Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 719
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
   За венците- мажа с Дентинокс,че вече от месец жестоко я мъчат и едвам тези дни избиха 2 зъбчета най-накрая.Досега не се е подсичала.Оставям доста често голичка да рита.мажа вече само за през нощта,през деня не слагам кремче.
   Мисля да я захраня към 6-я мес. със зеленчук,сигурно ще е тиква.Ще карам на смесено,както с баткото,ЗВД с леко намачкана храна,за да може да се взима с ръце и от време на време храна и от бурканчета,на тези неща,които няма как да ги набавя,за да опита повечето неща.

# 601
еееее най накрая не сме само ние със зъби  newsm44 честито !!! дентинокса май охлажда за съвсем малко  и има ограничено ползване мисля да пробвам бочко аз тези дни... Днес ни биха двойната ваксина която отложихме на 3 месеца и горкото ми бузанче беше много криво 2 пъти давах панадол и 2 пъти слагах куул пач сега вече се умори и заспа но днес комшиите за пръв път го чуха да плаче чак им направи впечатление та се изредиха да ме питат какво му е  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes поне и ваксината мина по реда си. кърмата ми обаче намаля кое е по добре да захраня по рано с плодово пюре или да давам АМ  говорим за едно хранене всеки ден към 18:00 часа защото тогава е зле работата правя му 190 мл АМ ама много трудно ака после голям проблем ни е не е свикнало коремчето на друго освен кърма

# 602
Здравейте и от нас Simple SmileОтскоро много ни мъчат венците,ползвам гел на Бочко,но при нас ефект няма Sad Само дентокинд помага.Обривите го сърбят,вече незнам с какво да мажа,ту се появяват ту затихват,ужас е.Цяла нощ се чеше милото.Минахме на Фризо Н.А. и оттогава май не му стига-по 170 мл яде и след два часа иска пак Sad подлудява ме.Не ни дават захранване още заради обривите,но веднага щом може почваме.Хубав ден ви пожелавам и много приятни емоции  Hug

# 603
еееее най накрая не сме само ние със зъби  newsm44 честито !!! дентинокса май охлажда за съвсем малко  и има ограничено ползване мисля да пробвам бочко аз тези дни... Днес ни биха двойната ваксина която отложихме на 3 месеца и горкото ми бузанче беше много криво 2 пъти давах панадол и 2 пъти слагах куул пач сега вече се умори и заспа но днес комшиите за пръв път го чуха да плаче чак им направи впечатление та се изредиха да ме питат какво му е  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes поне и ваксината мина по реда си. кърмата ми обаче намаля кое е по добре да захраня по рано с плодово пюре или да давам АМ  говорим за едно хранене всеки ден към 18:00 часа защото тогава е зле работата правя му 190 мл АМ ама много трудно ака после голям проблем ни е не е свикнало коремчето на друго освен кърма

Вилиана, защо не потърсиш съвет от ЛЛЛ за кърменето първо, смятам, че с малко упоритост нещата ще се върнат по старо му. А колкото до плодовото пюре- препоръчва се започването със зеленчуково, след това плодово, защото е по-сладко и после трудно ще го накараш да хапне от безвкусните зеленчуци.

# 604
кърмата ми обаче намаля кое е по добре да захраня по рано с плодово пюре или да давам АМ  говорим за едно хранене всеки ден към 18:00 часа защото тогава е зле работата правя му 190 мл АМ ама много трудно ака после голям проблем ни е не е свикнало коремчето на друго освен кърма
Моето първо дете по същия начин плачеше о/о 18 часа. Аз си мисля, че беше от Пентаксима. Много бурно реагира на него, но никога няма да знам. Simple Smile
Това, което аз направих: давах по-често да суче. Гледах да се кърмим в по-спокойна обстановка, поемах достатъчно вода и консумирах ядки - лешници и тиквени семки. Гледай да си почиваш повече.
Кърмата се увеличава от бира, може и безалкохолна / аз пия понякога по-малко от чашка безлакохолна или малко от тази със сок, не за увеличаване, но усещам акъв ефект/. Някои твърдят, че и от сокчетата за разреждане на Витанеа имат такъв ефект, но аз не съм ги пробвала, защото ми се виждат изкуствени.
Основното, обаче си остава сучене и пак сучене.

