"За" и "против" чалгата

• 103 194
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 855
Не съм изчела цялата тема,но ще отговоря на авторката.Мнението не го налагам на никой.Чалга не слушам ,отучих и ММ да я слуша (когато пускаше чалга излизах от стаята ,а ако сме някъде си лягах или тръгвах),хората около мен не слушат чалга и заедно си посещаваме тематични заведения където не се пуска този тип музика.Когато се роди детето ще се избягва тази музика,когато порастне сам ще реши какво да слуша.Не определям хората по музиката която слушат,но съм леко резервирана към слушащи чалга  Peace

# 856
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
О, емоки демонстрира познания по ...
Разбирам те, че им слушаш песните, но не всеки се радва като теб на циганското.
Това според теб е циганско?
Поздравче за рокманияците Wink :

# 857
  • Ямбол
Изпълненото от циганин е циганско, a не Мийт Лоуф.

# 858

Много е разтегливо понятието "циганско".
И фламенкото има етикет "циганско", но реално не е циганска музика, а испанска музика изпълнявана от цигани.
Нашата "циганска" музика всъщност е турска, изпълнявана от цигани, а руските цигански романси изобщо не са измислени от циганите...

Ако искате автентична циганска музика може би трябва да търсите някъде в Индия..

Нашенската "чалга" едно време я влачеха на записи от Сирия или от Тунис и я изпълняваха като кавър версии по долнопробните кръчми...
А "сръбското" е някаква изкривена кръчмарска версия на сръбски народни мотиви, смесени с цигано-арабско-ориенталски напеви...довлечено у нас от нискограмотните ни шофьори на тирове.

Вообще дотолкова е отвратителна тази чалгария и толкова извратена представа за "култура" се налага в тези дни, че човек не би трябвало да се учудва защо такива "ерудирани" личности като Веждичката и Слави Бинев са на кормилото на културата ни...

# 859
Герри, и на теб ли Слави Бинев ти е болна тема?  Mr. Green

# 860
Герри, и на теб ли Слави Бинев ти е болна тема?  Mr. Green
При положение, че Вежди Рашидов е министър на тази култура, то Славчо е последният ни проблем.
Следващия министър на културата, предполагам, ще бъде Азис... Mr. Green

# 861
  • София
Не слушам чалга,не ми харесва не ме радва,не ми носи наслада тази музика бих казала ми е отвратителна. Grinning

# 862
Не ,че нещо против, но си представям бременна жена в 9-тия месец как "мята гюбеци" като за последно, а до нея 7-год. момиченце как се кълчи на "уникалните" песни и родителите му гледат с умиление.После се редят за аФтографи.У-н-и-к-а-л-н-о.
Хаха ами не може да не беше уникално,но  Joy Аз няма да възпитавам дъщеря си да мрази и не харесва циганското и чалгаджийското,напротив ! Харесвам този стил музика,харесвам начина по-който се обличат и живеят нито силиконите им ме дразнят,защото и аз имам на две места  Mr. Green Blush
А тези наши приятели са много по разпуснати и детето им буквално расте в сърцето на чалгата,и почти всяка вечер ''мята''гюбеце,не че им се възхищавам но те си решават  Thinking Crossing Arms

# 863
Изобщо не харесвам и не слушам чалга. По мое мнение това е най-отвратителния жанр в музиката. Никой от семейството не одобрява чалгата, тесктовете на песните, начина по който чалгарите се обличат. Ако детето ми реши да прослуша чалга, определено ще се опитам да го разубедя.

# 864
  • където ми харесва
В тих потрес съм...

# 865
  • София
Не ,че нещо против, но си представям бременна жена в 9-тия месец как "мята гюбеци" като за последно, а до нея 7-год. момиченце как се кълчи на "уникалните" песни и родителите му гледат с умиление.После се редят за аФтографи.У-н-и-к-а-л-н-о.
Хаха ами не може да не беше уникално,но  Joy Аз няма да възпитавам дъщеря си да мрази и не харесва циганското и чалгаджийското,напротив ! Харесвам този стил музика,харесвам начина по-който се обличат и живеят нито силиконите им ме дразнят,защото и аз имам на две места  Mr. Green Blush
А тези наши приятели са много по разпуснати и детето им буквално расте в сърцето на чалгата,и почти всяка вечер ''мята''гюбеце,не че им се възхищавам но те си решават  Thinking Crossing Arms
Ох, защо се множите бе  Laughing Неграмотни поклонници на простотията и циганията  Sick

# 866
Отвратително!  Sick

# 867

Ох, защо се множите бе  Laughing Неграмотни поклонници на простотията и циганията  Sick

Е, що? Ми 'щото те циганите се множат, не белите хора. Затова.

# 868
Супер. Само си стойте у ваше село.

# 869
И ХЕИ да напръска яко около това село!

Общи условия

Активация на акаунт