако не се съдере от рев и от смукане на рамото ми, то успяваме с час някъде да отложим събитието. И така младежа яде 6-7 пъти на денонощие. Думите на всички лекари са, че яде много.

Разбира се моят инстинкт е да си му дам ...и каква е тази драма, че иска да яде?
Здравей,
ние сме в същата ситуация!!! На 70 дни тежим 6700 кг., при рождено тегло-3 900. И нас плашат с рахит, и нас притискат да храня с вода.......... Какво да ви кажа.....Според мен това са лекари, които не са за кърменето. Следващата седмица сме на ортопед и с него ще коментирам всички въпроси за рахита. Crazy

Да и ние имаме проблем с теглото, много наддава и едвам го удържам да яде на 3 часа, а сме само на АМ, толкова е лаком  #Crazy  утре сме на консултация и ще пиша за резултатите, и съм на обратно от повечето майки казвам си преди консултация  "моля се, моля се да е качил не повече от кило" че и на нас лекарката само ни се кара, но какво да направя и аз не знам вече  newsm78 а като му гледам крачетата малеее, малееее  Joy толкова е пухкав

# 295
  • elhovo
добър вечер,мами!
искам да кажа на моята адашка-gerryy3 че и ние сме само на ам и сме също като вас пухкави..но понедеси яде на около 3ч.и половина-4.днес правим 3мец. и 10дни,а що се отнася до теглото не знам какво е точното и,защото сме на консултация чак на 29.успех утре на консултацийката и дано не вдигнете температура.ще чакам отзиви...лека вечер!

# 296
Бяхме на консултация тежи 6,910 и 62 см. миналия месец беше 5,850 и 57см, а се роди 3550 и 50см. Simple Smile Бихме само едната ваксина, другата я бием след седмица, но ще пропуснем, че събота заминаваме за морето  newsm44

# 297
Четох за кърмаческата стачка, но нищо не помага. Пробвах в затъмнено помещение, но има ли поне малко светлинка веднага започва да се оглежда. На напълно тъмно пък започва да мрънка, може би я е страх. Опитах с гердани, играчки...нищо. С триста зора я накарах да изпие 50мл от шише, а са минали повече от 4ч от последното ядене. Голяма е маймуна
Предлагай по-често и в спокойно обстановка. Кожа в кожа. Да не прави по-големи паузи от 2-3 часа през деня. Шишето може да я обърква. Виж статията в кърмаческия как да храним бебе от шише без да го отбием, ако ти се налага да даваш с шише.
Оставяй да суче докато спи. Така тайничко си хапват добре.

# 298
момичета ,как се справяте с подсичането? Ние от както лежахме в болница имаме този проблем и вече почти месец не можем да се преборим. Мазах бебо с какво ли не -Бочко,Судокрем,с талк,пробвах и с нищо да не третирам разранената кожа,а просто да оставям по-дълго време да се проветрява след всяко миене,но нищо не помага. Дайте моля ви някой съвет,защото вече не знам как да му помогна  Sad

# 299
Аз със Себамед мажа, обличам по-лекичко и до другия ден червенината избледнява.

Общи условия

Активация на акаунт