Все пак, ако много много държиш да правиш нещо друго, аз съм за млякото. Към една година то трябва да представлява 85% от менюто на детето, а до 6 м се препоръчва да е само мляко (без значение човешко или адаптирано краве).

# 605
мммм  опитвам се по принцип да подобря лактацията ще видим как ще се справя и аз така съм чувала за пюретата но педаитърката ми каза да давам от ябълки когато не беше акал 5-6 дни от АМ  обаче не смея наистина струва ми се малък пък и искам да си е по реда зеленчукови плодови месни и поне да може да се държи седнал за хранене не да лежи и да му слагам лъжица в устата неестествено ми е малко. благодаря за съветите

# 606
Вилиана
Има моменти в които бебетата имат нужда от по голямо количество мляко
А и по принцип следобяд  и вечер кърмата малко намалява
Ако даваш
По често да суче за седмица до 10 дни ще дадеш чрез по често сукане сигнал за организма че има нужда от повече мляко и ще отмине този период
И на мен ми се случва реве усешам че не стига предлагам гърда плаче дърпа се успокоявам я малко след 10 мин пак я слагам ако няма пак рев и пак предлагам и на 3/4 път идва нов  приток на мляко
Тя в упорита и накрая възнаградена
Мислех че не и стига вече но чаках търпеливо консултацията
От 6200 е 7100 и + 5 см  ако си твърдо решила да кърмиш упорствай
Консултант по кърмене ми каза че ако до този момент 4 месец си кърмиш успешно вече може да кърмиш докогато пожелаеш
Не се отказвай
Поискай съвет и от ЛЛК
Аз споделям от мои наблюдения Simple Smile
Прегръдки  Hug

# 607
Здравейте и от мен!
Отдавна не съм писала, но лаптопа ми е на сериозен ремонт, а на батковците е непрекъснато зает от тях  Simple Smile. През телефона само ви преглеждам набързо, хич не ми е удобно да пиша.
 Ние като цяло сме добре, продължаваме да сме само на кърма.Опитах се да захраня с пюре от сини сливи, заради запека , но не ми се получи, първо имаше позиви за повръщане, а след това стисна устата и няма отваряне. Laughing
Смятам да му сваря картофче и да пробвам с една лъжичка, да стискаме палци да му хареса.
Комарите много ни тормозят, бяха го захапали на пръста и така му се възпали, че сега като заспи вечер му правя компреси с реванол, сега съм си купила и машинката на Чико/ има ефект/ и спрея за пръскане .

# 608
  • София
Здравейте, момичета! Наистина много сте изписали. Аз да се включа по въпроса за не-спането като вряла и кипяла вече - не е период. Все повече няма да спят. От 4-я месец сънят им се сменя от бебешки към този на възрастен. Вместо 4 пъти на ден спят по 3, а в 9-я месец трябва да спят по 2 пъти на ден. Тогава също смяната се съпровожда от "кризи". Общо взето целият ми ден минава в наблюдения да следя кога ѝ се доспива, за да не изпусна момента. Изпусна ли го, настъпва ад под небето - ръмжене, капризи, недоволстване и рев, които дори кърменето не успокоява. Общо взето да е жива и здрава раничката - мой първи помощник. Привикна към звука на сешоара от телефона и сега я държа до аспиратора между 5 и 15 минути са достатъчни, за да се успокои и омае, за да заспи или да ѝ дам да суче и пак да заспи. Ирина се буди в 7, като общо взето периодите на сън са 8-10, 12-2, 3.30-5; към 7 вече я къпя и подготвям за спане. През деня всеки сън е средно 30-45 минути. Ако се събуди ѝ давам да хапне и си додремва докато суче още 15-30 минути и това е. Последните две вечери заспива към 10, независимо, че е скапана и много ѝ се спи - просто не се дава инатчето:) Забелязала съм я, че точно преди да заспи има една криза от 3-4-5  минути, в които реве и се тръшка - не иска да заспи, но накрая се поддава (пак да благословя раничката). Та това е. Не ми остава много време за друго покрай контрола на съня, но ми се иска вече да дам началото на някакъв режим, защото иначе отиват на зле работите.

Засега си е още само и единствено на кърма. Захранване смятам да започна едва след 6-я месец, ако тогава прояви интерес към храна, ще е най-добре, защото не ми се ще да насилвам нещата. Надигането на главата вчера даде резултат с малко набиране на моите ръце се изправи да седне на два пъти. Летният кош на количката го ползвам отдавна, защото бебешкият ѝ стана малък много бързо, а и тя не го харесва - иска да се разглежда, пък ѝ количката ползвам основно у нас. За навън - раничката. Да чукна на дърво комари все още нямаме, на един два пъти имаше по една гадинка - аз съм нахапана, но шишиката = не. Обяснявам си го с факта, че аз съм много по-топла и ги привличам, по принцип съм от хората, които комарите предпочитата - имало е лета, в които съм ставала на решето  Laughing та ако се наложи ще пробвам тези машинки.

# 609
  • Nova Zagora
svusy защо не пробваш с пюренце от тиква? Аз смятам с него да започна малката от другия месец,защото ака на 2дни,а тиквата регулира.
Ние също разредихме спането,все пак сле 2 дни ставаме на 4 месеца. До към 20 часа къпане и хранене (заспива веднага) и спи до 6:30 яде и заспива до към 10 пак ядене и бодува до 14,в 16 часа сме будни и си чакаме разходката. Ей така ни минават дните. За захранването моя мъж даже настоява да се случи след 6-я месец,но бабите няма да издържат без да и бутнат нещо в устата,та за това предпочитам аз да си я захраня както трябва от 5-я.

# 610
Първата храна, дори и разхлабваща, може да доведе до запичане.

Нашто Дуди вчера стана на 4 месеца. Най-накрая реших да я сложа в активната гимнастика. Големите като видяха веднага долетяха и я избутаха.
Дуди успя са се обърне по нос и направи голям скандал, защото обратното не можела Simple Smile.
Дадох и една дрънкалка, страшно и хареса да си я държи.

# 611
Здравей те.
Някоя от вас използва ли гризалки и  чесалки http://www.hippoland.net/produkti/detski-igrachki/bebeshki-igrac … izalki-i-chesalki ето такива за венците на бебчо. И ако да, на кой сте се спели. Гледам ги много и различни и не знам, кой да си избера.

# 612
Гледам, че бебчетата ви спят по-дълго през нощта и затова правят по-кратки спанета през деня.
Нашичкият спи между 8 и 10 часа вечер и затова май спи повечко през деня.

Наш бебчо се обръща от гръб по корем, но едната му ръка остава затисната отдолу и много се изнервя по този повод.

Dao, а не ви ли е жега да се приспивате в раничката? Аз само като го държа загрявам адски, а ако сме и в раницата ще е много жежко. Иначе и нашият се изнервя, ако му се спи.

Янка, ние ползваме чесалки от 2 седмици. Подарък са ни, но не са на някаква известна фирма. От тези, които са пълни с вода. Свикна да си ги държи правилно и да си ги пъха в устата.

# 613
  • София
Здравей те.
Някоя от вас използва ли гризалки и  чесалки http://www.hippoland.net/produkti/detski-igrachki/bebeshki-igrac … izalki-i-chesalki ето такива за венците на бебчо. И ако да, на кой сте се спели. Гледам ги много и различни и не знам, кой да си избера.

Пингвина е много дебел, като лъвчето има син слон и ми харесва,  на канпол (3.99) са тънки и удобни, тези ябълката,  гроздето са твърди, кучето го използвам като плувка само. Има на Лорели съвсем обикновена пълва с течност за около лев и тя е удобна... а и края на пелените са вкусни Simple Smile

# 614
Здравей те.

Пингвина е много дебел, като лъвчето има син слон и ми харесва,  на канпол (3.99) са тънки и удобни, тези ябълката,  гроздето са твърди, кучето го използвам като плувка само. Има на Лорели съвсем обикновена пълва с течност за около лев и тя е удобна... а и края на пелените са вкусни Simple Smile

Благодаря това ме интересуваше, коя ще е по подходяща.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт